• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuzluğunuzla nasıl baş ediyorsunuz?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Eğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.

Eğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.
Benim çocuklarım var 24 yaşındayım 1 yıl oldu boşandım iş yok daha 5 aylık oğlum ufak olan sizi bu kadar mutsuzluga iten ne 😔

Yaşamak tabi ki istiyorum. Tabi ki ölümü beklemiyorum. Ama yaşamak için bir nedenim olsun istiyorum.
Bence bu durumun altında kötü bi dram hikayesi var, ve bu seni böyle mutsuzluğa-boşluğa-huzursuzluğa- asosyalliğe itiyor. O problemin ne ise önce ondan kurtul.
Emin ol yaşamak için bi nedenin vardır.Herkesin var .

Boş duran ile şeytan çok uğraştırmis.. depresyona bile götürür boş durmaniz ile...Bence bir amacınız mutlaka olmalı
İnanın insan bişeyler ile uğramayınca aynı yaşadıklarınizi yaşıyorum.Ve ne zmaan sizin gibi hayata kussem kendi kendime derim
Mutluol77 senin yerinde olmak isteyen binlerce insan var.Hasta olan,kimsesiz olan, Evi olmayip sokaklarda kalan,susuzluk,açlık yaşayanvb insanlar...
Hatta aklıma hep Afrika'da yaşayan insanlar gelir.cunku onlar hiçbir şeyleri olmadığı hâlde,gün boyu aç dolaşıp elde avucta olmadığı halde HERŞEYE RAĞMEN MUTLULAR YÜZLERİ GÜLÜYOR KÜÇÜK ŞEYLERDE BİLE...
Sizde mutlaka birşeyler yapın....Ve asla duam kabul olmuyor demeyin lütfen.İnanin Rabb'im tüm dualarımızı kabul ediyor kimi olmuyorsa da bizim iyiliğimix içindir 😊🎈O yüzden duayı da asla bırakmayın hergun ısrarla duanıza devam edin.rizik içinde hergün Vakıa suresi okuyun.. Zafer Akıncı nin youtube da videolari var tavsiye ederim baana çok iyi geliyor👍

Bi karamsarlık limanından kulaçlarınızı ata ata uzaklaşın bakalım. Hayattaki en boyutlarından sıyrılıp sade bir iyilik tatlı bir mutluluk gözlerinizi kapadığınızda ki o derin hüznün kaygının hiç mı yanında nefes alan huzuru yok . Var , o da sizsiniz. Bir çok şeyi yapabilecek olanda sizsiniz. Başlangıç seviyesinde hayata bir kulaç atmazsanız tek boyutlu duvar seyrine devam edersiniz :olamaz:

Cok sukur evim isim var evliyim ama cocugumuz yok birde cok buyuk problemimiz var ve kafayi takmaktan kafayi yemek uzereyim bazen ama benden kotu durumda olanlari dusunup sukretmeye devam edip unutmaya calisiyorum duayi umudu asla birakmazsan mutlu olmaya sebebin oluyor herseyin bir sirasi vardir sabret 🌼

40 yaşındayım
Bende sizin gibi dönemden geçmiştim annem ölmüş ailem dağılmıştı yapayalnızdım babamda istemiyordu beni evleneceği için iş te bulamıyordum. Her gece aynı şeyi söylerdim keşke ölsem neden varım ki diye. Gerçekten inanması zor ama bi gün bi yerde huzur bulduğum bi yerde bi Dilek diyelim bi dua dersiniz enerji dersiniz odaklanıp yeter artık bi yol çıksın dedim. O günden sonra her şey çorap söküğü gibi geldi. Ha şuan da da hayatım pek parlak sayılmaz ama girdaptan çıktım diyelim. Umarım sizde bu karanlıktan çıkarsınız.

Bekar mutluluğu evlilikte zanneder,hasta mutluluğu sağlıkta zanneder. Mahkum mutluluğu afta zanneder. İşsiz mutluluğu çalışmakta zanneder. Fakir mutluluğu zenginlikte zanneder. Kiracı mutluluğu ev almakta zanneder. Oysa ki Allah mutluluğun bunların hiç birinde olmadığını,mutluluğun Allah ı unutmamakta olduğunu bildiriyor.
Ben ne zaman Allah tan uzaklaştıysam içim hiç rahat olmadı, gittikçe mutsuz oldum. Ne zaman zikirle, namazla meşgul olduysam, maneviyatım iyi olduysa çok mutlu hissettim. Bir de bir şeylerle uğraşmak, çabalamak, yorulmak, emeğinin karşılığını alınca mutlu ediyor insanı. Bir şey yapmadan bekleyince bir şey değişmiyor, çok kötü hissediyorum. Ben deli gibi aşık olduğum adamla evliyim, 2 bebeğim var ama çoğu zaman keşke hiç evlenmeseydim diyorum. Bekarlık zamanıma dönmeyi çok istiyorum. Hafız olma hayalim vardı, yarım bıraktım. En mutlu günlerimdi ezber yaptığım günler. O amacım hala var ama işten güçten çocuktan pek fırsat yok, belki de var ama ben tembellik ediyorum. Çocuklarımı çok seviyorum ama bazen o kadar zor geliyor ki bakmak, kabullenemiyorum nasıl iki çocuğum oldu diye. Çocuk ta mutluluk getirmiyor. Mutluluk elimizde, bizim nasıl anlamlandırdığımıza da bağlı sanırım. Bir de her şey imtihan. Burası dünya. Malesef sıkıntılar ölene kadar bitmez biri biter biri başlar. Hiç bir şey için geç değil,

Yaşamak tabi ki istiyorum. Tabi ki ölümü beklemiyorum. Ama yaşamak için bir nedenim olsun istiyorum.
Merhabalar 🤗 bu sekilde dusunmeniz bile ilk adim sayilir bence🥰 ben sizin yerinizde olsam ilk is kendime is bulurdum. Yani tum dikkatimi is bulmaya yonlendirirdim. Ardindan degisen cevre yeni edinilen arkadasliklar da cabasi. Mesela ben ilk tasindigim yerde kendimi yalniz hissetmstm ve kmse de bi merhaba dahi demiyordu. Ben de ufak tefek kek kurabiye falan yapip kapi komsularma ikram ettm ardndn aprt gordkce knusmaya basladik ardindan evime caya davet ettm smdi arkadas oldk baya dedikodu bile yapiyoruz🤭 ilk is bir yerden baslamaniz🥰 mutluluk siz harekete gecince pesinize takilir zaten endiselenmeyin 🥰

Kendimi gördüm ben de sizin 30 yaş versiyonunuzum 😔

Bende senin durumundayım. Boşandım bir kızım var. Şehirden küçük bir ilçeye taşındık. Hiç arkadaşım yok. Psikopat bir erkek arkadaşım vardı ondan ayrıldım fakat hala peşimde ondan kurtulmaya çalışıyorum. Bunun stresi devamlı üzerimde. Burada iş olanakları çok az. Virüs yüzünden daha da kısıtlandı iş imkanları. Bende iş bulamıyorum. Para desen işte karnımız doyuyor. Aç açıkta değiliz. 34 yaşındayım.
Ama ne yapalım zaman öyle de böyle de geçiyor. Sabredip bekliyorum. Bazen bende umutsuzluğa kapılıyorum. Diyorum şurada bir 30 senem daha var taş çatlasın.
İyi bir şeyler yapmak için çabalıyorum. Hatalarımı yanlışlarımı telafi etmeye çalışıyorum. Kitap okuyorum yeni şeyler öğreniyorum. Bu bana heyecan veriyor. Ne bileyim zaman ne getirir bilinmez. Belki çok mutlu olurum belki böyle yaşlanır ölür giderim.
Ama bu dünyadan bende geçtim gittim. Bende renkleri gördüm. Denizin mavisini güneşin sıcağını gördüm. Yeryüzünde ayak izlerim var. Öyle ya da böyle bende birilerinin hayatında yer edindim. Sokak kedilerine yuva oldum. Tanımadığım insanlara yardımım dokundu. Her şeye rağmen yaşamak güzel.
Umudunu yaşam sevincini kaybetme.
Bazen yıldızlara bakıyorum. Ne kadar güzel parlıyorlar. Burada akşamları serin oluyor artık. O serin hafif havayı içime çekiyorum. Mutlu oluyorum. Seviyorum hayatı. Sende sev.
Yeter ki bir şeyler yap. Öğren mesela çok heyecan verici. Merak et. Evren dünya ne kadar büyük. Biz ne kadar küçüğüz hem de ne kadar büyük. Aynaya bakıyorum yüzümü inceliyorum bazen elimi kalbime götürüyorum nasıl çarptığını hissediyorum o kadar güzel ki.
Biraz saçmalamış olabilirim. Kusuruma bakma. Sadece içimden geçenleri yazdım. Kınamayın.

Mutluluk algınızı değiştirmeniz lazım.
Evet, hayalperest gibi gelebilir ama bunun tam aksi bir insan olsam da, sizin tanımınızla mutlu olunmayacağını biliyorum.
Çünkü iş dışındakilere sahibim, ama yok, baktığınızda mutlu değilim:)

Hiçbiri değil cevabı, çok daha öznel şeylerde.
Benim için şuan yediğim çikolatada mesela😂
Gece neredeyse 2 değilmiş, dev anası kadar olmamışım, verilecek 20 kilom yokmuş gibi kendime yarattığım küçük bir kaçamakta.
Yarın öğleden sonra içtiğim kahvemde, yeni gördüğüm bir doğa harikasında, okuduğum bir kitap ya da dinlediğim hikayede vs vs.

O kadar anlık bir şey ki mutluluk, bize dayatılan listenin aksine genel olarak kendinden tamahkar olmakla çok alakalı.
İç huzur sağlar mutluluğu.
Bu huzura kavuşmanın da tek yolu kendinizi beslemektir.
Dünya telaşesiyle, işleriyle değil, gerçekten özünüzün neye ihtiyacı var ise onunla dolmaktır.

bence bir sürü nedeniniz vardır
sağlığınız yerindedir belki? iyi bir aileniz vardir belki?
ev ıs araba es para bunlar bulunmayacak seyler degil ki.
allaj gonlunuze gore verir insallah

İs de olur es de olur cocukta.
Yeterki saglık olsun.
Su dönem hepimizin ilk amacı saglıgı korumak.
Saglık varsa gerisi hallolur.
Es ,is ,cocık var cok sükür ama hepsinin ayrı ayrı sorunlrı oluyor.
İs su dönemde sıkıntılı,hergün cocugunu bırak onca insanın arasına gir.
Ama calısmak lazım.
Cocuga bakacak birini bılmak zor.
Kendi annemin ayrı,kvdenin ayrı kaprsini cekiyorm.
Es zaten Allahhlık😂
Onu hic anlatmayayım.
Ama yine de mutlu olmaya calısıyorm.
Baska seceneğim yok🤷🏻‍♀️😬

Back
X