mutsuzum çünki nasıl davranacağımı bilmiyorum.VE SİZDEN BAŞKA DERTLEŞECEĞİM KİMSEM YK

Daha yasim 23 babaanne olmama cok var :)
ama bazen insanlari yasindan olsa gerek kafasi hic birseyi kaldirmiyor
benim bile bu yasta oyle..
torun tabiki candir ama ben mesela boyle espiriler cok yaparim,
o zaman paragoz yada maddiyatcimiyim demek oluyor..hic sanmiyorum...
aslinda ayri evde yasasalar o zaman deriz kirk yilin basinda bakacak toruna diye,
ama surekli ayni evde daha zordur bence..

aynen benim annemde kv büyük dediğin hastalıkların çogu var ama oda aynı bırak der o haliine bakmadan ve gerçekten çocuk çok az bile gördüğü halde anneme nası düşkün onu görünce hemen tanıyor seviyor ve daha çok ona atılıyor. sanırım çocuk anlıyor bazı şeyleri.
mesela zoruma gidiyor şöleki
kv dem oğlum oynuyor böle koşuyor ses çıkarıyor o hemen ordan neee neee dyor çocuğa sanki bir hata yapmış gibi azarlıyor tarzda
ama kendi çocuklarına gelince çıtını bile çıkartmaz. kul kurban olur neden onuda ben 9 ay karnımda taşıdım acısını ben çekdim hiç sevdiğine bile inanmıyorum bazenn onun çok işini bilen içten pazarlıklı bir insan allahım bu saatte bunları konuşup günaha sokuyorum kendimi ama içimden de başkası geçmiyor .

YA BİDE ŞÖLE BAKMAK MECBURİYETİNDE DEĞİL BENİM ÇOCUĞUMA TABİKİDE AMA ŞÖLE AÇIK OLSUN BANA DESİNKİ KIZIM YA BEN BAŞ EDEMİYORUM BENİ YORUYOR YADA ERKEN GELİN ÇOCUK DURMUYOR SAMİMİ BİR ŞEKİLDE BUNU ANLARIM AMA ÖLE SAÇMA SAPAN KONUŞMALARA NE GEREK VAR.

Bende anlamiyorum ac gozlu yada sana haklisin diyenler neden objektifte bizim yorumlar degil ? tebrik etmedin ama uyarmadinda yok arkadasim oyle degil demedin ?
evet konusurum bilmis bilmis durumlari musait degil ise agbisi yada ogullari yardim ediyor ise bunu dillendirmenin amaci ne konuyla alakasiz bi kere bunlari belirtmeniz sanki alacaklarini aliyorlarda bakmak zorundalar gibi.. anne babanin durumu yok ise okutmak zorunda tabiki.. yeterli gucunuz var demekki ki hem cocugunuza rizik hem aileye yetiyor ve ayni evdesiniz butcede beraber demekki iyilik eden iyilik bulur yardim ediyorsan ALLAH kat be kat verir size rahat olun..benimle ayni fikirde olanlarda mevcut gordugun uzere..
neyse cevap vermeyin bana uzamasin.. bunlar benim fikrim..

Son düzenleme:

bana buna benzer birşeyi 1 kere ablam yaptı ozaman bile çok kırıldım. hergün bırakıp gidiliyosa evet yanlış okadar annemi bile yormam ben. ama ayda bir çıkıp gezmesinmi bu kız. bide beraber yaşıyolar. özel hayat yok. çocuk çok büyük mutluluk allah herkese nasip etsin. ama ayda bir 4-5 saat birine emanet edip eşinle dışarı çıkmak nasıl bişey biliyomusun resmen bir aylık daha doping topluyo insan.

ama gelinde kv de biraz düşünceli olmalı ben anneme hep derim aman anne bana dediğin gibi sakın dağmadına deme ben o lafın altında bişey aramam arasamda nasılsa annem der unuturum ama o el oğlu kaynaştıracak kan bağınız yok kelimelerini yi seç konuşurken.
ben iki tarafında doğrumu yalanmı söylediğini bilemem yazılana göre cevap yazıyorum. yalan olduğuna kesin kanaat getirsem ki burda o kanaati getireceğim bişey yok. bazı konularda tutarsızlıklar olur konu sahibinin yüzüne vururum bu yalanını.

yani kv o surat asmasından sonra gündüz bu şakasını doğru anlayacak gelin görmedim ben henüz.

Ben konuya yalan demedim ki kayınvalide şaka yaptı büyük ihtimalle ama demekki şakayı yanlış kişiye yaptı oğluna söylemeliydi belkide. Ama ben tutupda kaynanaın zaten 50 lirayı alacağını düşünmüyorum ciddiye alınması yersiz baana göre :)

çocuk yetiştiren biri olarak söyliyim canım ozaman aynı evin içinde torunuyla ilgilenen bir kv olsaydı o çocuk anne baba yok diye kendisini 4 saatte değil gün boyu bile ukadar yormazdı.

espirilere gelince az önce bir arakadaşa daha dedim kv ler gelin ve dağmatlara ne dediğine o lafın nasıl algılanacağına çok dikkat etmeli. bu şaka kötü niyetle söylenmemiş olsa bile bir kv nin en büyük hüneri oğlunun yanında gelinine şakayla karışık laf sokmasıdır. eee bu durum bir olu riki olu sonra gelinde radarlar açılır her şakanın altında bir mesaj arar. öküz altında buzağı aramışlığımızdaolur malesef.

bana yaptığınız yorumda ''ayrıca ben o sözünde doğru olmadığına eminim'' demişsiniz ya ondan dolayı söyledim yalan olup olmadığıını bilemem diye

Konu sahibi demis ya cocuk bizi arar diye :)
Bilmiyorum espiri benim espiri anlayisima hitab ediyor alinacagim bir durum degil o yuzden abarti geldi,
gercekten laf sokulmus olsa derdim lafi vurmus diye bilemiyorum.. fazla alinganlikla ancak mutsuz olunur,
bazen gulup gecmek gerekir..

insan torununa bakamaya zorlanmaz torun evlattan tatlıdır derler zorlanan böyle gelinene laf sokuşturan tiplerden babane falan olmaz kımse kımsenın çocuğuna bakmak zorunda değil ama babanede el değil bunu anca evlat sahıbı olunca anlayabıleceklerini düşünüyorum farklı bakanların nedenıde şu ınsan kımseye guvenemıyor yavrusunubı güveneceği anası kaynanası oluyor onlarda surat asıp laf edınce çok gucune gidiyor ınsanın bır gunluk dava değil elbet bı iş oluyor yada çok bunalıyor gezeyım deyıp bırakıyor ınsan ama böyle olunca mumkun mertebe bırakmmaalı bende çalıştığım için kvdeme bırakmak zorunda kalıyorum bazen bna kızdığında bı bakıyorumki çocuğun altını almamış dıkkatsızce bakmış üstünü değişmemiş herzaman yıkayıp ütüleyip temiz kıyafet bırakırım şimdilik oğlum kreşe gıderken üşümesin dıye katlanıyorum ama elbet buyuyecek

bana yaptığınız yorumda ''ayrıca ben o sözünde doğru olmadığına eminim'' demişsiniz ya ondan dolayı söyledim yalan olup olmadığıını bilemem diye

Ben yanlış ifade etmişim ozaman :) Hani şu anlamda dedim kadın gerçekten 50 lira alacak değil o doğru değildir demek istedim :)

evet birçok konuda haklısın canım ama burda seni yanlış anlayan yada yanlış değerlendiren insanlara öfkelenme. o senin daha çok yanlış anlaşılmana neden olur. biz senide kv nide tanımıyruz. kimisi belki gerçekten bilmişlik taslıyo kimiside senin sinirine yenik düştüğünden görmediğin bir hatanı görüyo. burda 1 paragrafla kendini kv ni kimseye anlatamazsın.

bak mesela ben dün bir olay yazdım elti oğlumla alakalı okadarda sevmeme rağmen çocuğu oğlum için endişelenip hiddetlenmiştim. burda kuru yazıylayazılınca ben kötü yenge oldum elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım. hayatta en korktuğum şey insanların beni kötü olarak görmesidir. burda kimseye ayy sanane sen beni ne biliyosunda konuşuyosun demedim. o bana ukalaca konuşsa bile ben yine tatlı dille karşılık vermeye çalıştım. sen burda böyle konuşunca hani diyosunya kv ye karşı iyiyim hoşum işte ona kimse inanmaz. oo burda bir yorumumuza bukadar laf ediyosa kadına neyapmıodur diyede düşünülebilir. dedim ya bir kağıt parçasından tüm karakter ve duygularımızı çözemez kimse. yanlış anlaşılmalar çok olur. sakinleş o yüzden

Sevgili yorum yapan tüm arkadaşlarım yorum yapanada eleştri yapanada teşekkürler ben kötü bir insanım belliki bazılarınızın gözünden kvdesinin şakasına alınmış büyütmüş neyse varsın öle olsun
dediğim gibi yukarda allah var beni biliyor burdakilerinin bilmesine gerek yok.
Ben eşimin alesine yardımınına hoş karşılıyorum okutmasınıda bişey demiyorum
ondada anlaştık. Ve böle olaylar çıkmasın dye çocuğumu bir dahada bırakmiyacağım kv deme.
Onuda anlamış oldum. Ama sizce bu olay kapandı dye benim kv olan ilişkilerim düzelcekmi hayır çünki olay çocuk şu bu değil olay baskınlık baskın karakter diktatörlük yapmak gibi yani sürekli korkutmak ve ezmek karrşı ratafı dün yaptığı ve bu sabah yaptığı gibi. Neyse herşey iyi olur ümidiyle diyorum artık yorum yapmaya gerek yok olan oldu bakalım sırada daha beni neler bekliyor allah büyük.sevgiler...

Ben yanlış ifade etmişim ozaman :) Hani şu anlamda dedim kadın gerçekten 50 lira alacak değil o doğru değildir demek istedim :)

anladım canım. ama dedim ya kv leri annemiz gibi saymalıyız. onlarda kızları gibi bizi kollamalı. ama ne onlar annemiz nede biz kızlarıyız. lafımızı tartmalıyız. bakma böyle dediğime. benide kv paranoyaklaştırdı. kadın nezaman espiri yapsa bi kalıyorum sentezden geçiriyorum heh temiz bana laf sokulmamış diyorum yada böyle kala kalıyorum

ama allah var ben hep yaın olmak istedim öyleyikteevlenene kadar ama nikah oldu kadın 180 derece döndü. gün geldi öyle bir olay yaşadımki 1 aylık evliydim şimdi 5buçuk yıl oldu bazen bende farkındayım kadın şurdan kalkıp şuraya otursa resmen batıyo bana. ama şimdi ne yaşadım ne dedi bana kimse bilmez küçücük söylediği lafı bile teeee ozaman götürüp koyup tartıyorum. ee bi zaman sonra insan pişiyo sende kendi gelinliğin çapıında karşılık veriyosun bakıyosunn sus sus nereye kadar. valla okadar isterimki kv ile kendi ilişkimize reset atmak. gerçi attımda gece 3 e kadar kızı dahil uyudu biz dertleştik heh dedim kadın iyi galiba bende sorun var derken dayanamayıp akşamına patattı bombasını :))))))

of yaaa bu forumda çok çenem düşüyo hep milletin konularını saptırıyom ben :))

Cikom senin kvde bir tuhaf.
Senin cocugunu getir ben bakarim diyo ama asil bakima muhtac yavrulara bakmiyo
Deseydin ya anne ben kendi cocuguma bakarim sen digeerine bak yeter

ozaman canım allah espiri anayışı senin gibi olan gelin kaynana nasip etsin sana. yoksa sende kk nin konularını süslersin.

şaka bi yana gerçekten evlilik ve evendiğin insanın ailesiyle dikiş tutturmak çok zor bir zannat. o yüzdendirki gelin kv iyi anlaşan çok az örnek var çevede. ki bu gelinlerin heps evlenmeden önce kv ile geçinemeyecek ne var saygılı olcan vs. vs. vs. diye sayarlar ama gel görki o kv dedn müzdarip gelinler kervanına katılırlar. allah seni mutlu gelin mutlu bir kv olmanı nasip etsin inşallah.

Evliyim canim memnunum kayinvalidemden.. o espiri yapmaz ama ben cok yaparim hicte alinmaz :)
Gelinim nasil olur bilemeyicem neyse konuyu uzatmayim fikrimi beyan ettim gidiyorum

Cikom senin kvde bir tuhaf.
Senin cocugunu getir ben bakarim diyo ama asil bakima muhtac yavrulara bakmiyo
Deseydin ya anne ben kendi cocuguma bakarim sen digeerine bak yeter

ahhh ahh demiyomuyum sanıyosun. diyorum tabi. ama içimden :))))))))))

diyimde bak bakalım benden edepsiz gelin varmı. ama işte bigün patlarda derim diye korkuyorum sende sokma aklıma karpuz kabuğunu

eşime diyorum bazen benim çocuğum bakıma muhtaç değil diye annene tatlı geliyo herhalde.

ayy bide bize diyodiki gel bana yakın otur ben çocuğa bakıyım sen çalış. allahım iyiki öyle bi hata yapmamışım. düşünsene eltinin oğlu gibi benide yarı yolda bıraktığını.

sözde eltinin oğlu için karı koca diyolardıki bundan sonra burda kalıcak ama bi şartımız var babası almıycak üniv. okuturuz askerliğini yapar ozamana kadar bizim mesuliyetimizde diyolardı.

şimdi bunları yüzüne vurmak istemezmiyim sanıyosun ama gelin olunca bide benimgibi doğrucu olunca insanın başı çok ağrıyo. o değilde asıl lafı anaları olacak haysiyetsiz hakediyoda onunda yüzüne tükürsen yarabbi şükür der.

Konu sahibesinin talebi üzerine yorumlara kapatılmıştır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…