Mutlu Olanlara Soru

İlk 1 yil en zor zamandir.
Hani cicim ayi beklentisi var ya, bence yok oyle bir sey... 1 yil evliligine emek vereceksin sabredeceksin (siddetten vs bahsetmiyorum, normal anlasmazliklardan bahsediyorum).
Evlilik oturana kadar bebek dusunmeyeceksin. Cunku bebek agir sorumluluk.
Uzlasmanin anlasmanin yollarini arayacaksin. Unutma ki kimsenin kv.si gorumcesi melek degil. Herkes gecinmek istiyorsa birilerini saygi cercevesinde bir sekilde idare ediyor.

Gecinmenin yolunu bulursaniz oturur evlilik. Baktiniz olmuyor olmuyorsa da olmaz.

Benim eşim bardak kırmıştı
Bende önümdeki laptopu kaldırdım atıcam.
Birden durdum.Usulca onu yerine bıraktım.Hayretle bakıyor bana.Bu benim bilgisayarım dedim.Ben seninkini kırıcam :eek:
Bir daha bişey kırmadı evde.
İlk ve sondu o bardak
benim esim de gunlerce kuserdi ayri takilirdi. Sonra ondan evvel ben kusmeye ayri takilmaya basladim, anladi birakti zamanla :-)

Biz de 8. Yılı bitirmek üzereyiz evlilikte.

En zor yilimiz ilk yıldı.Ama biz de hiçbir zaman hakaret kırma dökme vs olmadı.
Uyum süreci yaşadık dilimizi çözdük ama hep konuştuk konuşurken tikandik ara verdik yine konuştuk.
Üstelik benim eşim herkesin asabi bildiği bir insan.bu konuda taviz vermedim sinirlendiği an üslubunu düzelt öyle konuş dedim son derece sakin bir şekilde sustum.

Tabi aramizdaki sevgi güçlü en başından beri hiç birbirimizi ezip geçmedik bu yüzden.bu arada bu sevgi gün geçtikçe artıyor romantizm aşk bitiyor belki sevgi güçleniyor.Huzur alıyor yerini.

İkizlrrimiz ve 6 yaşında oğlumuz var hayat onların etrafında dönüyor.iki kisi yattigin yataktan sabah beş kisi kalkabiliyorsu.oyle iste başbaşa bir kahve içince dünyanın en mutlu çifti oluyoruz;)

Az kaldı allahın izniyle geçecek bu günler. Ilk bir kaç yıl malesef olabiliyor alışma evresi.

Ilk zamanlar gecelerce ağlardım sürekli kavga ederdik basit şeylerden ama olaylar büyür büyürdü.

Düşüncesiz tavırları beni deli ederdi hiç geçmeyecek sandığım kıskançlığı bile hafifledi.
Evden markete gidemezdim pazara onsuz çıkamazdım babamın evine bile gidemezdim. Kv hep sabret dedi sabrettim ve sonunda oldu.

Şuan eşim melek gibi sağolsun her konuda.

Sizinde bu günleri atlatacağınızı düşünüyorum. Sabredin ve dua edin. :)

Benim eşim bardak kırmıştı
Bende önümdeki laptopu kaldırdım atıcam.
Birden durdum.Usulca onu yerine bıraktım.Hayretle bakıyor bana.Bu benim bilgisayarım dedim.Ben seninkini kırıcam :eek:
Bir daha bişey kırmadı evde.
İlk ve sondu o bardak

Bende hep onun telefonunu kırmak istemişimdir ama sinir anında kendi telefonunu saklayıp benimkini alıp duvara fırlatıyordu :)
O kadar sinir bozucu ki. Yepyeni kendi biriktirdiğim parayla telefon almıtım ve çok memnundum aldı onu fırlattı :KK1:
Ama sonra gitti iki katı fiyatına başka telefon istedim onu aldı :KK11:

benim esim de gunlerce kuserdi ayri takilirdi. Sonra ondan evvel ben kusmeye ayri takilmaya basladim, anladi birakti zamanla :-)
7 yıl olacak nerdeyse
Ben hala küserim konuşmam :KK12:
Ölsem ilk adımı da atmam
Sabırlı olmak güzel bir Erdem aslında ama bize göre değil
Benim eşim anlamaz yani.
Ee Sinem nasıl olsa beni çekiyor der anasını da çekmemi bekler.Arkasından bacısı gelir,sonra öbür bacıları.
Birkaç defa s.ktir çektim yeni evliyken
pişman değilim :halay:

Bende hep onun telefonunu kırmak istemişimdir ama sinir anında kendi telefonunu saklayıp benimkini alıp duvara fırlatıyordu :)
O kadar sinir bozucu ki. Yepyeni kendi biriktirdiğim parayla telefon almıtım ve çok memnundum aldı onu fırlattı :KK1:
Ama sonra gitti iki katı fiyatına başka telefon istedim onu aldı :KK11:
Kendi telefonu saklamak adil değil ama :deli:

7 yıl olacak nerdeyse
Ben hala küserim konuşmam :KK12:
Ölsem ilk adımı da atmam
Sabırlı olmak güzel bir Erdem aslında ama bize göre değil
Benim eşim anlamaz yani.
Ee Sinem nasıl olsa beni çekiyor der anasını da çekmemi bekler.Arkasından bacısı gelir,sonra öbür bacıları.
Birkaç defa s.ktir çektim yeni evliyken
pişman değilim :halay:
:-) :-) :-)

Mutlu bir evliliği olan mutlu hisseden ben çok şey yaşadım ama şu şekilde evliliğimi kurtardım diyebilen birileri ,paylaşmak isteyen birileri var mı ,merak ediyorum. Evliliğimde zor zamanlarım oldu ama bir yılı aşkın bir süredir evliyim 8-9 aydır da aynı evde kalıyorum. Çeşitli tartışmalar, öfke patlamaları, çok kötü şeyler ve güzel şeyler oldu. İlişkimiz sorunsuz pürüzsüz ilerlemiyor ama sanırım her evliliğin atlattığı badirelerden birkaçını atlattı ve zaman zaman yorgun hissediyorum. Kimseyi hiçbir sebeple affetmeye kuvvetim kalmadı gibi. Bütün dünyadan soğumuş gibiyim. Diğer taraftan umut da ediyorum. Güzel günler olacak diyorum ... Evliliğinizin ilk dönemleri sizler için nasıldı, ne şekillerde düzeldi ve yuvanızdaki huzurun sırrı nedir merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim. Sevgi ve saygıyla.
İlk yıl her kavgada ayrılacam derdim ay ne saçma :) ama eşim hep sarıp sarmalayip ikna ederdi. hiç ayri yatmadik kavga ettik diye. hep birbirimize sahip çıktık. Bazen ailesinden çok bunaldim bazen çok fedakarlık yapıyorum yoruldum vs dedim ama böyle böyle tam beş yıl geçti ikide sevgililik yedi yıl. Bence evlilikte en önemli şey ilk önce saygı sonra cinsellik bunlar olunca oluyor bisekilde. Eşimi çok seviyorum belki de o yüzden hiç bi kavgayı uzatmadim o bana bi güldü ben ona eridim bittim:) Sende sev eşini kin tutma boşver uç günlük dünya git sarıl yat yanina

3 senelik evliyim,benim icin ilk 1.5 yıl çok zordu,bu kisa sürede,eşimi evden kovdugum da oldu,evi terk ettigim de oldu,yuzugumu cikarip eşimin suratina firlattigim da oldu,esimin onunde evlilik cuzdani da yirtmistim bi kere(lazim olmayan son sayfayi yirtmisim,sirf görsellik:)..)her neyse kaç kere bosanalim demistim seni sevmiyorum istemiyorum dedigim cok oldu...zaman gecince kavgalarimiz baya azaldi,bir birimizi daha iyi tanimaya basladik,birimiz sinirliyken susmayi ogrendik,alttan almayi...neticede coook mutluyuz şu anda,bir birimize daha fazla baglandik,artik cok nadir kavga ederiz,bence biraz sabretmek lazim ilk seneler en zor olanlar,sonra her sey daha güzel oluyor

3 yıllık evliyim.sevgililik dönemi ile birlikte 10 senedir tanıyoruz birbirimizi.senede bir iki defa ikimizle ilgili büyük kavgamız olur.onun dışında çoğu bizim dışımızdaki insanlardan kaynaklı,onları memnun etmeye çalıştığımız,değişmemizi isteyenlerle mücadele ettiğimiz zor zamanlarımız oldu.sonuç memnun edemedik.ama iyi yönü onlarla baş etmeye çalışmaktan birbirimize sıkıca tutunDuk.bir sürü tecrübe edindik.her olayda mutlu olmak için sebep bulabiliyorum artık.gelecek ne gösterir bilmiyorum ama şimdilik düzenm böyle.

Bizim de ilk yılımız zordu. Birbirimize, sorumluluklara alışmak zaman aldı. Çok cahil(herkesin iyi niyetli olduğunu sanan ve ne derse inanan)çok sessiz ve ağlak, 'vur ensesine al lokmasını' bir tiptim. Doğru düzgün tartışamazdık çünkü ben hemen ağlardım. Eşim ilk tartışmamızda evden çıkıp gitmek istedi biraz hava alıp sakinleşeyim dedi. Ağlaya ağlaya gidemezsin dedim. Zora gelince çıkıp gitmek yok, sen gidersen bende giderim. Hava almayı çok istiyorsan çık balkona sabaha kadar al havanı dedim. Bir daha evden çıkma teşebbüsü olmadı. 9 yıl bitti evleneli ciddi kavgamız hiç olmadı ama ufak tefek tartışmalar hep ailesi yüzünden, bizim hayır demeyi bilmeyişimizden kaynaklandı. Maddi olarak da çok zor zamanlarımız geçti. Ben zamanla ağlamamayı öğrendim. Herkese karşı çok ince davranmanın gereksiz olduğunu çocuğum olduktan sonra anladım. Çocuğumla birlikte bambaşka biri oldum diyebilirim. Benim kadar eşimde çok değişti. Bağımsız bir aile olduğumuzu geç olsa da anladı ve ona göre davranmaya başladı. Büyük kavgalarımızın olmamasının nedenine gelince birimiz gerginken diğeri mutlaka alttan alır, haksız olan özrünü diler, ev işlerinde çocuk bakımında birbirimize yardımcı oluruz. Aileleri kararlarımıza dahil etmeyiz. Tüm bunlar 3-4 senede anca oturdu diyebilirim. Hayat yeterince zor. Karşılıklı anlayış ve fedakarlık olunca evlilik hayatı daha yaşanır kılıyor. Umarım herkes mutlu huzurlu bir hayat sürer

Mutlu bir evliliği olan mutlu hisseden ben çok şey yaşadım ama şu şekilde evliliğimi kurtardım diyebilen birileri ,paylaşmak isteyen birileri var mı ,merak ediyorum. Evliliğimde zor zamanlarım oldu ama bir yılı aşkın bir süredir evliyim 8-9 aydır da aynı evde kalıyorum. Çeşitli tartışmalar, öfke patlamaları, çok kötü şeyler ve güzel şeyler oldu. İlişkimiz sorunsuz pürüzsüz ilerlemiyor ama sanırım her evliliğin atlattığı badirelerden birkaçını atlattı ve zaman zaman yorgun hissediyorum. Kimseyi hiçbir sebeple affetmeye kuvvetim kalmadı gibi. Bütün dünyadan soğumuş gibiyim. Diğer taraftan umut da ediyorum. Güzel günler olacak diyorum ... Evliliğinizin ilk dönemleri sizler için nasıldı, ne şekillerde düzeldi ve yuvanızdaki huzurun sırrı nedir merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim. Sevgi ve saygıyla.
Gereğinden fazla konuşmamak konuşulurs bile ortak ilgi alanlarından bahsetmek birçok şey malesef ki kadınların çok konuşması sebebiyle olumsuza dönüyor ben bunu anladım vr uyguladım şükür kafam rahat :))

Evlilik 5 yil kdr iyi genelde sonrasi sarpa sariyo :) niye mi cunku hatun kisisi artik erkegin anasi danasini tolere etmiyo ilk yillardaki gibi.. bu yuzdende cingar cikiyo genelde :)

Sekiz senelik evliyim.. evliligimizin ilk iki yili ile ilgili cok buyuk pismanliklarim icimde kalan seyler ve kirginliklarim var ama suan mutluyum.. evliligin oturmasi zaman aliyor...

evlilikde kişiden kişiye degişen çözüm yolları anlatılır.kimi bagırarak kimi susarak kimi o sorunu orda konuşup çözüp kapatarak yaşar
size net çözümleri yaşamınız sunacak
deneme yanılma yaparak ögreneceksiniz
ama iki karakterin birbirini tanıması zaman alıyor

Biz de 8. Yılı bitirmek üzereyiz evlilikte.

En zor yilimiz ilk yıldı.Ama biz de hiçbir zaman hakaret kırma dökme vs olmadı.
Uyum süreci yaşadık dilimizi çözdük ama hep konuştuk konuşurken tikandik ara verdik yine konuştuk.
Üstelik benim eşim herkesin asabi bildiği bir insan.bu konuda taviz vermedim sinirlendiği an üslubunu düzelt öyle konuş dedim son derece sakin bir şekilde sustum.

Tabi aramizdaki sevgi güçlü en başından beri hiç birbirimizi ezip geçmedik bu yüzden.bu arada bu sevgi gün geçtikçe artıyor romantizm aşk bitiyor belki sevgi güçleniyor.Huzur alıyor yerini.

İkizlrrimiz ve 6 yaşında oğlumuz var hayat onların etrafında dönüyor.iki kisi yattigin yataktan sabah beş kisi kalkabiliyorsu.oyle iste başbaşa bir kahve içince dünyanın en mutlu çifti oluyoruz:KK66:
Maaşallah nazar değmesin Allah daim etsin ,sevgiler :)

Back
X