Mutsuz, kilolu

Benim 12 yaşındaki yeğenim,tatile gidip ordaki zayıf çocukları görünce azmedip yaklaşık 20 kilo verdi.Ailesinin ısrarıyla değil,kendi hür iradesiyle.12 yaşındaki bir çocuk şekerleri, çikolatalari elinin tersiyle itti.Siz de yapabilirsiniz.

Konu sahibi leslie den sıkılıyorum, yemek yemeyi de çok seviyorum ama sağlıklı zayıf olmak istiyorum diyorsun. Kim sevmez yemek yemeyi? Ama öyle herşey olsun denilen bir dünya yok. Mesela isyerinde arkadaşlarım kahvaltıda gözleme boyoz vs yiyorlar sence benim canım çekmiyor mu? Yesem iki gözleme yerim de hayır deyip ekmek bile yemiyorum. 52 kıloyum. Her gün en az bir saat yürürüm. Akşam mantı pizza gibi çok sevdiğim birseyler varsa akşamüstü haşlanmış yumurta yiyerek sadece çok minik yerim karbonhidratlardan. Haftada 4 gün reformer pilates yaparım. Hamurişi börek vs bayılırım bunlara ama iradeli olmalıyız. Yanı zayıf insanların cani çekmiyor sanmayın.
Bu şekil hayat bana göre degil bütün hayatım sadece kiloya odaklanmak değil..kilolu yaşamayı tercih ederim..ha bak porsiyon ufaltmak evette mantı falan varsa yumurta haşlamak :( kilo vermek için evette kilom normalken :(

Geçen sene 65 kiloyla fethiyeye gittim 4 ayda 13 kg aldim 78 kiloydum ama boyum uzun oldugu icin ( 1.69 ) kilolu gözükmüyordum.
4 ayın sonunda tekrar yaşadığım şehre geldim bolu'ya. Bolu'yu bilen bilir kışları baya bi soğuk geçiyor :) Ben aralık ayında geldim buraya.
Dedim bu boyle olmayacak daha 26 yaşındasin kendine gel. Hemen spora yazıldım. Ocakta başladim spora. Birde benim evim merkeze uzak otobüs gec geliyor yerlerde 1 metre kar pes etmedim hergün gittim geldim. Yememe dikkat ettim. Tek spor salonunda ki spor yetmez diye evde yarim saatimi yüksek müzik eşliğinde dansa ayiriyordum. Tamam çok uzattim farkindayim :D
2 ay gittim spora en son 62yi gördüm sonra pandemi girdi araya ben spora gidemiyorum. Dedim ki evdede yapabilirsin bu sporu. Başarabilirsin :) öyle böyle şuan da boy 1.69 kilo 57 :)
xl giyen ben s giyiyorum artik. Tamamen yediklerinde alakali bi durum. Ve evdeysen leslie yap ütü yaparken bile leslie yapardim yemek yaparken hatta. Simdi cok şükür bir daha o kilolari görmedim görmemde :)

Lafın gelişi bir tepsi dedim arkadaşlar kek kalıbı ile yapılmis kekin yarısıni yedim

Leslie yapmaya çalıyorum aşırı sıkılıyor.
Duygusal açlığa gelince bilemiyorum olabilir
Saçım dökülüyor de çok üzgünüm
Anladım ama yarım kalıp da çok fazla.
Duygusal yeme stili bu.
İnanın herhangi bir normal insan oturup bu kadar yiyemez, ha yediniz bayağı iki gün tok olmanız lazım.

Ayrıca 80 kiloymuşsunuz, ben de öyleyim.
İşin sınırı bu, 80 üst limit bana göre.
Burada ipi kaçırırsanız geri dönüş çok ama çok zorlu.
Kendinize küçük hedefler koyun, örneğin 5 kilo.
Ocak ayında 5 kilo verebilirsiniz ve sıkı diyete ihtiyacınız yok.
Düzenli beslenme, saat 6 dan sonra yemeği kesme, sınırlı karbonhidrat ve şekerden uzak durarak, artı sıkıcı bulduğunuz leslie 3 mil ve evde 10 dklık koşu ile çok çok kolay verirsiniz.

Ha çok mu acıktınız, atıştırmalıklarınızı akşam sağlıklıya çevireceksiniz mesela çok sevdiğim alabaş sebzesi inanılmaz çok tutuyor hem de çok faydalı.
Tv karşısında bir şey yemek istediğinizde çıtır çıtır onu yiyin.

Yani yemek yiyerek kilo alan bir insan yemeyerek verir, ne şanslı ki yiyen insanınız.

Hayatım boyunca hep zayıftım şimdi İki çocuğum var her çocuktan sonra kilo aldım ve veremiyorum az yedim oruç tuttum zayıflama çayları içtim diyeyisyene gittim hiçbir işe yaramadı. Beslenmeme dikkat ediyorum ve sadece kilomu koruyorum az kaçırsam hemen kilo alıyorum.
Tiroid falan yok ama gitmiyor kilolar 😫

1 tepsi havuçlu kek mi :deli:
Diyetisyene gittiniz mi? Normalde yedigimden cok daha fazla (saglikli) yiyerek kilo vermistim sayesinde.
Zaten bir hafta sonra düzenli beslenme düzenine alışıyorsunuz.
Belki bir rahatsızlığınız vardır doktora gittiniz mi hiç

Sürekli evdeyiz insan kalorili şeyler yiyince kilo alıyor. Ben de buyuzden evde kek kurabiye pasta yapmıyorum yapsam hemen yeniyor hem faydasız. Çok nadir arada kek fln yaparım. Günlük corba sulu yemek sebze et yemekleri fln yapıyorum. Yanında yoğurt ve az ekmekle yemeye çalışıyorum. Siz de diyet yapıyorum demeyin ama yiyecekkerinizde değişime gidin. Günlük yürüyüs yapın eve abur cubur almayın.
Ben bir ara kilo alıyorum diye bikac gün aşırı kalorisiz beslendim karnabahar haşladım mesela sadcee o vardı öğünde. Sonra ac kaldigim için bıraktım diyet fln. Abur cubur saldırdım. Yanı ikisini uçlarda yaptım. Şimdi dengede tutmaya çalışıyorum. Yapabiliyorsanız evde bu şekilde yok yapamam diyorsanız diyetisyene gidin.
Fazla kilonun sağlığa zararlarına bakın çoğu hastalığın sebebi fazla kilo. Sırf dış görünüş çirkinlik vs değil

Bu şekil hayat bana göre degil bütün hayatım sadece kiloya odaklanmak değil..kilolu yaşamayı tercih ederim..ha bak porsiyon ufaltmak evette mantı falan varsa yumurta haşlamak :KK43: kilo vermek için evette kilom normalken :KK43:
Işte haşlanmış yumurta yiyorum ki yarim porsiyonla doyuyorum. Böyle yapmazsam normal kiloda kalınmıyor. Kilo verince bitmiyor ki bu omur boyunca surdurulmeli.

Hayatım boyunca hep zayıftım şimdi İki çocuğum var her çocuktan sonra kilo aldım ve veremiyorum az yedim oruç tuttum zayıflama çayları içtim diyeyisyene gittim hiçbir işe yaramadı. Beslenmeme dikkat ediyorum ve sadece kilomu koruyorum az kaçırsam hemen kilo alıyorum.
Bir arkadaşım denemişti başarılı oldu siz de yapın. Butun gun yediginiz herseyi not edin. Hic atlamadan. Mesela arkadasim ogunlerde az yiyormus ama sutlu nescafe , mutfaga gifince agzina attigi lokmalar, kucuk bit kurabiye, kahve yaninda lokum, cocugun tabaginda kalanlar vs vs... Toplamda cok kalori aliyormus ama ogunlere bakinca az diye veremuyormus. Bunu anladi ve 42 kilo verdi 5 ay içinde.

Merhabalar
Yıllardır kilo sorunum var sürekli diyet yapıyorum ama olmuyor. Asla irademe hakim olamıyorum çok mutsuzum neden bu kadar iradesizim üstelik Nisan ayında çok sevdiğim kardeşimin düğünü var ne yapacağım ben nasıl kendime hakim olacağım akşam bir tepsi havuçlu kek yedim kendimden nefret ediyorum..
Kendimle barışık değilim ikinci çocuk düşünüyorum üstelik zayıflamadan asla diyorum. Ama bu gidişle hep şişko ve mutsuz olacağım 30 yaşındayım
Küçük küçük hedefler koyun mesela , keki değil de unu kesin önce sonra şekeri gibi gibi ..ya mutsuz olmayın bana verin kilolarınızı ben de kuruyum diye şikayetçiyim 🙈

Bak kilo vermeye yardim acisindan kadinlar klubu superdir. Diyet gruplari var hemen katil belli duzen icerisinde zaten gruptakiler tesvik ediyor. Her Cuma tarti gunu var ecbur yani duzeni olusturursun. Her gn menunu ve sporlarini ictigin suyu paylasiyorsun. Yazinca belli bi sureden sonra zaten yasakli seyleri yemiyorsun cunku menun yorumlanir. Tek basina duzeni devam ettirenmiyorsan seni bekliyoruz diyet grubuna. Ben cok zor kilo veririm ilac kullandigim icin. Yazdan beri 5 kg gitmis bile. Stresli donemimdi tasinma yeni sehir vs ben kendimi biliyorum kg vermek bi yana kesin kg alirdim sagolsun grup sayesinde isi sıki tuttum. Daha gidecek kg lar

Ben de depresif bi dönemim arti karantina sureciyle cok kilo aldim. Durmadıkça yedim biri biai dedikce yedim bu surecte. 2 yıl gibi bir bunalım süreci neredeyse. 3 aydir diyetteyim bugun 20 kilo gitti tam. Daha 3 ay daha çalışacağız diyetisyenimle. Ben cok memnunum. Eşimle beraber ayni diyetisyenle çalışıyoruz o da 25 kilo verdi. Reklam yapmak yasak olabilir ama isterseniz adini veririm ozelden

Bie yerden başlamaya karar verin ve azimli olun. Azim çok önemli. Buradaki diyet gruplarına katılın. 21 günlük küçük programlar ile başlayın. Aslında güç sizde, ancak isterseniz yaparsınız 👍

Kac kilosunuz. Bende olum orucu bile tutsam gitmiyor. Insulin direncim var

4 ayınız var çok güzel bir süre. Haftada 1 kg vererek toplamda 16 kg verebilirsiniz ki siz bi tepsi havuçlu kek yiyen insansanız daha hızlı verebilirsiniz. Diyetisyen desteği aldınız mı?
Ben diyetisyenle devam ettiğimde çok iyi kilo veriyorum. Biraz kilo aldım mı diyetisyeni arıyorum 2 ay diyetle süper oluyor.

Bak kilo vermeye yardim acisindan kadinlar klubu superdir. Diyet gruplari var hemen katil belli duzen icerisinde zaten gruptakiler tesvik ediyor. Her Cuma tarti gunu var ecbur yani duzeni olusturursun. Her gn menunu ve sporlarini ictigin suyu paylasiyorsun. Yazinca belli bi sureden sonra zaten yasakli seyleri yemiyorsun cunku menun yorumlanir. Tek basina duzeni devam ettirenmiyorsan seni bekliyoruz diyet grubuna. Ben cok zor kilo veririm ilac kullandigim icin. Yazdan beri 5 kg gitmis bile. Stresli donemimdi tasinma yeni sehir vs ben kendimi biliyorum kg vermek bi yana kesin kg alirdim sagolsun grup sayesinde isi sıki tuttum. Daha gidecek kg lar
Diyet grubunuzun ismi neydi

Sizin bazı cümlelerinizden kendinizi yanlış yönlendirdiğinizi ve zayıf iradenizi farkedemediğinizi gördüm.
Öncelikle yemek yemek sevilir elbette, ancak fazla yemek vücuda ihanettir. Karaciğerinizde oluşması mümkün hasarlar sizi pişman etmeden, organlarınıza karşı görevinizi yapmaya çalışın.
Genel olarak hayatında irade terbiyesi eksik olan insanlarda çıkabiliyor bu sorunlar. Size ilk tavsiyem: İrade Terbiyesi/ Jules Payott kitabını okumanız. Bu iradeniz için faydalı olacaktır.

Kendiniz için kurduğunuz cümlelere dikkat edin. Bunun da yolu yine beden ve ruh üzerine okumakla ve akabinde tanımakla olacaktır diye düşünüyorum.

Kendi öz saygınız ve motivasyonunuz sadece size bağlı. İnsanlar bir düğün için, bir yaz tatili için kilo vermeye uğraşacaklarsa varlık sebeplerini sorgulamaktan çok uzaktadırlar. O yüzden ruh, beden, davranış, duygu ve düşünceler eş zamanlı beslenmeli.
Hayatımızın bütününe yaymamız gereken bazı ahlaklar var:
*az yemek
*az konuşmak
*az uyumak
*çok hareket etmek (Bir işle yorulduğun vakit diğer işe geç; buradaki iş tanımı mesela ev işinden yorulunca kitap okumaya geçin, ya da daha dinlendirici ama yine bedensel ya da zihinsel bir harekete geçin. Kanınızın ağırlaşmasına izin vermeyin....)

Kendimiz ve sonraki nesillerin iyiliği için bunları yapmak zorundayız.

🍀

Back
X