Mutsuz evlilik!!!

Neden esin istedi die çalışma hayatindan vazgectin?
problem tamda burda başladı işte.
Sosyal çevreni kaybettin.aktivitelerini kaybettin.eğer esin sana bu alanı yaratamiyorsa çalışacaksınız.çünkü bu tarz huylar sonradan kazanılmaz.
çalışırkenki maddi manevi her koşulu size sağlayabilene kadar is hayatınızdan vazgecmeyecektiniz.

Merhaba kızlar,
Uzun ama lütfen yardımcı olun.

7buçuk aylık evliyim, eşimle tanışmamızdan sonra 18ay içinde evlendik.
Herşey iyi güzel gidiyor mu ben mi abartıyorum bilmiyorum azıcık yardımcı olunuz bana.
Eşim çalışmamı istemediği için ev hanımıyım.
Evlikik hayatımızda hiçbir sosyal aktivite gezme eğlenme falan yok. bir annesine bir anneme gidip geliyorum.
Başka gittimizi yaptığımız hiçbişey yok bahanesi çalışıyor yoruluyor hafta sonu bir türlü fırsat olmamışmış.
Eşimin yanında kendimi yanında taşıdığı bir bavul gibi ve ya hizmetli gibi hissediyorum evli gibi hissetmiyorum kendimi bir türlü.
Ve genelde cevresine kıramayan bi tip fakat çoğu zaman kimseyi kırmayayım derken hep beni kırıyor kendide bunun farkında değil. Bir kaç kere söyledim bu yaptığını kimi zaman kabul etti özür diledi kimi zaman saçmalama öyle birşey yok dedi.
Bu durum gerçekten çok kırıyor incitiyor beni fakat derdimi bir türlü anlamıyor.
Ailesine de çok düşkün ve onlar düşkün olduğu kadar bana düşkün olduğunu hissetmiyorum. Ailesinin yanında hiçbi değerim yok gibi.
Eşimi çok seviyorum esasında çok iyi bir insan ama sanırım hayalimdeki evlilik böyle değildi.
Tecrübesi olanlar aynı durumu yaşamış olanlar ne olur yardımcı olun bana eşimi nasıl kendime daha çok bağlarım ve evliliğimizi nasıl canlandırabilirim.
Dışardan bakan herkes çok mutlu çok huzurlu sanıyor beni ama içim şu an olduğu gibi çok acıyor ve içten içe ağlıyorum..
Aslında içim çok dolu ama yazıya dökemedim çoğunu bir ses bir kelam eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

Rabbim herkesi yuvasında mutlu huzurlu etsin inşallah :KK14:
Canım, bak, iş hayatı gerçekten çok zor. İnsan hafta içi eve gelince zaten yorgunluktan geberiyor. Hafta sonu da sadece evde yayılmak istiyor. Bu konuda eşine biraz anlyış göstermelisin. Sana da hak veriyorum. Ama çok sıkılıyorsan kendi aktivitelerini kendin planla. Ne bileyim arkadaşlarınla gez, sinemaya git, komuşalara kahveye in.. Herşeyi eşinle yapacaksın diye birşey yok. Evliliğin daha çok yeni. 3 yılda ancak oturuyor evlilikler. Eşinin ailesine düşkün olması inan bir şans..Ailesine değer vermeyen eşine çocuğuna hiç değer vermez. Yarın baba olunca ilgisinin büyük bölümünü çocuğuna kanalize edecektir ister istemez. Sen bütün gün evde olunca enerjini atacak zaman bulamıyorsun ama eşin öyle değil. Anlamaya çalış. Enerjini kendi sosyal çevrende atmaya çalış

Çlaışmanızı istemeyerek fedakarlık etmenizi istemiş zaten. Siz istiyor muydunuz mesela çalışmayı? O yüzden de " işten geldim yorgunum, çişten geldim vurgunum " deme hakkı yok. İşten geldiği gibi yorgun yordun bi şeyler yapamaz tabi, ama en azından haftasonu yapılabilir. Abartmasın o da sosyalliği kısıtlamak evliliğe zarar veriyor bir süre sonra çünkü.

Tamam bizler de cart curt dışarı çıkmıyoruz, ama buna bi denge kurduk mesela. Hani bi haftasonu internetten bi yerler araştırırız, istanbulda gezilip görülcek yerler diye gidip gezip dolanıp bi çay içip geliriz. Bi sahile çıkıp bisiklet süreriz paralı olanlardan, ne bileyim sahilde dolan bi simit al martılara at... Diğer hafta güzel bi film buluruz evde takılırız o hafta... Ya da sinemaya gideriz arada değişim gerek...
Oyun aldı eşim bi de mesela, ps4 kadınların kabusu :D Ama gene dert etmedim, ben de oynuyorum onla:) Ona ayak uyduruyorum bi şeylerine, o da bana uyduruyor birbirimizi dengeliyoruz, çünkü evlilik hakkaten bunu gerektiriyor.

İlla bir para saçmaya gerek yok bunlar için, birlikte etkinlik yapabilmek önemli... Beniim eşim de hiç sevmez gezmeyi, dışarıyı... Ama sırf benim için katlanıyor bazen, ben de onun işten gelince oyun oynamasına tv izlemesine falan karışmam fazla, sadece bazen ipneeliiine sulu şakalar yapıyorum :D

Valla beni yazmışsın sanki benim ailemde yok sadece eşimin ailesi ve onun çevresi bende bıktım ve eşimin annesi kız kardeşi söz konusu olduğu kafayı yeme derecesine geliyorum...
Görümcem olcak saygısız bana küfür etti bi dünya laf saydı bi kaç hafta gitmedim eşim de işinden dolayı gitmedi iki hafta sonra olayı anlattım biraz kızar gibi oldu ama onların yanına gidince hiç bişi olmamış gibi devam en son gittiğimizde görümceme sakalar falan öpmeler para vermeler falan cuma gününden beri hala bozuğum :KK43:
Onun ailesi yüzünden mutsuzum :KK42:

Merhaba kızlar,

Herşey iyi güzel gidiyor mu ben mi abartıyorum bilmiyorum azıcık yardımcı olunuz bana.
Evlikik hayatımızda hiçbir sosyal aktivite gezme eğlenme falan yok. bir annesine bir anneme gidip geliyorum.
Başka gittimizi yaptığımız hiçbişey yok bahanesi çalışıyor yoruluyor hafta sonu bir türlü fırsat olmamışmış.
Eşimin yanında kendimi yanında taşıdığı bir bavul gibi ve ya hizmetli gibi hissediyorum evli gibi hissetmiyorum kendimi bir türlü.
Ve genelde cevresine kıramayan bi tip fakat çoğu zaman kimseyi kırmayayım derken hep beni kırıyor kendide bunun farkında değil. Bir kaç kere söyledim bu yaptığını kimi zaman kabul etti özür diledi kimi zaman saçmalama öyle birşey yok dedi.
Bu durum gerçekten çok kırıyor incitiyor beni fakat derdimi bir türlü anlamıyor.
Ailesine de çok düşkün ve onlar düşkün olduğu kadar bana düşkün olduğunu hissetmiyorum. Ailesinin yanında hiçbi değerim yok gibi.
Eşimi çok seviyorum esasında çok iyi bir insan ama sanırım hayalimdeki evlilik böyle değildi.
Tecrübesi olanlar aynı durumu yaşamış olanlar ne olur yardımcı olun bana eşimi nasıl kendime daha çok bağlarım ve evliliğimizi nasıl canlandırabilirim.
Dışardan bakan herkes çok mutlu çok huzurlu sanıyor beni ama içim şu an olduğu gibi çok acıyor ve içten içe ağlıyorum..
Aslında içim çok dolu ama yazıya dökemedim çoğunu bir ses bir kelam eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bizde gezmiyoruz
calisiyor imismismis
yoruluyormusmus
kendim cikiyorum arkadaslarimla vs . Ona dokanmiyorda zaten anladigim kadariyla
yani evli degiliz
seninde dedigin gibi cikar iliskisi gibi birsey oldu artik
bndr diyecehim bir gun bu hafta yemek temizlik cok yordu beni
yapamam yemek falan git kendin yap:KK14::KK14::KK14:

Merhaba kızlar,

Haftasonu eşiniz çalışmıyorsa siz plan yapın biyerlere gidin böylece. Erkekler genelde plan yapmıyorlar ama yapılan plana programa da uyarlar. Bide eğer sen çalışmak istiyorsan eşini ikna et bence. Yeni evlisin ve evde eminimki çok sıkılıyorsundır ve akşamda eşine sarıyorsundur tabi

Hep aynı sorunlar kadın ve erkek üzerine yapılan yorumların hepsi hemen hemen aynı. Ah ne olacak bizim bi halimiz.Sana gelince canım kendi özel hayatını yarat o gündüz işteyken dışarı çık gez kurslara git arkadaşlarınızla gün yapın en kötü ihtimal olarak yani kendinizi bir şeylerden soyutlar ve fedadarlığın fazlasını yaparsanız hep mutsuz olursunuz. Hafta sonları da başbaşa kalacak şekilde yada arkadaşlarınızla çift olarak takılabileceğiniz bir ortam yaratın derim ben.Kendinizi öncelikle eve hapsetmekten kurtulun hayat dışarıda

Bu kadar yeni bir evlilikte coşku, hareket, umut olması gerekli. Sizinki daha başından hapishane gibi anlattığınıza göre. Bu zihniyetteki bir adamı değiştirmek zor. Ama baştan sizi çalıştırmamasını kabul etmişsiniz. Yani yasakçı bir insanla birlikte olmaya tamam demişsiniz. Daha fazla yasaklama gelirse ileride şaşırmayın. Ekonomik özgürlüğünüz olmadığı için de elinizden birşey gelmez. Bir bakıma mecbursunuz bu evliliğe ve kabullenmeye. Acı ama gerçek maalesef.

Merhaba arkadaslar. Ilk kez böyle bir sayfaya kendimi layd etdim cünkü cok mutsuzum ne yapacagimi bilemiyorum, konuya nerden baslayip nerden bitirecegimi bilemiyorum. 7 aylik evliyim esimle 10 senedir tanisiyoruz yani 16 yasimdan beri ciddi bir iliskiye 18-19 yaslarinda basladik. Su anda 25 yasindayim esimle aramizda 1 yas fark var. O benden 1 yas büyük yani hic bi olgunlugu yok kisacasi. Bir kac sene önce evlenme pilanlari kurar iken birden ayrilmaya karar verdik ama bu sürec kisa sürdü nerdeyse 1 sene spnra barismaya ve evlenmeye karar verdik ve evlendik. Daha dügün hazirliklarinda bu kararin yanlis oldugunu anladim ama malesef ayrilamadim ailemi utandirmamak icin. Evlendigimiz günden beri yasadigim her güne lanet ediyorum esimle tam bir birimize zit insanlariz. Esim cok sinirli cok asosyal dis hayatla baglantisi olmayan arkadasi olmayan biri. Evin maddi patronu benim diye bilirim esimden daha cok para kazaniyorum esim hem isci hem ögrenci ve bu durum onu rahatsiz ediyor. Sürekli kavgalarimizde malesefki bende onu ezercesine bu dirumu dile getiriyorum. Esimin ailesi cok farkli insanlar cok agresiv küfürlü ve siddetle islerini hall eden insanlar. Malesef esim bir cok kavgamizda bana el kaldirma tesebbüsünde bulunuyor, karsilik vermeye calisiyorum kendimi korumaya calisiyorum ama kadin olarak ne kadar yapa bilirimki. Esim cok küfürcü ve buda beni rahatsiz eden noltalardan biri. Psikolojisi bozuk esimin ona sürekli yardimci olmaya calismama ragmen malesef ise yaramiyor. Kac aydir evliyiz hic disariya bile cikmiyoruz ciksak bile sonu kavga ile bitiyor. Bal ayimizda bile her günümüz kavga ile bitdi. Ayrilmak istiyorum ama ailemi üzmekten korkuyorum. Esimle bir birimize pek yaklasmiyoruz bile onun bana dokunmasindan rahatsiz oluyorum. Evli bir cift gibi degiliz her gün kavga küfür ve sradada dayak;( ayrilmaktan korkuyorum ya yapamazsam yine diye ama böylede olmuyor. Ailemi üzmeden bu isi nasil hall ede bilirim? 1-2 ay biraz mutluyduk kavga etmiyorduk ah tam alistik iste bir birimize derken spn 2-3 ayim kabus oldu bana. Psikolojik sorunlari var cocukluguna dayali is hayatina dayali ve bunlarin acisini benden cikariyor. Ayrilmaya kalktigizda gönlümü aliyor ve geri barisiyorum aptal gibi. Etrafimdaki herkesw özenir oldum. Caresizim anlatacak seyim okadar cokki ;( bana yardim edin lütfen ne yapmaliyim? AyrilikMidir tek carem? Ya ailem üzülürse cünkü biz kücük bir yerde oturuyoruz herkes birbirini taniyor. Kendi mutsuzlugum umurumda degil ailemi düsünür oldum. Yardim edin lütfen

Merhaba arkadaslar. Ilk kez böyle bir sayfaya kendimi layd etdim cünkü cok mutsuzum ne yapacagimi bilemiyorum, konuya nerden baslayip nerden bitirecegimi bilemiyorum. 7 aylik evliyim esimle 10 senedir tanisiyoruz yani 16 yasimdan beri ciddi bir iliskiye 18-19 yaslarinda basladik. Su anda 25 yasindayim esimle aramizda 1 yas fark var. O benden 1 yas büyük yani hic bi olgunlugu yok kisacasi. Bir kac sene önce evlenme pilanlari kurar iken birden ayrilmaya karar verdik ama bu sürec kisa sürdü nerdeyse 1 sene spnra barismaya ve evlenmeye karar verdik ve evlendik. Daha dügün hazirliklarinda bu kararin yanlis oldugunu anladim ama malesef ayrilamadim ailemi utandirmamak icin. Evlendigimiz günden beri yasadigim her güne lanet ediyorum esimle tam bir birimize zit insanlariz. Esim cok sinirli cok asosyal dis hayatla baglantisi olmayan arkadasi olmayan biri. Evin maddi patronu benim diye bilirim esimden daha cok para kazaniyorum esim hem isci hem ögrenci ve bu durum onu rahatsiz ediyor. Sürekli kavgalarimizde malesefki bende onu ezercesine bu dirumu dile getiriyorum. Esimin ailesi cok farkli insanlar cok agresiv küfürlü ve siddetle islerini hall eden insanlar. Malesef esim bir cok kavgamizda bana el kaldirma tesebbüsünde bulunuyor, karsilik vermeye calisiyorum kendimi korumaya calisiyorum ama kadin olarak ne kadar yapa bilirimki. Esim cok küfürcü ve buda beni rahatsiz eden noltalardan biri. Psikolojisi bozuk esimin ona sürekli yardimci olmaya calismama ragmen malesef ise yaramiyor. Kac aydir evliyiz hic disariya bile cikmiyoruz ciksak bile sonu kavga ile bitiyor. Bal ayimizda bile her günümüz kavga ile bitdi. Ayrilmak istiyorum ama ailemi üzmekten korkuyorum. Esimle bir birimize pek yaklasmiyoruz bile onun bana dokunmasindan rahatsiz oluyorum. Evli bir cift gibi degiliz her gün kavga küfür ve sradada dayak;( ayrilmaktan korkuyorum ya yapamazsam yine diye ama böylede olmuyor. Ailemi üzmeden bu isi nasil hall ede bilirim? 1-2 ay biraz mutluyduk kavga etmiyorduk ah tam alistik iste bir birimize derken spn 2-3 ayim kabus oldu bana. Psikolojik sorunlari var cocukluguna dayali is hayatina dayali ve bunlarin acisini benden cikariyor. Ayrilmaya kalktigizda gönlümü aliyor ve geri barisiyorum aptal gibi. Etrafimdaki herkesw özenir oldum. Caresizim anlatacak seyim okadar cokki ;( bana yardim edin lütfen ne yapmaliyim? AyrilikMidir tek carem? Ya ailem üzülürse cünkü biz kücük bir yerde oturuyoruz herkes birbirini taniyor. Kendi mutsuzlugum umurumda degil ailemi düsünür oldum. Yardim edin lütfen
Bir derdim var bölümüne gelip konu başlıklarının olduğu yerin sağ üst köşesinde kocaman harflerle konu aç butonu var oraya tıklayıp yeni konu açın.

Orası tabii ki öyle ama içim acıyor artık millete rol yapmaktan yoruldum.
Ayni hatta fazlasyla sorunlr bndede var,kelin ilaci olsa keske
Senn esin yine ozur falan dilioms,bzde o da yok ,hep kendi ailesi haklidr ,ve ne evli oldgm adamn ne de ailesnn beni sevdgini dusunmuyorm

Back
X