Mutluluk her zaman sebeplere mi bağlıdır?

NedirYani

Kalbindeki Endişeleri Yavaşlat
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2019
4.689
11.192
208
Kızlar kafama bir şey takıldı size de danışmak istiyorum.
Sizce mutluluk her zaman sebeplere mi bağlıdır ve bu normal mi
Ya da hangi noktaya kadar normal sayılabilir?
Sanki bende böyle bir durum var ve bu rahatsız ediyor
Mutlu olmak için birşeyler yapmak istememiz normal ama her zaman böyle olması acaba problem mi?

Bahsettiğim sebepler para mal mülk değil de mesela sosyalleşmek gibi ne bileyim bir kafeye gidip oturmak gibi..
Bunları düşününce bile mutlu oluyor ve sürekli bu tür şeyler yapmaya çalışıyorum
Ama sürekli bunları yapmak istemek bir noktadan sonra bana yetmezse sorunlar çıkar mı?
Kitap okuyup ya da sevdiğin bir videoyu izleyip ya da bir şiir yazıp mutlu olmak zararsız aslında öyle değil mi sonuçta zor şeyler değiller ve minik sebepler. galiba bu kadarinda bir sıkıntı yok.

Cok mu fazla düşünüyorum :D

Mutlu olmak için birşeyler yapmak istememiz normal ama her zaman böyle olması acaba problem mi?

Bahsettiğim sebepler para mal mülk değil de mesela sosyalleşmek gibi ne bileyim bir kafeye gidip oturmak gibi..
Bunları düşününce bile mutlu oluyor ve sürekli bu tür şeyler yapmaya çalışıyorum
Ama sürekli bunları yapmak istemek bir noktadan sonra bana yetmezse sorunlar çıkar mı?
Kitap okuyup ya da sevdiğin bir videoyu izleyip ya da bir şiir yazıp mutlu olmak zararsız aslında öyle değil mi sonuçta zor şeyler değiller ve minik sebepler. galiba bu kadarinda bir sıkıntı yok.

Pek anlayamadım ne demek istediğinizi ama 😊 başlığa istinaden, hayır mutluluk her zaman sebeplere bağlı değil, mutluluğun tek kaynağı yetinmek ve şükretmek bana göre

Yani demek istiyorum ki mutlu olmak için ve kendimi mutlu hissetmek için sürekli birseylere sığınıyor olmam normal mi?
:D çok felsefik konusmusum herhalde anlaşılmamış :D

Şu okulu bitireyim mutlu olacam
Sevdiğim adamla evleneyim mutlu olucam
Ev alalım mutlu olucam
Bebeğimiz olsun mutlu olucam
Tatile gideyim mutlu olucam

Bunlar sebep ama geçici. Mutluluğu bunlara bağlamayan ve anı yaşayan insanlar var. Anlık yaşa şunu yaparsam böyle mutlu olurum diye yaşama. Öyle bir kalıp yok zaten. İçinden nasıl geliyorsa.

Şu okulu bitireyim mutlu olacam
Sevdiğim adamla evleneyim mutlu olucam
Ev alalım mutlu olucam
Bebeğimiz olsun mutlu olucam
Tatile gideyim mutlu olucam

Bunlar sebep ama geçici. Mutluluğu bunlara bağlamayan ve anı yaşayan insanlar var. Anlık yaşa şunu yaparsam böyle mutlu olurum diye yaşama. Öyle bir kalıp yok zaten. İçinden nasıl geliyorsa.

Hıh işte bahsettiğim bu.
Bunlara bağlamiyorum da sadece mutsuz hissedince direk kitaplara şarkılara falan sığınıyorum
Sanırım bu normal sayılır öyle değil mi?

Tabi ki mutlu olduğunuz şeyleri yapmak için çabalayacaksınız 😊 bunu bir şeylere sığınmak olarak isimlendirince negatif olarak algılanabiliyor. Mutluluk emek gerektirir. Hiç bir şey yapmadan evde bütün gün oturup öff canım sıkılıyor, mutsuzum da diyebilirsiniz, hoşunuza giden şeyleri yapıp, miniş şeylerden bile mutlu olup, mutluluğu seçebilirsiniz 😊

Cok mu fazla düşünüyorum :KK70:
Insanlar sevdikleri şeylerle mutlu olurlar . Sevdiginiz şeyleri yaptikça mutlu oluyorsaniz bundan rahatsiz olmayin . Zamanla yeni şeyler bulup onlardan mutlu olacaksiniz zaten kendinizi kısıtlamayın .

Hıh işte bahsettiğim bu.
Bunlara bağlamiyorum da sadece mutsuz hissedince direk kitaplara şarkılara falan sığınıyorum
Sanırım bu normal sayılır öyle değil mi?

Elbetteki normal insan olarak önce ruhsal varlıklarız bir doyum isteriz her zaman ve bize iyi gelen şeyler için çabalamamız kadar doğal bir şey yok.

Mutluluk kalıcı bir şey değil zaten. Düz bir çizgi tıpta ex yani ölüm hali sayılıyor. Hep mutlu olmak mümkün değil. Zigzaglar olacak hayatımızda. Hissettiginiz durum bence çok normal. Pozitif bir kisiliginiz olmalı. Mutlu olmak için cabaliyorsunuz bu çok ümit verici. Sahip olduğunuz her şeyi aklınıza getirip şükredin.

Teşekkürler yorum için kızlar.
Korkuyorum yeniden bunalima girmekten o yüzden böyle pimpirikleniyorum :D

Yani şiir yazarken okurken ya da video izlerken mutlu olmuyorum sadece sosyal aktivite yapınca mutlu oluyorum mu diyorsunuz?
Bence bu sorun yani neticede sürekli sosyallesemeyiz. Yeri gelir kitap okurken mutlu olurum yeri gelir biseyler yazarken vs vs hatta bazen sadece güzel şeyler düşünerek mutlu oluyorum. Bazen arkadaşlarımla sosyalleşmek beni mutlu etmiyor yani aktivite de her zaman yeterli değil. Mutluluk kaynağı içimizde ben her zaman her şeye olumlu düşünür olumlu bakarım

Mutlu olmak bizim elimizde diye düşünüyorum. Sebepler, kişiler sadece içimizdeki mutluluğa mutluluk katmalı

Mutluluk içsel bir şeydir. Ruhen mutlu değilsen hiçbir yer hiçbir şey mutlu etmez seni. Ruhen mutluysan hiçbir yer hiçbir şey mutsuz edemez seni
Ruhuna iyi bak:sampiyon:

Yani şiir yazarken okurken ya da video izlerken mutlu olmuyorum sadece sosyal aktivite yapınca mutlu oluyorum mu diyorsunuz?
Bence bu sorun yani neticede sürekli sosyallesemeyiz. Yeri gelir kitap okurken mutlu olurum yeri gelir biseyler yazarken vs vs hatta bazen sadece güzel şeyler düşünerek mutlu oluyorum. Bazen arkadaşlarımla sosyalleşmek beni mutlu etmiyor yani aktivite de her zaman yeterli değil. Mutluluk kaynağı içimizde ben her zaman her şeye olumlu düşünür olumlu bakarım
Yok hayır
Onları da yapınca çok mutlu oluyorum
Kendimi mutlu hissetmek için onları yapmak istemek sorun mu diye sormuştum
Çok karışık anlatmisim :KK22:

Yok hayır
Onları da yapınca çok mutlu oluyorum
Kendimi mutlu hissetmek için onları yapmak istemek sorun mu diye sormuştum
Çok karışık anlatmisim :KK22:
Niye sorun olsun bazen rutin olan yemek bile mutlu oluyorum , yolda giderken bi ağaç tepesinde kuş yuvası görünce de mutlu oluyorum yani bazen bişeyler yapmanız gerekir bazen de hiç bişey yapmanıza gerek kalmaz

Niye sorun olsun bazen rutin olan yemek bile mutlu oluyorum , yolda giderken bi ağaç tepesinde kuş yuvası görünce de mutlu oluyorum yani bazen bişeyler yapmanız gerekir bazen de hiç bişey yapmanıza gerek kalmaz
Evet haklısınız
Kendime yuklenmemeliyim belki de :KK51:

Back
X