• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuzluğunuzla nasıl baş ediyorsunuz?

Eğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.
Sağlığınız var..Bu gece arkadaşımın 34 yaşındaki abisinin pankreas kanserinden ölüşünün hikayesini dinledim...Resmen ciğerlerini kusuyormuş,kan,et kusuyormuş...Yine de hep umut ediyormuş belki yaşarım diye..Ama Allah rahmet eylesin...Evim yok,arabam yok..Bunlar boş işler..Mutluluğu bunlar mı getiriyor Allah aşkına?İşe gelince iş bulunur.İş beğenmiyorsanız tabii ki..Arkadaş edinirsiniz iş yerinden gider çıkışta bir yemek yersiniz...Anlamadım neyin derdi kederi bu..Bence şükredin.Çaresiz derdiniz yok.Allah kimseyi çaresiz bırakmasın🤲🏻

Eğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.
Ben baş edemiyorum artık

Üzülmek yerine bir yerinden tutmayı düşünebilirsiniz... İş yoksa bulunabilir, okul okunabilir, hayatın bir yerinden baslanilabilir yani.. ama hiç birseyim yok diye oturup uzulunurse kimse de gelip size al hadi al bu işin al bu da eşin diye sunmaz...

40 yaş herşey için başlangıç olabilecek harika bir yaş... Bundan sonra olmayana üzülmek yerine var olan bir çok şeye (akıl, beden sağlığımız, başımızın üstünde çatının var olması, dünya daki bir çok insana göre daha iyi bir ülkede yaşıyor olmak vs vs...) tutunup ayağa kalkmaya çalışın. İnşallah bundan sonra herşey çok daha güzel olur..

Aynı ben gibi yazmışsınız.İş yok eş yok para yok.29 yaşında hala baba evinde yaşamanın ağırlığı var.İş bulsam bile her gün sabah 6 buçukta otobüslerde sürünerek akşam 9da evde olarak ve sadece 2bin lira için çalışmak...Bazen diyorum böyle mi geçecekti hayatım, böyle nereye kadar? Yalnız değilsin inan ki

bence en basitinden hayatiniza sporu ekleyin. tempolu uzun yuruyuslere çıkın. sandviçinizi suyunuzu yaniniza alin, uzak bir parkta piknik yapin. yeni insanlar ile tanismaya acik olun. basit muhabbetler edin. is basvurulari internetten yürümüyor bence, bireysel birilerini bulmaya calisin. benim gordugum.insanlar sohbet etmeye hasret. kafede otururken yan masaya siz laf atin. bu insanlarin hayatiniza neler katacaklarini bilemezsiniz.

Üzülmek yerine bir yerinden tutmayı düşünebilirsiniz... İş yoksa bulunabilir, okul okunabilir, hayatın bir yerinden baslanilabilir yani.. ama hiç birseyim yok diye oturup uzulunurse kimse de gelip size al hadi al bu işin al bu da eşin diye sunmaz...

40 yaş herşey için başlangıç olabilecek harika bir yaş... Bundan sonra olmayana üzülmek yerine var olan bir çok şeye (akıl, beden sağlığımız, başımızın üstünde çatının var olması, dünya daki bir çok insana göre daha iyi bir ülkede yaşıyor olmak vs vs...) tutunup ayağa kalkmaya çalışın. İnşallah bundan sonra herşey çok daha güzel olur..
İş arıyorum bayağıdır ama bulamıyorum.

Bence mücadele etmekten vazgeçmeyin. Hayatta hiç bir yaş hiç birşey için geç değil. Kendinize hedefler koyun. Her konuda olabilir

Mutluluk görecelidir ve de geçici. Evi, arabası, işi, eşi, çocuğu olan ama mutlu olmayan binlerce insan var. Eski kayınvalidemin de elinde hiçbir şey yoktu. Hayatında hiç deniz görmemiş, yaşadığı şehirden çıkmamış biri. Ama dağda biten ota bile sevinirdi. Mutlu olurdu. Hiç mutsuz görmedim onu mesela. Hep hayata iyi yanından bakmış. Çektiği onca sıkıntıya rağmen. Bu nedenle mutluluk hep olan ve herkeste olan bir şey değil. Hayata bakış açısıyla, yaratıldığımız karakterle alakalı.

İş arıyorum bayağıdır ama bulamıyorum.
Bakış açınızı degistirmeye çalışın. Ya aslında şu an çok ilginç bir roman okuyorum. "Saatleri ayarlama enstitüsü" oradaki Halit ayarcı karakterinin iş hayatına bakış açısı benim düzen bildiklerimi alt üst etti resmen. Kendinizi kisitlamayin. Bir alananda bilgi edinip genel is yöneliminizi değiştirin. İnsan boşta kalınca çok çok mutsuz oluyor. Çünkü tabiatimiza test. Bizler sürekli birşeylere meşgul olacak şekilde yaratılmışiz. Bosta kalınca tabiatimiz etkileniyor ve mutsuz oluyoruz.

Mesela benim en mutsuz anlarim, evimin dağınık olduğu ve yapmam gereken şeyleri yapmaya usendigim zamanlar oluyor. Elimdeki hiç bir nimet nimet gibi gelmiyor. Herşey mutsuzluk sebebi gibi oluyor. Sonra kendi kendimi gaza getirip (içten gazlı çalışıyorum ☺️) birşeylerin ucundan tutunca ay hayat toz pembe herşey mükemmel bir hal aliyor. Ben de sevgi pitircigina donusuyorum :))

Sorunları dışarı kaynaklı degil, içsel kendinize göre düşünüp ,çözümler arayın. Bir yerinden tutun. Hayat yaşamaya ve keyif almaya değer :)

L ladymera aynı yaştayız, evliyim özel sektöre ne kadar güvenilirse o kadar işim var diğerleri bende de yok. Aynı düşüncelere ben de kapılıyorum bu nedenle sizi iyi anladım ama bunun sonu yok inanın yok. Ya kendimizi öldüreceğiz ve dünya yine dönmeye devam edecek ya da çıkacağız bu bataktan. Ailenizle misiniz biraz şartlarınızdan bahsetseniz belki daha iyi yardım edebiliriz.

Saydığınız çoğu şeyin olması da mutluluk getirmiyor insana( iş, eş, çocuk) bazen hatta çoğu zaman bütün nimetlerin içinde mutsuz olabiliyor insan. Küçük şeylerden anlık durumlardan mutlu olmayı öğrenmek lazım galiba. Yoksa kronik mutsuzluk yaşarız ve bu hayatımızın sonuna kadar devam eder. Sizin konunuza yorum yapıyorum ama aslında kendime de söylüyorum bunları. Çünkü bende çok çabuk demoralize olup mutsuzluk içine düşebiliyorum

Ailenizle mi yasiyorsunuz ayri mi?
Geciminizi kim sagliyor?
Saglik sorununuz var mi?
Hayat her seye ragmen yasamaya deger. Sadece nefes aliyorsaniz ve sagliginiz yerindeyse yeter. Para illa ki kazanilir. Koca illa ki bulunur. Arkadas illa ki edinilir. Mutsuzlugunuz sadece tembel olmanizla iliskili de olabilir. Zamaninda ben de yasadim,buyuk bir dusus yasadim ve tam uc gunde ayaga kalktim yeniden. Sonra sifirdan basladim. Ben yaptiysam herkes yapar ki cok guclu bir insan degilimdir.

Elinizden gelen hic bir sey yok mu mutsuzluga son vermek icin? Bir dusunun. Hic birini mutlu etmeyi denediniz mi mesela tanimadiginiz bir cocugu? Gonullu calismayi dusundunuz mu? Koruyucu anne olmak istediniz mi? Ben bunlari denedim parasiz ve issizken. Ise yariyor.

Enerjinizi değiştirin. Yüce yaradan sizi dünyaya öylesine atmış olabilir mi ? Varlık amacınız, değiştireceğiniz hayatlar, dokunacağınız insanlar var emin olabilirsiniz.
Mesleğiniz nedir bu arada ?

Ben konu sahibine bir evcil hayvan sahiplenmesini de öneriyorum, şu an maddi olarak yapamam derse işe girdikten sonra. Hayatı olumlu anlamda çok değişecek, çok fazla mutluluk kaynağı olacak. Konu sahibi bunu düşünün derim.

Back
X