Mutsuz, kilolu

Siz zaten sonucunu bilerek hareket ediyorsunuz.. gayet bilincli hareketler. Bir tepsi kek yedim nedir yani ? E afiyet olsun o zaman..

Tüm ailem kilolu, üniversite dönemine kadar ben de kiloluydum. Hatta kilolu deyip geçmeyeyim 162cm boyunda ve 85 kiloydum. Sonra üniversiteye başlayınca bu durum artık canımı çok sıkmaya başladı ve diyete başladım. (O zamanlar ne yazık ki yaşım dolayısıyla özgüvenimi dış görünüşüm belirliyordu) Ama öyle ayda on kilo veriliyor vs denen saçma şok diyetler değil. Beslenme düzenimi değiştirdim. Hani kilo verenler der ya "her şeyden yedim ama az yedim" diye. Aynen öyle. Yarım porsiyon yerdim mesela yemeklerden. Aslında öyle de doyardı karnım, aç olan gözümdü. Onu terbiye etmeyi öğrendim, devamı geldi. Kilolarımı yavaş yavaş verdim (1,5 sene içinde) son 9 yıldır 51 kiloyum. Biraz abartsam hemen dikkat ederim çünkü ailemden ve geçmişimden biliyorum kilo almaya meyilliyim. Bi hafta kaçırsam bi hafta dikkat ederim. Bu şekilde 9 yılı devirdim kilo almadan. Belki yol gösterici olur diye yazdım, iyi forumlar

irade işini psikiyatriyle görüşseniz ..belki bı nebze yardımcı olur ..cunku iyi bilirim o iradesizligi ..harika giden iki günlük diyet o irade yüzünden üçüncü gün mahfolur tepetaklak olur

Duygusal açsınız ve mideniz genişlemiş, akşamları karnınıza korse takin, korse yoksa sıkıca bir tülbentle korse gibi sarıp mide üstünde baskı oluşturun, mide o baskıyı tokluk olarak algılar.
Her yemekle birlikte yoğurt yiyin.
Şekersiz türk kahvesi için her gün
Asla asla asla kabız olmayın, kabızlık varsa tüm diyetler sporlar boş..

Bende kızımın doğumundan beri yıllardır 90 civarıydım. Umutsuz bir şekilde diyetisyene gittim yapabileceğime inanmıyordum çünkü yemeği çok seviyordum ki hala seviyorum. Yazın 90 kilo olan ben 75 im şu an. Çok sıkı yapsaydım 70 olurdum kesin. Olsun sikilmadan yaptım uymaya çalıştım listelerime ve en önemlisi karakılçık ekmeğini soktum hayatıma. O benim kurtaricim oldu...lütfen kendinizi bırakmayın benden de kucuksunuz daha kolay verirsiniz...sorularınız varsa yardımcı olurum

Yemek yemeyi sevmeyen var mı gerçekten? Ben de çok seviyorum ve şu an ağlayarak gidip poğaçalara sarılabilirim, öyle çok seviyorum.
Ama bir şeyler olsun istiyorsanız fedakarlık yapmak zorundasınız, yarım tepsi kek nedir bunun gerçekten bir açıklaması yok. Psikolojik destek almanız ya da çok iyi motive olmanız lazım.

Benim de duygusal yeme bozuklugum vardi. Benimki şöyle, bi gün ağzıma lokma kıyamazdım, su , cay ile gün gecerdi. Bir gün 5 tane herifin yiyeceği yemeği tek başıma yerdim. Bir şey yemeden duramazdım. Psikolog nefes egzersizi veriyor ve baska terapiler de. Bu sadece spor ve diyetle çözülecek bi konu degil. Spordan çıkıp allah ne verdiyse yer cunku boyle bi insan. Kendimden biliyorum.
Ben faydasını gördüm terapinin. Size de tavsiye ederim.

28 yaşıma kadar bende hep kiloluydum. 90'a kadar çıktığım dönemler oldu.
Bir gün doktor bel fıtığı başlangıcı deyince dedim yeter, kendine gel. Bu yaşta iki adım atıyorsun, yürümekte zorlanıyorsun dedim kendime. Aldım eve koşu bandını (oğlum küçüktü, her gün dışarıda yürüme şansım yoktu), başladım sağlıklı beslenmeye.
Her şeyden yedim fakat haftada bir gün tek öğünde yedim kek, vs gibi istediklerimi.
Kısıtlamadım kendimi, yasak koymadım kendime.
Mesela yarım kalıp kek değilde, 1 dilim yedim.
Daha çok sebze yemekleri, yedim. Ekmek zaten yemiyordum. Yatmadan 2 saat önce yemek yemeyi bırakıyordum.
Spor ve sağlıklı beslenmeyle 8 ayda 25 kilo verdim. 2 yıl ara verdim. 60 kiloyu korudum. şimdi tekrar başladım ve kilo vermeye devam ediyorum.
85 kilodan 60'a geldim. Şuan 59 kiloyum.
Yani işin özü gerçekten isteyip, bir adım atın.
Paketli gıdalardan ve hamur işinden uzak durun. Haftada bir yemeye çalışın.
Bunu ben yaptıysam herkes yapar. Kendinize kızmak yerine, istediğinizi yapmak için adım atın.
Evet başlarda zor gelecek ama kilo verdiğinizi gördükçe hoşunuza gidecek. Aynadaki görüntü sizi motive edecek.

Benim de duygusal yeme bozuklugum vardi. Benimki şöyle, bi gün ağzıma lokma kıyamazdım, su , cay ile gün gecerdi. Bir gün 5 tane herifin yiyeceği yemeği tek başıma yerdim. Bir şey yemeden duramazdım. Psikolog nefes egzersizi veriyor ve baska terapiler de. Bu sadece spor ve diyetle çözülecek bi konu degil. Spordan çıkıp allah ne verdiyse yer cunku boyle bi insan. Kendimden biliyorum.
Ben faydasını gördüm terapinin. Size de tavsiye ederim.
Kilo güzellemesi yapmaya da gerek yok. Ben hayatim boyunca zayıf insanlari çekici bulmadım. Zayıf olma amacım da yok. Sadece normal kilo hedefliyorum. Su an 5 kilo kadar bi fazlam var.
Ama 30 yas altında trigliserid değerleri 1000 leri gören biri olmustum ve biliyorsunuz cok tehlikeli.
O yüzden öncelikle psikologa gidin yardim alin kalıcı cozumu bu sağlar.

Sağlıklı beslenmek zorundasın başka yolu yok bu işin
Bir dilim kek çayınla kahvenle yine ye
Ama oturup bir tepsi yeme
Azalt porsiyonları
Kiloların gittikçe zateb kendin yemek istemezsin

beyaz ekmek, pilav ve makarnayı azaltarak bir yerden başlayın, baskülde kilonuz az çıktıkça motive de olacaksınız. Ama önemli olan bir başlangıç, başlangıç, başlangıç...

@Dellikizzz ne alemdesin Başlığı açalı bir hafta olmuş herhangi bir gelişme var mı ? Yoksa gel benimle :KK55:

Valla ben de kiloluyum
78 kilo da ben varım ama mutsuz değilim. Neden olayım? Kilo dert mi?
Diyet yapar zayıflarım
Ki diyetteyim zaten.
Kalkıp yulaf yapacağım şimdi

@Dellikizzz ne alemdesin Başlığı açalı bir hafta olmuş herhangi bir gelişme var mı ? Yoksa gel benimle :KK55:
Merhaba uçan süpürge yapmaya çalışıyorum
Fakat çok aktif olamıyorum evden çalışıyorm.
Bir çocuğum var dört yaşına girecek
Birde bende kalan kardeşim 9 yaşında.
Ama çok fazla aktif olmana gerek yok diyorsan seve seve katılmak isterim

Merhaba uçan süpürge yapmaya çalışıyorum
Fakat çok aktif olamıyorum evden çalışıyorm.
Bir çocuğum var dört yaşına girecek
Birde bende kalan kardeşim 9 yaşında.
Ama çok fazla aktif olmana gerek yok diyorsan seve seve katılmak isterim
Merhaba canım kaptanımızla görüşmem lazım canım bu durumu aslında gelsen sohbet muhabbet eşliğinde keyiflice zayıflarız

Bak kilo vermeye yardim acisindan kadinlar klubu superdir. Diyet gruplari var hemen katil belli duzen icerisinde zaten gruptakiler tesvik ediyor. Her Cuma tarti gunu var ecbur yani duzeni olusturursun. Her gn menunu ve sporlarini ictigin suyu paylasiyorsun. Yazinca belli bi sureden sonra zaten yasakli seyleri yemiyorsun cunku menun yorumlanir. Tek basina duzeni devam ettirenmiyorsan seni bekliyoruz diyet grubuna. Ben cok zor kilo veririm ilac kullandigim icin. Yazdan beri 5 kg gitmis bile. Stresli donemimdi tasinma yeni sehir vs ben kendimi biliyorum kg vermek bi yana kesin kg alirdim sagolsun grup sayesinde isi sıki tuttum. Daha gidecek kg lar
Nasıl katılabiliriz o gruba

Spor yapmayı deneseniz? Spor beni çok motive ediyor. Dışarıda yürüyüş koşu vb. Çocuk da takılır sizinle enerji atar.

Mutsuz olduğunuz için yemeğe sarıyorsunuz belli ki. Önce sağlıklı beslenmeyle başlayın sonra yavaş yavaş yemek istemediğiniz yiyecekleri çıkartın yada azaltın. Zaten onlar sadece karbonhidrat. Bence önce psikolojik olarak kendinizi hazırlayın.

Back
X