nafaka?

Yok canım kusura bakma geçmişe bakmadan söyledim bir yandanda benin ufakligi oyaluyorunda. Ama haklisin insanın başına neler geliyor Babamda mecbur bakacak sana ama bağımlılığından kurtul sen yinede

Başta davanı geri çek. Sigortali işe başlarsa kesilir nafakan. Bir şekilde öğrenci olmaya bak. O zaman 25 yaşina kadar alırsın.

Bende meraklıdır demedim biz kendi aramızda konuştuk hallettikten sana ne oldu da ilimizin arasındaki konuşmaya burnunu sokma gereği duydun

Kendiniz eminim 18 yaşında çalışmaya başlayıp kesinlikle baba parası yememişsinizdir yetişkin halinizle?!? Evlenene kadar baba evinde k.ç büyütüp sonra da çeyizi nişanı babanıza yıkmamışsınızdır eminim.

Bu kız burda babam neden düğünümü yapmıyor deseydi aaaa düğün yapmak ana babanın görevi bik bik yazardınız ama?!?

Baba parasına göz dikme çalış diyen birinin koca parasıyla geçinmesi ayrıca ironik.

Konu açan insanlara cevap verip dertlerine yardımcı olmak yerine neden .... yapmıyorsun denmesi canımı sıkıyor o yüzden. Konu sahibesinin kendi beyni yok sanki???

Sen arkadaşım konu sahibiyle olan diğer konuşmalarını gordunmu belliki gormemissin.ayrıca evet ben 18 değil ama 20 yasında çalışmaya başladım.babamdan hiç harçlık istemedim evlenirken de biriminin vardı onu harcadim. Şuanda da calismiirsam eşim için vermediği ve yeni bebeğim olduğu için madem izin vermiyor eşek gibi bakacak bbana .ve sen beni yargilarken benden daha betetini yapiirsun bilip bilmeden benim hayatımı yorumlayıp yargiliyorsun

Siz yorum yaparken konu sahibesini yargılamadınız mı peki? Neyse, size eşşeğinizle mutluluklar diliyorum iyi geceler.

Toplumumuzda genelde böyle olduğu için çok normal karşılanıyor .
Kız akıl almak istemiş ne cevap verilmiş.
Evlenenirken baba eşşek gibi herseyi yapmak zorunda. Evlendikten sonra da eşşek koca bakmak zorunda...
Ne güzel hayat ya..
Aklıma şey geldi bincem fıstığın üstüne vurucam kırbaci vurucam kirbaci :)

dünyaya gelmeyi ben secmedim ve evimde üşüyorsam bir soba bile alamıyorsam suan babam yüzünden benim almak istediğim para keyfi bir ihtiyac içinmi sizce Mazef ? dediğim gibi ben de düşünmesini biliyorum iş bulup kendi yoluma bakmayı ama yoksa yoktur.babam 2 yasımda terketti ve yıllarca nafaka ödemedi.Bende bayılmıyorum almaya parasını ama en azından bunu yapmak zorunda çünkü onun yüzünden dunyaya geldim.Siz babanızın parasını hiçmi harcamadınız

scodelario bak üçüncü kişileri karıştırmadan direk sana söylüyorum baban sana nafaka odememeli çünkü zaten baban sana bakip ihtiyaçlarını karsilamak zorunda devletin belirlediği o miktar bir ay belki artacak bir ayda belki yetmeyecek. Ama bu adam sana anladığım kadarıyla mahkeme mecbur bıraktığı için o parayı oduor.sende alacaksın tabi en doğal hakkın.ama ben senin yerinde olsam o anki durumum uygunsa bulurum bir iş hiçbir şekilde onun parasına bakmam.dun de sana anlatmaya çalıştığım buydu." babamdan nafaka alacağına calissana" demisim gibi aksetti sana ama aslında demek istediğim bu.umarim kendimi anlatabilmisimdir.

İnsanlar ne kadar anlayassiz. Annem birakti gitti desen oyle anne mi olur diye topa tutarlardi. Baban terk edince nafaka vermek zorunda değil oluyor. Cocuk sadece kadinlara mi ait. Babasi hayattaysa destek olacak arkadasim. Devlet nafakayi kessede babasi al kizim su parayi bi ihtiyacini gidereceksin diyecek

Boşver cnm bazı arkadaşlar böyle burada bol keseden atarlar evlerinde kedi misalidirler
Bir bakmissin baba mecbur bakacak derler bir bakmissin baba mecbur degil evlendirme ye derler burada tutarsızlık diz boyudur

Boşver cnm bazı arkadaşlar böyle burada bol keseden atarlar evlerinde kedi misalidirler
Bir bakmissin baba mecbur bakacak derler bir bakmissin baba mecbur degil evlendirme ye derler burada tutarsızlık diz boyudur
Tesekkur ederim dünden beri içim sisti soylemedigim hatta düşünmedigim şeyler için syclaniyorum dünden beri

Is bulmaya bak bence. Aof de okusan bile nafaka miktarin indirilebilir. Annen calisiyor mu, ev sizin mi kira mi, baban emekli olmus maasi ne kadar, babanin kendine ait evi var mi, nerede kaliyor ailesiyle mi hepsi hakkaniyete gore dengelenirse indirim olabilir dedigim gibi. Cok dusuk aliyorsan nafaka yukselebilir de.

acaba farkina varıp da geriye dönük faizle isteyebilir mi babaniz bence bunu bir avukata sorun yazık yasal faizi ile geri odeme durumu olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…