Mutlu olsun istemiyorum

Eski konularınıza baktım.
Evlilik bitmiş hala düğün olmadı yazıyorsunuz. Evliliğinizle ilgili konularda bunu mutlaka yazıyorsunuz. Düğünüm olmadı. Gelinlik giyinmedim. Yani evlilik bitmiş artık anlıyor musunuz?
Düğün olmuş olsa ne olmamış olsa ne? Sizin ihtiyacınız olan şey kesinlikle çalışmak. Kafanızı meşgul edecek bir işiniz olsun.
Oturup sürekli geçmişi düşünmeye vaktiniz olmasın.
Hayır biri sormuştu düğünde takıları aldınız mı diye ondan düğün olmadı dedim, benim için önemli olan düğün kesinlikle değil

Benim çok yari yolda bırakilmişliğim oldu geri dönmeyen olmadi nerdeyse hepsi geri döndü pişmanim cart curt ama bana ben geri döndüklerinde oley döndüler ilahi adalet olarak bakmadım mesela .O pişman olmalar boş iş boşlukta kaliyolar bi anlik sanirim .He şu var hayatım şöyle kötü böyle kötü dediklerinde bi an diyebiliyo insan oh iyi olmuş sonra diyorum ee banane yaa olan bana olmuş o an mutlu olsa ne olur olmasa ne olur beni ne ilgilendirir.Sizde ilerde mutlu olun hayatinizi kurun o insan mutsuzluktan ölse umrunuza gelmeyecek

Eski konularımı belki hatırlarsınız 2 aylık evliyken eşimden ayrıldım, çok zor günler geçirdim terk edilmek bana çok zor geldi halada öyle geliyor ama vazgeçtim artık içimde büyük bir kırgınlık var ki bütün emeğim çabam birhiç uğruna savaş vermişim, sözde o da üzülmüş böyle olsun istememiş ama hiçbir şeyide düzeltmek için uğraşmadı yoluna devam ediyor bana yaptıkları ondan ve ailesinden çıksın istiyorum içim öfkeyle dolu çünkü ahirette de, bu dünyada inşallah Rabbim hesabını sorsun benim ahım hep üstlerinde olsun, o kadar yalana iftiraya karşı onları bu hayatta mutlu, huzurlu görürsem benim inancım sarsılıcak, ama ben allaha havale ediyorum eminim o bunun hesabını sorucaktır elbet, sizlerin çok ağladım ah ettim ama, onlarda cezalarını buldu dediğiniz anlar oldu mu dertleşmeye, teselliye çok ihtiyaçım var biri sarılsa saatlerce ağlıcak gibiyim ☹️
Kendine bir iyilik yap ve onlari kendi icinde affet. Özgürles.
Kin iyi degildir. Onlara deil sana zarar verir.
Onlar ne zaman yaptiklarinin bedelini öder onu bilemeyiz ama bunlarla kafani mesgül etmen mantiksiz.

Haklısınız hepiniz haklısınız, bunları bende kendime söylüyorum ama ara, ara kendimi yine bu düşüncelerde buluyorum.

Geçmişe takılı yaşamak onlara değil size zarar verecek. Siz onlardan kurtulduğunuz için şükredin. Allaha havale edin ve onları düşünmeksizin kendinize güzel bir yaşam kurmaya uğraşın. İşiniz, arkadaşlarınız, ileride iyi bir ilişki gibi şeyler için düşüncelerinizi onlardan temizleyin.

4 ay önce boşandım. Maddi manevi kayıpta olan taraf bendim. Evliliğimde şiddet hakaret ne ararsanız vardı. Karşılıklı saygı kalmamıştı. Ama ailesiyle aram çok iyiydi. Onlar beni bende onları çok seviyordum. Bir an önce boşanacak ek için maddi ve manevi hiçbir şey talep etmeden boşandım. Tabi boşandıktan sonra keşke arabanın yarısını alsaydım keşke manevi tazminat alsaydım bla bla.. İçimde bir intikam alma hissi vardı ama buna gücüm yoktu. Hep dua ettim Allahım intikamımı sen al ondan diye. 3 gün önce bir haber geldi. Kardeşi kendini öldürmüş. Nasıl anlatsam bilmiyorum. Boşandığıma bile üzülmemiştim böyle. Haberi aldığımdan beri gözyaşım dinmedi, kendimde değilim. Öğrendiğim andan beri Allah’a yalvarıyorum inşallah bu benim duamın karşılığı değildir diye. Boşanma sürecinde bile ailesiyle hiç kırmadık birbirimizi. Çok severdik. Ama şimdi onlar üzgün diye ben kahroluyorum. Eski eşimin bana yaptıkları gitti aklımdan onun için üzülüyorum nasıl dayanacak bu acıya. Boşanma travması bile daha geçmemişken. Bana hayatın 2 yılını zehir eden adam için 3 gündür dua ediyorum kolay atlatsın beni de kardeşini de unuttursun Allah diye.

Benim artık ilahi adalete inancım kalmadı 3 çocuğunu daha bebekken işi gücü olmayan annelerine bırakıp giden babam yıllardır keyfini sürüyor hiç ayağı taşa değmedi yokluklar açlık içinde büyüdük o adaleti görmeyi 35 senedir bekliyorum hala yok, babamın bize yaptıkları yetmezmiş gibi akrabalarımız tarafından da birçok haksızlığa maruz kaldık hepsi keyif içinde hiç birinden çıktığı yok daha bunun gibi bir çok şey var dune kadar çok inançlı iken artık inancımı da kaybetmek üzereyim ilahi adalete falan inanmıyorum

15 senelik evliliğim bitti. İlk sene çok zordu. Hatta dedim ki “Benim için hayat bitti. Gideyim önce onu vurayım, sonra intihar edeyim” içimde dinmeyen bir öfke ve kin vardı. Cesaret edemedim. O kadar çok ağlıyordum ki gözlerim şişlikten açılmaz hale geliyordu, insan içine çıkamıyordum. 1 sene sonra onun yeni karısıyla fotografını facebook’ta gördüm. Bana kadınlardan nefret geldi, artık o sayfayı kapattım diye adam gayet mutlu, mesuttu. O gün dedim ben napıyorum. O hayatına bakmış, ben dipsiz bir bataklıkta çırpınıyorum.
Sonra ne mi oldu. Hayata hiç olmadığım kadar bağlandım. 2. Sayfa açtım. Birileriyle görüştüm. Ve boşandıktan 4 sene sonra 2. Evliliğimi yaptım. Şu an bebeğimize hamileyim.
Unutma “İyiler her zaman kazanır” Sadece sebat et. İçimdeki yangını söndür. Yeniden hayata tutun. Onun mutsuz olması sana bir şey kazandırmaz. Sen mutlu olmaya bak.

Öncelikle içinizdeki intikam duygularından arının.Ben üç aylık bebeğiyle aldatıldığını öğrenen ve aynı zamanda bu iki ay öncesinde de babasını kaybeden bir insandım.O dönemde tabiki çok üzüldüm ve yiprandim. Ama Allah tarafından öyle bir güç geldi ki bana tüm olanları unutup hayatıma baktım.İcimde o zaman da dahil olmak üzere hiç nefret duygusu olmadı.Sonra yıllar geçti ve çok güzel bir evlilik yaptım.Hatta şu an diyorum ki iyi ki başıma bunlar geldi ve şimdiki eşimle tanıştım.Hayat devam ediyor ve inanın yaşadığıniz hisler sadece size zarar veriyor.Evrene ve Allah'a olumlu mesajlar gönderirseniz o size mutlaka dönecektir...

6 yıllık ilişkim düğün öncesi aldatılma sonucunda bitti, öğrendiğimde annemin kucağında çocuklar gibi ağladım durdum. Onlar ise dudak dudağa kucak kucağa resimlerini paylaştılar, sonrada evlendiler zaten...
Çok kötü dönemlerden geçtim, o kadar öfke doluydum ki kendi psikolojimi de bozdum. Onlar mutsuz olursa, eski nişanlım pişman olursa herşey düzelecekmiş gibi saçma sapan bir düşüncem vardı😃
Ne zaman gerçekten Allah'ın adaletine teslim ettim, yeniden hayata döndüm.
Size tavsiyem asla geçmişe ve geçmişte bıraktıklarınıza takılmayın, her daim kendinize, geleceğinize odaklanın. Ve ilahi adalete güvenin tabii...
Ben 5-6 ay sonra boşandıklarını duydum, hemde çok kötü şekilde ayrılmışlar.

Ben de sorunlar yaşadığım ve cok aci cektigimde Allaha havale ederim ama sizinki gibi devamli "cezasını bulsun" diye düşünmem çünkü zaten dua Allaha ulaşır, takdir ondadir. Devamlı kötü olsun, çeksin, o da benim yasadimlarimi yasasin diye düşündükçe kendinize zarar veriyorsunuz.
Siz kendinizi mutlu edecek seylere odaklanin, ilahi adalet illa ki tecelli eder hem de hic ummadiginizda 😉

Her haksızlığın cezalandırılmasına şahit olamayız ki sonuçta kimsenin gerçekte ne hissettiğini ne yaşadığını bilmiyoruz ki bu dünyada cezalandırılmayadabilirler mesela türlü kötülük yapan firavunun başı bile ağrımazmış, velhasıl önüne bakmaktan başka çare yok.

Engelli maaşı alıyormuşsun sanırım ekpss den filan atanmaya çalışsan hayata bi ucundan tutunsan olmaz mı??

Evi ayıralı 6 ay boşanalı 3,5 ay oldu
Narsist,ailesinden göbek bağını kesememiş bi eş,psikolojik şiddet uygulayan,hele 2 ablası düşman başına olan bi eş!!!!
Tüm bu etkenler ve karaktersiz kocayla sık sık kavgalarımız oluyordu!
Derken bigün yine bi kavga sonunda
Bana ailen bu eve girmicek gelirse benden izin alcan,biyere giderken izin alcan vs şartlar sundu kabul etmedim
Ozmn boşanalım dedi içim acısada kabul ettim.anlaşmalı olarak bitirdik hızlıca.evliliğinin bittiğine değilde düğündeki harcamasına üzülen bi adam ve ailesi gördüm karşımda!
Bende karaktersiz eşe ve ailesine ilahi adalet bekliyorum.
Tüm hayallerim çöp oldu sayelerinde
1 yıl flört 2 yıl evlilik
3 yıl çöp oldu hayatımda.

Eski konularımı belki hatırlarsınız 2 aylık evliyken eşimden ayrıldım, çok zor günler geçirdim terk edilmek bana çok zor geldi halada öyle geliyor ama vazgeçtim artık içimde büyük bir kırgınlık var ki bütün emeğim çabam birhiç uğruna savaş vermişim, sözde o da üzülmüş böyle olsun istememiş ama hiçbir şeyide düzeltmek için uğraşmadı yoluna devam ediyor bana yaptıkları ondan ve ailesinden çıksın istiyorum içim öfkeyle dolu çünkü ahirette de, bu dünyada inşallah Rabbim hesabını sorsun benim ahım hep üstlerinde olsun, o kadar yalana iftiraya karşı onları bu hayatta mutlu, huzurlu görürsem benim inancım sarsılıcak, ama ben allaha havale ediyorum eminim o bunun hesabını sorucaktır elbet, sizlerin çok ağladım ah ettim ama, onlarda cezalarını buldu dediğiniz anlar oldu mu dertleşmeye, teselliye çok ihtiyaçım var biri sarılsa saatlerce ağlıcak gibiyim ☹️
Olmazmi hiç konularımı okuyanlar bilir...lohusayken sırf evlerine gitmiyorum diye(kavgalıydık kapı gösterip küfür ettiler diye kırgındım) k.v.tarafından doldurulan k.peder olacak pislik kucağımda çocuğuma kapının önüne koydu beni tokat attı...detaylara çok girmeyeceğim eski konularımda var...babamın evine gittim 20 gün kaldım neyse bir şekilde barışıldı geri döndüm...derken aradan yıllar geçti kızı evlendi damadıda kucağında çocukla kapıya koydu hatta bunların yalvarmasına yakarmasına rağmen (tamamen kızlarındaydı problem) damat kızı boşadı...5 yıl sürdü mahkeme damada parasal destekte bulunmuşlardı ev alırken (evin 3 te bir parasını vermişti k.p)...evide sattı yedi bunlarada bir kuruş vermedi ne tazminat ne nafaka eşyaları bile sattı sormadan etmeden...çok çektiler...sonra diğer oğulları araları oldum olası iyi değildi zaten şimdi hepten düşman gibiler gelin yani büyük eltim bunların suratına öyle bir küfür ettiki hayatları boyunca unutamayacaklar ve gıkları çıkamadı korkudan (gelin çok cazgır) gibi gibi şeyler ...18 yıldır buradayım kısacası inan bana hala ben bunları nasıl çekmişim diyorum..şimdi olsa asla tahammül etmezdim boşanma pahasına...yine var sorunlar yok değil hala canımı sıkabiliyorlar ama neyseki kızları var yanlarında o benim intikamımı alıyor her seferinde (psikolojisi pek iyi değil dünyayı dar ediyor onlara özellikle anneye) ben sadece izliyorum...İlâhi adalete inanın Allaha inanmayan taş olur valla

Ah etmeyin, beddua hiç etmeyin. Ben konularınızı bilmiyorum fakat kalbinizi olumsuz duygulara teslim etmeyin. Kin, öfke, hırs sahibinin içini karartır, zihnini bulandırır. Allaha havale edin onun da izniyle sizin hakkınız kimsede kalmaz inşallah. Eden ettiğini bu dünyada ya da ahirette bulur.

Kin insana büyük yük. Unutup rahatlamayı engeller. Kendinizi düşünüp bırakmalısınız canınıza yazık

4 ay önce boşandım. Maddi manevi kayıpta olan taraf bendim. Evliliğimde şiddet hakaret ne ararsanız vardı. Karşılıklı saygı kalmamıştı. Ama ailesiyle aram çok iyiydi. Onlar beni bende onları çok seviyordum. Bir an önce boşanacak ek için maddi ve manevi hiçbir şey talep etmeden boşandım. Tabi boşandıktan sonra keşke arabanın yarısını alsaydım keşke manevi tazminat alsaydım bla bla.. İçimde bir intikam alma hissi vardı ama buna gücüm yoktu. Hep dua ettim Allahım intikamımı sen al ondan diye. 3 gün önce bir haber geldi. Kardeşi kendini öldürmüş. Nasıl anlatsam bilmiyorum. Boşandığıma bile üzülmemiştim böyle. Haberi aldığımdan beri gözyaşım dinmedi, kendimde değilim. Öğrendiğim andan beri Allah’a yalvarıyorum inşallah bu benim duamın karşılığı değildir diye. Boşanma sürecinde bile ailesiyle hiç kırmadık birbirimizi. Çok severdik. Ama şimdi onlar üzgün diye ben kahroluyorum. Eski eşimin bana yaptıkları gitti aklımdan onun için üzülüyorum nasıl dayanacak bu acıya. Boşanma travması bile daha geçmemişken. Bana hayatın 2 yılını zehir eden adam için 3 gündür dua ediyorum kolay atlatsın beni de kardeşini de unuttursun Allah diye.
Siz bu konuda kendinizi suçlamayın. Allah’ın günahsız bir insanı sırf bu yüzden canını alacak ceza sistemi olacağını zannetmiyorum.
“ölümün olduğu bir dünyada geri kalan hiçbir şey ciddi değil” gerçekten ne kadar doğru bir söz.
bende geçen sene babamı kaybettim. Babam dönülmez bir yere gitti. Çaresi yok bunun. Böylesine bir acı yaşadıktan sonra boşandığım için ağladığıma ne kadAr aptalmışım dedim.
ölüm başka hiçbir şeyle kıyaslanılmayacak kadar acı bir şey. Sizinde başınız sağolsun 🙏🏻

Bende eski nisanlimdan ayrildigimda tipki sizin gibi hissediyordum. Gece gunduz tek duam ahimin ondan ve ailesinden cikmasiydi. Ama bir sabah namazinda Allah'a artik okadar mutlu olayim ki bu ellerim onlara ah etmek icin degil sukretmek icin sana acilsin diye cok icten bir sekilde dua ettim. Cok kisa sure sonra simdiki esimle karsilastim. Okadar mutluyum ki ve simdi anliyorum Allah beni nasil bir beladan korumus ondan ayirarak. Sizde artik sadece kendi mutlulugunuz icin dua edip ilginizi kendi hayatiniza verin. Evet ah cikiyor ben kime gercekten ah ettiysem hepsininde ciktigini gordum. Ama asil onemli olan sukur edecek seylerin hayatimizda cogalmasi. Buna odaklanmanizi tavsiye ederim.

Back
X