Mutlu olduğunuz şeyler?

Herkes kendi mutlulugunu yaratir, mutluluk ayagina gelmez ki kimsenin. Bir iliskim var. Sevdigim adama bir hediye hazirlarken onun mutlulugunu, hediyeyi gorunce yuzunde olusacak tebessumi dusunup mutlu olurum mesela. Daha cok manevi seylere onem verdigim icin de, hediye almam. Kendim yaparim. Ugras, emek, kucuk gulumseme, sevgini kattigin kucuk tatliciklar. Standardin disina cikin mesela bir gun piknihe git gitmediysen, al sevdigini kareokeye gidin vs vs. Yani bu biraz da senin mutluluk anlayisin ve yapinla alakali. Saygilar.

Sağlıklıyım ,kafaya takacak büyük dertlerim yok , küçük şeylerden mutlu oluyorum daha ne istiyim ki.

Mesela ben ev ve iş arası mekik doku yorum saatlerce denizi seyretmek bi gemi turuna çıkmak o kadar iyi geliyor ki mesela yüzme kursuna yazılım yamaç paraşütü düşünüyorum bır haftasonu at çiftliğinde at binicem bunlar farklı benim için çocuklar olmasa Gezerdim tabii

Eve yeni objeler almak Evo degistirmek ileride çıkabilirsiniz yurtdışı turu kısmet tabii

Sevgilimle gecirdigim dakikalarda cok mutlu oluyordum. Artik o yok. Bende melankolik takiliyorum :KK14:

Eşimle, çocuklarımla vakit geçirmek çok mutlu ediyor..
Bazen yalnız kalmak, sessizce oturmak, camdan dışarıyı izlemek..
Kitap okumak çok mutlu ediyor, vakit bulmuş yalnız kalmış ve kitaba dalmışım.. Mis...
Özenle güzel bir yemek yapmak mutlu ediyor
Dostlarımla konuşmak..

Vs vs vs..

Ohooo, ne çok şey var..
Mutluluktan öleceğim zaar..

Mutluluk küçük şeylerde gizli. "ben niye mutlu olmuyorum" diye dolaşırsanız olamazsınız, bir gününüzü düşünün nasıl geçiyor, muhakkkak gözden kaçırdığınız ama sizi mutlu eden birşeyler vardır.

Hep harcanan şeylerle mutlu olmaya çalışıyorsunuz sanırım ondan.
Ben yemek yapmayı severim mesela, dolayısıyla özenle yemek yapmayı severim, kitapçıları gezmeye bayılırım tek başıma kitapçı veya sahaf dolaşmayı severim mesela, aynı şekilde sabah kahvesini içmek çok mutlu eder mesela, eskiden kedim yaşarken onunla geçirdiğim her dakika mutluluktur.
Ki bu ara yabancı bir şehirde hem de hiç sevmediğim bir şehirde yaşamaya çalışıyorum arkadaşlarımın hepsi başka şehirlerde. Çok sıkılırsam sahaf veya kitapçı geziyorum yada kendime bir kahve yapıyorum yada akşama özeniyorum sofra hazırlıyorum gayet mutlu oluyorum. E tabii asosyalliğe düşünce gittiğim bir sinema bile uzun süre beni mutlu ediyor, sinemaya gidemezsem de açıyoruz bir film mısır fln patlatıp evde sinema yapıyoruz o da baya mutlu ediyor. Bir de pedikür yapınca çok mutlu olurum niyeyse, özel tuzlar fln atıp pedikür yapınca da mutlu oluyorum, bu ara ama en çok çiçeklerimin açmasına mutlu oluyorum sabahları bakıyorum renkli renkli bakıyorlar bana o da mutluluk. Pazarları büyük kahvaltılar yapmak da mutluluk veriyor.
Kısacası sizin elinizde. Sadece satın alınan geçici mutluluklar tatmin etmez tabii kendinize alışverişten başka hobiler edinin. Mutlu olacağınız bir şeyler yapmadan sadece alışverişle pek mutlu olamazsınız elbette

Dikis dikmeye bayiliyorum. Hele kendime kiyafet dikmek super. Simdiki aklim olsa simdiki meslegimi secmez, kesinlikle modaci olurdum. Neyse en azindan hobi olarak yapiyorum o da bana yeter :21:

Eskiden tiyatroda çalışırdım makyöz olarak. Makyaja ilginiz varsa zevkli bir iştir. İlla tiyatroda olacak diye bir kaide yok tabi birçok yer arıyor. Ben mutluydum o işi yaparken.

Doğruyu söylemem gerekirse dayımı bir anda kaybettiğimizden beri en mutlu olduğum anlar annemle babamı sağlıkla ve gülerken gördüğüm anlar .

Sizin mutlu olduğunuz şeyler neler yoksa bende mi sorun var düşünüyorum mutlu olmam için yaptığım tek şey yeni makyaj malzemeleri almak yeni ayakkabı ve kıyafet almak bunu 2 ayda 1 yapıyorum gerçektende mutlu oluyorum ama artık öyle bi hale geldi ki 1-2 kez giyiyorum sonra gözüme iğrenç geliyor haydi tekrar kıyafet almayı planlıyorum mutlu olamıyorum kızlar geziyorum yine mutlu değilim bir yerlerde oturmak yemek yemek öyle sıradan geliyor ki sinemayı seviyorum oda bi müddet sonra sıkıyor alkol alıyorum çıkıyorum olmuyor hep aynı şeyler sanki mutlu etmiyor siz nasıl neyle mutlu oluyorsunuz?
daha önce gıtmedığım görmediğim bir ülkeyi şehri gezerek keşfetmek, evde kendimce film izlemek,kitap okumak, müzik dinleyip dans etmek, dost dediğim kişilerle sohbet etmek, ailemle vakit geçirmek, eşime sarılıp tv izlemek ve uyumak, haftasonu vakit varsa doğa güzelliği olan yerlerde ufak yürüyüşler,balık tutma seansları yada pıknık gıbı etkınlıkler benı mutlu edıyor...
bırde tek basıma markette alışverıs yapmak ( ev için), reyonları gezmek falan benı eglendırıyor..
aldıgım kıyafet makyaj malzemesı vs benı mutlu etmıyor-ıhtıyac dahılınde alıyorum sadece...

Cocuklarımın saglıklı oluşu,bir yuvam,sıcacık yatagım,eşim,işim...
Mutlulugum bunlar...
Cok pollyanna oldum galiba ama durum böyle bende:)
Satın alabilecegim seylere mutlu olmuyorum cok,alamadıklarıma mutlulugumm,saglıgı kim alabilir, cocuklarımın gülümseyerek boynuma atlamaları,satın alamam ki
Ay duygulandım..

Tüketimden çok üretim üzerine mutlu oluyorum şahsen.
Resim yapmak, günlerce, haftalarca o resmi hayal ettiğim tüm ayrıntılarıyla tamamlamaya uğraşmak.
Doğru fotoğrafı bulmak için gün ve gün, hafta ve hafta, yaşadığım şehri yeniden keşfetmek, sabahın ilk ışıklarından hemen önce fotoğraf çekmek için çıkmak.

Eşofmanımı çekip kulağımda sevdiğim müziklerle caddeler boyu yürümek.
Yeni insanlar tanımak, mahallemdeki insanlara selam vermek sabahları, gülümsemek.
Sokak hayvanlarıyla konuşmak, onları beslemek, müsaade edenleri sevmek.

Düz tişörtlerime - spor ayakkabılarıma desenler yapmak.
Farklı makyaj stillerini kendi kendime denemek.
Başkalarını mutlu görmek - mutlu etmek.
Eşimle tavla atmak, kazanınca arsızlaşmak, kaybedince çirkefleşmek :KK70:
Yemek pişirmek, yeni tarifler denemek.
Pc oyunları oynamak (Meraklısına tavsiye verilir :KK66: )
Kıyıda köşede kalmış şarkıları - filmleri keşfetmek.
Uzun yolculuklarda (Şehirler arası yollarda) sevdiğim müzikler bangır bangır araba kullanmak :KK70:

Liste daha uzar da uzar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Her sabah uyandığımda, ev ya da işle ilgili planlarımı gerçekleştirdiğimde, akşam evime sağlıkla vardığımda, yaptığım yemek beğenildiğinde, oğlum kapıyı çaldığında, kardeşlerimle sohbet ettiğimde, bir arkadaşım geçerken uğradık, senin kahveni özledik dediğinde, bir cafede otururken hoş bir beyin bakışlarını fark ettiğimde, beğendiğim pantolonun istediğim rengini bulduğumda, kar yağdığında, güneş çıktığında.. Daha sayayım mı?

Mutluyum.. Çünkü sıradan sandığımız şeylerin bile aslında birer mucize olduğunun farkındayım...

Back
X