Naif insanları neden sevmiyorsunuz?

Naif bu mu demek ya?
Bir yanlışlık var bence.
Ben laf altında kalmam.
Haksızlığa susmam.
Tartışmak isteyenle ölümüne tartışırım.

Ama hepsinde o kadar hakliligimdan eminimdir ki aradan yıllar geçse de sinirim geçse de yine olsa yine aynı tepkiyi gösteririm diyebiliyorum.

Ama aynı ben öncelikli olarak her zaman güzelliği tercih ederim.
Bir insanı kirmaktan korkarım. (Beni kirmadiysa eğer :) )
Bir durumu değil bir çok durumu hesaplar düşünmekten kendimi o kadar yorarim ki yeter ki benim yüzümden kimse üzülmesin, zorda kalmasın.

Örneğin geçen yemek yemeye bir yere oturdum. Siparişim yanlış anlaşıldığı için yanlış geldi. Garson geri götürüyordu ki sordum. Bu yanlış siparis size olumsuz etki edecek mi maaş kesintisi gibi?
Eger öyleyse onu alırım sorun yok dedim.
Oysa belki ben onu severek yiyemeyecektim.

Neyse bu tarz fedakarliklarim da vardır.

Evet naif biri olduğumu düşünüyordum.
Bu konuya kadar :)

Sizin bahsettiğiniz şey naiflik değil pısırıklık valla:KK70:

Üstelik hiç de kıskanılacak birşey değil.

Biri birşey söylediği zaman haklıysa haklısın derim, haksızsa tartışma çıkmasın diye susup oturacak değilim. Gerekirse savaş boyalarımı sürmesini de bilirim:KK53:

Naif bu mu demek ya?
Bir yanlışlık var bence.
Ben laf altında kalmam.
Haksızlığa susmam.
Tartışmak isteyenle ölümüne tartışırım.

Ama hepsinde o kadar hakliligimdan eminimdir ki aradan yıllar geçse de sinirim geçse de yine olsa yine aynı tepkiyi gösteririm diyebiliyorum.

Ama aynı ben öncelikli olarak her zaman güzelliği tercih ederim.
Bir insanı kirmaktan korkarım. (Beni kirmadiysa eğer :) )
Bir durumu değil bir çok durumu hesaplar düşünmekten kendimi o kadar yorarim ki yeter ki benim yüzümden kimse üzülmesin, zorda kalmasın.

Örneğin geçen yemek yemeye bir yere oturdum. Siparişim yanlış anlaşıldığı için yanlış geldi. Garson geri götürüyordu ki sordum. Bu yanlış siparis size olumsuz etki edecek mi maaş kesintisi gibi?
Eger öyleyse onu alırım sorun yok dedim.
Oysa belki ben onu severek yiyemeyecektim.

Neyse bu tarz fedakarliklarim da vardır.

Evet naif biri olduğumu düşünüyordum.
Bu konuya kadar :)
Evet naifsiniz bence de :)

Kadın naif kibar olur lafın beni rahatsız etti.
erkek de naif kibar olur.
İNSAN naif kibar olur

Sizin bahsettiğiniz şey naiflik değil pısırıklık valla:KK70:

Üstelik hiç de kıskanılacak birşey değil.

Biri birşey söylediği zaman haklıysa haklısın derim, haksızsa tartışma çıkmasın diye susup oturacak değilim. Gerekirse savaş boyalarımı sürmesini de bilirim:KK53:
Hımmm ya ben herkesle muhatap olmam.örnek vereyim mesela aklıma gelen.müdürüm e evrak teslim edecektim.burada versem olur mu dedim ters bir sesle hayır odama heyireceksiniz dedi.oradan görevliyi çağırdım bunu müdür beyin odasına bırakın dedim.muhatap olmadım mesela.pısırık mıyım ben acaba peki

ilk mesajıma da cevap verirseniz ona göre cevap vericem.
naif olmayanların hadsiz ve gıybet yapan tipler olduğunu düşünüp ben naifim diyorsanız evet kötü birşey.
Hayır naif olmayanların hadaiz olduğunu süşünmüyorum gıybet yaptıklarını düşünmüyorum.naif olanların yapmadığını düşünüyorum

Cennet mahallesi Pembe ile rahmetli Lady Di arası geniş bir yelpazem var. "Kadın dediğin"li hiçbir cümlenin beni tanımlamasına izin vermedim, milletin hakkımda ne düşündüğü de umursayacağım en son şeyler arasında.

Cennet mahallesi Pembe ile rahmetli Lady Di arası geniş bir yelpazem var. "Kadın dediğin"li hiçbir cümlenin beni tanımlamasına izin vermedim, milletin hakkımda ne düşündüğü de umursayacağım en son şeyler arasında.
Herkesin durumuna höre muhatap olursunuz yani.doğru mu anladım?

Hımmm ya ben herkesle muhatap olmam.örnek vereyim mesela aklıma gelen.müdürüm e evrak teslim edecektim.burada versem olur mu dedim ters bir sesle hayır odama heyireceksiniz dedi.oradan görevliyi çağırdım bunu müdür beyin odasına bırakın dedim.muhatap olmadım mesela.pısırık mıyım ben acaba peki

Bu pısırıklıktan ziyade hadsizlik bence. Hem müdüre karşı hem görevliye karşı.

Görevli dediğiniz kişi evrak getir-götür yapmak için görevlendirilmiş değil sanırım. Müdürle muhatap olmamak için onu kullanmanız doğru mu sizce?

Kaldı ki müdürle muhatap olmama lüksünüz yok. Yanlış ve haksız bir işlem talep etmediği sürece üstünüzün söylediği şeyi yerine getirmeniz gerekiyor. İş sonuçta bu, trip atamazsınız.

Hayır, kimin bendeki hakkı, gözümdeki yeri neyse ve nasıl davranmak istiyorsam öyle davranırım.
Aynı şey işte herkesin durumuna göre.sizdeki durumuna göre.ben de neysem öyle davranırım içimde cennet mahalleli pembe yok.o yüzden pembe gibilerle seviyeli muhatap olurum.uzak.yakınlaşmam.

Bazi insanlara karsi naifim ben, bu beni anladiginiz gibi safta yapmaz aptalda. Iyi niyetliyim sadece, ama her zaman degil tabii

Zerafet dis gorunus olarak mi diyosun:) gayet zarif oldugumu soylerler, goruntu olarak ama asla citkirildim degilimdir. Konusurkende oyle kibarimdir karsidakine karsi. Yapmacik degil ama..

Lafta sokabilirim dedikoduda yapabilirim ama direkt yuzune soylemeyi tercih ederim. Sinsi ve icten pazarlikci insanlari sevmem.

Haricinde hakkimi savunurum nerdeyse her zaman..savunmadigim bi zaman varsa ya ugrasmak istemiyorumdur ya da goturusu getirisinden coktur:)

Hayır naif olmayanların hadaiz olduğunu süşünmüyorum gıybet yaptıklarını düşünmüyorum.naif olanların yapmadığını düşünüyorum

o zaman ilk mesajınızı düzenleyin zira bu dediğiniz gibi anlaşılmıyor.
naif olmak iyi yada kötü diyemeyiz.
her durum için verilecek tepkiler farklıdır.
her durum için alttan alıyorsanız o naiflik olmaz. ince bir çizgi var eziklikle arasında.
mıyır mıyır bir kendini ifade şekli naiflik değildir.
mügehatun vardı burada öyle yazardı içim şişerdi millette hastasıydı üslubunun, sorsan naif derler bana göre mızmız dı mesela.
naif olmak nazik olmaktır. mız mız olmak değil. şımarık olmak hiç değil.

Bu pısırıklıktan ziyade hadsizlik bence. Hem müdüre karşı hem görevliye karşı.

Görevli dediğiniz kişi evrak getir-götür yapmak için görevlendirilmiş değil sanırım. Müdürle muhatap olmamak için onu kullanmanız doğru mu sizce?

Kaldı ki müdürle muhatap olmama lüksünüz yok. Yanlış ve haksız bir işlem talep etmediği sürece üstünüzün söylediği şeyi yerine getirmeniz gerekiyor. İş sonuçta bu, trip atamazsınız.
Hımm...muhatap olmadığım çok oldu selam vermediğim.kendi geldi barıştı benimle :)

Muhattap olmamak için cevap vermemek naiflik değil zaten.
Naif kelime anlamı tecrübesiz, deneyimsiz, doğal, sade, saf
Bir de kibar ve nazik olmak.
Müdürünüze kızıp odasına tekrardan gitmek yerine başka birini göndermek, yada yazdığınız gibi cevap vermeye tenezzül etmediğiniz insanlara cevap vermemek bu sıfatların hangisine uyuyOr? Kavgacı biri değilim diyebilirsiniz belki...

Back
X