• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nafaka Davası

Siz çalışıyor musunuz,şahsen kendi hür iradesiyle evladına bi şey yapmak istemese hiç uğraşmam gibime geliyor eğer kendim calisiyorsam bende boşanıyorum çalışıyorum 2 çocuğum var nafaka talebinde bulunmadım kendi biliyor zaten çocuklarının giderlerini yaparsa yapar yapmazsa kimseye zorla babalık yaptiramam ama şu ekonomide yetmiyor siz de haklısınız her şekilde sinir bozucu bi durum
Sizin çocuğun hakkından feragat etmeniz çok yanlış.o paralar çocuğun hakkı sizi ilerde suçlayabilir neden almadın hakkımı diye.alın bir köşede dursun çocuğa verirsiniz.

Yani artmalida bizimde maasi iyi exin ama 1500 hadi ailem destek . Bu kışın krese baslatim diyorim burda 8 ile 10 bin arasi bende tekrardan dava acasim geliyor oyle rakamlari tek basima nasil odeyeyim ozel sektorde olacagim tam gun ozelde mecbur gidicek 8 7 saati olan 10 bin kres servis tutsa kiyafeti etkinligi oyuncağı sampuani kremi deterjani 13 15 Bini bulacak bana adamda sadece 1500 verecek
Yazık gerçekten cok yazık 1500 lira ile babalık ettiklerini sanıyorlar bence siz de acın dava gec de olsa sonuçlanıyor

merhaba 3 yıl önce bosandım 5 yaşında kızım var. Babası memur( öğretmen ve maaşı dışında ek dersi de var ayrıca bir spor salonunda da hocalık yapıyor)ve 1500 lira nafaka veriyor. Ocakta nafaka artırma davası açtım hala sonuçlanmadı haftaya davamız var. Dava açıp kazananlar oldu mu ne kadar artırdı hakim ?
Babasına artır dediğimde artırmadı maalesef protokoldede her yıl artış oranını yazmamışız. Kızım kreşe gidiyor aidatı 4 bin devlet olmasına rağmen jimnastige gidiyor zaten diğer giderlerini az cok hepimiz biliyoruz asla uzlasmıyor
Eşimin eski eşi nafaka arttırım davası açmıştı, 1.5 yıl sonra sonuçlandı sanırım, artış çok az oldu ama öncesinde üfe ye göre artış diye bisey yokmuş,dava sonucunda her yıl ufeye göre artış kararı da verildi.Davanın açılış tarihinden itibaren aradaki farkı da ödedi eşim. 1500 cook az artık,inşallah güzel bir arttırım olur

Eşimin eski eşi nafaka arttırım davası açmıştı, 1.5 yıl sonra sonuçlandı sanırım, artış çok az oldu ama öncesinde üfe ye göre artış diye bisey yokmuş,dava sonucunda her yıl ufeye göre artış kararı da verildi.Davanın açılış tarihinden itibaren aradaki farkı da ödedi eşim. 1500 cook az artık,inşallah güzel bir arttırım olur
1.5 yıl cok gec bir süre umarım sürmez bu kadar 9 ay oldu benim de açalı
Cok az gerçekten bir cıktıgmızda bile o kadar harcadığımız oluyor bazen

Ben 2 çocuğuma 5600 alıyorum. Birinin kreşi 6500. Nafaka düşürme davası açmış aptal! 300 lira verebilirmiş. Maaşı 30-35 bin.
Bakalım nolacak

Davanizin sonucunu muhakkak paylaşın lütfen bende aynı durumdayım.ben sağlık memuruyum 28 bin maaş alıyorum oda kamu işçisi 38 bin alıyor .çocuk için verdiği para 1700 onuda vermek istemiyor .bunun dışında hiçbir şeye karışmıyor .artık zoruma gitmeye başladı .ben kendimden kısıp cocuguma yapıyorum .o kendine lüks giyinip lüks yaşıyor.krese yazdircam dedim gelişimi için iyi 5 bin istiyor servisle 7 bin .başladı mahkeme ne dediyse oymuş kardeşi evlenirse ortada kalirmis.evlenebilirmis, durumu bu kadarmış .bu kadar verebilirmis .sinirlerimi bozdu bı enayi benim .

merhaba 3 yıl önce bosandım 5 yaşında kızım var. Babası memur( öğretmen ve maaşı dışında ek dersi de var ayrıca bir spor salonunda da hocalık yapıyor)ve 1500 lira nafaka veriyor. Ocakta nafaka artırma davası açtım hala sonuçlanmadı haftaya davamız var. Dava açıp kazananlar oldu mu ne kadar artırdı hakim ?
Babasına artır dediğimde artırmadı maalesef protokoldede her yıl artış oranını yazmamışız. Kızım kreşe gidiyor aidatı 4 bin devlet olmasına rağmen jimnastige gidiyor zaten diğer giderlerini az cok hepimiz biliyoruz asla uzlasmıyor
Verdiği özel dersler görünmediği için onu gelirinden saymaz mahkeme. Vergisini ödediğini sanmıyorum bu paranın. Ortayı bulma yoluna gitmezse eşiniz onu vergi dairesine şikayet edeceğinizi söyleyin.

Davanizin sonucunu muhakkak paylaşın lütfen bende aynı durumdayım.ben sağlık memuruyum 28 bin maaş alıyorum oda kamu işçisi 38 bin alıyor .çocuk için verdiği para 1700 onuda vermek istemiyor .bunun dışında hiçbir şeye karışmıyor .artık zoruma gitmeye başladı .ben kendimden kısıp cocuguma yapıyorum .o kendine lüks giyinip lüks yaşıyor.krese yazdircam dedim gelişimi için iyi 5 bin istiyor servisle 7 bin .başladı mahkeme ne dediyse oymuş kardeşi evlenirse ortada kalirmis.evlenebilirmis, durumu bu kadarmış .bu kadar verebilirmis .sinirlerimi bozdu bı enayi benim .
Gerçekten yazıklar olsun bunlara
Benim ex de öğretmen ek dersle birlikte 30 bini gecik maaşı var
Ben bu ay kızıma kreş parasıyla 7 bin ödeme yaptım bana verdiği para 1500 tl
Dava Ekim sonuna ertelendi maalesef sonucu yazarım

Back
X