Mutlu Olanlara Soru

Eşim zor bir dönemden geçti. İş baskısı çok yoğundu şiddet değilse bile o dönem çok kalbim kırıldı ancak artık asla o tutumunu sürdürmüyor. çözdük gibi bazı şeyleri. içimde kalan buruklukları atma derdindeyim çabalıyorum ama çözüme ulaşamadım. galiba birilerinin bu herkese olur geçecek demesine ihtiyacım var.

tabi herkes zor zamanlar geçiriyor. ama neden evlenir insan?
hayat yoldaşlığı için.
el ele tüm zorlukları yenmek için.
sorunlar çözmek için var. dünya pembe bir bulut değil.
açlığı var, savaşı var, parasızlığı var, zenginliği, fakirliği, hataları, hastalığı, kötü insanları var...
kesinlikle düz bir yol değil.
bunlardan en az hasarla çıktığın zaman yaşamış oluyorsun zaten.
kötü zamanlarda daha çok sarılmak yerine daha da kalp kırıcı olmanın ne yararı var?
iletişiminizi ve özverinizi karşılıklı arttırın. böylece sizi ne yıkabilir ki?

Küfür argo ne kadar kötüleşmiş iş üzüldüm. Eşim öfkeli biri. Ben zaman zaman alttan alamaz duruma geliyorum. Yanlış anlaşılmalar da çok oluyor. Ama iş küfüre kadar küfürleşmeye kadar gitmemeli elbette çok çirkin.

Zaten ipler orada kopuyor. Erkekler zaten kendi aralarında argo konuşmalara, tartışma anında ani patlamaya müsait oluyor. Genelde bizim kadar Naif olamıyorlar . Neden böyle yapıyorsun dersen dışarıdaki stressi bahane eder. Ev geçindirmek gerçekten zorlaşmış, bazen insanlar öfke patlaması geçiriyor görüyoruz. Yanlış anlaşıldığında kendini boşuna ifade etmeye çalışma , kızgınlık anında fayda etmiyor açıklamalar yapmak. İzah edip yinede anlaşılamayanca Dahada Yoruluyor ruhun. Sessiz kal. Biraz durulsun mevzu sonra sakince konuş. Birde sana bir kitap önereceğim mutlaka ama mutlaka edin.
Kitabın adı Tongue Fu “sözlü dövüş sanatı” . Kavgasız gürültüsüz karşı tarafı ikna etmeyi anlatan psikoloji üzerine faydalı bir kitap. Hayatımda çok işe yaradı çok kişiye tavsiye ettim.
Sevgiler :KK66:

Zaten ipler orada kopuyor. Erkekler zaten kendi aralarında argo konuşmalara, tartışma anında ani patlamaya müsait oluyor. Genelde bizim kadar Naif olamıyorlar . Neden böyle yapıyorsun dersen dışarıdaki stressi bahane eder. Ev geçindirmek gerçekten zorlaşmış, bazen insanlar öfke patlaması geçiriyor görüyoruz. Yanlış anlaşıldığında kendini boşuna ifade etmeye çalışma , kızgınlık anında fayda etmiyor açıklamalar yapmak. İzah edip yinede anlaşılamayanca Dahada Yoruluyor ruhun. Sessiz kal. Biraz durulsun mevzu sonra sakince konuş. Birde sana bir kitap önereceğim mutlaka ama mutlaka edin.
Kitabın adı Tongue Fu “sözlü dövüş sanatı” . Kavgasız gürültüsüz karşı tarafı ikna etmeyi anlatan psikoloji üzerine faydalı bir kitap. Hayatımda çok işe yaradı çok kişiye tavsiye ettim.
Sevgiler :KK66:
Benim eşimde kronik asker sendromu var. Tongue Fuyu yazan amca Türk askerindeki gerginlik ve aile fertlerinin yaşadığı dram üzerine bir kitap yazar inşallah :)) Kitabı araştıracağım. Tartışma anında da insanlar birbirini tanıyor işte. Artık ilk tartışmalarımız gibi değil hiçbiri. Birkaç defa kötü söz de etti yani argo ama genelde kırıcı konuşur sonra pişman olur ve hiçbirini hatırlamaz. Ben hatırlatınca sinirlenir çünkü onları hiç söylememiş olmayı dilettirecek kadar pis zerre kötü söz kullanmadan duygusal işkence yaparım :D sakin görünenden kork zati... işin özü eşimle arkadaş olmayı istiyorum ama bazı engeller var. Başlıcası da ona aslında kızgın, kırgın olmak ve güven savaşı vermek. Ya yine yaparsa ya yine ilişkimize parende attırırsa diye.

tabi herkes zor zamanlar geçiriyor. ama neden evlenir insan?
hayat yoldaşlığı için.
el ele tüm zorlukları yenmek için.
sorunlar çözmek için var. dünya pembe bir bulut değil.
açlığı var, savaşı var, parasızlığı var, zenginliği, fakirliği, hataları, hastalığı, kötü insanları var...
kesinlikle düz bir yol değil.
bunlardan en az hasarla çıktığın zaman yaşamış oluyorsun zaten.
kötü zamanlarda daha çok sarılmak yerine daha da kalp kırıcı olmanın ne yararı var?
iletişiminizi ve özverinizi karşılıklı arttırın. böylece sizi ne yıkabilir ki?
Çok teşekkürler. Ne güzel ifade etmişsiniz

Sanki bizi anlattınız. Ben değil de o kadar eşim çok eşya kırar. Artık bunu yapmıyor kendine çok hakim. Ama içimde boşluklar var sebepsiz. Güzel olsun istiyorum herşey ama sabır..

Bende kırmaDım zaten ondan öğrenmiştim :))
Bide resim yırtma huyları vardı,düğün resimlerimiz bile kalmadı. Düzelir herşey zamanla. Biraz sabır lazım sadece :)

BirkulSinem BirkulSinem merhaba..
Evliliği mutlu hale getiren de mutsuz hale getiren de çiftlerin kendileri.
Saygı, sevgi, empati, iletişim oldukça mutluluk peşinizi bırakmaz. Bunlardan biri olmazsa mutluluk uçar gider..
Her evde tatsızlık olur illaki ama o tatsızlıklar evin dışına çıkmamalı ve yatak odasına girmemeli.. 3.kişilerin hayatınıza müdahale etmesine izin verilmemeli.

Hep dediğim gibi... Mutluluk uzakta değil, kendi içimizde ;)

Bende kırmaDım zaten ondan öğrenmiştim :))
Bide resim yırtma huyları vardı,düğün resimlerimiz bile kalmadı. Düzelir herşey zamanla. Biraz sabır lazım sadece :)
Erkeklerde geç ergenlikten çıkma diye bir şey var galiba ne yazık ki bulaşıcı. Bir tartışma olsun leptobu, 3 tane telefonu, vazoları,badakları filan yere atardı. Sonra bana da bulaştı ama ben bir defa bardak kırdım :D hiç de rahatlatıcı değil saçmaymış :)))

Erkeklerde geç ergenlikten çıkma diye bir şey var galiba ne yazık ki bulaşıcı. Bir tartışma olsun leptobu, 3 tane telefonu, vazoları,badakları filan yere atardı. Sonra bana da bulaştı ama ben bir defa bardak kırdım :KK70: hiç de rahatlatıcı değil saçmaymış :)))
Ne düşük cümle kurmuşum. Yere attı olacaktı. her tartışmada her birini duvara yere atmak birbirlerine vurmak suretiyle parçalamak gibi psiko sevdicek huyları vardı. uzun süredir bir şey kırmadı bu iyi demek ki

Bence mutlu olmanın sırrı öfkeyi yenebilmekte.
Geldiği an baldan tatlı, geçince de zehirden acı..
Ben çok zararını gördüğüm için diyorum :)
Karşı tarafın mükemmel olmasını beklememek lazım bir de.
Mükemmel bir insana hiç rastlamadım kadınlar da dahil.. E o halde olduğu gibi kabul edip iyi yanlarını sevmek, hataları ile benimsemek gerek.
Sen böyle yapıyorsun hatalisin demek hiç bir zaman fayda getirmez.
Böyle yaparsan daha mutlu oluruz demek daha doğru oluyor..
Bir de zaman geçtikçe zaten karşı taraftan beklenti azalıyor. Sevmek sevilmek güzel şeyler de insan her an yapamaz bunları.
Ben yapmıyorum mesela, eşim de yapmazsa kafama takmıyorum.
Beraber oturup meyve yemek, film izlemek de güzel birşey..

Bence mutlu olmanın sırrı öfkeyi yenebilmekte.
Geldiği an baldan tatlı, geçince de zehirden acı..
Ben çok zararını gördüğüm için diyorum :)
Karşı tarafın mükemmel olmasını beklememek lazım bir de.
Mükemmel bir insana hiç rastlamadım kadınlar da dahil.. E o halde olduğu gibi kabul edip iyi yanlarını sevmek, hataları ile benimsemek gerek.
Sen böyle yapıyorsun hatalisin demek hiç bir zaman fayda getirmez.
Böyle yaparsan daha mutlu oluruz demek daha doğru oluyor..
Bir de zaman geçtikçe zaten karşı taraftan beklenti azalıyor. Sevmek sevilmek güzel şeyler de insan her an yapamaz bunları.
Ben yapmıyorum mesela, eşim de yapmazsa kafama takmıyorum.
Beraber oturup meyve yemek, film izlemek de güzel birşey..
Böyle olgun hanımlar görmek rahatlatıcı oluyor sahiden. İyiki konuyu açmışım. Şu boşanırsın olur biter zihniyetindeki terbiyesiz insanların düşünceleri topluma yayılmışken bir yuvayı kurtarmak için çabalamak, bu olgunluğa erişmek, sabrı öğütlemek esasen ne güzel şeyler. Teşekkürler.

Böyle olgun hanımlar görmek rahatlatıcı oluyor sahiden. İyiki konuyu açmışım. Şu boşanırsın olur biter zihniyetindeki terbiyesiz insanların düşünceleri topluma yayılmışken bir yuvayı kurtarmak için çabalamak, bu olgunluğa erişmek, sabrı öğütlemek esasen ne güzel şeyler. Teşekkürler.
Anlatılan şeylere göre böyle hayat geçmez bosan demek çok kolay geliyor.
Çok sıkıntılı zamanlar yaşadım ben de ama mühim olan tecrübe edinmek, hayata ve insanlara şans vermek.
Mesela ben ne kadar kızarsam kızayım, içimden hakaretler edeyim camın kenarında işten dönmesini beklerken buluyorum kendimi.. Ha bundan haberi yok tabi ki kendisine söylemiyorum :))
Belki de onlar da böyledir, söylemeden içinden yaşıyorlardır. Tabi hep içinden yaşamazlar ara sıra duygular şelale olur elbette :))
Allah herkesin yuvasına huzur bereket versin..

Mutlu bir evliliği olan mutlu hisseden ben çok şey yaşadım ama şu şekilde evliliğimi kurtardım diyebilen birileri ,paylaşmak isteyen birileri var mı ,merak ediyorum. Evliliğimde zor zamanlarım oldu ama bir yılı aşkın bir süredir evliyim 8-9 aydır da aynı evde kalıyorum. Çeşitli tartışmalar, öfke patlamaları, çok kötü şeyler ve güzel şeyler oldu. İlişkimiz sorunsuz pürüzsüz ilerlemiyor ama sanırım her evliliğin atlattığı badirelerden birkaçını atlattı ve zaman zaman yorgun hissediyorum. Kimseyi hiçbir sebeple affetmeye kuvvetim kalmadı gibi. Bütün dünyadan soğumuş gibiyim. Diğer taraftan umut da ediyorum. Güzel günler olacak diyorum ... Evliliğinizin ilk dönemleri sizler için nasıldı, ne şekillerde düzeldi ve yuvanızdaki huzurun sırrı nedir merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim. Sevgi ve saygıyla.
Herşeyin başı sabır 6 yıllık evliyim çoook zor zamanlar geçirdim eşim baya inat ketumdur küstümü barışması zor olur ama sabrettim Allah'a şükürler olsun son 1 yıldır baya iyiyiz maşallah hatta kendide der iyiki sabretmişsin diye sabret iyi olur inşallah

İlk defa birlikte yaşamaya başlayan hemen herkes bence sorun yaşar. Normal bir süreç bu.

Arkadaşımla yurtdışına çıktım, aynı odada kalıyoruz, bu nasıl bir insanmış dedim başta ve ikimiz de zorluk yaşadık ama alıştık. Evlilik de böyle. Zamanla daha çok oturuyor, hem aile faktörü var hem ekonomik sorumluluk hele bir de cinsellik de evlilikten sonra başladıysa adapte olunması gereken birçok alan var demektir.

Misafir ağırlama, onların yemekleri ve ikram ettikleri şeyler, yeni arkadaşlar, yeni ev, çamaşır bulaşık, hepsi farklı. O yüzden sabırla, anlayışla bence oturuyor. İlk başlarda ağır kavga edip kırmamak ve kırılmamak lazım...

Erkeklerde geç ergenlikten çıkma diye bir şey var galiba ne yazık ki bulaşıcı. Bir tartışma olsun leptobu, 3 tane telefonu, vazoları,badakları filan yere atardı. Sonra bana da bulaştı ama ben bir defa bardak kırdım :KK70: hiç de rahatlatıcı değil saçmaymış :)))

Bence de çok saçma birşey :)) zarar başka birşey değil :)
Ben de laptopumu kırdıktan sonra çok üzüldüm.
Erkekler çok zor olgunlaşıyorlar. Annecikleri eleştirmedikleri için biz birşey söylediğimizde zoruna gidiyor. Anneleri hep pohpohladığı için :)

Bence de çok saçma birşey :)) zarar başka birşey değil :)
Ben de laptopumu kırdıktan sonra çok üzüldüm.
Erkekler çok zor olgunlaşıyorlar. Annecikleri eleştirmedikleri için biz birşey söylediğimizde zoruna gidiyor. Anneleri hep pohpohladığı için :)
Benim eşim bardak kırmıştı
Bende önümdeki laptopu kaldırdım atıcam.
Birden durdum.Usulca onu yerine bıraktım.Hayretle bakıyor bana.Bu benim bilgisayarım dedim.Ben seninkini kırıcam :eek:
Bir daha bişey kırmadı evde.
İlk ve sondu o bardak

Back
X