Alacak. Hanımlar siz iştirak nafakası ve yoksulluk nafakasını karıştırıyorsunuz sanırım bir de bana sürekli hukuk dersi veriyorsunuz da ben zaten hukuk fakültesi mezunuyum ve bu işi yapıyorum ya bırakın da bileyim
iştirak ne yoksulluk ne biliyorum da
50 bin maaşı olan devlet memurundan
kadın evlenene kadar tahsisli ev, kreşler + 5er binden 10 bin iştirak + 5 de yoksulluk alan ben hiç bilmiyorum.
-ha adamın sosyoekonomik durumu üst düzeyde olur adam o an işsiz bile olsa hakim adamda ödeme gücü olduğuna kanaat edebilir. bunu gördüm. adam gıcıklık etmişti,
işsizim diyen ya da 300-500 bin kazandığı halde kağıt üstünde öyle değil 20-30 gösteren bir kuyumcu olur, hakim yürü git ordan der -kibarca tabi. adam villada oturmuyor anasının evine gitmiş.
Düz devlet memuru kişiye böyle karar çıktğını görmedim. varsa örnek karar bilirsek ne güzel olur, nafaka burada çok kişinin sorunu.
burada polis eşi bi sürü üye var kimse öyle bir nafaka almıyor mesela.
kreşler 15 bin yapıyor desek, 10 bi iştirak 5 bin yoksulluk desek + evin tamamı olduğu için yarı kirasını adam ödemiş oluyor...
şey...
şu anda adamın maaşını aştık.
ha böyle başvurursa adam da mal paylaşımı davasında, o evin satılmasını, paylaşmayı talep eder, gider kendisi kredi haciz birşeylere bulaşır, nafakanın azaltılması için talepte bulunur.
kadın uğraşırsa adam da daha fazla uğraşır yani -bakın bunu yapanı gayet biliyorum.