Mutluluğun Sırrı Susmak Mı?

Yerine göre susmak iyidir
Hep susunca aptal sanıyorlar çünkü
Benim eşim fevridir, ilk tepkisi hep itiraz etmek olur :) tamam öyle olsun ama şöyle şöyle şöyle de düşünmek lazım diye konuya girerim, sonunda bana hak verir :)

Yani demekki erkeklere paldir kuldur degil cocuga yaklasir gibi caktirmadan yaklasmak lazim diyorsunuz:-)

Konudan konuya degisir.
Mesela benim icin cok önemli bir konu icin iliğine kadar giderim. Eğer önemi fazla yoksa amaaaaan der gecerim.

Bide erkeklerde iki secenek konusu işe yarıyor.
Mesela tatil: ben genelde iki ülkeyi seciyorum ve bu iki seçeneği ona sunuyorum. İkisi arasinda o karar veriyor ve hem onun dediği hemde benimki olmuş oluyor

hah iste aradığımız akıllı kadınlar :KK200:
Iste boyle demokratik gözüken yaptırımlara ihtiyacımız var:KK19:

Tabiki saygi duyuyoruz orta yol buluyoruz ama bazen fikirlerimiz tamamen farkli olunca catisma cikiyor. Ornegin dun aksamki konuda benim memleketimde yasiyoruz ve surekli memleketimdeki insanlardan hoslanmadigini yok su yok bu gibi kotuleme yapiyor ben de diyorum ki her sehirde vardir iyi de kotu de bana diyorki sen evde oturuyorsun nerden bileceksin iyi de ben dogdugumdan beri burdayim her memleketin iyisi de vardir kotusu de o kotuleyince ben de aliniyorum dogal olarak cunku benim ailem sevdiklerim de var. Ben de o oyle dedi diye sizin memleketin insanlarini da gorduk dedim (dugun zamani sulalesi yuzunden o kadar olaylar oldu ki dugunden once hastanelik oldum) onun derdi onun akrabalarina bir sey demem degil de benim kendi memleketimi savunmammis yani sacma sapan bir durumu uzatti. Ben koca sehrin her insanini nerden taniyayim iyisi de vardir kotusu de. Ama surekli kotulemesi sinir bozucu oluyor. Bana senin savunman sinirimi bozuyor dedi. Bu konuda bana hiddetlendi ben de alindim dogal olarak ve dun aksamdan beri tavirli ne kadar sacma bir olay. Sabah ise giderken sarilmayacak miyiz dedim cevap vermedi gorusuruz dedi gitti normalde oyle gitmez. Aksam yemegi ile ilgili bir soru sordum bitanem yazarak o dumduz cevap verdi uzatmasi bana gore cok sacmaydi. Ufacik bir seyden butun gunum negatif gecti. He deyip fikir soylemesem heralde mutlu gececekti o zamanda ben icimde tutamiyorum kocamizla da mi konusamayacagiz anlamadim.

Son düzenleme:
Bence susmak kadınlar çok konuşuyor cidden fazla konuşuyoruz sus geri çekil kafan rahat olsun sen söyleyeceğini söyler kendinde bitirirsin ama bazı erkekler en ufak söze çok takar morali bozulur benim eşim öyle mesela söz gümüşse sükut altındır diye boşuna dememişler.

susma sustukca sira sana gelicek!

teoride orta yol, ama orta yolu kim kayip etmiste ben buliim.

Herhangi bir sorun olduğunda susmaktan ya da çok konuşmaktan ziyade karşıdaki insanı gerçekten anlamaya odaklanmak önemlidir. Çok konuşmak ya da tamamen susmak, haklı olma çabasının göstergesidir. Her şeyde olduğu gibi burda da niyet önemli. Niyet doğru ve bencillikten uzak olursa sonuç ne olursa olsun huzurlu hissedersiniz.

Benim düşüncemi kabul etme mecburiyeti yok benimde onun düşüncesini

saygı duyarım , saygı beklerim,körü körüne kabul etmem, artıları ve eksilerini açıklamalı,susmam ,guzel bir dille anlatirim gercekten hangimizin fikri mantikliysa digeri inat etmez uygulariz

Back
X