evet ailem yuzde yuz arkamda ama iste cesaret edemiyorum korkuyorum ne olacak diye sonra ne olacak
merhaba tessekur ederim aglamak istiyorum mesajlari okurken ama gelmiyor bi turlu rahatliycam aglasam. ahhh annecigim cok dedi bana iyi dusun kizim IYI DUSUN istiyorsan don diye ama olmadi bu esimle donsem ailem yine beni rahat birakmiycakti evlenmemi istiyorlar yasim gecti diye bu olmasaydi baskasi olacak ve yine gorucu usulu iste benim sucum. Guclu olmam lazimdi olmadim ve simdi cekiyorum cillesi.
Merhaba elossa, cok guzel yazdin tessekur ederimben tam detayli anlatmak istemedim onun icin ama ben esimi tanimak icin annem le istanbula geldik bir hafta teyzesinde kaldik baya rahat yasiyorlardi hergun restoranta yiyorduk oturduklari yerde guzeldi yani bizim gibilerdi durumlari iyi gorunuyordu. birbirimizi sevdik yani sen esinle mutluysan cok sanslisin ama bazilari boyle sansli olmuyorlar ve istersen 10 yil cik esinle insan evlendikten sonra ve dort duvar arasinda taniyorsun birbirini cok var boyle ornek 5yil cikipta 1 yil olmadan bosananlar.
kızlar şuan direkt boşanmak o kadar zor bi durum ki...insan gençlikte kurduğu hayalleri,mutlu olacağı o günlerin anısını kurduğu evlilik insan bi anda silip atamıyor.
bende bir zamanlar şiddet gördüm ama eşim şuan tedavi oluyor çok şükür..artık bizzde şiddet yok..ama inanın tüm içtenliğimle söylüyorum ayrılın diyorsunuz ya insan yapamıyor,o kadar kolay silip atamıyor..ben severek evlendim ama görücü usulü bile olsa insan yapamıyor...çeken bilir
ama konu sahibi usturublu bi dille ailesine anlatsın çözüm arasınlar para pul ödenir,ama şiddet kötü..konu sahibi ailesine anlatsın ve eşi ile çözüm arasın tedavi gibi...
ayrıca size vurulurken karşıdaki erkek gücü kızlar konu sahibine eşiniz vururken sizde vurun demişsiniz ama insan kendini koruma esnasında ona vurmayı bile düşünemiyor..
bu arada biz biliyorsunuz ki TÜRK toplumunda yaşıyoruz ve ayrılan kadına nasıl bakıldığı konusunda...çok namuslu bile olsan insanlar yürüyüşüne bile bahane buluyor çevremden biliyorum..ailesi bile artık eskisi gibi olmuyor..
konu sahibi hanım düşünün taşının,çare bulmaya çalışın,tedavi olsun eşin...eğer baktın olmuyor son çare ömür boyu dayak olmaz oturursun eşinle anlaşıp ayrılırsın..eşin kıskançmış benimki de öyle..ama sadece ben şiddet konusu üzüyordu..çok şükür atlatıyoruz bunu da..eşin özür diliyormuş seni kaybetme korkusu var demek ki ama nolur çare ara sessiz kalma şiddete ALLAH yardımcın olsun
Merhaba arkadaslar kimseye derdimi anlatamiyorum aileme anlatsam uzuluyorlar arkadas desem yok ben ankaraliyim
ben 1 senedir evliyim esim istanbullu gorucu usullu evlendik. 6 ay nisanli kaldik sonra evlendik esimin durumu iyi zannederek istanbulda, orda yasamaya karar verdik isimi ailemi butun duzenimi birakip gittim istanbul la. Dugun yaklastik ca herkes gergin di annem hic anlasmiyordu esimle dugun gunune kadar sadece gozyasiydi benim icin dugunde berbat gecti a dan z ye berbat i yani kabus resmen sonra dugun bitti. ayrildim ailemle gozyaslariyla cok zordu neyse sonra baska sorunlar oldu esim asiri kiskanc cikti bi yere cikmami istemiyordu asiri cimri kompleksli bi adamis megersem. Biz esimle 2 ay iliskiye giremedik cok buyuk tartismalarimiz oldu siddet bile uyguladi bakire degilim zannediyordu ondan istemiyorum zannediyordu oysa onla alakasi yoktu. kac kere donmek istedim hep ozurdiledi herkesi benden kiskaniyordu kac kere dogustuk siddet uyguladi sacma sapan seyler icin sonra hep ozur diledi bende salak gibi affetim. daha bitmedi megersem beyefendinin durumu bile yokmus istanbul da borcun icinde yuzuyormus benle durust olsaydi ankarada yasardik isimi birakmazdim. 1 sene kaldik istanbulda buyuk bir depresyon gecirdim resmen panik atak durumlarim oldu hicbirsey den korkmayan kiz herseyden korkmaya basladim evde bile yalniz kalamiyordum. artik dayanamayip esimle ankaraya donelim dedim ailemin yanina belki duzelir diye degisir diye donduk ailem elimden tuttu yerlestik bura ama iliskimiz degismedi hala ayni salak adam siddet uyguluyor ne yapacagimi sasirdim bosansam ne olacak ki tekrar evlensem ayni kaderi yasiycam erkeklerin hepsi ayni zaten. bende dedim gec evleneyim 30 yasindayim iyice dusuneyim dedim ama fark etmiyormus mutsuzum yinede mutsuzum. simdi bile esim le kussuz kac gundur konusmuyoruz. icimi dokmek istedim yazarken asiri rahatladim.
kızlar şuan direkt boşanmak o kadar zor bi durum ki...insan gençlikte kurduğu hayalleri,mutlu olacağı o günlerin anısını kurduğu evlilik insan bi anda silip atamıyor.
bende bir zamanlar şiddet gördüm ama eşim şuan tedavi oluyor çok şükür..artık bizzde şiddet yok..ama inanın tüm içtenliğimle söylüyorum ayrılın diyorsunuz ya insan yapamıyor,o kadar kolay silip atamıyor..ben severek evlendim ama görücü usulü bile olsa insan yapamıyor...çeken bilir
ama konu sahibi usturublu bi dille ailesine anlatsın çözüm arasınlar para pul ödenir,ama şiddet kötü..konu sahibi ailesine anlatsın ve eşi ile çözüm arasın tedavi gibi...
ayrıca size vurulurken karşıdaki erkek gücü kızlar konu sahibine eşiniz vururken sizde vurun demişsiniz ama insan kendini koruma esnasında ona vurmayı bile düşünemiyor..
bu arada biz biliyorsunuz ki TÜRK toplumunda yaşıyoruz ve ayrılan kadına nasıl bakıldığı konusunda...çok namuslu bile olsan insanlar yürüyüşüne bile bahane buluyor çevremden biliyorum..ailesi bile artık eskisi gibi olmuyor..
konu sahibi hanım düşünün taşının,çare bulmaya çalışın,tedavi olsun eşin...eğer baktın olmuyor son çare ömür boyu dayak olmaz oturursun eşinle anlaşıp ayrılırsın..eşin kıskançmış benimki de öyle..ama sadece ben şiddet konusu üzüyordu..çok şükür atlatıyoruz bunu da..eşin özür diliyormuş seni kaybetme korkusu var demek ki ama nolur çare ara sessiz kalma şiddete ALLAH yardımcın olsun
Bence sız esımızle küs olupta konuyu uzatana kadar bu şıddetın sebebplerını ogrenın enkısa zamanda evlilik terapılerıne gıdın onlardan yardım alın mutlaka ve mutlaka esınızle beraber bır psıkolagla gorusmelısınız....boyle hem kendınıze hem etrafınıza zarar vererek omrunuzu gecıremezsınız.....yazık degıl mi gençlıgınıze gıden genclık gerı gelmıyor....lutfen hemen doktora danısın ve sorunlarınız cozmeye calısın .....olmuyorsa küs küs davam ettırmenın kendınıze ezıyet etmenın anlamı yok......derım ben......Saglıgınız elden gıtmeden acele edın...Her daim sevgıyle yasamanız dilegıyle.....
bu dünyada cehennemi yaşatan birine ne kadar değer?
bazı içecekler neden günahtır bilir misin? sağlığa zararlı oldugu için....
Merhaba glsm4 duygularimi cok guzel tercume ettin. Evet duzelmesini cok istiyorum 1 sene icinde guzzel anilarimizda var cok nadir olsadabenim sasirdim bi taraf var esimde 5 vakit namazinida killiyor disarda gorenler nasil iyi saygili biri diyor ama tartistimiz zaman ben baya soyluyom o an iste adam yapacagini yapiyor bi ara baya degismisti her tartistimizda cekilir di evden cikardi bi ariza olmasin diye ama su son zamanlarda yine malesef. o kadar diyorum dini bilgin cok, namazini kiliyorsun niye boyle davraniyor diye cikmazdayimmmmmmmmmmmm
neden bir insanı silip atmak zor? kaldıki bu insan senı sürekli dövüyor
insan ne için, kimin için yaşar sence?
kanından olmayan, her gün döven, söven, bu dünyada cehennemi yaşatan birine ne kadar değer?
bazı içecekler neden günahtır bilir misin? sağlığa zararlı oldugu için....
sence bu adam, konu sahibinin sağlına yararlı mı, zararlı mı?
bu adama katlanmak sevap mıdır?
artık eskisi kadar ''dul kadın'' kavramı yok.
''anlaşamamış, kocası her gece dövüyormuş, ,ve kadın dayanamamıs boşanmış '' kavramı var.
arkadaş bu alkolık bir adam mı ki tedavi olsun?
insanlar asla değişmez, düşünceler değişir sadece.
kötü yan.sadece alkolikler tedavi olmaz..düşüncelerde haklısın ama hala dul kadın kavramı ne yazık ki var
kanından canından olması ö.değil..biz hayal ettiğimiz evliliğimizi gerçekleştirdiğimiz ömrümüzü adadığımız insandan bahsediyorum susup oturmasın ama çare çok bence..EVLİLİK EŞİN Bİ KÖTÜ YANINI GÖRDÜĞÜNDE KAÇIP GİTME MEYDANI DEĞİL..KALIP HERŞEYE RAĞMEN SAVAŞMAKTIR(SEVDİĞİN İÇİNSE TADI BAŞKA OLUYOR)
örnek olarak vermişsin içeceği ama ne biz günahkar ne de eşlerimiz bi içecek..katlanmak ALLAH katında tabi sevap..bi insanı düzeltmek,onun için çaba sarf etmek sevap.EŞLERİMİZ GÖZLERİMİZİN NURUDUR..tanıdık mı bu laf?..o adam yanlışa gidiyor diye bırakmak sırf sefamız uğruna boşanmak ne derece doğru..biz ALLAH katında onların helalleriyiz ve onlarda bizim için sen sana bahşedilen helale sırt dönemezsin..tabi çok ağır artık katlanılmaz olduğunda artık evlilik koptuğu zamanları kasdetmiyorum konu sahibi çözüm istüyor BOŞANIP BABA EVİNE DÖNMEK DEĞİL.....BU Arada boşanıp eşi daha da kötülüğe sürüklemek sevap mı?
sadece alkolikler tedavi olmaz..düşüncelerde haklısın ama hala dul kadın kavramı ne yazık ki var
kanından canından olması ö.değil..biz hayal ettiğimiz evliliğimizi gerçekleştirdiğimiz ömrümüzü adadığımız insandan bahsediyorum susup oturmasın ama çare çok bence..EVLİLİK EŞİN Bİ KÖTÜ YANINI GÖRDÜĞÜNDE KAÇIP GİTME MEYDANI DEĞİL..KALIP HERŞEYE RAĞMEN SAVAŞMAKTIR(SEVDİĞİN İÇİNSE TADI BAŞKA OLUYOR)
örnek olarak vermişsin içeceği ama ne biz günahkar ne de eşlerimiz bi içecek..katlanmak ALLAH katında tabi sevap..bi insanı düzeltmek,onun için çaba sarf etmek sevap.EŞLERİMİZ GÖZLERİMİZİN NURUDUR..tanıdık mı bu laf?..o adam yanlışa gidiyor diye bırakmak sırf sefamız uğruna boşanmak ne derece doğru..biz ALLAH katında onların helalleriyiz ve onlarda bizim için sen sana bahşedilen helale sırt dönemezsin..tabi çok ağır artık katlanılmaz olduğunda artık evlilik koptuğu zamanları kasdetmiyorum konu sahibi çözüm istüyor BOŞANIP BABA EVİNE DÖNMEK DEĞİL.....BU Arada boşanıp eşi daha da kötülüğe sürüklemek sevap mı?
kötü yan.
dayağı ye ve kaçma.
pekii
bir ekleme. siz sizi döven canınmızı yakan insanı sevebilirsiniz ama herkes sevmez. nefret eder.
elbette evlilik her şeyi ile kabullenmektir insanı
ama kabullenmek, kavramının manasını '' şiddet, hakaret, küfür '' anlamında söylenmemiş.
neyse arkadaşım çok farklı düşünüyoruz.
glsm4 arkadaşım, sizden bir önceki mesajımda evet boşanılması gerektiğini yazdım. çünkü bazı özellikler değişmez, biliyorum. hariçten gazel okuyor gibi görünebilirim ama ben de severek evlenmiş olmama rağmen boşanıyorum hem de 10 aylık bebeğimle. benim adama verdiğim emeği kendime versem nirvanaya ulaşmıştım. bir noktaya gelince insan artık emek vermenin anlamsızlığını görmeye başlıyor. konu sahibi henüz duygusal sürecini tamamlamamış, doyma noktasına gelmemiş ama görünen köy de kılavuz istemiyor işte. bazı önyargıları yıkmazsak mutsuz olmaya mahkum oluruz. boşanmış olmak lanetlenmek değildir.
inan boşandığını duyduğuma üzüldüm üstelik bebekle((((ALLAH sana sabır ikinize de güzel bi gelecek nasip etsin haklısın doyma noktası önemli ama konu sahibi hanım boşanmak istemiyor sadece çözüm istiyor ve erkesin boşan demesi onu çıkmaza sokmuş durumda o yüzden boşanma konusuna tepkiliyim..k.bakma yaszdıklarımla kimseyi kırmak istemezdim hakkını helal et..ama ben eşimle bir zamanlar kavgalarımızda boşanmayı düşündüğümde çok kötü oluyordum o yüzden fazla tepkiliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?