nafaka?

Keske dese öyle babalar da vardır mutlaka.benim babam şaka gibi bir miktar ödüyor ve onu bile kesmeye calıstı en başta.

öğrenci olsaydınız yükseltmek için dava acabilirdiniz
şu an hiç öyle şeylere girişmeyin
hatta olan nafakayı kaybedebilirsiniz de
çalışmanızı engelleyecek bir hastalığınız var mı ve şu an ne kadar aylık nafaka

150 tl ödüyor ayda.Hastalıgım yok bulunduğum yer yazlık ve ufak bir ilçe bundan dolayı iş bulamadım henuz sezon da kapalı.

150 tl ödüyor ayda.Hastalıgım yok bulunduğum yer yazlık ve ufak bir ilçe bundan dolayı iş bulamadım henuz sezon da kapalı.

çok az gercekten
kaç yaşınızdan beri ödüyor bu miktarı
bir de babanızın iş ne maaşı nasıl
keşke öğrenciyken arttırılmasını talep etseydiniz kolay olurdu

çok az gercekten
kaç yaşınızdan beri ödüyor bu miktarı
bir de babanızın iş ne maaşı nasıl
keşke öğrenciyken arttırılmasını talep etseydiniz kolay olurdu
3 yıldır ödüyor sanırm
babamın emekli maası var.sporcuydu eskiden suan da bir işte calısıyor ama tam bilmiyorum ticaret galiba.Maddi durumu cok eminim ki iyi eşi de zengin.ama adam bize pay cıkmasın diye üstüne bişey almıyor eskiden avukatımız demişti sürekli üstüne ev alıp devrediyormus bunun gibi seyler.evli iki kızı daha varmıs kucuk.birde benim ablam var toplamda 4 cocuk oldugu için düşük bagladılar

Okul okuyan birine 150cok az biraz ustune gidilse 500e yakin alinabilirdi
Ben cocuklugunuzdan. Beri boy,e oduyor ssanmistim
Neyse artik Suan icin uyuyan devi uyandirmayin size odensin en yakin zamanda is bulursunuz insallah

okuyorsaniz ve bekarsaniz babaniz yahut annenizden nafaka talep etme hakkiniz var. bir avukat tutmali yahut imkaniniz yok ise adliyeye giderek adli destek - ucretsiz avukat talebinde bulunmalisiniz.

konu sahibi açıklamış
adamın bir tek emeklilik maaşı var görünüyorsa gelir olarak, (başka gelir göstermiyormuş adam, üstüne bişey de yok) bağkurdan ve erken emekliliklerden emekli maaşı alanlar bilir önceden daha da azdı 700-800 liralardaydı şimdi sanırım 1000 TL gibi bir miktardır (kamu emeklilerinin farklı ama bu adam sporcuymuş filan primleri düşüktür kısacası)
evli kızlara nafaka çıkmaz ama 3 sene önce 18 yaşındaymışsınız ki öğrenci olmasanız size de çıkmazdı (sanırım o zaman henüz lise öğrencisiydiniz) ancak o şekilde nafaka çıkmıştır size; 700 lira görünen gelire de 150 lira nafaka çok normal adamın "resmi" geliri 700 diyse size 500 lira verecek hali yok.
şimdi öğrenci de değilseniz zaten nafaka davası açarsanız doğrudan kesilir
umarım babanız fark edip öğrenciliğiniz bittikten sonra yatan nafakaları geri istemez

bir baba evladını yuvadan uçuncaya yada ayakları üzerinde durabilinceye kadar masraflarını karşılamakla yükümlü bana göre. bu onun asli görevi sizin okuyup bir işe girinceye kadar en az size karşı görevleri var.. çok üzüldüm siz öyle yazınca..

peki okumuyorsanız iş mi bulamadınız?

Nafakasını bile zoraki veren zavallılar da babayım diye ortalıkta geziyor ya harbiden dünyanın çivisi çıkarken sıvayı da kaldırmış

O kadar çok şerefsiz var ki evladının nafakasını zorla veriyor, maaşından kesiliyor. Al evladım paran demiyor.

Vermemek için 40 takla atan malı mülkü akrabanın üstüne yapan o kadar çok ki. Allah ıslah etsin.

İşe başlarsan kesilir mutlaka, bence hiç ses etme baban farkinda değildir

Valla eşim yurtdışında birkaç aydır biliyorsun ben de çalışıyorum ama eşimin maaşı Türkiye'de eksik yatıyor diye geçen ay babam epey destek çıktı hani evlat her zaman evlattır bizde hiç büyümez ama bu zihniyeti idrak edemiyorum kabul edemiyorum bunları bi elime geçirsem ah bi geçirsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…