Nafaka boşanmış kadın hakki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradan sana prim çıkmadı canım çocukları vermemi mi elestireceksin şimdi de eşimle tanıştırayım mı seni o da aynı senin gibi kaos'la besleniyor iyi anlaşırsınız belki o zaman bir kadının acılarıyla dalga geçilmeyeceğini anlarsın öyle bir adama denk geldiğinde. ağzından çıkan her lafa bence dikkat et dost tavsiyesi Evren kimsenin lafini yerde bırakmaz
Valla ne iyi olurdu, bı de eşinden dinlemek lazım hakkaten....Evrene selam söyle

Evliliği boyunca hiç çalışma hayatı olmamış bir kadının, evin yarısı kesin benim diyerek; bunun üzerinden hesap yapması da mantıksız bana göre.

Diyelim ki evin yarısını adam kendi inisiyatifiyle konu sahibine verdi. Hakkını kullanma planı da çok mantıksız. "5 ve 2 yaşında 2 küçük çocuğum var, çalışmam vb" deyip, sonra da ev satılırsa oradan 1,5 milyon TL gelir onunla da araba alırım vb diyen insana velayette verilmemeli hatta kayyum atanmalı yahu.

Evi satıp, evin parasıyla araba alıp; 2 çocuğuyla anne - babasının evinde prenses gibi yaşayacağını sanması da çok mantıksız.
Evi satınca araba almak yerine bir yere girip taksitle vs ev almayı düşünebilir mesela yada yatırır bankaya ilerde çocuklarına kullanır demi
Yada o parayla düzenini kurmaya çalışır
Bilmiyorum bana da tuhaf geldi
Adam şiddet uygulayan bir psikopat ama kadına evi bırakıyor ve boşanırken sorun çıkarmıyor
Konu sahibi daha ne istiyor ki
Kurtulduğuna sevin dayak yemektense nafaka yi miktari boşver kaç kurtar kendini

Kadınlar yargıyı en çok eleştirenlerden biriyim ben. Ama görüyorum ki kendinize bir cam tavan oluşturmuşsunuz bu da en çok erkeklerin işine geliyor. Nafaka hakkınız ve nafaka mağduru veya nafaka alamayan kadınların çoğu ne yazıkki bir avukatla hareket etmeyen veya avukatıyla arasında iletişimsizlik olan kadınlar. Bu aman kim uğraşacak tavrı erkekleri besliyor haberiniz olsun.
İcrayla uğraşmak dediğiniz 4 kelime dilekçe.
Şu esas sayılı mahkeme ilanı gereği borçlunun maaşına haciz konulmasını talep ediyorum bitti gitti.
Günler süren işler değil.
Böyle sindirmeyin ne kendinizi ne başkalarını.
Ya kim uğraşacak sinikliği değil bu. Kadını iş aramaya ikna etmeye çalışıyoruz. 10 yıldır tek fatura ödememiş kadın birdenbire bir cangılın içine atılacak. Sonra vay efendim niye böyle demesin. Ben oturayım kpss bekleyeyim deme lüksü yok. Elindekini de yer bitirir otura otura. Az buz bir geliri olması lazım belli bir hayat standardı için, nafaka ve evden ayrı. Yoksa malesef dönüp dolaşıp geleceği yer bu herifin yanı olur. Adam alışmış parayla terbiye etmeye, bi sıkıntı mı var şiddet olmazsa para geliyor aklına. Onu elinden almak lazım bi. Uğraşsın tabi sinmesin pısmasın, çoluk çocukla cebelleşirken tek başına, o herif de sevgililerinin koynunda pamuk şekere dönmesin. Öyle bir dünya da yok.

babaanne varsa cocuklari baba alabilir bu arada yakinda sahit oldum .cocugu baba aldi babaanneyle yasiyor kadin nafaka veriyormus herkes mutluydu
Bi yere kadar oluyor o. Babanne de yaşlı, hasta oluyor, gücü düşüyor , tahammül kalmıyor. Oğluna diyor ya anasına ver ya da evlen.

Ya kim uğraşacak sinikliği değil bu. Kadını iş aramaya ikna etmeye çalışıyoruz. 10 yıldır tek fatura ödememiş kadın birdenbire bir cangılın içine atılacak. Sonra vay efendim niye böyle demesin. Ben oturayım kpss bekleyeyim deme lüksü yok. Elindekini de yer bitirir otura otura. Az buz bir geliri olması lazım belli bir hayat standardı için, nafaka ve evden ayrı. Yoksa malesef dönüp dolaşıp geleceği yer bu herifin yanı olur. Adam alışmış parayla terbiye etmeye, bi sıkıntı mı var şiddet olmazsa para geliyor aklına. Onu elinden almak lazım bi.
T tugbaelaaaaaaaaa eski konunuzda yiyip icip keyifle yasamak istiyorum demissiniz .size uzuldum ama bunlar polis memuru nafakasiyla olacak isler degil

Neden tuhaf olsun ki ?
işinde gücünde bir kadının, pratikte zaten tek başına baktığı 3 yaşında çocugunun yasal velayetini vermesi tuhaftı...Kadını da biliyoruz adamı da, bı şantaj dedikodulari dönmüştü o zaman günahı boynuna ama sonuç olarak hem çocuğa baktırdı hem nafaka aldı uyanık

Bi yere kadar oluyor o. Babanne de yaşlı, hasta oluyor, gücü düşüyor , tahammül kalmıyor. Oğluna diyor ya anasına ver ya da evlen.
Valla herkes keyifli ya cocuk buyuk ama benim gordugum ornekte bu durumda adam cocuklari alsa bakici tutar muhtelemen .yada adam birini bulur iki aya evlenir cocuklara yeni esi bakar nafakayi da adam alir olacak seyler bunlar

babaanne varsa cocuklari baba alabilir bu arada yakinda sahit oldum .cocugu baba aldi babaanneyle yasiyor kadin nafaka veriyormus herkes mutluydu
Bazi kadınlar çok çaresiz kalıyor yada çocuğa bakabilecek kapasitesi olmayabiliyor verebilir yani babaya
Neden illa kadın bakacak diye birşey var onu anlamıyorum bazen
Mesela kadın daha kendini koruyamiyor ama çocuğu alıyor illa ben de duracak diye
Müge anlı daki şiar i hatırlayin
Annesinin sevgilisi öldürmüştü
Yada kadının işi yok mesleği yok destekçi yok ama çocuk annede kalacak babada verirse ayda bir nafaka verecek e ne yapsın bu kadın
Tamam ise giriyor çocuğu büyütüyor ama ergenlik döneminde vs baba ortada yok kadın tek mücadele ediyor

işinde gücünde bir kadının, pratikte zaten tek başına baktığı 3 yaşında çocugunun yasal velayetini vermesi tuhaftı...Kadını da biliyoruz adamı da, bı şantaj dedikodulari dönmüştü o zaman günahı boynuna ama sonuç olarak hem çocuğa baktırdı hem nafaka aldı uyanık
Olay içeriğinde, arka planda farklı durumlar olabilir. Kadın hafta sonları görüş günlerinde almış; hafta içi babaanne ve baba bakmış bir şekilde.

Valla ne iyi olurdu, bı de eşinden dinlemek lazım hakkaten....Evrene selam söyle
Bana küfür edip siddet uyguladığını mı dinlemek istiyorsun yaptığı böyle bir şeyden sonra bir kadın ne kadar suçlu olabilir ki Bir de kadın olacaksın gerçekten kadının düşmanı kadın. Utanmasan siddet gördüysen bir sebebi vardır diyeceksin ama emin ol açtığım şu konuya uzattığın dilin var ya 10 yıllık evliliğim boyunca bir kere bile böyle bir dil uzatmadim gayet uysal ve anlayışlı bir insanimdir buna rağmen yaşadım bu magduriyeti Allah yanlış kocayı yanlış kişilere veriyor işte kimsenin ahını alma bence

Keyfine gezmesine o kadar düşkün ve vurdum duymaz bir insan ki onu tanısniz böyle bir ihtimalinin olmadığını bilirdiniz
iyi de o bakmayacak ki ya babaanne ya yatili bakici bakacak adam evde ilgilenecek mukemmel bir baba olacak demiyorum .siz istemiyorum cocuklari derseniz o da boyle cozum bulur cirkinlesmekse o da cirkinlesir . sizin kendinizi kurtarmaktan baska careniz yok nafaka tehdit vs bi yere kadar

Bana küfür edip siddet uyguladığını mı dinlemek istiyorsun yaptığı böyle bir şeyden sonra bir kadın ne kadar suçlu olabilir ki Bir de kadın olacaksın gerçekten kadının düşmanı kadın. Utanmasan siddet gördüysen bir sebebi vardır diyeceksin ama emin ol açtığım şu konuya uzattığın dilin var ya 10 yıllık evliliğim boyunca bir kere bile böyle bir dil uzatmadim gayet uysal ve anlayışlı bir insanimdir buna rağmen yaşadım bu magduriyeti Allah yanlış kocayı yanlış kişilere veriyor işte kimsenin ahını alma bence
Hayatım bunları bana değil, mahkemede hakime anlatman gerekiyor. Ben sana inansam ne inanmasam ne? Sen dava açtın mi? Yok...Hakimin önüne iki darp raporu, bir uzaklaştırma emri koyabilecek misin? Yok...Şahit mahit bulabilecek misin?...Yok...bu kafayla çekişmeli dava açip kalacaksın ortada, sabaha kadar beddua etsen ne olur?Çocuklarin karnı doymayacak.Duayla bedduayla olsaydı bu işler, gökten kemik yağardı....Anlıyor musun?

Anlaşma yaparken 2 çocuğun tüm okul masraflarını ödeyecek şekilde anlaşma yapın. Çocuğun kreşi bittikten sonra artık para vermiyorum deme ihtimali var o zaman verecegi nafaka hiç birşeye yetmez.
Sizde kpss yerine bi yerden işe bulmaya başlayın. Madem memurluk istiyordunuz onca sene neden beklediniz

Bide evi satip araç alıp kalanını faize yatırmak gibi bir yorumunuzu okudum. Yaşınızı bilmiyorum ama siz sanırım bu para ve yatırım işlerinden hiç anlamıyorsunuz. Sakın öyle bir hata yapmayın.

Arkadaşım boşandı polis memuru eşi iki çocuk 6 bin nafaka alıyor birde ev verdi eşi okadar nafaka arttırım talebi red yedi. Tuğba sen iki çocuğa on bin alsan da fatura mutfak giderleri vs gecinezmezsin ayrıca arkadaşım devletten ne maaş alıyor nede faturaların yarisini ödüyor bunları sana kim soyledi bilmiyorum ama sen çok toz pembe yaşıyorsun.1.5 milyon verse evi satıp o parayla araba alırsın ama bankada döndürecek bı para kalmaz üzgünüm evden mi cikmadin hiç haber mi okumadin şuan millet ekonomiden cinnet geçirecek halde nasıl bu kadar habersizsin herşeyden.İki çocuğum var ben ayda beş koli yumurta alıyorum fazlası gider bu sıkmış halim ulkece kemer sıkıyoruz bilgin olsun dışarı çıkınca şaşırma 🤐He birde yumurtanın fiyatı en son 110 TL idi yarın sabaha ne olur bilmem 🫢

Canım daha dava açılmadı hala beklemede olduğumuz için daha avukat tutmadım ama kardeşim stajyer avukat o bir avukatın yanında yani stajyerlik yapıyor o kişiyle görüştüm o bana 10 15 bin arası alırsın demişti oturduğumuz ev bizim ev eşim ömürlük oturabilirsin diyor satarsak yarısını alırım diyor 100 bin tazminat ve 5.binnafaka verecekmiş ben anlaşmalı olsun istiyorum ama 5.bini'de nasıl olacak bilmiyorum yani çocuklarımi mağdur etmem diyor ama çocuklarının 5bin ile nasıl geçinmesini bekliyor hayret ediyorum
Bu durumda evinizde sen oturacağın için teknik olarak varsayımsal kira parasının da yarısını karşılamış sayılır. Yani evin kira bedeli olsaydı o kendi hakkını da sana vermiş oluyor. Ev kiralarını düşününce +5000 gayet iyi gibi nafaka için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X