Nafaka meselesi

bafri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
283
91
98
32
Kızlar, 1 ay önce anlaşmalı birşekilde boşandım. Ama şuan nafakayı vermeyeceğini söylüyor, sebep olarak eşyaları almamı gösteriyor ,ama protokolde eşler kendi aralarında paylaşılacaktır gibi madde vardı. Evden giderken bi kaç eşya götürdü bende kızımla kalacağım için çoğunu vermedim bana ya parasını verirsin yada nafakadan keserim dedi ben de kabul etmeyeceğimi hiçbirşey vermeyeceğim söyledim verdiği zaten anca geçinmemizi sağlayacak. Nafakayı ödemediği taktirde icra takibi nekadar sürede başlatırım ve nekadar sürede sonuçlanır. Birde hangi şartlarda düşürebilir nafaka miktarını sonuçta ben o miktarı vereceği taktirde bboşanmayı kabuk ettim.Anlaşmaya ter bşr durum değil mi

Kızlar, 1 ay önce anlaşmalı birşekilde boşandım. Ama şuan nafakayı vermeyeceğini söylüyor, sebep olarak eşyaları almamı gösteriyor ,ama protokolde eşler kendi aralarında paylaşılacaktır gibi madde vardı. Evden giderken bi kaç eşya götürdü bende kızımla kalacağım için çoğunu vermedim bana ya parasını verirsin yada nafakadan keserim dedi ben de kabul etmeyeceğimi hiçbirşey vermeyeceğim söyledim verdiği zaten anca geçinmemizi sağlayacak. Nafakayı ödemediği taktirde icra takibi nekadar sürede başlatırım ve nekadar sürede sonuçlanır. Birde hangi şartlarda düşürebilir nafaka miktarını sonuçta ben o miktarı vereceği taktirde bboşanmayı kabuk ettim.Anlaşmaya ter bşr durum değil mi
Kararın kesinleşip kesinleşmediği önemli. Çekişmeliye döndürebilir kesinleşmedi ise. Bir avukata danışın en iyisi.

Ben çekişmeli boşanma surecindeyim duruşma olmadı tedbir nafakası talep ettik ve direk icraya verdim karşı tarafla muhatap olmamak için 3 5 ayda sonuclanirmis benim farkli ama nafaka icra davalari bu süreyi buluyor direk icraya verin yüz göz olmaya gerek yok anlaşmalı boşanmışsiniz neye itiraz edip düşürecek ki aklınca eziyet ediyor

Bu arada ödemezse icraya verin yine ödemezse 90 gun hapis cezası var aklı başına gelir belki

Biz boşanma davasında nafaka belli olur olmaz icraya verdik 5 gün içinde sonuçlandı hemen.

Back
X