nafaka cikmazi

Nafakanin oncelikli olmasi gerekmez mi..
Adam isten ayrilip nafaka odemezse ne yapmaliyz

Nafaka alacagi zaten oncelikli, yalniz birikmis nafaka alacagini adi alacak sayiyor yargitay. Bunu icra yapan arkadaslar daha iyi bilir. Siz hemen bir avukatla gorusup icraya koyun. Ayrica birikmis nafaka alacagi icinde maasimda baskaca kesintiler olsa dahi su kadarini bu dosyaya odeyecegim va seklinde bir muvafakat alinabilir imkan varsa. Haciz sirasinda filan bunu verir genelde borclular.

Adam isten ayrilirsa, araci, g.menkul tapusu yoksa bir sey yapamazsiniz arkadaslar, avukat da bir sey yapamaz. Adamin bir seyi yoksa avukat adamdan ne alacak. Zaten artik hacizde mal da kaldirilmiyor, avukatiniz ne yapsin. Su basiniz sıkısınca avukata kosup, istediginiz olmayinca avukat beceremedi ilgilenmedi klisesinden kurtulun lutfen. Bir avukat icrada sizin o dosyaniz icin neler yasiyor, ne sartlarda calisiyor biliyor musunuz? Yok. Burada avukatlariniz hakkinda da konusmayin lutfen, etik degil. Cunku konular bilmediginiz konular, ha biliyorsaniz kendiniz halledin.

Adam isten ayrilirsa, araci, g.menkul tapusu yoksa bir sey yapamazsiniz arkadaslar, avukat da bir sey yapamaz. Adamin bir seyi yoksa avukat adamdan ne alacak. Zaten artik hacizde mal da kaldirilmiyor, avukatiniz ne yapsin. Su basiniz sıkısınca avukata kosup, istediginiz olmayinca avukat beceremedi ilgilenmedi klisesinden kurtulun lutfen. Bir avukat icrada sizin o dosyaniz icin neler yasiyor, ne sartlarda calisiyor biliyor musunuz? Yok. Burada avukatlariniz hakkinda da konusmayin lutfen, etik degil. Cunku konular bilmediginiz konular, ha biliyorsaniz kendiniz halledin.

Tskederim verdigin bilgiler icin yardimin icin

O bilmem neymis de dedikleriniz Yargitay kararlari hanim efendi. Adamin maasina daha onceden konulmus haciz varsa el mecbur siranin bitmesini beklemek zorundasiniz. Cunku birikinti nafaka alacagi da adi alacak sayiliyor Yargitay'ca. Oyle avukatlar hakkinda atip tutmak ahkam kesmek ne kadar kolay degil mi? Hukuken ve fiilen dosya ilerlemiyorsa, avukatiniz sizin icin bir sey yapamaz.
Kusura bakmayin ama ben bosanma davasi icin tam 6000 tl odedim.. islerinizi dogru duzgun yapsinlar o zaman.. zorunuza gitti galiba ama gercekler bunlar.. ben magdurum sahsen.. ve ben haklarimi alamayacaksam neden ugrastim.. paramizla rezil ediyorlar bizleri bazi avukatlar .. ve lutfen bu durumda bana adaletten bahsetmeyin.. Turkiye'de hukuk sistemi berbat.. adam gelip sigortasiz calisiyor goz gore, ama hukuk buna birsey yapamiyor, sonrada avukat birsey yapamaz oluyor ismi, cunku bu konuyla ilgili hic bir madde yok, herkes kacak calisiyor nafaka odememek icin.. yok boyle bir dunya.. hatta karsi taraf sigortali calisiyor, ve hala haklarimi alamiyorum.. siz benim yasadiklarimi anlayamazsiniz, bu yuzden savunmaya gecmeyin hemen..

Biz yandik o zaman...nasil olcak peki
Burada islerini yapmayan avukatlari savunanlar oldugu surece biz hep magduruz maalesef.. yorumlari okursan anlarsin cnm.. belki senin surec daha farkli isler bilemiyorum.. adalet yok ..

Kusura bakmayin ama ben bosanma davasi icin tam 6000 tl odedim.. islerinizi dogru duzgun yapsinlar o zaman.. zorunuza gitti galiba ama gercekler bunlar.. ben magdurum sahsen.. ve ben haklarimi alamayacaksam neden ugrastim.. paramizla rezil ediyorlar bizleri bazi avukatlar .. ve lutfen bu durumda bana adaletten bahsetmeyin.. Turkiye'de hukuk sistemi berbat.. adam gelip sigortasiz calisiyor goz gore, ama hukuk buna birsey yapamiyor, sonrada avukat birsey yapamaz oluyor ismi, cunku bu konuyla ilgili hic bir madde yok, herkes kacak calisiyor nafaka odememek icin.. yok boyle bir dunya.. hatta karsi taraf sigortali calisiyor, ve hala haklarimi alamiyorum.. siz benim yasadiklarimi anlayamazsiniz, bu yuzden savunmaya gecmeyin hemen..

Bosanma davasi icin odediginiz 6000 lira hicbir sey degil. Hele ki buyuksehirdeyseniz. Sizin hukuk sisteminden bir haber oldugunuz ortada. Hukuk sistemini avukatlar bu hale getirmiyor, kanunu da avukatlar yapmiyor, cok biliyorsunuz ya kanunu kimin yaptigini da bilirsiniz umarim. Ayrica bosanma davasi ayri bir konudur, icrasi bambaska bir konu. 6000 dava ucretine omru boyunca sizin icra isinizi yapmaz hicbir avukat. Hele ki sizin gibi "ama ben 6000 lira odedim" diyebilecek birinin isini hic yapmaz. Ödediginiz bosanma davasi ucreti ile icrayi karistirdiginizi bile bilmiyorsunuz.

Ne kadar cirkin bir uslup ya, "ama ben 6000 ödedim". Avukatiniz okudugu hukuk fakültesi sonucu bir ruhsat aldi, siz de o ruhsat karsiligi hizmetinden yararlandiniz o kadar.

Bosanma davasi icin odediginiz 6000 lira hicbir sey degil. Hele ki buyuksehirdeyseniz. Sizin hukuk sisteminden bir haber oldugunuz ortada. Hukuk sistemini avukatlar bu hale getirmiyor, kanunu da avukatlar yapmiyor, cok biliyorsunuz ya kanunu kimin yaptigini da bilirsiniz umarim. Ayrica bosanma davasi ayri bir konudur, icrasi bambaska bir konu. 6000 dava ucretine omru boyunca sizin icra isinizi yapmaz hicbir avukat. Hele ki sizin gibi "ama ben 6000 lira odedim" diyebilecek birinin isini hic yapmaz. Ödediginiz bosanma davasi ucreti ile icrayi karistirdiginizi bile bilmiyorsunuz.

Ne kadar cirkin bir uslup ya, "ama ben 6000 ödedim". Avukatiniz okudugu hukuk fakültesi sonucu bir ruhsat aldi, siz de o ruhsat karsiligi hizmetinden yararlandiniz o kadar.
Benim derdim para degil, benim derdim paramla rezil olmak.. anlatabildimmi..hatta ben bu davayi kucuk sehirde actim.. ve baska bir avukatla gorustum kadinin agzi acik kaldi ucreti duyunca, cok fazla odemissin dedi.. hadi onuda gectim basta 5000 tl para odedim.. sonradan 6000 tlye cikti.. ekstra para istedi benden.. onuda verdim tek isini yapsin diye.. kadini ariyorum, geri donus yapmiyor.. hatta icrayi acmak icin alti ay bekledi, onuda benim soylemem'le acti, ay pardon Jolyss hanim aslinda acabilirmisim icrayi, bilmiyordum dedi.. aaaa unuttum ben onu dedi.. kadin icrayi davasini acmayi unutuyor.. siz avukat olabilirsiniz, ama bazi avukatlar tuttugunu kopariyor, bazilarida pasif kaliyor.. magdem islerini yapamiyorlar avukat olmayacaklar kardesim bu kadar basit.. muvekkillerini magdur eden avukatlar yokmu var.. bu yuzden bana adaletten kimse bahsetmesin.. NOT : SIZE GORE 6000 TL HICBIRSEY OLMAYABILIR, HADI BEN FAKIR DEGILIM NEYSEDE, FAKIRLER ICIN COK PARA.. BU YUZDEN HICBIRSEY DEGIL DEMEYIN.. O ZAMAN 6000 TL COK PARA DEGIL'KI DIYIP, MILLETTEN 10000 TL UCRET ALIN BIR DAVA ICIN.. ASIL SIZIN USLUBUNUZ YANLIS.. MAGDUR INSANLARININ KARSISINA GECIP, ISINI YAPAMAYAN AVUKATLARI SAVUNUYORSUNUZYA SIZE BIRSEY DEMIYORUM.. ALDIKLARI PARA HELALMI SIZCE BENCE DEGIL.. O YUZDEN SIZINLE DAHA FAZLA POLEMIGE GIRMEYECEGIM.. HADI BY

Benim derdim para degil, benim derdim paramla rezil olmak.. anlatabildimmi..hatta ben bu davayi kucuk sehirde actim.. ve baska bir avukatla gorustum kadinin agzi acik kaldi ucreti duyunca, cok fazla odemissin dedi.. hadi onuda gectim basta 5000 tl para odedim.. sonradan 6000 tlye cikti.. ekstra para istedi benden.. onuda verdim tek isini yapsin diye.. kadini ariyorum, geri donus yapmiyor.. hatta icrayi acmak icin alti ay bekledi, onuda benim soylemem'le acti, ay pardon Jolyss hanim aslinda acabilirmisim icrayi, bilmiyordum dedi.. aaaa unuttum ben onu dedi.. kadin icrayi davasini acmayi unutuyor.. siz avukat olabilirsiniz, ama bazi avukatlar tuttugunu kopariyor, bazilarida pasif kaliyor.. magdem islerini yapamiyorlar avukat olmayacaklar kardesim bu kadar basit.. muvekkillerini magdur eden avukatlar yokmu var.. bu yuzden bana adaletten kimse bahsetmesin..

Ilk mesajinizda siraya girecekmisim bilmem ne filan yazdiginiz icin ben bunlari yazdim, cunku basta icraya koyulmayip birikmis nafaka borcu olarak icraya konuldugunda, adi alacak sayildigindan maas haczinde sora beklenir. Ve inanin o asama da adamin araci tapusu yoksa hicbir sey yapilamaz. Ama siz baya baya hak kaybina ugratilmissiniz, arayin baroya sikayet edeceginizi soyleyin avukatiniza, ki hak kaybina ugradiysaniz gercekten yapabilirsiniz. Bu konuda haklisiniz. Ama basta siraya girme vs diyince hakkaten oyle ve bunu insanlara anlatmak cok zor. Anlatiyorsunuz anlatiyorsunuz anlamiyorlar. Ama sizin durumunda ortada bidr hak kaybi yasatma durumu var, baska bir avukata icra isini verin, bu avukati da azledin, en azindan hacze cikip adami korkutmaya calissinlar. Haciz sirasinda muvafakat almaya calissinlar, maasindan kesinti icin. 3 ay odenmeyen nafaka icin hicbir basvuru filan da yapmadi mi avukatiniz? Durusmasi filan olmadi mi hic?

Ilk mesajinizda siraya girecekmisim bilmem ne filan yazdiginiz icin ben bunlari yazdim, cunku basta icraya koyulmayip birikmis nafaka borcu olarak icraya konuldugunda, adi alacak sayildigindan maas haczinde sora beklenir. Ve inanin o asama da adamin araci tapusu yoksa hicbir sey yapilamaz. Ama siz baya baya hak kaybina ugratilmissiniz, arayin baroya sikayet edeceginizi soyleyin avukatiniza, ki hak kaybina ugradiysaniz gercekten yapabilirsiniz. Bu konuda haklisiniz. Ama basta siraya girme vs diyince hakkaten oyle ve bunu insanlara anlatmak cok zor. Anlatiyorsunuz anlatiyorsunuz anlamiyorlar. Ama sizin durumunda ortada bidr hak kaybi yasatma durumu var, baska bir avukata icra isini verin, bu avukati da azledin, en azindan hacze cikip adami korkutmaya calissinlar. Haciz sirasinda muvafakat almaya calissinlar, maasindan kesinti icin. 3 ay odenmeyen nafaka icin hicbir basvuru filan da yapmadi mi avukatiniz? Durusmasi filan olmadi mi hic?
Bana kesinlikle hic bir bilgi vermiyor, bir sene olacak nerdeyse, eski esin calistigini gidip baska bir avukattan ogreniyorum, ayrica dava tekrar yargitaya gidecek dedi, haber yok.. kadini ariyorum geri donus yok.. bana dediki ceza mahkemesine basvurucam, bunu bile yapmamis. . kac ay gecti hala tik yok, dosya ne durumda bilmiyorum.. ve benim size anlatmak istedigim olay tamda buydu, magdurum, nafaka, tazminat vs hersey ama hersey karsi tarafa kar kaldi.. bakin ben avrupada yasiyorum, ve sirf Turkiye'de evlendim, davami kucuk bir sehirde actim.. davayi kazandim.. basta eski es sigortasiz dedi, birsey yapamayiz dedi bunada Eyvallah dedim.. ama su an calisiyor, sigortali.. sorun nerede anlam veremiyorumki.. tehditmi edildi onuda bilemiyorum.. altinlar icin dava acalim dedim kendisine bunu bile red etti, elinizde hic bir delil yok dedi, halbuki delillerim vardi.. simdi Turkiye'de hic bir gelirim yok, avrupada yasiyorum.. Turkiye'den ucretsiz avukat talep etmek istiyorum, ama su an gelemem mumkun degil gelemem.. yeni gorustugum avukat bana baska durusmalarda olur muhakkak dedi, ve masraflar cok olur dedi, cunku sehirler farkli.. NOT : ESKI ES BENDEN RESMI OLARAK BOSANMADAN BASKA BIRINDEN COCUK YAPIYOR,HATTA O KADIN HAMILEYKEN ELINI KOLUNU SALLAYA SALLAYA DURUSMALARA GELIYOR, KIMSENIN HABERI YOK, COCUGU NUFUSA KAYDEDIYOR, AVUKATIMDA BUNU IKI SENE SONRA FARKEDIYOR.. O DONEMLER SADAKATSIZLIK MADDESI HENUZ DEGISMEMISTI BILE..

Bana kesinlikle hic bir bilgi vermiyor, bir sene olacak nerdeyse, eski esin calistigini gidip baska bir avukattan ogreniyorum, ayrica dava tekrar yargitaya gidecek dedi, haber yok.. kadini ariyorum geri donus yok.. bana dediki ceza mahkemesine basvurucam, bunu bile yapmamis. . kac ay gecti hala tik yok, dosya ne durumda bilmiyorum.. ve benim size anlatmak istedigim olay tamda buydu, magdurum, nafaka, tazminat vs hersey ama hersey karsi tarafa kar kaldi.. bakin ben avrupada yasiyorum, ve sirf Turkiye'de evlendim, davami kucuk bir sehirde actim.. davayi kazandim.. basta eski es sigortasiz dedi, birsey yapamayiz dedi bunada Eyvallah dedim.. ama su an calisiyor, sigortali.. sorun nerede anlam veremiyorumki.. tehditmi edildi onuda bilemiyorum.. altinlar icin dava acalim dedim kendisine bunu bile red etti, elinizde hic bir delil yok dedi, halbuki delillerim vardi.. simdi Turkiye'de hic bir gelirim yok, avrupada yasiyorum.. Turkiye'den ucretsiz avukat talep etmek istiyorum, ama su an gelemem mumkun degil gelemem.. yeni gorustugum avukat bana baska durusmalarda olur muhakkak dedi, ve masraflar cok olur dedi, cunku sehirler farkli.. NOT : ESKI ES BENDEN RESMI OLARAK BOSANMADAN BASKA BIRINDEN COCUK YAPIYOR,HATTA O KADIN HAMILEYKEN ELINI KOLUNU SALLAYA SALLAYA DURUSMALARA GELIYOR, KIMSENIN HABERI YOK, COCUGU NUFUSA KAYDEDIYOR, AVUKATIMDA BUNU IKI SENE SONRA FARKEDIYOR.. O DONEMLER SADAKATSIZLIK MADDESI HENUZ DEGISMEMISTI BILE..

Allah yardimcin olsun kardes. Gerçekten ya hiç işin bilmeyen birine denk gelmişsin ya da aralarında bir şey var avukat ile esin anlamış olabilir mi? Arkadaşın dediği gibi baroya şikayet et.

Benim kardeşim de yurt dışında yaşıyor. Oradan buraya noter kanalı ile vekalet gönderdi. Yani bunu azledip yeni bir avukata vekalet verebilirsin. O uğraşır. En azından adamın maaşından nafaka alabilirsin belki.

Genelde 8-9 ayı buluyor dava sonuçlanması ama 8-9 aylığı birden alıyosun, vermem deme şansı yok nafaka ödememek suçtur ve hapis cezası var. Madem vermiyo nafakanı başına gelecekleri bilsin. Mesela icra yoluyla evden bi şey alınmıyo artık ama nafaka öyle değil donuna dahi haciz koydurabilirsin. Kanunlar kadını bu konuda koruyo yani mesela emekli adam istemezse maaşına hiç kimse dokunamaz ama nafaka söz konusuysa çok rahat alırsın. Üzme kendini canım bebeğin de üzülür, geçecek bi şekilde bu dönemler.

Son düzenleme:
Ben iki senelik birikmis nafakami alamiyorum.. neymis efendim borclar siraya girermiste, bilmem neymiste.. halbuki karsi taraf calisiyor.. avukattan kaynaklaniyor, kadin hic bisi yapmiyor artik.. ariyorum cevap yok.. adalet iste
Yok canım öyle bi şey nafaka her halükarda önceliklidir.

Back
X