Mutsuz olduğunuzda neler yapıyorsunuz?

Evde değilse eşimi arayıp konuşurum eve gelince hemen göğsüne yatıp kokusunu içime çekip huzur buluyorum o beni teselli ediyor ben ağlıyorum rahatlıyorum sıkıntı mıkıntı kalmıyor :KK33::KK68:

Mutsuzluğumun kaynağına göre değişir. Eğer mutsuzluğum yaşanılan bir olay veya çevresel faktörlerden kaynaklanıyorsa dertleşecek birini ararım. Eğer benim iç dünyamla ilgili ise melankolik takılırım.

Hayatta hersey nasıp
Benim bir akrabam 50 yaslarında kadın yeni buldu Aşkı.
Geç olsun da güç Olmasın. Kendinizi salmayın hayattan kopmayın.

Ayol 50 yaşında aşkı ne yapayım? Eşimle yürüyüş bile yapsam dizlerim ağrır.. :D

Beni üzen şeyi yok sayarım
Hiç olmamış gibi
Ancak böyle kurtulurum

Ayol 50 yaşında aşkı ne yapayım? Eşimle yürüyüş bile yapsam dizlerim ağrır.. :KK70:
Abartmayın yahu 50 yas ne ki artık ortalama Ömür süresi uzadı insanlar 80-90 yasına kadar yasıyor. Allah Ömür verse 80 yasına kadar yasada 30 senelik bir Evliliği olur işte :)

Abartmayın yahu 50 yas ne ki artık ortalama Ömür süresi uzadı insanlar 80-90 yasına kadar yasıyor. Allah Ömür verse 80 yasına kadar yasada 30 senelik bir Evliliği olur işte :)

Aman o yaştan sonra şimdiye kadar istediğim şeyleri yapamıycam niye uğraşayım derim :D

Teşekkür ederim destek cevaplarınız için sizin de inşallah muradınız ne ise onu nasib etsin..

işte isem takarım kulaklığımı açarım müziğimi sonra o alışveriş sitesi benim bu alışveriş sitesi senin e Allah ne verdiyse gayrı :KK53:evde de gözüme bakan iki minik kuzu varken mutsuz olamam zaten:deli:

Eğer evde isem uyurum.bu mutsuzluğumu geçirmez ama birkaç saat düşünmememi sağlar.is yerindeysem ya kendime fazladan is çıkarır onunla oyalanırım ya da kitap okurum.normalde deniz benim tüm sıkıntılarımı alır ama bulunduğum şehirde deniz yok malesef.

Aslında mutsuzken uyumak pek iyi değil. :) Uyku anında beyin dinlenme haline geçer; o anda unuttuğunuzu düşünürken size kötü gelen her şey daha da kötü gelmeye başlar ve mutsuzluk daha da artar. Uyandığınızda daha da sakinlediğinizi ama mutlu olmadığınızı fark edebilirsiniz. Bunun yerine "sessizlik alanları" oluşturmanız daha iyi olur. Sessiz bir yerde 5 dakikalığına da olsa oturarak ya da uzanarak nefes alışverişlerinizi takip etmek, yavaş yavaş nefes alıp o nefesi yavaş yavaş geri vermek (mesela parmaklarla sayarak 3 saniyede 1'er saniyelik parçalarla nefes alıp sonra 3 saniyede o nefesi geri vermek) faydalı olabilir. Bir de evcil hayvan öneririm ben, tabi bunun sorumluluğunu alabilecek durumdaysanız. Bir kedi, bir köpek, bir kuş çok iyi gelebiliyor mutsuzluğunuza. İstemsizce serotonin salgılamaya başlıyorsunuz, mutluluğunuz artıyor. Bir sokak köpeğinin başını okşamak bile çok iyi gelebilir.

Genelde o anki mutsuzluğumun arkasındaki mantıksızlığı kendime açıklarım
Geçiyor öyle yapınca

Mutsuzsam sevdiğim kitapları okurum. Aşk yaşadığım bir kaç yazar vardır. Şöyle kitaplarının kapağına dokunup, gözlerimi kapasam yeter. Bir de sevgili hayat arkadaşıma :KK53: boş boş oturma sevilmeye ihtiyacım var, bir el at derim. Hemen müdahale eder, en kötü bir kahve yapar, o bile yeter. Ben çabuk toparlayan bir insanım. Sabah modum düşük kalkayım, spor yapıp bir ter atsam, terle birlikte kötü enerjide çıkar gider. Bir de bir şeyler yazarım. Yeni hikayeler, denemeler filan. Eskiden etamin işlerdim, iyi gelirdi. Şimdi zaman ayıramıyorum ama harika bir terapi yöntemidir bence.

Back
X