- 13 Aralık 2009
- 10.762
- 1.987
- 448
- 38
- Konu Sahibi kalbiminaruzvezni
-
hayırlı olsun
6 senelik bir öğretmen olarak size kendimce küçük bir tavsiyede bulunmk istiyorum. İdealistliğinizden hiçbir şey kaybetmeyin ama ilk etapta beklentinizi çok da yüksek tutmayın. Beklediğinizden hayalinizdekinden çok farklı bir öğrenci profiliyle karşılaşabilirsiniz, buna da hazırlıkı olarak gidin ki öye bir şey olursa daha ilk günden şevkiniz hevesiniz kırılmasın.
Başarılı ve her açıdan verimli bir dönem diliyorum size :)
hayırlı olsun
6 senelik bir öğretmen olarak size kendimce küçük bir tavsiyede bulunmk istiyorum. İdealistliğinizden hiçbir şey kaybetmeyin ama ilk etapta beklentinizi çok da yüksek tutmayın. Beklediğinizden hayalinizdekinden çok farklı bir öğrenci profiliyle karşılaşabilirsiniz, buna da hazırlıkı olarak gidin ki öye bir şey olursa daha ilk günden şevkiniz hevesiniz kırılmasın.
Başarılı ve her açıdan verimli bir dönem diliyorum size :)
Okulun müdürüyle tanıştım, çocuklarımızın var ufak tefek haylazlıkları ama iyi efendi gariban çocuklardır dedi. Okulu dolaştım, bana çok bakımsız geldi ama hiç rahatsız etmedi bu durum, gözlerim dolu dolu dolaştım sınıfları inanınki..
branşınızın sosyal bilgiler olduğunu söyledniz peki kendi branşınızda mı öğretmenlik yapacaksınız yoksa sınıf öğretmenliği mi verdiler?
Branşımda, sabahçıymışım.
buna sevindim :) ortaokul öğrencileriyle olacaksınız demek ki :)
ilk gün yaşadıklarınızı da hemen paylaşırsınız bizimle :)
ilk gün heyecanını iyi bilirim
bu arada ukalalık taslar gibi düşünmezseniz kendinizi tanıtma ile ilgili farklı ve etkili bir yöntem tavsiye edebilirim :) ben her yeni sınıfımda öyle yapıyorum :)
tahtaya kendimle ilgili çeşiti bilgiler yazıyorum kelime bazında, örneğin 27, balıkesir, kocaeli, 1, dilber, vs.. gibi bunlar yaşım memleketim kardeş sayım annemin adı sevdiğim şeyer sevmediğim şeyler gibi..
sonra çocuklara tek tek soruyorum bu ne olabilir diye, beyin frtınası yaparak beni kendileri tanıyolar yani :)
klasik tanışmalardan çok daha etkili oluyor
Sosyal bilgiler.. Haberleri veririm artık burdan...
Okulun müdürüyle tanıştım, çocuklarımızın var ufak tefek haylazlıkları ama iyi efendi gariban çocuklardır dedi. Okulu dolaştım, bana çok bakımsız geldi ama hiç rahatsız etmedi bu durum, gözlerim dolu dolu dolaştım sınıfları inanınki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?