Mutsuz giden bir evlilik orta yolu nasıl bulabilirim ?

Zor bir eşiniz var benim eşimde olan özellikler var .Özel gün kutlamaz doğum günü sadece.Büyük oğlumun saçını kendi kesiyor bende eşiminkini kesiyorum. Tabi pandemiden dolayı.Oğlumun oyuncaklarına çok düşkün tek tek onarır tamir eder. Elinden her şey gelir tamir anlamında .Bir süpürgemiz var bekarlık süpürgesi eşimin 10 senedir ha bozuldu diyecem motor falan alıp geri canlandırıyor .Valla canım rızkınızı iddialara yedirmesi çok kötü olmuş .Birde suçlu kendisi olduğu halde cimrilik yapıyor. Zamana bırakın inşallah borcunuz azalınca düzene girersiniz.Şu pandemi insanları daha çok birbirine düşürdü evde kalmaktan malesef.

Anlamadım meyveyi pazardan alınca ne oluyor ki? Bizim pazardan aldığımız meyve sebze daha iyi. Ben öyle anlaşılmayacak sorun görmedim maaş kartı ve iddiadan başka. Siz o durumda ilk çocuk için bile beklemeliydiniz, ikinci konusunda hak veriyorum. Tabi özel gün kutlamaları da lazım. O severek evlenmemiş siz zorla evlenmişsiniz, belki de düzelebilecek şeyleri büyütüp inat yapıp daha kötü hale getiriyorsunuz bu yüzden de.

Yani ne diyeyim bilemedim. Kendin gonlunce ihtiyaclarinizi cikip alsan daha buyuk sorun olur mu? Bu arada bebegin vitamini saca gider sozu tamamen hurafe. Ben oglumun sacini dogdugu gunden beri uzatiyorum hic de vitaminsiz falan degil. Bu konuyla ilgili bilimsel bir yazi falqn okutmaya calisin.
İnternetten yazılan şeylere inanma diyor hep 😑

Hepsi eşimin lafları
en bastan sorun belli. hata babanizda. sevdiginizle degil ilk gelenle evlendirmis.. siz de esinizi sevemiyorsunuz belli ki. hatalari da var. uzerine cimrilik.. az sesinizi cikarin. senin hatalarinin bedelini oduyoruz. cocuguma gonlumce bir sey alamiyorum diye.. yas farkiniz kac?

Galiba acil bı ihtiyaç oluyor marketten hemen almak yerine pazar zamanini bekliyor ucuz olsun diye mi demek istedi.
markete gidilmesin zaten ya.. yurtdisinda yasiyorum. pazar yazlari kuruluyor. hafta sonu markete gideriz. listeyle. alacagimizi aliriz. haftaici ihtiyac olsa da cook cok acil degilse onsuz yemek olmayacaksa almam.. cunku bir urun icin gidip bir seyler alip cikiyorsun elli liradan asagi harcamiyorsun. yapmam veya idare ederim diger haftasonu gelir oyle gidilir markete. bence bu tutumlu olmak cimrilik degil.

Lütfen bi tavsiye verin sizde durumlar nasıl Şimdi kızlar ben 26 yaşındayım 2 buçuk yıl önce görücü usulü evlendim babam sevgilim olduğunu öğrendi ve yaşımız evlilik için küçüktü sonra babam da bi hışımla bana seni ilk gelen görücüyle evlendircem dedi yani şu an ki evliliğim...hiç istemediğim halde bi insan kızına bunu yapar mı eşim iddia oynadı daha yeni evliyken aklınca 10 bin kadar borcu kapatmak için bu katlandı 25 bine çıktı bana taktığı set falan gitti maaş kartını da babasına verdi borç bitene kadar onda kaldı evimiz falan var Allaha şükür kayınpederimin durumları iyi ev araba falan var kaynanam beşiği başkasından getirdi bebek arabasını 250 lira en ucuzundan aldı yeri geldi ilk bebeğim daha her şeye hevesim var kıyafetleri bile 2.el geldiği oldu tamam borç var dedik sustuk ama artık bu tutumluluğa girmiyo yeminle cimriliğe giriyo evde meyve sebze bitiyo diyelim marketten almıyoruz pazardan alıyoruz 1 olur 2 olur da hep nereye kadar bebek bezinin yeri ucuzundan her şeyin en uygun fiyatlısı suyu iş yeri karşısından öyle kafama göre markete çıkayım şunu alayım şeyi yok buna da tamam bebeğim 1 buçuk yaşında hayvan kartları aldım hani ben söylicem o göstercek onun yaşına uygun daha o bebek eline verme yırtar 3 yaşında çıkarırız diyo marketten 3 liraya hikaye kitabı aldım verme yırtar dedi o kadar malına önem veriyo ki oyuncağı verme kırar ya çocuk bu öyle büyüyecek daha bide böyleyken bana her gün 2.çocuk diye psikolojik baskı yapıyo öyle hemen kolay değil dedim işine geldiğin gibi davranıyorsun falan diyo bi çocuk büyütmek bu kadar kolay mı borç var dedin sustum bi tane bebek arabası beşik alalım o zaman dedim ne gerek var büyür gider dedi borç olmadığı halde hep hevesim çocuğun saçını biraz uzatmak istiyorum 2 kere kestirdi şu an yeni yeni biraz uzadı ben hep kendi kafama göre hareket ediyormuşum bebeğimin sağlığını düşünmüyormuşum yedikleri vitaminler saçına gidiyormuş görende omuzlara kadar saç var sancak kafayı yicem artık hep kendi gözünden bakıyo olaylara özel günlerini doğum günü anneler günü falan kutlamaz o öyle görmemiş bana çok tuhaf geliyo ya çocuk çok hiperaktif çevremde hiç kimse yok nasıl 2.ciyi isteyebiliyor haksız mıyım
baban senin başını yakmış zaten ne geliyorsa insanın başına yakınlarından gelir diye boşa dememişler acı ama bazen gerçekten bunlar maalesef ki yaşanıyor 2.si yanlış anlamayın bir eş karısını ve ailesinin terazisini eşit tutamıyorsa ve şu anlattıklarınızı yaşıyorsanız 2.çocuk neden???? Kendinize yeni heyecan mı arıyorsunuz yoksa anlattıklarınozla tezatlık mı yaşıyorsunuz??? Siz kendinize sorun bu soruyu bu evlilik devam eder mi?? Görünmez olmak beni zorlar mı ?? Anne olacaksam buna ben eşim evimin durumu müsait miii??? Siz kendinize önce bunları düşünün bence siz robot değilsiniz herşeyden önce kadınsınızz ve bir annesiniz

Yanlis anlamayin ama, sevgiliniz varken babaniz bunu ogreniyor ve sizi zorla baskasiyla evlendiriyor?? Evlenirken imzayi sizin yerinizemi atiyor, yada istemeye gelirken sizin adinizami kahvenizi yapti, yada nisaniydi, alis verisiydi. Hic mi hayir deme firsatiniz olmadi? Kusura bakmayin ama babaniz sizi zorla evlendirdi diyelim, evlendikten sonda hemen cocugunuz olmus. Ben mantigi anlamadim gercekten. Madem sikayetcisiniz evliliginizden, gozunuzu sevegim 2inciyi yapmayin.
Esinize gelince belliki sorumluluk almasini bilmeyen birisiymis ki aile gecindirmesini bilmiyor. Hadi insan tutumlu olur, borcu olur. Cocugundandami esirger ??

Bildiğin cimri ilk küçük miktar oynamış 500 tl kazanmış daha da hırs yapıp devamını getirince iyice batmış
Tanıdığım cimri insanlar var sigarayı bile beleşe karşı taraftan bulursa içer boş mezar bulsa girer o tür yani 😊 eşin nasıl kiymis ilginç para ya ...

Anlamadım meyveyi pazardan alınca ne oluyor ki? Bizim pazardan aldığımız meyve sebze daha iyi. Ben öyle anlaşılmayacak sorun görmedim maaş kartı ve iddiadan başka. Siz o durumda ilk çocuk için bile beklemeliydiniz, ikinci konusunda hak veriyorum. Tabi özel gün kutlamaları da lazım. O severek evlenmemiş siz zorla evlenmişsiniz, belki de düzelebilecek şeyleri büyütüp inat yapıp daha kötü hale getiriyorsunuz bu yüzden de.
Eşim seviyordu yaa ama ben derdimi anlatamıyorum ki tamam alalım pazardan alıyoruz zaten ama evde yeri geliyo meyve bitiyo küçük çocuk var pazarı mı bekleyim 2 3 tane manavdan bir şey almayayım mı her şeyin en ucuzunu alıyo süpürgem bozuldu 2.yi aldık

Yanlis anlamayin ama, sevgiliniz varken babaniz bunu ogreniyor ve sizi zorla baskasiyla evlendiriyor?? Evlenirken imzayi sizin yerinizemi atiyor, yada istemeye gelirken sizin adinizami kahvenizi yapti, yada nisaniydi, alis verisiydi. Hic mi hayir deme firsatiniz olmadi? Kusura bakmayin ama babaniz sizi zorla evlendirdi diyelim, evlendikten sonda hemen cocugunuz olmus. Ben mantigi anlamadim gercekten. Madem sikayetcisiniz evliliginizden, gozunuzu sevegim 2inciyi yapmayin.
Esinize gelince belliki sorumluluk almasini bilmeyen birisiymis ki aile gecindirmesini bilmiyor. Hadi insan tutumlu olur, borcu olur. Cocugundandami esirger ??
Ne desen haklısın

Kaynananızın parası var diye size akıtmak zorunda değil, 250₺ yerine pahalı şeyler almak istiyorsanız işe girebilirsiniz
Yan gelip yatıp kayınaileyi sömürmek ve şikayetlenmek. Neyse....

Eşinizin size davranışı ilgisi nasıl ?
Pazardan almak evde saç kesmek bunlar asıl olması gereken sağlıklı şeyler bunlar cimrilik değil ki ayrıca babanızın bağnazlığı midemi bulandırdı söylemeden geçemiycem. Eşinizin ailesi sana nasıl davranıyor. Ya çok dağınık anlatmışsın biliyon mu bide sakın ikinci çocuğu yapma mutsuzsan konuş bence orta yolu bulun bulamıyorsanızda ayrılın yaşının güzelliğini ona harcama boşa
Ufak pet şişeler var ya he onun pazarlığını yapan birisi şimdi anladın mı

Ne desen haklısın
Kardesim keske hakli olmasaydim inan, yani bunlari yazarkende sizi rencide etmek icin degil ama bazen insan bir cikmaz'in icine girip orta yolu bulmaya calisinca aslinda bir orta yolun olmadigini anlamasi gerekiyor. Baslikta yazmissin ya, orta yol diye. Sen bile bile Lades demissin ve gercekten sizin durumunuzda ben orta yol gormuyorum maalesef 😔

Evet bu cimrilik.ilk çocuğunuz neler özenir insan.herseyi yapmak ister.ama bı taraftan da borcunuz var.iyiki 25 bin borçla kurtulmussunuz.muge anlida konusu gecen intihar ettiği söylenen adam kaç binler vermiş kumara.cevrende kimse yok,markete yada başka bıyere gitmiyorsunuz ne kadar zor.aslinda cimrilik olmasa birde çevreniz olsa kafanız dagilsa diğer sorunlar arada kaynar gider.
Okuduğumda aklıma millet böyle zengin oluyo diye geldi.o borç bitecek o zaman nasil olur acaba.duzelir mi bu cimrilik.belki biraz rahatlayinca geçer.ama cimrilik para harcama da hastalik kurtulmak çok zor olur.
Şu an borcumuz yok bitti benim ailem şehir dışında evde bi meyve bitiyo mesela manava gidip alamıyorum benim anlatmak istediğim buydu ama herkes yanlış anlamış kim ne derse desin cimri

Back
X