Mutluluğumu çekemeyen iş Arkadaşlarım

maviss32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
504
316
133
42
Konu uzun aslında ben mümkün olduğunca kısa yazacağım.iş yerimde samimi Arkadaşım ile konuşmalarımız herkesin ağzına düştü.biz arkadaşımla öğleye kadar beraberiz ve büyük çocuklarımız okula başladı ve ikimizinde bebeği var. Konuşmalarımız onlar hakkında oluyor çünkü benzer şeyleri yaşıyoruz gün içinde. Iş dışında sorumluluklarımız yüzünden vakit bulupta görüşemiyoruz. Telefon ile de uzun uzun konuşamıyoruz Aynı sebepten ötürü.
Şimdi çocuğu olan, olmayan evli,bekar çeşit Çeşit insan var. Arkadaşımla odanın bir köşesinde konuşurken ya bizi dinliyorlar ya da konuşmaya katılıyorlardı. Buraya kadar Sorun yok Ancaaaaaakkkk artık laf sokmak, tiye almak arkamızdan konuşmaya, kaş göz işaretlerine kadar vardı bu durum. Arkadaşım bir nevi sosyal baskısı olarak gördüğüm bu durumdan ötürü çok üzgün ve artık bu konuları işyerinde konuşmayalım diyor. Bende onların istediği olsun, kendimize çeki düzen
Verelim istiyorsan sana uyarım dedim. Bu sefer susup onları dinliyoruz ve ben mutlu olmuyorum.
Ne yapmalıyız arkadaşlar? Akıl akıldan üstündür. Sizce olduğumuz şekil devam mı etmeliyiz yoksa susmalımıyız

Edit konu başlıkla alakasız olmuş kabul ediyorum. Konuşma içeriği kocalarımız değil çocuklar. Ne yaptıklarını değil, biz onlara nasıl örnek olalım ne şekilde yaklaşalım diye konuşuyoruz ki arada arkadaşlarda kendi tecrübelerini söylüyorlar.özellikle bekar ve çocuklu bayanlardan tepki alıyoruz ve küçümseniyoruz. Tepkileri karşısında ne yapmalıyız. Bununiçin fikir istiyorum. Yorumlar için teşekkürler.

Son düzenleme:
Onları ılgılendırmez
Kaldıkı coluk cocuk muhabbetınızı kıskanmıyorlardır, onların hayatları daha basıt ve sade oldugu ıcın dalga bıle gecıyor olabılırler sızınle. Ben olsam konusmaya devam ederım

Eee zaten işyerinde kaç saat konuşabileceksiniz ki?
5,10 dakikalık mini sohbetlerdir,onu da masanızda yanınıza bir sandalye çekin usul usul konuşun arkadaşınızla.
Çevreyi de bu kadar takmayın.
Kıskançlık değildir onların yaptığı bence. Klasik işyeri ortamı işte. Herkesin her konuda bir fikri vardır. Boş da olsa konuşmayı seviyoruz işte millet olarak.

Konu uzun aslında ben mümkün olduğunca kısa yazacağım.iş yerimde samimi Arkadaşım ile konuşmalarımız herkesin ağzına düştü.biz arkadaşımla öğleye kadar beraberiz ve büyük çocuklarımız okula başladı ve ikimizinde bebeği var. Konuşmalarımız onlar hakkında oluyor çünkü benzer şeyleri yaşıyoruz gün içinde. Iş dışında sorumluluklarımız yüzünden vakit bulupta görüşemiyoruz. Telefon ile de uzun uzun konuşamıyoruz Aynı sebepten ötürü.
Şimdi çocuğu olan, olmayan evli,bekar çeşit Çeşit insan var. Arkadaşımla odanın bir köşesinde konuşurken ya bizi dinliyorlar ya da konuşmaya katılıyorlardı. Buraya kadar Sorun yok Ancaaaaaakkkk artık laf sokmak, tiye almak arkamızdan konuşmaya, kaş göz işaretlerine kadar vardı bu durum. Arkadaşım bir nevi sosyal baskısı olarak gördüğüm bu durumdan ötürü çok üzgün ve artık bu konuları işyerinde konuşmayalım diyor. Bende onların istediği olsun, kendimize çeki düzen
Verelim istiyorsan sana uyarım dedim. Bu sefer susup onları dinliyoruz ve ben mutlu olmuyorum.
Ne yapmalıyız arkadaşlar? Akıl akıldan üstündür. Sizce olduğumuz şekil devam mı etmeliyiz yoksa susmalımıyız

sizin ortak noktanız çokmuş ondan konuşuyorsunuz, niye onlar yüzünden susasınız ki, illaki çok rahatsızsanız dozu biraz azaltın, bu insanlrın çekemediği ne ben tam olarak anlayamadım, mesela bir örnek verebilir misin

çekememek bunun neresinde şahsen bende anlamadım
eğer gürültülü konuşuyorsanız rahatsız oluyorlardır
öyle yapmıyorsunuzdur muhtemelen

İşleri ihmal etme yada çok sesli bir konuşmamı oluyor, eğer öyleyse haklılar yani çünkü iş yerinde sürekli sohbet olmaz

O Zaman şöyle düşünüyorum işten kaytarıyorlar kendi özel hayatlarının muhabbetlerini yapıyorlar diye düşünüyor olabilirler. Bu arada senin için demiyorum ama ben şahsen özel hayatımı , aile vs iş yeri gibi yerde konuşmak istemem. Kimse duymasın. dedikodu , yanlış aktarımlar falan olur. Başkası duysa , bilse lafa karışsa ben hayatıma müdahale etmiş gibi hissederim. Ama bu başlıkta dediğin şey mutluluğumu çekemiyorlar kıskanıyorlar gibi bir şey değil.

Onları ılgılendırmez
Kaldıkı coluk cocuk muhabbetınızı kıskanmıyorlardır, onların hayatları daha basıt ve sade oldugu ıcın dalga bıle gecıyor olabılırler sızınle. Ben olsam konusmaya devam ederım
Kıskandıkları çocuk muhabbeti değil. Arkadaşlığımız. Ortada birbirine kırgın, kızgın insan çok ve yıllardır Aynı yerden Herkes iyi taşıyon birbirini. Ben arkadaşımla 4 yıldır beraber çalışıyoruz. Bir kez bile küsmedik, kavga etmeden. Bazıları nazar değmesin diyor bazıları bunlarda sürekli böyle diyor

tüm işyerlerinde aynı durum var konuşsan çenesiz,konuşmasan sinsi,gülsen güldü,gülmesen suratsız yani ne yaparsan yap insanlar illaki yapacaklar böyle o yüzden takılmayın :kahve:

Sizin siradan konusmalariniz nasil ortaliga dokuluyor anlamadim ki. Konusmalarinizin icerigi ne? Bence sizinle dalga falan geciyorlarsa konu isinizi aksatmaniz saatlerce laklak yapmanizdir. Eger boyle yapiyorsaniz tabii. Yok normal yuzeysel konusmaysa bunun neyine laf sokuyorlar anlamadim.

Iki kisi saatlerce konusuyordur ,duzeni bozuyordur mesela. Ay biz rahatsiz ediyorsak cikalim bari ,ben calisayim it gibi ama siz sohbet edin seklinde mi sokulan laflar?

Muhtemelen farkinda olmadan bir konuyu 10000 kere konusup, sabah aksam ayni seylerden bahsetmeniz dikkatlerini cekmistir. Takiliyorlar iste buyutecek bir sey yok. Bizde de bir klimaci hanim var. Her sabah 9 itibariyle klimadan sikayet etmeye baslar ve bunu sanki ilk gunmus gibi yapiyor. 1 bucuk sene oldu, bize soylenmelerini duymaktan fenalik geldi, kendisi hala farkinda degil.

sizin ortak noktanız çokmuş ondan konuşuyorsunuz, niye onlar yüzünden susasınız ki, illaki çok rahatsızsanız dozu biraz azaltın, bu insanlrın çekemediği ne ben tam olarak anlayamadım, mesela bir örnek verebilir misin
Daha bu sabah iki kişi konuşurken odaya girmiş ve işte bunlar mesela hep çocuk muhabbeti, akılları Evde demiş. Çalışmak bayanların anatomisine aykırı demiş Kendi konuştuğu konu üzerine. Bunu söyleyen kişi yapı gereği sakin ve anlayışlı birisidir ki o bile bu durumu kullanmış

çekememek değilde hep aynı seylerı basa alıp alıp konusuyosunuz yıne basladılar dıye bende hayıflanırım. cunku aynı seyler bır sure bıkkınlık verebılıyor. bız kadınlar genelde aynı seylerı acıklayıcı betimleyici öyküleyici anlatım olarak farklı acılardan bir konuyu 50 kere anlatmasını severiz.

farklı yerlerde yapın sohbeti bir şekilde rahatsızlık vermişsiniz kıskanıyorlar yerine neden rahatsız oldular diye dusunebilirsiniz

Back
X