Naif insanları neden sevmiyorsunuz?

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.091
158
39
yani naif olmak aptallık ya da akılsız olmak mıdır?laf söylendiğinde cevap vermeyebilrim karşımdakinin seviyesinde olmak istemeyenilirim.hakaret etmeden uzlaşmak için konuşan insanlarla tartışıp,saldırma amacı yaşıyan insanlarla konuşmak istemeyebilirim.yani laf sokana illa laf mı sokmalıyım?
Karşındakine laf söyleyen,karşısındakine aynı hadsizlikle cevap veren,gıybet yapan tiplerden olmak zorunda mıyız ya:KK54:
Naifiz diye aptal mı olmalıyız?ne bileyim ya dünya bana garip geliyor hele az önceki naiflik konusundan sonra.
Kadın naif,kibar,zarif olur ya hu.kıskançlık diye düşünüyorum ben

Kadın naif,kibar,zarif olur ya hu.
Bugün de kadın olmadığımı öğrendim şükür.

Naiflikten kastınız kibarlık, saygılı olgun davranma ise sorun yok. Ama karşınızdaki kişi sizi ezerken sesini çıkaramama veya ne bileyim burnu havada olma ise saçmalık.
Gıybet yapmayan insan naiftir diye bir şey yok.

Çünkü naif insanlar güçsüz olur, özguvensiz olur, kendini savunamaz, hakkını arayamaz, fazla duygusaldır, melankoli yapmayı sever, herseyi dramitkestirir.

Naiflik ile nezaket faklı şeylerdir, her naif insan nezaketli ve saygılı değildir.
Gıybetle naiflik arasında kesinlikle bir bağlantı yoktur. Hatta dramatik takıldıkları için gıybettin dibine vurduklarini düşünürüm.

Kıskanmak mi :) güldüm sadece

Sevmiyorum diyemem, tarzım değil böyle insanlar.

Kadın kibar, naif, zarif olur diye bir şey yok. Kimse de kimseyi bu nedenden kıskanmaz :/ Biri size bir şey söylediğinde cevap vermiyorsanız sizin kaale almadığınızı düşünüp gayet de sevmeyebilir.
Saldırı amacı yaşıyan birine nasıl cevap vermeliyim mesela?cevap berdiğinizde arkası gelecek be kavga çıkacak belli ki

Bugün de kadın olmadığımı öğrendim şükür.

Naiflikten kastınız kibarlık, saygılı olgun davranma ise sorun yok. Ama karşınızdaki kişi sizi ezerken sesini çıkaramama veya ne bileyim burnu havada olma ise saçmalık.
Gıybet yapmayan insan naiftir diye bir şey yok.
Karşımdaki bunları söylerken ben ezildiğimi düşünmüyorum onun ezik olduğunu düşünüyorum cevap vermeye gerek duymuyorum.burnu havada sanarlarsa sansınlar

Çok değişik bir kategorilendirme.
Kendimi hiç bir zaman naif, kibar, zarif olarak adlandırmadım hiç.
Asillik her zaman iyidir. Kadın dediğin hakkını arayacak, savunacak, herşeye rağmen güçlü olacak, kendini ezdirmeyecek. Kendisini ezmeye çalışanlara sessiz kalmayacak. Sessiz kalınca naif mi oluyor yani?

Hiç tercih alanıma girmiyor bu dedikleriniz.
Birazda yanlış düşünce.

Çok değişik bir kategorilendirme.
Kendimi hiç bir zaman naif, kibar, zarif olarak adlandırmadım hiç.
Asillik her zaman iyidir. Kadın dediğin hakkını arayacak, savunacak, herşeye rağmen güçlü olacak, kendini ezdirmeyecek. Kendisini ezmeye çalışanlara sessiz kalmayacak. Sessiz kalınca naif mi oluyor yani?

Hiç tercih alanıma girmiyor bu dedikleriniz.
Birazda yanlış düşünce.
Katılıyorum.asillik iyidir.hiç ses çıkarmamak değil kastım zaten.abuk subuk tiplere ses çıkarmamak muhatap olmamak.

yani naif olmak aptallık ya da akılsız olmak mıdır?laf söylendiğinde cevap vermeyebilrim karşımdakinin seviyesinde olmak istemeyenilirim.hakaret etmeden uzlaşmak için konuşan insanlarla tartışıp,saldırma amacı yaşıyan insanlarla konuşmak istemeyebilirim.yani laf sokana illa laf mı sokmalıyım?
Karşındakine laf söyleyen,karşısındakine aynı hadsizlikle cevap veren,gıybet yapan tiplerden olmak zorunda mıyız ya

naifin karşıtı bu değil yalnız. naif değilsen gıybet yapıyorsun hadsiz konuşuyorsun diye birşey yok.

Katılıyorum.asillik iyidir.hiç ses çıkarmamak değil kastım zaten.abuk subuk tiplere ses çıkarmamak muhatap olmamak.
Zaten ağzınızı 1 açarsınız 2 açarsınız baktınız karşınızdakinin seviyesini anlarsınız susarsınız. Siz sustuğunuzda o hala hebele hübele konuşmaya devam eder. Akıllı zanneder kendini.

Back
X