mutsuzum her isim yarim kaliyor sonuclanmiyor

ah ah bilmezmiyim o duyguyu.. Allah'in beni imtihan ettiginin farkindayim, Rabbim bizi kazananlardan eylesin. öyle bos yere hayirlisi böyleymis demek kolay ama kalben onu hissederek Allah'a tevekkül edebilmek zor olan. Artik benimde yüzüm gülsün istiyorum. Ve benim beklentilerim hic bir zaman yüksek olmadi. En yakinda yasadigim örnek mesela sevdigim kisiyle evlenmeyi cok ama cok istedim 7 yillik bir iliskim vardi ama ailem istemedi. ve ben hic birsey istemiyordum bana gelinlik giymiceksin deselerdi kabul ederdim o kadar beklentisiz biriydim yani. etrafimdakilere bakarim sevdigine pirlanta yuzuk almazsan kapima gelme diyenler var ve onlarin istedikleri harfi harfine yerine getiriliyor.. nerde adalettt.. bu sadece 1 tane örnek ama hayatimda ki her yapmak istedigim seyde böyle olur. Cok isterim, cok cabalarim emek veririm ama olmaz.. hadi gelde kabullen kolaysa..
aynenn aynennn ne desek bos

Allah istediğimizi vermiyor diye dualarimizin ise yaramadığını düşünürsek ya da duadan keyif almazsak iş alışverişe döner.

Asıl mesele istediğimiz verilmedikçe pes etmeden hayirlisini istemek.

Bizler bile öyle değil mıyız, biri bizi sevdiğini söylese ilk reddedisimizde 'peki' diyerek arkasını dönüp gitse samimiyetini sorgularız değil mi, kararlılık ve dozunda ısrar bekleriz.

Asıl sıkıntı meseleye odaklanmanizda gibi geliyor bana.

En çok istediğiniz şeyle sinanirsiniz.

O nedenle çokları 'Ben sadece şunu istiyorum, çok bir şey istemiyorum ki' dediklerinde gulumserim.

En çok istediğin anında sana ulaşırsa kıymetini bilemezsin ki, ne anlamı kalır...

Filmin başında sevenler kavussa mesela, o filmi kim izler?

Samimi dilek ve duaların en büyük destek ve yardımcısı sabirdir.

Belki de siz mutlu bir iliski ve evlilikle değil sabırla sinaniyorsunuzdur ve ona ulaştığınızda daha olgun bir insan olacağınız için bu gelişime karşılık mutlu bir birliktelik kazanacak ve o harika insana da ancak öyle layık olacaksinizdir, su an toysunuzdur, öyle biri karsiniza çıksa bile kaybedecek kadar fevrisinizdir, kim bilir...

Meyva olgunlaşmadan lezzet vermez, sizin de sükunet ve mutluluk verecek birini bulmanizin hatta öyle olmanizin zamanı var, sabredin.
saol guzel yazmissin umarum hersey guzel olur cumlemiz icin

unnamed (5).webp

hep beklemedeyim o kolayligi :)
anliyorum seni ne cekdiklerini ben kedimi bildim bilelei ben bir yana annem bu kizin isleri neden hep boyle diyor hep bi seyler cok gec oluyor dogurdur tam isteditim gibi olmasada 60% oluyor universtie kazanmak istedm tam istedyim bolum olmasada ona yakin bir sey kazandm bitirdim iyi is bulamadim amma sonra cok yukssek maasla amma cok zor bir isde calistim sonra cok gec 33 yasimda evlendim cok sukur esim cok iyi bir insan yine basda maddi sikinti onun saglik sorunlaru oldu 2 ay once hamile oldugmu oyrendm Allah kimseye yasatmasin 5 gun once kurtaj oldm (dusuk) bilyorum yine beklemem gerek cok uzun yorucu bir sure beni beklior amma buna da sabrm var heyatda her seyi disim tirnagimla kazanmagi oyrendm artik bu benim hyatimdir sikayet de etmyotum umarin senn islerin dah aiyi geder bir anda yoluna girer kendimden o yuzden yazdim ki dusunmiyesin yalniz sen boylesn senin gibi insanlar cok onemli olan sabr inam bir de pozitiv olmakdir birde mucadile

anliyorum seni ne cekdiklerini ben kedimi bildim bilelei ben bir yana annem bu kizin isleri neden hep boyle diyor hep bi seyler cok gec oluyor dogurdur tam isteditim gibi olmasada 60% oluyor universtie kazanmak istedm tam istedyim bolum olmasada ona yakin bir sey kazandm bitirdim iyi is bulamadim amma sonra cok yukssek maasla amma cok zor bir isde calistim sonra cok gec 33 yasimda evlendim cok sukur esim cok iyi bir insan yine basda maddi sikinti onun saglik sorunlaru oldu 2 ay once hamile oldugmu oyrendm Allah kimseye yasatmasin 5 gun once kurtaj oldm (dusuk) bilyorum yine beklemem gerek cok uzun yorucu bir sure beni beklior amma buna da sabrm var heyatda her seyi disim tirnagimla kazanmagi oyrendm artik bu benim hyatimdir sikayet de etmyotum umarin senn islerin dah aiyi geder bir anda yoluna girer kendimden o yuzden yazdim ki dusunmiyesin yalniz sen boylesn senin gibi insanlar cok onemli olan sabr inam bir de pozitiv olmakdir birde mucadile
gecmis olsun oncelikle bebegin icin uzuldum insallah tekrardan hamile kalirsin ve saglikla kucaginiza alirsiniz herseye ragmen cok sukur halimize

gecmis olsun oncelikle bebegin icin uzuldum insallah tekrardan hamile kalirsin ve saglikla kucaginiza alirsiniz herseye ragmen cok sukur halimize
saq ol canim o yuzden sikma canini insanlarla ne derdlerin ustesinden gelir inan nasil bir zorluklari atliyor sende iyi olacagni her seyin bir gun guzel olucagini dusun hic moraldan dusme zaten hayat bir araba lastiyi gibi bir uzerinde bir altindayz hen uz cok gencsin senin basarilarinda guzel gunlerinde irelide guzel esde olucaksin anne de olucaksin Aminn

Olmuyorsa elbet bir hayir vardir. Evet bu dogru. Aslinda cok güzel bi teselli ama hayatinda cok cok istedigin sey eger olmuyorsa, buna ''elbet bir hayir vardir" diyebilmek gercekten iyi maneviyat gerektiren bi durum.. Insan üzüluyor o kadar emek verdigi cabaladigi seyin olmadigini görünce ve sebebini merak ediyor.. Hayirlisi böyleymis diyip sebebini merak etmeden kabullenmek hic te kolay bir is degil yani..
Bir de şu var tabi, hiçbir çaba sarfetmeden oturdugun yerde birseylerin olmasini beklersen, sonra da olmayinca hayır vardir demek aptal tesellisi olur. Insan birseyi istiyorsa elinden geleni yapmali olmuyorsa teslim olmali. Ama bazi seyler de vardir ki sadece istersin. Kimisi şansli dogar kimi sonradan olur.

Aslinda kimse istedigi hayati yasamiyor. Herkesin bir derdivar. Ben bu siteye takilmaya basladiktan sonra farkettim. Kimsenin 4 4 luk hayati yok. Kimisi hasta, kimisi aldatiliyor, kiminin cocugu olmuyor kimisi dayak yiyor. Cok iyi yasiyor sandigimiz komsumuz belki binbir dertle ugrasiyor. Bunlari okuyunca halime şukrediyorum.

Bir de şu var tabi, hiçbir çaba sarfetmeden oturdugun yerde birseylerin olmasini beklersen, sonra da olmayinca hayır vardir demek aptal tesellisi olur. Insan birseyi istiyorsa elinden geleni yapmali olmuyorsa teslim olmali. Ama bazi seyler de vardir ki sadece istersin. Kimisi şansli dogar kimi sonradan olur.

Aslinda kimse istedigi hayati yasamiyor. Herkesin bir derdivar. Ben bu siteye takilmaya basladiktan sonra farkettim. Kimsenin 4 4 luk hayati yok. Kimisi hasta, kimisi aldatiliyor, kiminin cocugu olmuyor kimisi dayak yiyor. Cok iyi yasiyor sandigimiz komsumuz belki binbir dertle ugrasiyor. Bunlari okuyunca halime şukrediyorum.

Evet bende aynen öyle o yüzden burada ki hikayeleri okumak iyi geliyor. Kendini baska dertleri olan insanlarin yerine koyup, ben olsam ne yapardim dusuncesiyle hem karsindakine fikir veriyosun, kendi haline sukredip kendin teselli buluyosun. hemde kendi derdinden bi nebzede uzaklasmis oluyorsun. yoksa düsün düsün insan kafayi yer.

saq ol canim o yuzden sikma canini insanlarla ne derdlerin ustesinden gelir inan nasil bir zorluklari atliyor sende iyi olacagni her seyin bir gun guzel olucagini dusun hic moraldan dusme zaten hayat bir araba lastiyi gibi bir uzerinde bir altindayz hen uz cok gencsin senin basarilarinda guzel gunlerinde irelide guzel esde olucaksin anne de olucaksin Aminn
Insan neyi cok isterse o onun imtihani oluyor ben bunu anladim ama Allaha karsi gelmiyorum asla

saol kardes hep hayirlisini diliyorum zaten icimden okadar cok istiyorum mutlu olmayi ama dillendiripte dua edemiyorum olsun diye olmazsa hayal kirikligi yasamiyim diye Allah beni sevmiyor demiyim diye :(
inancli biriyim diyorsun.. ustune bu yorum hic olmamis.. Allah duanda istedigini vermeyince seni sevmemis mi oluyor? oyleyse bunca cileler ceken Peygamberler, nasil Allah'in sevgili kulu oluyor? bu dusuncelerden kurtul lutfen.. Allah'tan baska siginacak kapi yok..

Eklentiler

• SC20150806-120924-1.webp
    SC20150806-120924-1.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 323
canım hayatta bazen olaylar o kadar çok üstüne gelir ki boğulduğunu hissedersin seni anlıyorum ama bu zamanlarda işte kendini bırakmayacaksın dua et onunda kabulünün bir vakti muhakkak var öyle hemen olmaz hemen olan şeylerin kıymeti bilinmez ki...

Back
X