Mutsuz olan biri nasil mutlu olur?

maviboncugumm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2017
280
93
13
Merhaba arkadaslar,
Uzatmadan konuya giricem..

Aile sorunlu olan ve bundan dolayi cok mutsuz olan bi kisi nasil mutlu olabililir?

Mutsuz insani nasil sevindire biliriz,
Vede mutsuz insana yapilmamasi gerekenler nedir? Lutfen bu konuda yardimci olurmusunuz..

Cok zor bişey olduğunu biliyorum, ama.mutsuz olan kişileri mutlu edemezsek, onlarada yazik.olur.

Degerli yorumlarinizi dikkata alicam

Empati onemlidir, bazen karsindaki senin ona 'cozum' sunmani istemez, saaaadece anlatmak derdini icini dokmek ister. Bazen ise insanlar sizden gercekten 'destek' bekler, ya sozlerinizle arkasinda oldugunuzu hissetmek ister, yada cidden yardimci olmanizi (nebilim maddi yardim fiziksel yardim filan).

Yani onu dinleyip, ciddi anlamda soylediklerini algilayip empati kurun, ona gore yaklasin. Mutsuz insani pat diye mutlu edemezsiniz, ama belkide dertlerini iki uc saat unutmasini saglayabilirsiniz onu surukleyip bi konsere goturerek.

'seni mutlu etmek istiyorum' hissi vermeden gözlemleyip nelerden zevk aldığını bulmak gerekiyor. Zevklerine yönelin birlikte yapın kafasını sürekli meşgul edin düşünmezse mutsuz olmaz.

Empati onemlidir, bazen karsindaki senin ona 'cozum' sunmani istemez, saaaadece anlatmak derdini icini dokmek ister. Bazen ise insanlar sizden gercekten 'destek' bekler, ya sozlerinizle arkasinda oldugunuzu hissetmek ister, yada cidden yardimci olmanizi (nebilim maddi yardim fiziksel yardim filan).

Yani onu dinleyip, ciddi anlamda soylediklerini algilayip empati kurun, ona gore yaklasin. Mutsuz insani pat diye mutlu edemezsiniz, ama belkide dertlerini iki uc saat unutmasini saglayabilirsiniz onu surukleyip bi konsere goturerek.

Haklisiniz canım, derler paylasinca azalir fakat karsi taraf icine cok kapanik..

'seni mutlu etmek istiyorum' hissi vermeden gözlemleyip nelerden zevk aldığını bulmak gerekiyor. Zevklerine yönelin birlikte yapın kafasını sürekli meşgul edin düşünmezse mutsuz olmaz.

Icine kapanik biri, ben isterim ki derdini anlatsin ama cok zor. Zaten duygularini belli eden kisi degildir

Sürekli mutsuzum da mutsuzum diye etrafta gezen insanları sevmiyorum. Moral vermek Zaten hiç tarzım değil, ben sinirli bir insanım çekemem sanırım.
Herkes mutsuz olabilir eğer kendisi çözüm yoluna gitmeyip, bulunduğu konumu daha iyi hale getirmeden karalar bağlıyorsa zaten pek normal değil gibi. ( tabi istisnalar hariç )

Kim mutsuz, neden mutsuz, yakınlık dereceniz ne?
O kadar genel bir soru ki, bazılarını bir tebessümle mutlu edebilirsin bazılarını önüne dünyaları sersen mutlu edemezsin.

Annesi babasi ayri, annesi baska si ile evlendim, o adamdan cocuklari oldu, sonra annesi o adamdandan bosandi, butun sorumluk ona kaldi,.ailesine o bakiyor.. kendine zamqn ayiramiyor 7 gun calisiyor. Ailesi deger vermiyor.. küçükende cok cekmis.

Icine kapanik biri, ben isterim ki derdini anlatsin ama cok zor. Zaten duygularini belli eden kisi degildir
Derdini anlatmaktan hoşlanmıyorsa anlatmasın. Aklına geldikçe daha kötü olmaz mı insan. Ben mesela dans etmekten, oyun oynamaktan hoşlanırım. Kafamı sürekli böyle dağıtırım. Sizde dediğim gibi zevklerine yönelin. Gezmeyi seviyorsa gezin tozun. Zamanla zaten rahatlar paylaşmaya da başlar.

"Aile sorunlu olan ve bundan dolayi cok mutsuz olan bi kisi nasil mutlu olabililir"
Ailesinin sorunlari neyse bunu cozerek mutlu olabilir.

Annesi babasi ayri, annesi baska si ile evlendim, o adamdan cocuklari oldu, sonra annesi o adamdandan bosandi, butun sorumluk ona kaldi,.ailesine o bakiyor.. kendine zamqn ayiramiyor 7 gun calisiyor. Ailesi deger vermiyor.. küçükende cok cekmis.
Aileden kurtulamadıkça zor, küçük mü kardeşleri?

"Aile sorunlu olan ve bundan dolayi cok mutsuz olan bi kisi nasil mutlu olabililir"
Ailesinin sorunlari neyse bunu cozerek mutlu olabilir.
Gecmiste daima yasiyor, yani annesi babasi ayri, annesi baskasiyla evlendi cocuklari oldu sonra ayrildilar, be bütün sorunluklar ona kaldi kendine ayiricak zamani yok, ve ailesiyle arasi iyi degil

7 gün çalışıp nefes almaya zor fırsat bulan bir insanı siz mutlu edemezsiniz.

Çocuklar da küçük değilmiş. Çıksın o evden, kendine bir hayat kursun. Doğurmasını bilen bakmasını da bilsin.

sorunun kaynağını bulmuşsunuz.
arkadaşınızı tanıdığınız için çözümü de kendiniz bulacaksınız diye düşünüyorum

mesaj tekrarı

Ben

Çocuklar da küçük değilmiş. Çıksın o evden, kendine bir hayat kursun. Doğurmasını bilen bakmasını da bilsin.

Cok haklisiniz..

Bu durumda onu mutlu etmem zor. Cunku evde sorumluk sahibi tamamen o. 7 gun devamli çalısiyor, .alışverişi o yapiyor. O koşturuyor.. ama ailesini buna ragmen ilgiyi kesti.. ve aralari iyi degil

Back
X