mutsuzum, aileme istemesem de hak veriyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aileler sadece destek olur- oda varsa.
kendiniz yapin. kimse gercekden birsey yapmak zorunda degil.
anne baba, büyütmüs, okutmus- eline meslegini vermis. iclerinden gelirse dügün dernek, mobilya, altin yaparla (maddi durumlarina göre) ama gelmiyorsa yapmak zorunda degiller.

ben acik acik yaziyorum- benim annem benim dügünümü yapmazdi. evleniyorsan kendin yap derdi. net. babam daha yumusakdi- belki kiyamazdi prensesine ama oda asla tüm yükü sirtlanmazdi. yetiskin olmak, aile kurmak bu demek zaten.
suanda kendi evini düzemeyen iki insan evlenmesin

İlla evlenmek icin sıkıntiya girmeye ne gerek var anlamiyorum. Evlilik problem cozmeye, dert cekmeye dayali bir kurum degil. Gule oynaya evlenmek varken hem de.. sevmek sevilmek elbette onemli ama isin icine maddiyat girince mecburen evlilikte problem yasaniyor, seyran sevgi pitircikligi bag bahce durumu olmuyor maalesef.

bizim sözlümle şuanda ev kuracak durumumuz yok evet ama ailesinin yapacak olduğunu biliyorduk, onlarda ısrar etti sözlenmemiz için. yapıcaklar ama her gittiğimiz şeyde pahalı kelimesini duymaktan sıkıldım zaten hayat böyle o fiyatlara ev kuruluyor lafı açıldığında sözlümle bunu konuşacağım şimdiye kadar hep sessizdim
Hadi sözlünün ailesi düğünü yaptı,evi kurdu.
Evlendikten sonra faturaları da onlar mı ödeyecek?
Yapmayın Allah aşkına onlar biz yapalım dese sizin kabul etmemeniz gerek,evlenmeyi düşünen insanın bunları hesaplaması gerekmiyor mu?
Sözlüyle konuşmak çok komik bence.
Ben erkek olsam bu düşüncede bir kızla evlenmek istemezdim.

bizim sözlümle şuanda ev kuracak durumumuz yok evet ama ailesinin yapacak olduğunu biliyorduk, onlarda ısrar etti sözlenmemiz için. yapıcaklar ama her gittiğimiz şeyde pahalı kelimesini duymaktan sıkıldım zaten hayat böyle o fiyatlara ev kuruluyor lafı açıldığında sözlümle bunu konuşacağım şimdiye kadar hep sessizdim

Ondan sonra kayınvalide senin evine kendi anahtarıyla istediği zaman girdiğinde gelip buraya konu açma e mi... kendim ettim kendim buldum de.

Piyasanın normali bu olabilir, fiyatlar böyle olabilir ama para onlardan çıktığı sürece aldığınız şeye karışmamalarını yorum yapmamalarını bekleyemezsiniz. Belli ki insanların gücü yok ve bütçelerini ayarlamaya çalışıyorlar. Size de destek oluyorlar aslında. Ama siz istiyorsunuz ki yorum yapmasınlar, sizin istediğinizi seve isteye alsınlar. Bu şartlar altında buna sahip olmak için sizin kendi paranızı kazanıp harcamanız gerekiyor maalesef. Hadi ısrar ettiler, söz yapıldı, çalışın ikiniz de belli bir miktar biriktirince evlenin madem, evlilik kaçmıyor ya.

sözlümün işi iyi değil, ailesinin maddi durumu pek de iyi değil, ama aileme göre eşyaları takıları yapmalılar bir oğulları var ve evliliğe kalkıştılarsa bunun üstesinden gelebilmelilermiş. ben bu kadar mütevazi davranmamalıymışım yoksa değerim bilinmezmiş. çevremde örnekler var malesef gerçekten böyle mütevazi olupta istemeyenlerin değeri bilinmemiş, üstüne aşağılanmış kimseler gördüm. Bir taraf bu görüşü savunurken benzer konuları konuşan bir taraf ise eşine destek olmaktan düğünün, eşyaların gereksizliğinden bahsediyor. Bende sevgilimle bu şekilde yola çıktım ne olursa olsun onu seviyorum dedim. şimdi bir taraftan ailem aklımı alıyor bir taraftan ailesinin herşeye o pahalı bu pahalı diye yaklaşması beni sinir ediyor çünkü evlenmeden önce çok heveslilerdi ne zaman söz-nişan olacak diye ama yapmaya gelince hiçbir şey yapmıyorlar bu kadarını beklemiyordum durumumuz iyi değil diye arkasına sığınıyorlar ama yapamayacak kadar da değiller her şeyin en ucuzuna bakıyorlar
Ev kurarken aileler ne yapmalı çifler ne yapmalı diye fikir beyan etmeyeceğim. Ben başka bir şey demek istiyorum.
Eğer nişanlınızın da sizin de ev geçindirmek için yeterli maddi imkanınız yok ise evlenmeyin.
Maddi imkanınız olana kadar bekleyin.
Çünkü olay bence düğün ve balayı olayından sonra başlıyor.
Kira (ev yoktur diye tahmin ediyorum), faturalar (doğalgaz,su,elektrik..vb), mutfak masrafları, hijyen masrafları, tadilat vb masraflar, düğünden kalan borçlar, kişisel harcamalar (giyim,kültürel faaliyetler), ortak masraflar (sinema,tiyatro, tatil..vb) Bu tüm saydıklarım kolay masraflar değil.
Hele istanbul veya metropol bir şehirde yaşayacaksanız ev geçindirmek çok zor.
Bunlar sadece iki kişi; bir de bir veya iki çocuk olursa masraflar en az iki katına çıkar.
O yüzden evliliğe maddi olarak hazır hale gelmek lazım diye düşünüyorum.
Yani demek istediğim şu, nasıl olursa olsun diyelim evlendiniz olay evlendikten sonra başlayacaktır.Yani evet her şey maddiyat değil ama kirayı zor öderken, temel gıdaları bile zor temin ederken ben o evin aşk ve sevgi dolu olacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Şimdi durumumuz yok deyip herseyi sallayan bi aile yarın burası oğlumuzun evi biz yaptık biz ettik diye başlanirlar soylenmeye:işsiz:o arkasında durdugun sözlüm varya aldığı bi yüzüğün hesabını çıkarır evli olunca sen ister yaptır ister yaptırma anneci babacı olup çıkıyolar.ve asla demezler gelinimiz çok iyi herseyi istemedi ucuz aldik diye ...durumlar çok zor evlilik çok aileni dinle sevgi karin doyurmuyor.

• Beğen
Reactions: 000
sözlümün işi iyi değil, ailesinin maddi durumu pek de iyi değil, ama aileme göre eşyaları takıları yapmalılar bir oğulları var ve evliliğe kalkıştılarsa bunun üstesinden gelebilmelilermiş. ben bu kadar mütevazi davranmamalıymışım yoksa değerim bilinmezmiş. çevremde örnekler var malesef gerçekten böyle mütevazi olupta istemeyenlerin değeri bilinmemiş, üstüne aşağılanmış kimseler gördüm. Bir taraf bu görüşü savunurken benzer konuları konuşan bir taraf ise eşine destek olmaktan düğünün, eşyaların gereksizliğinden bahsediyor. Bende sevgilimle bu şekilde yola çıktım ne olursa olsun onu seviyorum dedim. şimdi bir taraftan ailem aklımı alıyor bir taraftan ailesinin herşeye o pahalı bu pahalı diye yaklaşması beni sinir ediyor çünkü evlenmeden önce çok heveslilerdi ne zaman söz-nişan olacak diye ama yapmaya gelince hiçbir şey yapmıyorlar bu kadarını beklemiyordum durumumuz iyi değil diye arkasına sığınıyorlar ama yapamayacak kadar da değiller her şeyin en ucuzuna bakıyorlar
Ben her zaman mutevazilikten yanayım diğer türlüsü bana kesinlikle mantıklı gelmiyor . Eşimin ailesinin durumu benim ailemin durumundan iyiydi ama ben eşime ondan beklediğim tek şeyin sevgi ve saygı olduğunu söyledim maddi bi beklentim yok dedim bizde bilezik vs kesilir ben kesinlikle böyle birşey istemediğimi aileme de söyledim sakın konusunu açmayın dedim bu kendimi değersiz hissettiriyo bana daha metasal geliyor . Eşime de kesinlikle ailesini borca sokacak hiç bir masrafa girmememiz gerektiğini söyledim . Her şeyimizi ben ve eşim birlikte yaptık ailesi gerekli yerde yardımcı oldular ama ne benim ailem ne ben karşı taraftan hiç Bir şey beklemedik. Gelinligimi Dr kendim aldım davetiyeleri ben yaptırdım vs vs yani bizim aramızda maddi konular laf edilmedi çünkü aileme net bir şekilde her şeyi belirttim . Ekonomimiz neye yeterse öyle yaşarız düşüncesindeyim Rabbime şükürler olsun hiçbir aşamada sorun yaşamadık ve her şey istedigimizden daha güzel oldu .takilarim da başta kesmedigimiz halde beklediğimizden daha iyi oldu . Şimdi evimizde huzurumuz var şükür kv benim gözümün tok olduğunu bildiği için benim için daha fazla şey yapmak istiyo . Zor aşamalarda hiç sorunumuz olmadı tanışma söz nişan ev tutma alimacaklar vs bunlar gergin zamanlar şükür bizim hiç o dönemler kötü animiz olmadı . Bu tür şeylere takılmayın eğer eşiniz karakterli ahlaklıysa sizi seviyorsa maddiyayin çok da önemi yok birlikte çalışır gecinirsinjz ama huzur satın alınabilecek bir şey değil . Onceliklerinizi düşünün huzur mu diğerleri mi ona göre davranin

Valla ben ailelerinde düğün işine katkı saglamalarini dusunenlerdenim o çocuğu meydana getiriyorsa eğitim ve evlenme sağlık bunlara yardimci olmak zorundalar.suda varki annen haklı öyle olmasa iyi ama şu devirde haketmeyen daha çok değer goruyor ben mesela evlenirken esimin ailesi pahali biyere götürdü eşya için burdan al dediler baktım fiyatlar çok fazla daha uygun alalım bence dedim arkamdan dönen laf kalite bilmiyor zevk yok ucuz şeyler istiyor oldu halbuki ben insanlık yapayım demiştim eşyalarda hiçte kaliteli değilmiş okadar paraya. Geçen yine kuzenimin kayni nişanlandı kız herseyi erkek tarafına aşırı pahalı bi şekilde aldirdir kv dediki nasıl gelin aldım sulale bi gelin görsün dedi. Bide şu örnek var diğer kuzenime paramız yok dediler kız uygun olanları aldı ben alipta kullanmam yani o derece ama diğer gelinı zorla istedi diye sözde paraları yoktu öyle bi para ciktiki ortaya hersey alindi en guzelinden ve o daha çok değer goruyor çünkü bastırıyor. Bu devirde insanlık yaramıyor kimseye

Üzgünüm ama kendi kendilerine yetemeyen insanlar evlenmemeli. Aile büyüklerinin destek olması çok güzel olur ama mecbur değiller. Tek oğulları var, yapmaya mecburlar kafasını anlamıyorum. Neden mecbur olsunlar? Onların mecburiyetleri çocuklarını büyütmek, okutmaktı. Sonrası isteğe bağlı bir durum. Ailelerden maddi bir beklentiye girmek yerine, eş adayımla iyi birer iş güç sahibi olalım da geleceğimizi kurmaya çalışalım derdine düşmelisiniz. Daha iyi bir iş bulamıyorsa da, sizin çalışmanız zaten şartlarınızı iyileştirir. Biraz birikim yapar, öyle evlenirsiniz. Aceleniz varsa da, evlenir, eşyalarınızı yavaş yavaş tamamlarsınız.

Aileniz haklı.

Valla ben dümdüz bir nikahla evlendim. Bı elbise bir saç yaptırdık. Hiç büyük isteklerim olmadığı için de büyük borç yok. Borç olmadığı için de huzursuzluk yok.. bence içinizden geleni yapın. Benim ailem de dedi niye öyle nikahla oluyor. Ananem 6 metre duvak isterim diyordu 😂😂 ama şu an herkes memnun. Borçlanmayin, borclandirmayin. Diyeceğim en önemli şey bu.. milyarlık koltugunuz olur ama hesap kitap yapmaktan, gerilmekten rahat oturamazsiniz. Zamanla birbirinize catarsiniz. Varsa alin yoksa almayin

İşinin kötü olduğu ve ailesinin her şeyden kaçındığı biri için bu kadar hırpalamayın kendinizi. Her şey eşya değil, para değillerle yürümüyo hayat. Ev kurulacaksa koltuğa da ihtiyaç var, buzdolabına da, çamaşır makinesine de... Durumları kötüyse siz zaten uygun olanına bakıyorsunuzdur; onlara da pahalı demeleri dalga geçmek gibi olmuş. İş ciddiyete binmeden mangalda kül bırakmazlar, her şeyi yaparız ederiz derler; iş ciddiyete binince de her şeyden kaçarlar. Bunlar zaten samimi olmadıklarının göstergesi. Böyle birilerini biliyorum; iş ciddiye binmeden koltuk takımı-yatak odası bakan kişiler, iş ciddiye binince her şeyden kaçmaya, ucuzun da ucuzu kalitesiz eşyalar almaya çalışmaya, işi bozmak için elinden geleni yapmaya çalıştılar. Anlayacağınız acele etmeyin, erteleyin her şeyi layıkıyla yapacakları zamana kadar.

• Beğen
Reactions: 000
Oufff gene baslamıslar ailelere guvenmeyin evlenmek icin diye pardonda kime guvenecekler aile deilmi ya sevdigimiz saydıgımız kişi buyukler evlentken hadi bendn bu kdr ne halin varsa görmü dyecekler ! Buraya kadarmı dyecekler herkes taşın altına elini koymalı bseyler yapmalılar şaşa lüks istemıyorsunki bde sen aileni dinle canım pişman olmassın

Ailen bi konuda hakli gormus gecirmis maddi durumu fena olmayan bi aileydik hic bisey istemedk gozumuz toktu ama hiccc kiymet bilinmedi malesef

gecinebilecekseniz tamam..ikiniz birseyi yapsaniz meyvesi daha tatli olacaktir..yinede herkes uzerine duseni yapsa daha guzel olur, anne babalarin durumu iyiyse. yeni evli ciftleri bilmem ne kadar borcla evlilik kurumuna adim atiyor. bu gercekten kotu birsey, demiyorumki herseyi aileler karsilasin. herseyide hazirca onlerine koyma taraftari degilim.

ama su konuda ailene cok hak verdim..sen alcak gonullu oldukca kiymetin bilinmez!

koca disarda 100 tane aile 1 tanedir :)

Beni bilen bilir geri kafalı bir insan değilim ama ben ailenize hak verdim bu sefer. Burada da 100 konu okumuşumdur "düğünü kendimiz yaptık, eşyaları kendimiz aldık ben önemsemedim mutlu olalım dedim kv bi çeyrek taktı" diye. Konunun devamında da kv ile şimdiki kavgalarını anlatır. Evet böyle yaptınız diye size büyük ihtimal Allah razı olsun denmeyecek haberiniz olsun.

Edit: sevgilinizle sizin de paranız yoksa evlenmeyin bi bekleyin. Daha bunun fatura kira ödemesi vs var.

Son düzenleme:
Herşeyi geç
Olayı şöyle düşün
2 koltuk 1 televizyon 3 bilezik (bu rakamlar temsili)
Alamayan erkek neyine guveniyor da evleniyor?
Boyle düşünürsen ailene hak verirsin
Yapmak zorundalar yapmiyorlarsa yapamiyorlarsa da baştan oyle konuşmayacaklardı yani
Sözlün ünde ayaklari tam yere basmadan neden hemen sözlendiniz?
Aile baskısı mahalle baskısı falan mı
Bence aileni dinle sen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X