nafaka

pusulamyok

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2014
181
156
303
annem ve babam 8 yıl önce boşandılar sonra başkalarıyla evlendiler bu süreçte arada kalıp çok yıprandım . boşanma sürecinde annem asgari ücretten az bir maaşla çalışıp 4 yıl benii okuttu. babam hiç yardım etmedi. evlenirken babam yine yardım etmediği gibi bana takacağı bileziği bile ben aldm. sonradan öğrendimki düğünümde zarfla gelen paraları cebe indirmişşşş. kızım oldu hiç hediye almadı bile güya bizi sever... üniversitede okurken yazın babamın yanında kaldığımda kredi kartına çok borç gelince benim hırsız olabileceğimi düşünüp herkese anlattı ama kendi harcadığını anlayınca özür diledi.. ben sessizimdir boşanmalarında beni suçladı anneme ulaşamayınca....
şimdi de erkek kardeşime aylık 125 tl nafaka ödemedi diye annem onu mahkemeye verdi icra gelmiş emekli maaşından taksitle kesilecek. babam bu durumdada herzamanki gibi beni suçluyor . ki ben her ay kardeşime para gönderiyorum..

birde babamın eşi bana msj atmış telefonunu aç görüşelim die yani emir vermiş bana çok sinir oldum açmadım..kardesim lise sonda bu yıl özel okula verdk istda annemde zor durumda oğlu için istiyor nafakayı ama babam her zamanki gibi bizi suçluyor çok mu suçluyum bıktım artık suçlanmaktan çok kalbim kırılıyor usandım arada öğütülmekten... sizce ne yapmalıyım

Ben olsam eşinin telefonunu açar, kötü bir şey söylüyorsa ağzına yüzüne s....p sıvardım. ''Köpekler gibi ödeyecek 125 lirayı, sen babanın evinde 3 kuruş görmemişsin belli 100 liraya tenezzül ediyorsun.''dan girer, ''Dinin imanın para olmuş tam bir üvey annesin''den çıkardım zayır. Deli mi ne.

üzüldüm canım. annenin sözünden çıkma. babanın eşi ararsa açma. konuşmak zorunda değilsin sanırım. ya da üstteki üyenin dediğini yap. aayyy ne susucan yaa sümsük gibi, kaç kere geliyon dünyaya.. sinirlendim

Son düzenleme:
konuşmamayı düşünüyorum yani aslunda o babamın eşi bu duruma hiç karışamaz yaptığı utanç verici ama çok cahil biri ancak bağırıp çağırmaktan anlıyor iletişim kuramıyorum . yarın erken kalkıp işe gidicem sinirden uyuyamıyorum

anladığı dilden de konuşabilirsin..

Hiç kaale alıp telefonu açmayın,cevap bvermeyin.babalık öyle doğurtup doğurtup sorumsuzca sıvışmak değildir.o nafaka her ay maaşından kesilecek. O da bu şekilde bile olsa baba olduğunun farkına varsın.öyle bir adama hala baba diyebildiğiniz için sizi öpüp başına koyması gerekirken densizin yaptığına bak.

Son düzenleme:
Tatlım yazım dilinden öyle Hakkı'nı sonuna kadar arayacak, her lafa cevap verecek biri gibi gelmedin. Cok naif ve sessiz birine benziyorsun. Bence o kadının telefonlarına çıkma, belliki sana bağırıp çağıracak. Daha fazla sinirlerin yıpranmasın. Babanda kuzu kuzu ödeyecek onu, suçlu varsa oda babandır, üzme kendini boşyere. Mümkünse konuşma onlarla

konuşmayı bilmiyorlarsa hiç dikkate alıp telefonlarını açmayın
çocuğu yapmayı bildiyse nafakasını da ödeyecek

hep diyorum ebeveynler boşanıyor olan çocuklara oluyor diye buda kanıtı. Hiç kimseden çekinme hatta sen ara bağır çağır kapat telefonu

125 tl para mı ya?
odeyemeyecek
ınsanlar bacak kadar cocuklarına 1000 tl nafaka alıyor

125 tl ne oyle sakız parası gbı....nafaka arttırımı davasıyla onu 300-400 yapsın annneızde o zaman görsun babanız nafakayı
çok yuz vermıssınız bu baba musvettesıne

Baban nafakayı vermek zorunda canım bence bu konudaki iletişimin seni yıpratmaktan öteye geçmez boşver .Onca yaşanmışlıktan sonra neyleyim ben öyle babayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…