Mutsuzum :(

tiwinky

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
296
1
116
39
Tekirdağ
Ben nişanlıyım seneye düğünümüz olacak. Ama kendimi çok mutsuz hissediyorum.Bu aralar çok unutkanlık ve algılama zorluğu yaşıyorum. Kendimi ifade etmekte güçlük çekiyorum,kelimeleri söylerken telaffuz edemiyorum yada saçma sapan şeyler çıkıyor ağzımdan ve bu yüzden konuşmaktan kaçınıyorum bu da ilişkimize ve işime yansıyor. Bazen farkında olmadan öylece kalakalıyorum. Boş boş duruyorum dalıp gidiyorum. kendime geldiğimde kendimi çok kötü hissediyorum. Kendimi işe yaramaz beceriksiz biri gibi hissediyorum. İçimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. İnanın yatağımı bile toplamak zor geliyor. Bu bir hastalık mıdır? Ben neden böyleyim? Bana yardımcı olabilecek biri var mı?

kesinlikle doktora gitmelisin açık bi şekilde günlük hayatın bu durumlar yüzünden sekteye uğruyor, bence bi dr ye git ilaç milaç verirse al, bence kesinlikle bunlar psikolojik bi rahatsızlığın belirtisi
benim merak ettiğim konu neden bu kadar sıkıldın da böyle oldun, durup dururken mi oldu yoksa

canım bende sağlıkçıyım ve kesinlikle psikolojik hatta depresyon diyebilirim. ama nişanlınla aranda sorunlar varsa bunun günlük yaşantına yansıması normaldir. yani psikolojik değil.

Bilmiyorum neden böyle olduğumu yılların birikintisi belki de... Bunun için nöroloğa mı gitmeliyim psikoloğa mı? Daha önce baş dönmelerim de oldu bunun için nöroloğa gittim mr falan çektiler birşey çıkmadı ama nişanlım da yanımdaydı bu konulardan bahsetmedim. Kendimi ona karşı da yetersiz hissediyorum. Geçmişde birlikte yaşadığımız birşeyden bahsediyor hatırlamıyorum ya da hatırlamış gibi görünmeye çalışırken yanlış şeyler anlatıyorum. Bende normal insanlar gibi olmak istiyorum kendime hiç güvenim kalmadı. Başarısızlıktan korktuğum için herşeyden uzak durmaya çalışıyorum.

canım endişe etme kimi zaman her insan bu tarz sorunlar yaşar birazda içine kapanık biriyse biriktirdiğin birikimler olabilir.nişanlınla paylaşmak bence bunları unutmaki o hayatını paylaşacagın insan belki onun yardımı dokunabilir sana.yada beraber bir psikoloğa gidebilirsiniz

O da bunun farkında hatta bana söylüyor dalıp dalıp gidiyorsun diyor neden diyor ama cevabını ben de bilmiyorum çok üzülüyorum.

canım bi kere sakin ol, panik yapma, bu hepimizin başına gelebilir, zaten emin ol senin durumunda binlerce insan vardır

bu beyindeki kimyasalların az yada fazla oluşu yada başka etkileşimleri sonucu olabilir
dr ye gidersen sana verecği ilaçlarla, beyindeki bu kimyasalla ve hormonlar olması gerektiği gibi salgılanmaya başlayacaktır, Yani illaki çok kötü şeyler yaşamış olaman psikolojik travma geçirmiş olman bu durumlara yol açmaz. bu hormonların dışardan ilaçlarla takviye edilemsi gerekir

bence bi psikiyatriste git, bi üniveste hastanesinde falan...

başarısızlıktan korkan insan hayatında hiçbir şey yaşamamış olur, bunuda unutma, biraz psikolojik kitaplara yönelmende seni rahatlatacaktır bence, yani bunlar neden olur bilimsel olarak anlayınca kendine daha objektif daha dışlardan bakabilceksin

acıkca anlat bende bu durmdan rahatsızım neden olduğunu bilmiyorum de ve birlikte bir danışmana gidin canım bazı seyleri insan tek başına cözemez.dediğim gibi her insanın başından gecmiştir bu dönemler. bide seyden olabilirmi niaşnlısın ve yakında evleneceksin bunu sorumluluğu baska bir konuma gecmiş olman evden ayılacak olma düşüncen vs vs

Belki onların da etkisi vardır bilmiyorum. Onunla paylaşamamamın nedeni belki de kaybetme korkusu. Eskiden çok başarılı biriyken şimdi bu halde olmak çok üzüyor beni. Ben anadolu lisesini okumuş bir insanım. Ortaokulda okuluma hep birincilikler getirdim. Şimdi ise kendimi aptal gibi hissediyorum.

hayır degilsin bence öncelikle sallan kendine gel derim ufak bir sorunun olabilir ama kendini tamamne bırakırsak basa alamıyacak bir sorun ortaya getirirsin.hem anlatmak neden kaybetmene sebep olsunki hayat boyunca bir cok sorunla karşılaşacaksınız hepsini gizliyecekmisin içinemi atacaksın.ozaman neye yarar evlilik!! Eger bu sıkıntıdan dolayı senide bırakacaksa bıraksın o o insanın acizliğinden kaynaklanır.kendini toparla hayatta ne sorunlar yaşayan insanlar var. şunu unutmaki rabbim başa çıkamıyacak bir sorun vermez kuluna bir dert verdiyse ardından dermanınıda verir mukakkak

başarılı olmakla zaman zaman sağlığını kaybetmenin ne alakası var canım

herkes zaman zaman rahatsızlık geçirebilirzemuszemus

insanız bir robot muyuz:lepi:

sen ihmal etme, doktora git bir an evvelyasakkelime

Evet birşeyler var. ben kendimi ifade etmekte zorlanan bir insanım. İnsanlar beni yanlış anlar diye birçok şeyi paylaşamıyorum. Kendi kendimi yiyorum hep.

bir kaç mesajında dikkat ettim diğer insanların düşüncelerini çok önemsiyorsun.
böyle olursam nişanlım beni istemez.
yanlış yaparsam insanlar şöyle düşünür gibi ifadeler kullanmışsın.
bence canım etrafın için yaşamaya başlamışsın biraz. bence kendını bu kadar sıkma. içinden geldiği gibi davran, kendın olmaya çalış. seni seven olduğun gibi sever zaten. bence bir psikologa git.
çekinme sakın.
ben lisedeyken benzer sorunlar yaşıyordum ama benimki insanlarla konuşurken heyecanlanma, ne söyleyeceğimi bilememe, sınavlarda özellikle heyecandan nefes nefese kalma falandı. psikiyatr bir kaç ılaç verdi ve beni rahatlatıcak şeyler söyledi. kısa süre ıçınde aştım sorunlarımı.

sen de bır doktora gıt, derdini anlamadan çözüm bulunmaz ama di mi
üzülme hiç, geçmış olsun...

B vıtamının bır turunun eksıklıgınde bunlar oluyordu bildiğim bence sen doktora görün ustesınden gelebılecegın bir şey, sakın kötü birşey olarak düşünme olursun tedavisini bunların çoğu ortadan kalkar
benımde baş donmelerım hatta bayılmalarım var
mr ıle elektro lu bır alet var beyındekı dalgaları ızlıyor onuda cektırmelısın bence

Evet birşeyler var. ben kendimi ifade etmekte zorlanan bir insanım. İnsanlar beni yanlış anlar diye birçok şeyi paylaşamıyorum. Kendi kendimi yiyorum hep.

kesinlikle hasta falan değilsin başkalarının düşüncelerine önem vermeyi bırakırsan sorunun çözülür .kendini sev ve kendine güven

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…