Mutlu oldunuz mu

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Ablam için konu açmıştım daha önce, herkes sıcak evlerinde, rahat koltuklarında boşanmasın o zaman dedi.... Dün ablamın ihtiyaçlarını gidermek için onlara gittim,, alışveriş yaptım.. Akşama doğru dava açtığı kocası geldi terör estirdi, darp, hakaret belki ben orda olmasaydım 4 çocuğunun önünde ablamı öldürecekti.. Siz şimdi parası yoksa bu adamla mı evli kalsın diyorsunuz ki keşke çocuklarına baksaydı ablam yine de bu zulme katlanırdı onlar için... Evet ben sizi bir vicdan azabından kurtardım,Ordaydım ve ablam ölmesin diye çırpındım.. 4 çocuk+benim çocuğumun yaşadığı korkuyu tahmin bile edemezsiniz.. oturduğunuz yerden ahkamlarınızı kesin de bi vicdanınızla konuşun.

İnsanlar burda sadece sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak kendilerine göre doğru olan şeyi yazıyorlar. Hayattaki adımlarını bu platforma göre atıp sonra yorum yapan insanları suçlamak da ne biliyim biraz cahillik sanki !
Hayattaki adımımızı buraya göre atmadık ki.. Sizi vicdan azabından kurtardım diyorum.. Buraya göre atsaydım ablam ölmüştü..

geçmiş olsun

lakin o konuda "ablan kocasına dönsün"den önce çalışsın dendi

taşıma su ile değirmen dönmez dendi

madem her şeye olmaz diyor o zaman kocasını neden bıraktı adam iyi kötü karınlarını doyuruyormuş dendi

dün yaşanan da göstermiş ki ablan o adamla olmaz

koruma kararı yok mu aramadınız mı polisi

çözüm önerim yine aynı

annenler ve ablan birlikte yaşayacak

annen de sıkacak dişini ablan da

sen çocuğunu kreşe vereceksin eskisi gibi

ablanın bebeğe annen bakacak ablan da çalışacak

tam gece gündüz çalışacak yazacaktım ki bebek var meme emmesin mi tartışması aklıma geldi

gece gündüz çalışacak bir deyim olup çok çalışacağını anlatmak için kullanıyoruz

Konunuzu hiç bilmiyorum. Ama biz konunuzu okuyup uyumaya gidiyoruz, dışarı çıkıyoruz, kulüplere gidenler var. Hiç aklımızda kalmıyor yani, vicdan azabıda duymuyoruz. Çünkü; biz sadece fikiriz, uygulamak konu sahibinin işidir. Herkes aklını fikrini kullansın bi zahmet değil mi?

Ablam için konu açmıştım daha önce, herkes sıcak evlerinde, rahat koltuklarında boşanmasın o zaman dedi.... Dün ablamın ihtiyaçlarını gidermek için onlara gittim,, alışveriş yaptım.. Akşama doğru dava açtığı kocası geldi terör estirdi, darp, hakaret belki ben orda olmasaydım 4 çocuğunun önünde ablamı öldürecekti.. Siz şimdi parası yoksa bu adamla mı evli kalsın diyorsunuz ki keşke çocuklarına baksaydı ablam yine de bu zulme katlanırdı onlar için... Evet ben sizi bir vicdan azabından kurtardım,Ordaydım ve ablam ölmesin diye çırpındım.. 4 çocuk+benim çocuğumun yaşadığı korkuyu tahmin bile edemezsiniz.. oturduğunuz yerden ahkamlarınızı kesin de bi vicdanınızla konuşun.
Allahım korusun niye ölsün ablanız.
Enişte bu kadar kötüyse tabii boşansın,abla annenin yanına yerleşsin hemen.
Polise başvurun,koruma kararı olur,uzaklaştırma olur,mutlaka önlem alsın.

Hayattaki adımımızı buraya göre atmadık ki.. Sizi vicdan azabından kurtardım diyorum.. Buraya göre atsaydım ablam ölmüştü..

adam kapıyı mı kırdı eve bomba mı attı

neden ablan ölmüştü

cidden soruyorum ev çok mu güvenliksiz

eğer adam kapıdan girdi ise neden kapıyı açtınız

çok benzer olay gördüm

birinde adam camları kırıp kadının babasının evine daldı ama tüm mahalle de adama daldı örneğin

kapının önüne geldiğinde de kadınlar iki ayrı telefondan biri ile polisi biri ile avukatlarını arayıp kocam kapıda dediler

Ablanın 4 çocuğu var bu yüzden çalışamıyor zaten annende senin çocuğuna bakıyor , evler birleştirilsin Yok e annen onun çocuklarına baksın Yok ee buradaki insanları suçlamanın bir alemide yok

Yani böyle bir konuyu buraya yazıp iyi ki sizi dinlememişim vicdansızlar tarzında konuşmanız gerçekten inanılacak gibi değil. Allah akıl fikir versin.

Oradaki konu ablanızın eşiyle evli kalmasindan çok o adamdan 4 çocuğunun olması en küçüğü emen bir bebek yani insan niye diye soruyor haliyle bir de 4 cocukla çalışmadan ,yardımlarla hayatını devam ettirme düşüncesiydi.

Dünkü yasanan olay elbette ki çok kötü ama bunun önceki konuyla alakası yok...

Bunlar işte hep fazla Tahir ve Nefes izlemekten kaynaklanıyor
Kötü enişte de Vedat karakteri.
Kapıyı niye açtınız bu manyaga ?
Polise neden haber vermediniz de ablaniz gözlerinizin önünde dayak yedi ?
Eee yani şimdi siz tam olarak buradaki verilen hangi onerileri yapmadiniz da ablaniz ölümden kurtuldu ?
Konuyu anlamayan bir ben miyim ya ?

Ben eski konularınızı bilmiyorum.

Şunu merak ettim. Bu adamla ablanızı buradakiler mi zorla evlendirip 4 çocuk yaptırdı?

Mutlu muymuşmuşuz... Koca koca insanlar daha hayatınızın sorumluluğunu üstlenemeyip forum sitesinde 40 kat yabancıyı suçlamanıız da hangi boyuttur anlamadım. Şaka gibi. :)

Ablanız seçtiği hayatı yaşıyor. Diğer tüm yetişkinler gibi.

O konuyu hatırlıyorum herkes ablanızın ' çalışmasında ' ısrarcı oldu. Ama siz sürekli bahane sununca insanlar da kızıp kocasıyla yaşamaya devam etsin o zaman dedi.

Olayı çarpıtıyorsunuz her zamanki gibi. 4 çocukla nasıl çalışsın vs diye diye delirtmiştiniz bizi asıl o 4 çocuk için çalışacak denildi, yok dediniz , anneniz yorulurmuş çocuklara bakamazmış ablanız taşınamazmış, servis parasını ödemektense kira parasını ödemeyi tercih ediyor falan filan. Bi yoğun saçmalık .

Biz evliliğiyle ilgili değil ablanızın taşıma suyla hayatını devamlı idame ettirebileceğiyle ilgili düşüncesine laf etmiştik hatırlatırım, sizse yine anlatılmak isteneni anlamamışsınız :işsiz:

Siz ne bekliyordunuz ki konu açarken? Şöyle bir baktım. Aslında herkes siz çocuğu kreşe gönderin. Anneniz ablanızın çocuklarına baksın ablanız çalışsın demiş. Hala en mantıklı çözüm bu. Elbette devlet yardımı iyi olurdu ama alamamış işte. Ablanız yatılı bakıcılık yapsın olmadı bir süre onların maaşları daha iyi oluyor. Hem kendi masrafı da olmaz aldığı para çocuklarının bakımına da biriktirmesine de yeter. 1 yılda düzenini kurar. Sonra da temizlikle vs. Devam eder. Siz de elinizden geldiğince destek olursunuz. Taşıma suyla olacak iş değil ki bu. Olacak olsa siz kurardınız zaten düzenini. Elini taşın altına koyucak birşekilde o da.

Back
X