Mutlu olduğunuz şeyler?

Sizin mutlu olduğunuz şeyler neler yoksa bende mi sorun var düşünüyorum mutlu olmam için yaptığım tek şey yeni makyaj malzemeleri almak yeni ayakkabı ve kıyafet almak bunu 2 ayda 1 yapıyorum gerçektende mutlu oluyorum ama artık öyle bi hale geldi ki 1-2 kez giyiyorum sonra gözüme iğrenç geliyor haydi tekrar kıyafet almayı planlıyorum mutlu olamıyorum kızlar geziyorum yine mutlu değilim bir yerlerde oturmak yemek yemek öyle sıradan geliyor ki sinemayı seviyorum oda bi müddet sonra sıkıyor alkol alıyorum çıkıyorum olmuyor hep aynı şeyler sanki mutlu etmiyor siz nasıl neyle mutlu oluyorsunuz?
Her akşam sağlıklı bir şekilde evimizdeysek benden mutlusu yok.
O saatlerde hastanede ya da buna benzer bir yerde olabilirdik Allah korusun. Maddi şeyler çok basit önemli olan maneviyat.

sabah demlenmiş çay,domates,zeytın,ekmek,yumurta,off benden mutlusu yok,o arada masmavi gökyüzüne bır tebessüm ederim,sonra denıze bakarım,sonra evın önündeki ağaçlara,hayat güzle yaaa,

Aslında Bir kaç yıldır yaptığım ve sonradan fark ettiğim birşey var ne zaman keyifsiz veya canım sıkkın hissetsem Pastane de buluyorum kendimi.. Profiterol ve badem ezmeli kurabiye alıp eve geliyorum ve Mutlu hissediyorum.
Ve yeni fark ettim bu bende klasikleşmiş.. Belki çikolatanın verdiği mutluluk hormonundan olabilir Gerçekten keyfim yerine geliyor kendimi iyi hissediyorum.
Beni mutlu eden birşey daha Yüzmek.. Sanırım yengeç burcu olmamdan kaynaklanıyor suyu çok seviyorum :)

Kendinize ayakkabı,kıyafet almak mutlu etmiyorsa başkalarına alın o zaman. 1 2 kereden sonra giymiyorsaniz bi kerede ihtiyaç sahiplerini sevindirin. Aradaki farkı göreceksiniz. Bi sokak hayvanını besleyin mesela. Veya büyük bi pasta alıp huzur evine gidin. Çikolata alın cocuk yuvasina gidin. İç huzur yerine gelince mutlu olmak için sebep aramaya gerek kalmaz. Ha bir de sükredin.

Anlık mutluklarim oluyor benim. Bir manzaraya bakarken bile mutlu olabiliyorum o an. Yağmur kokusuyla mutlu oluyorum. Kitap okurken ve özellikle bitirdiğimde çok mutlu ve doymuş hissediyorum mesela. Ailemle vakit geçirirken mutlu oluyorum. Sevgilimle hiç konuşmadan yerde oturup halının desenlerini seyrederken de mutlu olabiliyorum. Daha bir sürü örnek verebilirim. İç huzurun yok bence senin, alisverisle tatmin etmeye çalışıyorsun.

Panik atak geçirmediğim her gün genel olarak mutluyum, oğlumla olmaktan mutluyum,o hemencecik uyuduğu aksamlar eşimle fingirdeşmekten film izlemekten ayrı bi tat alıyorum,alışveriş kuaför ve kadınsal diğer hersey beni mutlu ediyor regl hariç elbette

Kaç yaşındasınız bilmiyorum..ama mutluluğu alışveriş yaparak yada gezerek elde edebileceğiniz bir kavram olarak görmeyin. Bunlar geçici mutluluk verir.sizin maneviyatınız zayıf gibi geldi bana.
Mesela kendimden örnek vereyim.ben zor durumda olan kişilere yardım etmeyi çok severim ve bunun mutluluğunu uzun süre yaşarım. Sizde birgun kendinize bir kıyafet almak yerine bir çocuk esirgeme kurumuna uğrayıp oradaki çocuklara maddi yada manevi destek olmayı deneseniz eminim daha çok mutlu olacaksınız. Bir insanı mutlu etmek,gözlerindeki o pirıltı o ışığı görmek öyle güzel ki..
Kendiniz için çok şeyler yapmışsınız. Birde bunu deneyin derim ben..

tegv,losev gibi bi suru gonullu hizmet edebilecegin kurumlar var.
o kurumlara ordaki yardima muhtac:egitime,sevgiye,kana cana muhtac yavrulara yardimci olmak bana gore en guzel mutluluk kaynaklarindan.
tuketmek yerine uretmen lazim ki mutlu olasin..
kiyafet almak yerine elindeki kiyafetleri degerlendirerek baska kiyafetler tasarla.
fazla ayakkabilarini fakir fukaraya ver ya da sat parasiyla gariban sevindir.
taki yap,spor yap..
dua et..
bu liste uzar gider
Benzer şeyleri yazmışız şimdi gordum:-)

Sizin mutlu olduğunuz şeyler neler yoksa bende mi sorun var düşünüyorum mutlu olmam için yaptığım tek şey yeni makyaj malzemeleri almak yeni ayakkabı ve kıyafet almak bunu 2 ayda 1 yapıyorum gerçektende mutlu oluyorum ama artık öyle bi hale geldi ki 1-2 kez giyiyorum sonra gözüme iğrenç geliyor haydi tekrar kıyafet almayı planlıyorum mutlu olamıyorum kızlar geziyorum yine mutlu değilim bir yerlerde oturmak yemek yemek öyle sıradan geliyor ki sinemayı seviyorum oda bi müddet sonra sıkıyor alkol alıyorum çıkıyorum olmuyor hep aynı şeyler sanki mutlu etmiyor siz nasıl neyle mutlu oluyorsunuz?

biraz daha manevi hazlara yonelirseniz belki mutlulugunuz uzun sureli olur.. sevgili, es, aile, akraba, arkadas, hayata dair hedefler, hedefler icin calismak, kucuk basarilarda yol katedildigindeki sevincler , sevdiklerinle gelecek planlari, etrafindakilere yardim etmek, yararli olmak vs vs

kesinlikle kitap okumak beni çok mutlu ediyor, başka hayatlara giriyorsun bambaşka dünyalara dalıyorsun. kendini kahramanın yerine koyuyorsun olaylar karşısında benim tepkim ne olurdu diye kendi kendine oyun oynuyorsun :)

otobus duragindan benim eve gelirken hep ayni evin catisinda cok guzel oten bir kus var , inanilmaz guzel otuyor ama evlerin arasinda oldugundan da cok guzel sesi yanki yapiyor sanirim ondan orayi sahiplenmis yakindaki yuksek agaclardan birinde de yuvasi var her sabah ve her aksam onu orda gormek beni mutlu ediyor, esime de resmini cekip yollamistim gecen o geldiginde de her ordan gectigimizde goruyorduk bizim kusumuz gibi oldu yani.. o minik kusu gormek beni mutlu ediyor hayatin kosturma ve kargasasi ve tum kaygilarinin icinde bir kac saniyelik masumiyet ve guzellik benim icin o kusun sesini duymak..

ps: hatta arastirdim ne tur oldugunu sakin adina aldanmayin bulbulden guzel otuyor , kara tavuk kusuymus adi merak edenler yazsin arama motorunda cikiyor videosu.

eşimle dizilerimizi izleyip çayımızı yudumlayıp çekirdeğimizi çitlemek mutlu ediyor beni.hamd olsun çocuklarda büyüdü odalarında kafamızı dinliyoruz.çocuklar yormuştu bizi belkide o yorgunluklardan sonra dizi izleyebilmek büyük mükafaat gibi geliyor.ne kadar dar görünsede durum bu.

Oncelikle Beşiktaş maclari.En azindan haftanin 2 saati asiri stres dolu olup mutluluk veren baska biseyde yok hayatimda.
Su siralar saglik problemlerinden dolayi ara versem de kiz kiza 2 3 haftada bir raki icmeye cikmamiz.
Yeni trendim puzzle yapmak.Eskiden cok sıkıcı gelirdi.Simdi ard arda bitiriyorum.
Tatil plani yapmak.Cikmasam,cikamasam da planini yapmak bana mutluluk veriyor.

Her sabah uyandığımda, ev ya da işle ilgili planlarımı gerçekleştirdiğimde, akşam evime sağlıkla vardığımda, yaptığım yemek beğenildiğinde, oğlum kapıyı çaldığında, kardeşlerimle sohbet ettiğimde, bir arkadaşım geçerken uğradık, senin kahveni özledik dediğinde, bir cafede otururken hoş bir beyin bakışlarını fark ettiğimde, beğendiğim pantolonun istediğim rengini bulduğumda, kar yağdığında, güneş çıktığında.. Daha sayayım mı?

Mutluyum.. Çünkü sıradan sandığımız şeylerin bile aslında birer mucize olduğunun farkındayım...

:KK68:

Sevdiğim insanlarla çeşitli aktiviteler, beni gülümseten her an, ortak hobilerin olduğu düşünce yapımın benzediği insanlarla sohbet etmek, farklı konularda tartışmak, araştırmak okumak, yeni şeyler öğrenmek, görmek, sevmek ve sevilmek. Para ve parayla sahip olunacak şeylerin varlıkların kıymetli olmadığını, paranın aracı olduğu unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Saydıklarım arasında para hep araç olmuştur. Hayat kısa bugün var yarın yokuz. Doya doya yaşamak gerek...

Hafta sonları eşimle çerez ve içecek alıp film izlemek,yalnızsam da çocukluğumdan beri arkadaş olduğum 2 kişiyi arayıp sohbet etmek ..
Manevi durumlar yani :KK66:

Yazanlar olmuş, ama insanı satın aldıkları şeyler değil hayattaki deneyimleri, yaşadıkları daha mutlu ediyor, bu yüzden psikiyatrlar mutlu olmak için 'eşya' satın almayın, 'deneyim' satın alın diye öneriyorlar. Daha önce hiç gitmediğiniz bir yere gitmek, bir gösteriye gitmek, bir el becerisi, hobi edinmek, spor yapmak, bir evcil hayvanın sorumluluğunu almak, dalmayı öğrenmek, kitap okumak vs vs ... sayısız şey yazabiliriz, ama anlatmak istediğimi anladınız sanıyorum, 'deneyim' satın alın, kıyafet almak, aynı cafelerde avmlerde gezmek kısa süreli ve içi boş tatmin sağlar, yeni insanlarla tanışın, çevrenizi genişletin. Bunlar insanın ufkunu genişletir, ufkunuz genişledikçe mutluluğunuz da artacaktır.

Erkek arkadasin falan yokmu?yalnizlikdan ola bilirmi?

Back
X