Mutluluğun Sırrı Susmak Mı?

Shut Up_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
1.500
2.172
53
Eşimle ayrı düşüncelerde olunca mutlaka sıkıntılı bir durum çıkıyor ortaya. Mesela en sonuncu dün akşam oldu. İkimiz de kendi fikrimizi diretince aramız bozuluyor. Ama orta yol bulup ya da bosver deyip geçtiğimiz de oluyor. Sizde durumlar nedir fikrinizi savunur musunuz yoksa uzatmayıp bırakır mısınız?

Heralde susup muhalefet olmayınca insan mutlu oluyor, tabi kendini tutabilirsen...

Eşimle ayrı düşüncelerde olunca mutlaka sıkıntılı bir durum çıkıyor ortaya. Mesela en sonuncu dün akşam oldu. İkimiz de kendi fikrimizi diretince aramız bozuluyor. Ama orta yol bulup ya da bosver deyip geçtiğimiz de oluyor. Sizde durumlar nedir fikrinizi savunur musunuz yoksa uzatmayıp bırakır mısınız?

Heralde susup muhalefet olmayınca insan mutlu oluyor, tabi kendini tutabilirsen...
mutluluğun sırrı susmak da değil diretmek de değil. hangisi mantıklı ise onu seçmek veya herkesin kendi mantığınca olanı yapmasına müsaade etmek. saygı yani..

E örnek vermemişsiniz?
Misal o A kanalını izlcem diye diretiyorsa kulaklığı takıp telefondan B kanalını izlemek çözümdür.
"O senin fikrin buda benim fikrim" de susmaktansa.

Bir olay üzerinden giderek değil de sizler neler yapıyorsunuz bu anlaşmazlık durumlarda onu merak ettim.

Bir olay üzerinden giderek değil de sizler neler yapıyorsunuz bu anlaşmazlık durumlarda onu merak ettim.

Konudan konuya degisir.
Mesela benim icin cok önemli bir konu icin iliğine kadar giderim. Eğer önemi fazla yoksa amaaaaan der gecerim.

Bide erkeklerde iki secenek konusu işe yarıyor.
Mesela tatil: ben genelde iki ülkeyi seciyorum ve bu iki seçeneği ona sunuyorum. İkisi arasinda o karar veriyor ve hem onun dediği hemde benimki olmuş oluyor

susmak her zaman iyi değildir erdem değildir bence..
konuşmak ve orta yolu bulmak daha iyi..

Karşındaki insan düşüncesini açıklarken bir mantığa oturtabiliyorsan orta yolu bulmak gerekir. Bu susmak değildir.

İkinizde fikrinizi söyleyin.. sonra tartışarak (burdaki tartışma kavga anlamında değil) en mantıklı karara varın ;)

Bende eşimle inatlaşınca kavgaya kadar gidebiliyoruz o yüzden karşındaki ateşse sen barut olma o a diyorsa sende a de huzurunuzu kaçırmayın boş yere anannemin bi lafı var aynı yerde 2 deli durmazmış bırak karşındaki deliyse sen daha ağır başlı ol mutlu ol :) o sakin olunca da sen delir :rolleyes:

biraz önce dizi izliyordum kız robot ne derseler yapıyor ...siz robot degilsiniz herseye evet diyeceksiniz ...kendiniz vazgecerseniz ilerde kendi kendinizi suclarsiniz

Eşim fikrini söylüyor ama genelde benim dediğim oluyor yada benim dediğimi yapıyoruz. Diretmeme gerek kalmıyor. Çok önemsiz bir konuysa da ben he deyip geçiyorum. Daha hiç tartışmadık a-b diye.

Birbirinizin düşüncesine saygı duymayı deneyebilirsiniz. Kimse kendi düşüncesini karşı tarafa empoze etmeye çalışmasın yani

konudan konuya tavrım değişir.
bazen inatlaşırım bazen de he der geçerim.
burada önemli olan hangi konu hakkında tartışılıyor

Yerine göre susmak iyidir
Hep susunca aptal sanıyorlar çünkü
Benim eşim fevridir, ilk tepkisi hep itiraz etmek olur :) tamam öyle olsun ama şöyle şöyle şöyle de düşünmek lazım diye konuya girerim, sonunda bana hak verir :)

cok mutluyum esimle
fikrim neyse her ortamda soyler arkasinda da dururum
ama karsimdakine kendi fikrimi empoze etmeye calismam
olay susmak degil , karsinizdakine saygi duymak

Back
X