nişanlına söyle annen dünya iyisi de olsa ben yapamam kayınvalide ile aynı evde,gerekirse sık giderim ziyaretine ama aynı evde olmaz de..açık açık kayınvalidene de söyle..sonradan kötü olacağına baştan kötü ol herkes de baştan anlasın nasıl davranması gerektiğini..
Ayy aynen.
Sözlümün öyle olmasını hiç beklemiyorlardı.
Çünkü allahı var sözlüm gözümün içine bakar bir dediğimi iki etmez.
Bunu bile o kadar farklı yorumladılar ki anlatamam.
Annesini mi istemiyor aaa kesinlikle eş olmaz iyi düşün saa sahip çıkmaz bile dediler.
Bir anneye sahip çıkmak aynı evde kalmak mıdır?Aynı evde kalkıp da insan muamelesi yapmayan insanlar biliyorum.Ama o tarz insanlar için önemli olan çevre aa bak yapıyor desinler diye yapmacık davranışlar.Ben öyle değilim hiç öyle olmadım,olmicamda...
Bi yerde bi açık buldularmı hoop atlayıveriyolar.Sen kayınvalidenle oturunca onlara gün doğacak ya.
Sonra onlar kendi evlerinde rahat olacak,olan sana olacak.
Kayınvalide melek de olsa ayrı yaşanmalı.
Benim kayınvalidem iyidir.Buna rağmen onunla yaşamak istemem yani.
Hatta o da aynen şunu söyledi,Ben aynı evde yaşamak istemem,senin hayatın ayrı benimki ayrı.İyiyiken kötü olur insan.Sadece senin için değil benim için de ayrı yaşamak en güzeli der.Sen de ben de rahat edemeyiz der.
Biz de şu an kirada oturuyoruz.Maddi olarak zor oluyo aslında ama olsun böyle iyidir.İkimiz de çalışıp idare ediyoruz bi şekilde.
Kayınvalidenin şu an söyledikleri ilerde sana daha da ağır gelecek.Evlendikten sonra herşey daha başka algılanıyor.Sen ona,o sana alışana kadar belli bi zaman geçmeli.Bu dönemi aynı evde atlatmak zor olur.Hele garip garip laflar etmeye devam ederse daha da zor
Evliliğimin en güzel anlarını kaynanama alışmaya çalışarak geçiricem.
Ve ben inatçı biriyimdir.Kafama bir şey takıldığı zaman sonuçlanana kadar üzerine giderim.
Sevdiğime söyledim ben bu karakterim böyle düşünüyorsan sana uygun değilim diye.
Sakın böyle söyleme ben seni istiyorum dedi.
Ben elimden gelen her çözümü sundum.Bundan sonra top sözlümde.
Benim kayınvalidemde malesef o düşünce tarzı yok.
Ama allahtan sevdiğim benim yanımda.İşde dört dörtlük olunmicak ya benim sorunum da bu olacak sanırım.Allahım herşeyi gönlümüze göre versin.
Amin canım hayırlısı neyse o olsun
Aklıma geliyo da bi de kayınvalidenle birlikte oturup kanka oluyomuşsunuz kız
Olmaz diye bişey yok bu dünyada valla
Sen beni güldürdün allahımda seni güldürsün emi...
Zaten elimi tutup diyor ya biz seninle anlaşır oğlumu adam ederiz diye
Sözlüm konuşuları anlatmasa inanıcam da yok anam yokk imkansız yani...
Yinede büyük konuşmiyim ay çok güldüm valla
İşte beraber oğlunun hakkından gelirsiniz adamceyiz sizden ayrı ev tutar kendine artık
Kaynana gelin oturuverisiniz
Belki kadın geliniyle beraber İstanbulun tadını çıkarmak istiyodur.Ay ne kadar kötü niyetlisiniz
Neyse canım hayırlısıyla atlatırsınız bu dönemi inşallah.
Nişanlılık dönemi en güzel dönem derler alakası yok.Yani en azından ben nefret ettim.
En iyisi çok uzatmadan evlenip gitmek.Çok uzatmayın cıvığı çıkmasın
sözlülük nası bu arada,kayınvalide etkeni dışında
sözlüyüm çoookkkkk mutluyummmmmm
af ne demek rica ederim iyi yapmışsın tabiki sevindim senin adına.. aldığınız karar yönünde insanlar değiştirmeye çalışacaktır ama inşallah sana değil sözüm ama o fikrini sabit bir şekilde korumayı başarır..
çok sevindim senin adına gerçekten :)
Rabbim inşallah gönlümüzdekini hayırlı; hayırlı olanıda gönlümüze razı eylesin...
Canim sen coook akilli bir kizsin. Yaklasimin mantigin cok guzel. Sozlunun seni sevme nedenlerinden ikisi bunlarsa ucuncusu de verdigin kararlarin arkasinda durabilmendir diye tahmin ediyorum. Her zaman ne istedigini bil, ezik durma. Yazdiklarini bastan beri okudum, annen iyi niyetli ama fazlaca saf yaklasmis duruma. Umuyorum seni yanlis yonlendirmeye devam etmez evlendikten sonra da. Kim ne derse desin mantigini dinle. Kaynananla aranda hep mesafen olsun. Ogluyla oturmak icin bu kadar israr eden kadini iyi niyetli goremiyorum ben. Iyi niyetli bir insan, oncelikle karsidan teklif bekler. Dikte etmez, etmemeli. Kadina ozelini acma. Ogluyla tartissan bile kadina anlatma. kadini koruyup kollamak icin ekstra caba gosterme, vicdanini dinle yeter. O sana nerede yardim etmeye baslaman gerektigini soyleyecektir. Ev meselesinde sen yapman gerekeni yapmissin simdi geri durmalisin. O'ndan talep gelmeli artik. Her firsatta laf sokmaya devam ederse de kendini usulca geri cek. Kendi tecrubemden biliyorum ki, kocana anasini dert yandikca kiymetli olur. Allah kolayliklar versin, insallah hayirlisi budur senin icin.(sozlun icin diyorum, ben de esimle evlenirken Allah'a oyle dua ettim, Allah'im umarim benim icin hayirli insan budur diye)
Yalniz yasamaya alismis bir insan bir sure sonra senin evini kendi evi haline donusturecektir. Ozel hayatinizi soylemiyorum bile, bir arkadas cok guzel yazmis zaten. Benim kaynanam yeni evliyken 1 ay kaldi bizim evde. Cinsel hayatim coktu resmen. Kocam elini surmedi anasi duyar korkusundan. Oyle de rutinimiz bir bozuldu pir bozuldu. Allah saglik versin, herkes evinde mutlu olsun. Elden ayaktan dusmeden ayni evde yasamak imkansiz. Kendi kocam annemde 1 haftadan fazla kalamiyorken ben niye anasiyla omur boyu oturacakmisim birlikte? Otursunlar o zaman ana-ogul.
Uzme kendini, herseyin keyfini cikarmaya bak.
buna benzer bir durumdaydım bende inan senin yapacağın tek şey bırak biribirlerini yesinler ve en sonunda kendilerinden rahatsız olmaları bırak kalsın sizinle ama eşin bu durumda o kadar rahatsız olacak ki bir müddet sonra anne sen git biraz kafan değişsin diycek ana oğul arasına sakın girme sen suçlu olursun sadece izle böyle durumlard bazen eşinin bile ters vaktine gelebilirsin hiç yoktan birbiriniz kırmayın tamam peki başomızla beraber deyip kabul etmek ve olaya hiç girmemek senin yapacağın tek şey... bak göreceksinn fazla barınamazlar zaten iyi anlaşamıyolar diyosun canımmm hiç canını sıkma sen sadece eşie ve kendine bak o var diyede kendini asla kısıtlama...hele eşine annen şunu yaptı bunu dedi falan aman aman...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?