Nafaka isteyen baba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mavigozlu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2025
73
66
3
43
Çalıştığım icin ve bundan dolayı cocuga bakamadigimi cocugun okula kendi hazirlandigini vs yazarak.Cocuk kimde kaliyorsa karsi taraf nafaka odemelidir diyerekten hem velayet hemde 15 bin nafaka talebinde bulunmuş bir baba hakkinda dusunuyorsunuz.Ayrica cocugum servisle gidip geliyor ve abisi var 13 yasinda.Ve calismaya oglum 4 yasindayken basladim.cok detay vermek istemiyorum ama ozamanda 13 yasinda bir abla vardi basinda.calistigim sure boyunca her ay maasinin tamamini kendise vermis biriyim.hepsi delilli cunku hep mobil bankaciliktan yolladim.Bir ay bile sektigi ay yok.Ben evde olsaydimda cocugum zaten okul formasini kendi giyecekti.tipki onun icin hersabah hazirladigim beslenmeyi okulda yine kendi yiyecekti.onun icin hazirladim yemegi yine kendi yiyecekti.Evet calismak zorundayim heleki su sürecte .Ama bir babanin ustelik ihtiyaci yokken.ustelik cocuga ne kadar iyi baktigimi ve ilgilendigimi bildiginden velayet talebinin olmadigi soylemisken.Dilekcede avukatinin bu sekilde yazmasini anlamadim.Tabiki kendi onayi olmazsa avukatta yazmazdi ama Allah şaşirtmadin demekten baska sey gelmiyor icimden.Ve ben tum yasattiklarina ragmen susmayi secip hicbir talebim olmadan halada yok.İnsanlarin bu kadar kotu olmasini anliyamiyorum.

ÇOCUK BENİM YANIMDA YANİ COCUGUMA BEN BAKİYOR VE HER TURLU İHTİYACİNİ BEN KARSİLİYORUM.

Son düzenleme:
Ayrica bu surecte cocugu icin maddi birsey yapmamis.hani cocuk kimdeyse karsi taraf nafaka oder diyorlarya peki neden kendileri acaba bunu uygulamadi.

bir tanıdığımızda aynı sekilde boşandı. çalıştığı için kendi velayeti babaya vermek istedi ama o. 2 çocuk, en kücüğü 11 yasında. ikisi için de babaya nafaka veriyor.

Adam cinsiyet eşitliğini hayata geçirmiş helal olsun deriz ne dicez madem çocuk sen olsan da bunları kendi kendine yapıyor babanın çok da bir katkısı yok al o zaman yine yapsın yani madem o kadar kolay sorumluluklarını almal ayrıca her ay evliyken maaş göndermeden önce keşke gözünü şimdiki gibi açsaydın geçmiş olsun o konuda maddi şiddet görmüşsün
evet babanın yaptığı bizim toplumumuza çok ters ama bence mantıklı çocuk sende kalsa çalıştığın halde sende nafaka isticektin babası değil mi bakmak zorunda dicektin sende annesi değil misin ver evladına vericeksin adama hediye vermiceksin 15 verme 5 ver ama normal yani

Hakkıdır
Çocuk ikinizin kimin yanında kalıyor diğer taraf çalışıyorsa bal gibide çocuğun giderleri için nafaka talebinde bulunabilir
Hiç cinsiyetçi olamam

Sövelim mi babaya? Ne istiyorsunuz?

Anladığım kadarıyla velayet ve nafaka davasını birlikte açmış. Baba olarak buna hakkı var. Kazanır kazanmaz bilemeyiz ancak velayeti alırsa muhtemelen iştirak nafakası ödersiniz. Velayet sizde olursa da o öder. Çocuk ikinizin ya hani.

Başlık sadece nafaka olduğuna göre çocuk gayrı resmi olarak babada ve velayetle nafaka istiyor diye anlıyorum. Talebi anormal gelmedi bana.

çocuğu bakımından çalısırken mahrum birakmadiniz ama velayeti almak icin mahrum biraktiginizi iddia ediyor öylemi?
Konunuz çok karışık velayet kimde anlaşılmıyor.
Velayet babada ise nafaka istemesi normal

Başlık sadece nafaka olduğuna göre çocuk gayrı resmi olarak babada ve velayetle nafaka istiyor diye anlıyorum. Talebi anormal gelmedi bana.
Hayir simdiye kadar bendeydi çocuk madem nafaka istemeyi biliyor, odemeyi neden bilmemiş diyor bir alt mesajda.
Çocuk annede sanirim

Konuyu herkes farklı anlamış, ben de farklı anladım.
Ben çocukların şuan sizde olduğunu, hem çalışıp hem çocuklara baktığınızı ve eski kocanızın şuan çalışmadığını ve bu yüzden sizden daha iyi bakacağını iddaa edip sizden hem velayeti hem nafaka istediğini anladım.

Ayrıntı vermediğiniz için doğru yorum yapmak pek mümkün olmayacak gibi, biraz daha ayrıntı verirseniz ve daha açıklayıcı yazarsanız daha doğru yorumlar alırsınız.

Çocukların biri 13 yaşında diğeri kaç yaşında?
Babalarının düzenli geliri var mı? Çocuklara bakabilecek düzgün bir yaşantısı var mı?

Çocuk şuan sizinle, eski eş nafaka ödemiyor ama kendi çocukla beraber 15 bin nafaka talebinde bulunmuş diye anladım ben.
Gayet de art niyetli bir istek.
Çocuk üzerinden sizden para koparmak derdi ve tabi huzursuz, mutsuz etmek. Alışmış evliyken her ay sekmeyen ödemelere.
İmkanınız varsa avukat tutun sizde.

Son düzenleme:
Cocuk benim yanimda ayrica hicbirsey talep etmedim bugune kadar bundan sonrada etmem.calismasaydimda etmezdim.sonucta cocuk benimde cocugum ve isteyen kendi sorumlulugunu bilir.illa bi tarafin birinden bisey istemesine mecbur birakmaz.ayrica ilk evliligimden de bir oglum var ve 13 senedir tek kurus almadan ben bakiyorum .karsi taraftan yani calismasaydimda almazdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…