mutsuzum, aileme istemesem de hak veriyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailelere bu kadar yüklenmek neden ya? Yok aile yapacakmış, edecekmiş. Kimse kusura bakmasın ama evlilik sorumluluğunu alacak insanlar bir zahmet işin parasal kısmınıda çözsün. Aileler yapmamalı, olsa olsa yetemediğiniz yerde destek olmalı size. Aileniz istiyor ama onlar sizin için ne yapacak acaba? Ben kendi ailemin yapamayacağı şeyi eşimden istemedim, istemem. Kaldı ki bizim maddi durumumuzda oldukça iyi sayılırdı evlenirken. Evime çok pahalı eşyalar almadım, çamaşır makinem ve buzdolabım eşimin bekar evinden geldi. Ama ev almıştık, üstüne gereksiz eşya borcu eklemedim kafam rahat oldu. Eşimin babası yok, kayınvalidem altınlarımıda fazla fazla yaptı. Kıymetimde biliniyor sanırım...Siz henüz evlenmeyin bence, biraz birikim yapın. Sonrasında gerektiği yerde her iki ailede destek olur evlenirsiniz.

sözlümün işi iyi değil, ailesinin maddi durumu pek de iyi değil, ama aileme göre eşyaları takıları yapmalılar bir oğulları var ve evliliğe kalkıştılarsa bunun üstesinden gelebilmelilermiş. ben bu kadar mütevazi davranmamalıymışım yoksa değerim bilinmezmiş. çevremde örnekler var malesef gerçekten böyle mütevazi olupta istemeyenlerin değeri bilinmemiş, üstüne aşağılanmış kimseler gördüm. Bir taraf bu görüşü savunurken benzer konuları konuşan bir taraf ise eşine destek olmaktan düğünün, eşyaların gereksizliğinden bahsediyor. Bende sevgilimle bu şekilde yola çıktım ne olursa olsun onu seviyorum dedim. şimdi bir taraftan ailem aklımı alıyor bir taraftan ailesinin herşeye o pahalı bu pahalı diye yaklaşması beni sinir ediyor çünkü evlenmeden önce çok heveslilerdi ne zaman söz-nişan olacak diye ama yapmaya gelince hiçbir şey yapmıyorlar bu kadarını beklemiyordum durumumuz iyi değil diye arkasına sığınıyorlar ama yapamayacak kadar da değiller her şeyin en ucuzuna bakıyorlar
hata sözlünde...para yok pul yok evlilik senin neyine be adam..bu devirde mutluluk parayla..fakir adamın karısı olacağına zengin adamın karısı ol..şöylede olabilir:sözlünün ailesi nişanı düğünü bedavaya getirmek istemeleri

sözlümün işi iyi değil, ailesinin maddi durumu pek de iyi değil, ama aileme göre eşyaları takıları yapmalılar bir oğulları var ve evliliğe kalkıştılarsa bunun üstesinden gelebilmelilermiş. ben bu kadar mütevazi davranmamalıymışım yoksa değerim bilinmezmiş. çevremde örnekler var malesef gerçekten böyle mütevazi olupta istemeyenlerin değeri bilinmemiş, üstüne aşağılanmış kimseler gördüm. Bir taraf bu görüşü savunurken benzer konuları konuşan bir taraf ise eşine destek olmaktan düğünün, eşyaların gereksizliğinden bahsediyor. Bende sevgilimle bu şekilde yola çıktım ne olursa olsun onu seviyorum dedim. şimdi bir taraftan ailem aklımı alıyor bir taraftan ailesinin herşeye o pahalı bu pahalı diye yaklaşması beni sinir ediyor çünkü evlenmeden önce çok heveslilerdi ne zaman söz-nişan olacak diye ama yapmaya gelince hiçbir şey yapmıyorlar bu kadarını beklemiyordum durumumuz iyi değil diye arkasına sığınıyorlar ama yapamayacak kadar da değiller her şeyin en ucuzuna bakıyorlar

Ailen hakli. Malesef boyle seylerde islerine gelmedigi icin yapmaz erkek tarafi.
cok mutevazi olursan degerini bilmezler inan bana, sen bugun istedigini aldirmazsan yarin kimse gelip senden ozur dilemez yada gozun kaldi ksra bakma demezler. Durumlari yoksa kiz istemesinler. Bu kadar basit
Insan kiz istemeye giderken cebinede biraz guvenmeli.

Olaya sözlünüzün ailesi olarak bakmayın,sözlünüz olarak bakın.İşi iyi değil diyorsunuz,masrafları karşılamanız biraz zor olacak bence.Biraz daha düşünün ya da zaman tanıyın derim.
Ayrıca aileler bir şey yapmak zorunda da değiller.İnsanlara belli yaşlardan sonra keyfine borç yaptırmak bir zorunluluk falan değil.

Şöyle bir durum var erkek ailesi maddi yükün çoğunu üstlendiğinde geline hizmetçi mal muamelesi yapıp her şeye karışma hakkını da kendilerinde bulabiliyor.

Bazı aileler de gelin mutevazi davranınca özür dileyerek söylüyorum beleşe getirdik düşüncesinde olup değer vermeyebiliyor.

İki düşünce yapısında olan aile de mevcut. Fakat mevzu senin ne düşündüğün ve karşındaki adamın ne tıyniyette olduğunda bence. Ki sende karşındaki adamdan çok emin değilsin gibime geliyor. O yüzden şimdilik bu mevzuları bir kenara bırakmanı öneririm.

Ayrıca sen de çalışmıyorsan mutlaka bir işe gir. Yavaş yavaş kendi çeyizini kendin düz. Kimseye de minnet etme bence.

Ayrıca evliliğin kesinlikle ev araba düğün nişan gibi şeylerden oluştuğunu düşünmüyorum. Düğünün nişanın çok güzel yerde olur hiçbir masraftan kaçınılmaz. Evin de çok güzel dizilir ama kocandan yana mutlu olamazsın. Çünkü kafa dengi merhametli vicdanlı iyi bir adam aramadın evlenirken. Hep maddiyat hep para hep para. Bu yüzden böyle şeyler umrumda değil. Şu devirde bu saydığım özellikte adam bulduktan sonra çalışıyoruz ediyoruz Allah’a şükür beraber yapabildiğimiz kadarını yaparız.

Ben iyilik edip mutevazilik yapıpta yaranan gormedim. Birebir yasayipta gordugum o kadar cok ornek var ki.

Ailelerin değil eğer evliliğe kalkıştıysanız sizin ve sevgilinizin bir şeyleri yapabiliyor olması lazım. Evinizi hazırlayıp eşyaları ikiniz alabilecekseniz, düğününüzü yapıp evinizi çevirebilecekseniz tıkayın kulaklarınızı ailelerden bir şey beklemeyin daha mutlu olursunuz. Aileler altın takarsa destek yaparsa birikiminize katkı yaparsınız.

Senin aşkın senin ruhun satılık değil. Ama finansal durum önemli. Pahalı eşyalar,düğün mutluluğu ve sana gelecek değeri getirmez. Sevgiline boşu boşuna yüklenip milleti eğlendirmek için borca girmeyin sonra değerini çok güzel görürsün. Tartışmalar ekonomik sıkıntılarınız alır yürür. Her lafı diyen ailen,çevren seni yalnız bırakır. Erkek değil mi baksın derler. Sonra o kadar imkansızlığın içinde bi çocuğunuz olur ve siz de eskiden kalma cahil fikirle ortada kalırsınız. Erkekler cüzdan değildir. Siz de satılık değilsiniz

A bu örnekteki mütevazi kadın benim :) Ay aman kabalık olmasın, aman kendimiz yapalım, aman her şeyin uygununu alalım, aman eşimle aram bozulmasın dedikçe istemede biz şöyle varlıklıyız, bizim çok paramız var, astık, kestik, ev alıcaz deyip ailemin karşısında gereksiz bir şatafat çizen eşimin ailesi donkkkk nişan sürecinde yan çizdi. Resmen inanamadım. Yardım mahiyetinde öyle adi ve ucuz şeyler aldılar inanamazsın. Her şeyi eşimle 2miz ve ailemin desteğiyle yaptık. Ama eşimin o böbürlenen ailesi kenara çekiliverdi. Hala bu konuda kızgınlığım geçmemiştir. Ha, biz bir talepte bulunmadığımız halde söz verdikleri ev konusu noldu derseniz yalan oldu :) Üstüne bir bardak soğuk su ohhhh afiyet olsun :) Kısacası abartmayın istekleri ama annenizi de kulak ardı etmeyin dinleyin.

Eğer şimdi şu an bizden birşey beklemeyin bize güvenmeyin diyorlarsa, bunu ömrünüz boyunca duycaksınız nokta. 😊

Herkes kendi bütçesince birşeyler yapmalı tabi yani sonuçta herkesin harcayabileceği miktar belirli.Ancak çırağanda düğün yapacak gücü varken (maddi olarak söylüyorum) pintilik yapacaksa hiç gelemem.

bu konularda erkegin cabasi cok onemli.benim de deneyimim olmuştu bizde adetlerde erkek cogu seyi yapiyo ben yinede ailemi yumusatip bnde calisip yardim ederim dedim ama evlencegim kişi elini taşın altına koymadan belli bi yasa gelmiş hiç bi birikinti yapmadan seni seviyorum ama evlencek durumum yok demişti kabul etmedim ailem de asla kabul etmezdi hiç pişman olmadım kuru kuru sevgiyi neyapayım suan evliyim eşim zengin de değil kimseye muhtaç değiliz şükür. önceden çalıştı biriktirdi ailesi de destek oldu herseyimizi de orta derecede yaptık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X