Mutlu olmak icin..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.511
3.904
448
Mutlu olmak icin insan ne yapmalı? Ben hic mutlu degilim de.. :85:
Yıldız Tilbe;
Dayan yüregim dayan,
dayan yarına inan,
gün gelir acılar ezberlenir,
iyilesir zamanla yaran demis, iyilesir mi? Gecer mi bu günler?
Yüzüme sabahın ilk ısıgı vurdugunda gülümseyebilir miyim yine?
Simdi gördügüm, yüzümde gecmisin acı izleri, gözlerimdeki yorgunluk, burukluk, gözlerimde akmaya hazır bekleyen yas varken ben bir gün yine aynaya baktıgımda gülümseyebilir miyim?
Hayaller kurar mıyım yine?
Ben yine eski ben olabilir miyim?

canım herkesi mutlu edecek şeyler farklıdır. ulaşamayacağın hayallerin varsa mutlu olamazsın. mutlu olmak için tek yapacağın elindekinin kıymetini bilmek. imkanın varsa da kıymetini bileceğin bişeyle değiştirmek

Sizi mutsuz eden seyleri terk etmekle baslayin ise...

Yolunuz acilir ve sizi mutlu eden seylere yönelirsiniz...

Sizi mutsuz eden seyleri terk etmekle baslayin ise...

Yolunuz acilir ve sizi mutlu eden seylere yönelirsiniz...

8 aydır kendimde degilim..
Annemin yokluguna mı alısayım? Aniden altına girdigim sorumluluklara mı alısayım?
Hangisini terkedeyim?
Hangisinden kacayım?

Hayallerim yok ki artık..
Büyük sorumluluklarım, büyük acılarım var.
Hayata karsı olan endiselerim var..

mutlu olmak elbette mümkün... tabii bu mutluluktan neyi algıladığınıza bağlı...
insanız ve hayat da dört dörtlük değil... üzülüyoruz, kırılıyoruz, dibe vuruyoruz, en sevdiklerimiz belki sırtımızdan vuruyor ya da tedavisi ağır olan bir rahatsızlığa yakalanıyoruz ya da onca yıl binbir emekle okuyoruz tam artık çalışabilirim dediğinde işsiz kalabiliyoruz, dertleşecek insan bulamaybiliyoruz etrafımızda... ya da sevdiğine kavuşamama ya da istemediği biriyle evlenmek mecburiyetinde kalabiliyor insan... çok istediği bölümü okuyamayıp iş hayatına atılmak zorunda olmak ya da çok farklı bir sektörde çalışıyor olmak...
kimse istediği hayatı 4-4lük yaşayamayabiliyor
ama hepimz bir şekilde kendimizi ayakta tutmak için nedenler arıyoruz buluyoruz
belki hiç sevmediğin bir işi yapıyorsun, bir gün de o işi çok seviyor gibi davranıp herşeyi isteyerek yap bakalım belki de bakış açın değişecek
içinde bulunduğun durumların farkına varıp sahip olduğun az da olsa, onlarla yetinmeyi dene, belki bu bir başlangıç olabilir
mutluluk tek bir şarta veya bir kişiye bağlı değildir
hayat yolunda içinden gelerek, yüzün gülerek yaptığın her şey senin için mutluluktur
öncelikle bu gece yatagına girdiğinde güzel hayaller kur
sabah kalk, pencereyi aç derin nefesler al ve bugun çok güzel olcak de, sonra elini yüzünü yıkayıp karşındaki aynaya bir günaydın de tebessümle... inan o tebessüm sana geri dönecek
yarın sabah gülerek başla hayata, herkese gülümse, selam ver, sevdiklerine seni/sizi seviyorum de, hareketlerinde hep istekli ol, severek yapmaya çalış hatta zorla ve yüzünden gülümsemen eksik olmasın
emin ol hayatta hala nefes alacak şansın varsa, demek ki mutlu olmak için bir adım atarsan isteğine ulaşabilirsin demek
mutlu bir gece diliyorum
sevgiler...

8 aydır kendimde degilim..
Annemin yokluguna mı alısayım? Aniden altına girdigim sorumluluklara mı alısayım?
Hangisini terkedeyim?
Hangisinden kacayım?

Durumunuzu bilmeden yazdim kusuruma bakmayin...Konuyu genel olarak yazdiginiz icin böyle bir cevabim oldu ...

Sorumluklariniz varsa tabiki kacmayin ama üstüne alabileceginiz kadar yük almalisiniz... yani cevrenizden yardim almalisiniz..

Annenizin yokluguna alismaniz icin zamana ihtiyaciniz var...

Son düzenleme:
mutlu olmak için mutluluğun tanımını yapmak gerekir. ben o tanımı yaptıktan sonra daha iyi hissettim kendimi

Her gece rüyama giriyor, bazen aglayarak uyanıyorum, bazen cıglıklarla..
Üstüme alabilecegimden cok daha fazlası var, kacmıyorum ama sanırım tasıyamıyorum..
Beklentiler fazla olunca..
Acımı bile yasayamıyorum, doyasıya aglayamıyorum..
Bu evden, bu sehirden kacıp gidesim var.
Bazen keske yalnız olsam diyorum gözlerimden kan akana kadar aglasam, kendimi bir odaya kapatsam hic cıkmasam kimse sormasın, aramasın beni istiyorum..

mutlu olmak için mutluluğun tanımını yapmak gerekir. ben o tanımı yaptıktan sonra daha iyi hissettim kendimi

Benim mutlu olmak icin sebeplerim yok, varsa bile yetmiyor..
Hayatın benim icin ne ifade ettigini bilmiyorum..
Herseyden ama herseyden korkuyorum..
Kendimden bile..
Yapmam dedigim seyleri yapıyorum..

bazen fiziken değişmek, geçici bi süre de olsa insana kendini farklı , yeni biriymiş gibi hissettiebiliyor. bi kuaför, biraz alışveriş, ama her zamanki tarzından biraz farklı olacak bunlar. belki bu süreci atlatmanı hızlandırabilir

kendinden neden korkuyosun ve yapmam diyip yaptığın şeyler neler

Pencereden bakıyorum atla surdan kurtul acılardan diyorum, hersey bitsin diyorum..
Cünkü yasama istegim yok, bir gün kendime engel olamamaktan korkuyorum..
İcimdeki sesi bastıramamaktan korkuyorum..

Onu da denedim alısveris yapmayı, zaten tek saldırdıgım sey o,
sanki birsey degistirecekmis gibi fütursuzca harcadım ama olmadı..

Pencereden bakıyorum atla surdan kurtul acılardan diyorum, hersey bitsin diyorum..

Bence şu anda yapman gereken şey psikiyatriste gidip antidepresana başlamak ve bu süre boyunca sürkeli kuran okumak. türkçesini okumaya çalış . kendini dini konulara ver. sana annenle ilgili teselli veremiyorum maalesef. Allah sabır versin. mekani cennet olsun inşallah. ama eminim anneciin seni kendini camdan atman ve ömür boyu mutsuz olman için doğurmadı. lütfen biraz bu yönden bak.

Bir psikolojik yardim almayi düsünüyor musunuz...:26:

Belki bir süre de olsa yasadiginiz ortamdan uzakta olursunuz...

Suan cok mantıksızım, bu yüzden kendimi tanıyamıyorum zaten suan bir cocuktan farkım da yok..
İnan suan doktora gitmeye bile vaktim yok..
Babamın yanında calısıyorum, iki kez gittim doktora ve en az on kere aradı. Nerdesin? Ben dısardayım isyerinde kimse yok diye, dolayısıyla ben kostura kostura ise yol almak zorunda kaldım.
Sabit olmayan tiroidim var bir tahlilde yüksek, bir tahlilde normal ve bunun icinde belirli zamanda doktora gidip kontrol ettirmem gerekiyor gidemiyorum tahlil yapmam, alıp doktora göstermem iki günümü alıyor cünkü, babam da da bekleyecek sabır yok malesef.

valla babanızın sabrı şu durumda pek önemli olmamalı bence. ayrıca psikiyatride 5 dakika konuşmanız yeterli ilaç yazdırmak için. en azindan aciniz hafifler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…