namaz kılamıyorum :(

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba kızlar.Ben namaza başladığımda hep bir şeyler ters gidiyor sanki.Ya abdestimizin bozulduğunu hissediyorum ya da ufacık bir kanama oluyor,elimde kolumda v.s.Abdest alırken bile ağza burna 3 kere değil de on kere alıyorum.Bir bakıyorum akıntı gelmiş. Sinirleniyorum sonra da kılmıyorum.Ben sürekli günlük pedimi değiştiren birisiyim.Ve çok fazla akıntı gelmekte.Yani abdest aldığım an her an bozulabilir.Bu durum yüzünden de çok canım sıkılıyor.Abdest al 1 dk sonra bozulsun. Benim normalden fazla akıntı olduğu için abdestim bozulur mu,sürekli pedi değiştirmem gerekir mi,namaz kılarken gelen akıntı abdesti bozar mı??Bu konuda bilen varsa yardımcı olabilir mi?? Bir de ben nasıl yenebilirim bu vesveseleri :(

Son düzenleme:
cnm bu konuya enn ıı cevap diyanet işleri kadın vaize lerden ögrenebılırsın dua ilee...net den numr..alabılırsın ben aklıma takılanı soruyorum...

Merhaba kızlar.Ben namaza başladığımda hep bir şeyler ters gidiyor sanki.Ya abdestimizin bozulduğunu hissediyorum ya da ufacık bir kanama oluyor,elimde kolumda v.s.Abdest alırken bile ağza burna 3 kere değil de on kere alıyorum.Bir bakıyorum akıntı gelmiş. Sinirleniyorum sonra da kılmıyorum.Ben sürekli günlük pedimi değiştiren birisiyim.Ve çok fazla akıntı gelmekte.Yani abdest aldığım an her an bozulabilir.Bu durum yüzünden de çok canım sıkılıyor.Abdest al 1 dk sonra bozulsun. Benim normalden fazla akıntı olduğu için abdestim bozulur mu,sürekli pedi değiştirmem gerekir mi,namaz kılarken gelen akıntı abdesti bozar mı??Bu konuda bilen varsa yardımcı olabilir mi?? Bir de ben nasıl yenebilirim bu vesveseleri :(

canım öncelikle Allah kabul etsin ne olursa olsun hiç bırakma hep kıl inşallah

bende de aynı sorun var gün içinde 4-5 kere günlük ped değiştirdiğimi bilirim.

benim bir arkadaşım bu konularda biraz bilgilidir şey önermişti tam nasıl anlatcam bilmiyorum ama genital bölgende tam akıntının geldiği o deliğe doğru(tabi Allah korusun zorlamadan iyce içeri fln değil) küçücük bir pamuk koy o pamuk ıslanıp iç çamaşırına düşene kadar abdestin bozulmaz demişti onu deneyebilirsin biraz rahatsız ediyor ama
bende bazen çok zorlanıyorum kaç defa rekatları karıştırıp başa dönüyorum fln ama yılma kıl
bir de birşey söylicem bizim lisedeki din kültürü öğretmenimiz namaz kılarken iç çamaşırınız oradan su içecek kdr temiz olmalı demişti(tabi bu benzetme) o yüzden ben mecbur sık sık değiştiriyorum ya günlük ped koyuyorum ya pamuk fln filan ama yılma sendekıl inş.

Canim bunlar normal vesvese sendromlari :D kafana takma, basta akintiya gelince abdestin bozulmuyor asiri geliyorsa yani bezden tasicak kadar o durumda bozulur fakat sende ki özür de olabilir o durumda yapicagin her ezan okunduktan sonra abdest alicaksin taa diger vakite kadar ibadetini yapa bilirsin namaz kuran okuma vs...
abdest alirken ayhh 3 mü oldu 2 mi oldu diye bir fikir gelirse aklina 3 oldu de birak :) bu bende de vardi böyle yapa yapa gecti hamd olsun ama sakin kilmamazlik yapma zaten laniyenin amaci da bu yenik düsme insaALLAH...
ayrica hem ped hemde pamuk kullan iki kat korunma insaALLAH :)

Son düzenleme:

Abdest alirken surekli burnun kaniyorsa o abdeste devam edip, namazi kilacaksin. Elinde olan birsey degil kani durdurmak, ya da kanama dursun diye beklersen vakit de cikabilir. Bir de abdest almadan evvel pamuk kullanarak tampon yap ki akinti gelmesin, akinti geliyorsa ve durduramiyorsan yapacak birsey yok, zira namaz kilarken de gelebilir akinti, namazi bozman ya da terketmen gerekmez bu durumda, devam etmelisin. Vesvese hep bunlar, her ibadet edende oluyor, daha ne vesveseler var sadece senin basinda degil yani.

Allah namazlarini ve ibadetlerini terkettirmesin, kabul etsin insallah.

Son düzenleme:
Yazdığınız şeylerin çoğu şeytanın verdiği vesvese, bazen bana da oluyor, abdestim bozuldu şüphesine kapılıyorum, abdest alırken bazen 10 dakika sürüyor, bir türlü niyet edip kendimi veremiyorum. Bu durumda yapacağınız şey çok basit, düşünmeyin, yani o an abdest aldığınızı, namaz kılacağınızı düşünmeyin. Hani yemek yerken nasıl yemek yiyorum diye düşünmüyoruz, abdest alırken de aynısını yapın. Mesela burnunuza 3 defa yerine 10 defa su çekiyormuşsunuz ya, bunu yapmayın, 3 defa çekin. Tamam deyin düşünmeyin oldu mu olmadı mı diye. Akıntı olayı çoğu kadında var, ama inanın düşündükçe daha çok oluyormuş gibi geliyor. Abdestim var mı, kaçtı mı diye sürekli onu kontrol etmeyin. Abdestim aklımda deyin, bir daha düşünmeyin hiç. Kılamıyorum, düzgün olmuyor, tam olmuyor diye asla düşünmeyin. Şeytanın istediği o zaten. Aklınızı karıştırıp, ibadetinize şüphe düşürmek. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah, siz kalbinizi ferah tutun, kafanıza takmayın, abdestim kaçtı mı, namazım tam oldu mu diye, Allah çok büyük biz yapacağız o kabul eder inşallah...:31:

​Arkadaşım namaz ile ilgili soruları en iyisi diyanete sor çünkü bu sorularına en uygun cevabı onlar verecektir.

nacizane fikrim ; vesvese seytanın işidir ..
namazdan vazgeçme arkadaşımm :16:
ilk sorumlu olduğumuz şeydir bizim :16:
inşallah kabul eyler rabbim dualarımızı :49:
doktora gidebilirsin akıntı için de :16:

beyaz renkli akıntı miktarı aşırı olmadıktan sonra abdesti bozmaz. erkeklerin yapısı ile kadınınki farklı. yorum farklılıklarından çıkmış bişey bu akıntıdan abdest bozulma işi. peygamberin eşi aişe sefere bile çıkmış akıntı abdesti bozsa nasıl olacak? nasıl namaz kılanilecek. en ufak akıntının abdesti bozdugu söyleniyor ama bu erkek biyolojisine göre yapılmış bi yorum. islam kolaylık dinidir az ya da çok beyaz akıntı her kadın yaşıyor ben çalışıyorum öğle arası abdest alıyorum öğle ve ikindiyi kılıyorum o abdestle. akıntı işine bakarsak kılmamam lazım abdestim yok diye. çamaşırdan taşıcak kadar olmadıkça abdest bozulmaz. tabi fırsat varsa abdest alırsın ama bi süre fırsatın varsa bile alma, vesveselerden kurtulmanın yolu budur. vesvese çok büyük de olsa duymazdan gel kıl namazını böylelikle kurtulursun.
allah yardımcın olsun

Eğer akıntı geliyorsa,bu akıntı sürekli oluyorsa özür hükmünü taşır.
bu halde her namaz vaktinde abdest almalısın çamaşırını da değiştirmek
zorunda değilsin..
kaynak: tv ve internet

2.Sürekli olmayan akıntı ise mesaneden geliyorsa her halükârda abdesti bozar ve akıntı çamaşıra değdiğinde necaset olduğu için çamaşırın değiştirilmesi gerekir. Pet ve benzeri bir şey kullanılıp onun atılması ile de temizlik sağlanır.
İdrar yollarından değil de rahimden gelen ve bir çeşit rutubet olan sıvı, fukahanın büyük bir bölümüne göre abdesti bozar. Bozmayacağını ve sümük gibi sayılacağını söyleyen de vardır. Tıbbın verdiği bilgiler de bu ikinci görüşü teyit etmektedir.
Buna göre ihtiyaten abdestini yenileyen bir hanım daha iyi olanı yapmış olur. Böyle yapmayana da yanlış yaptığını söylemeyebiliriz.

kaynak: tv ve internet

Yardımcı olduysam ne mutlu :)

Canım gaz kaçırma vesvesesi hemen hemen her namaz kılanda olur.Peygamber sav,şeytan namaza duracağınız vakit makatınıza üfler, koku veya ses çıkmadan namazı bozmayınız.Bu şeytanın oyunudur.Buyurmuştur.Ayrıca akıntı gelmesi abdesti bozmuyor.Kan gelmesi de bozmuyor.sahabe namaz kılarken okla vuruluyor ve o halde namazını kılıyor.Ayrıca hz.ömerde kanlı vaziyette namazını kesinlikle bozmuyor.Bunlar seytanın oyunlarıdır.Sen bu oyuna aldanma ve namazını terk etme.

Bende abdest alinca hemen bozuluyor yada ben bozuldumu acaba diye şüpheli duruma girince bozulmadiysada bozulmus oluyor

Annemle babama imreniyorum bu konuda ya.
Bi abdest aliyorlar kac vakit kılıyorlar o abdest ile. :nazar:

Benim de abdestle ilgili öğrenmek istediğim çok şey var. Netten araştırıyorum, beni rahatlatan bilgilere ulaşıyorum ama yine de şüphe ediyorum çünkü mezhep farklılıkları var. Cevaplar hangi mezhebe göre? bunlar belirtilmiyor. Siz diyaneti arayıp mezhebinizi de belirterek ona göre cevap isteyin. En mantıklısı bu.

Vesvese arkadaşım çoğu. Ki görünüşe göre şeytan amacına ulaşmış demekki, baksana kılmıyorum bazen sinirlenip diyorsun. :50:

Akıntı konusunda da iki görüş de var. Bazı din alimleri onu özür kabul ediyor ve abdestin bozulmayacağını söylüyor. Ama çoğunluk da: o ıslaklık dışarı çıktığı an abdestin de namazın da bozulduğunu söylüyor.

Bunun için günlük ped bir çözüm değil yani. Zaten sağlıksız olduğunu söyleyenler var onun...

Steril pamuk, yahut temiz ve ütülenmiş bezler kullanabilirsin bunun için. (Bez bana meşakkatli ve kullanışsız geliyor. Onu sürekli yıkamak, kurutmak ütülemek falan zor bence.) Pamuk hem temiz oluyor, hem tek kullanımlık olması iyi, hem de hava aldığı için sorun olmaz diye düşünüyorum.

Nasıl kullanırsan abdest bozulmaz onu söyleyeyim. Gelen akıntıyı o koyduğun pamuk durdurur, ama o pamuk orada ıslanıp düşmemeli. Düşerse yine abdestin bozulur. Bunun için pamuğu uzunca çamaşırına koyabilirsin. O zaten yapısı itibariyle tenine yapışıyor ve orada kalıyor. :17: Burada bir konu okumuştum, hatunun biri olayı yanlış anlayıp afedersin ta içeri doğru tepmiş, fena sonuçlar olmuştu. Öyle olmasın diye biraz ayrıntılı açıkladım. :1:

Bende abdest alinca hemen bozuluyor yada ben bozuldumu acaba diye şüpheli duruma girince bozulmadiysada bozulmus oluyor

Annemle babama imreniyorum bu konuda ya.
Bi abdest aliyorlar kac vakit kılıyorlar o abdest ile. :nazar:

İyidir imkan varsa sürekli abdest tazelemek. Her namaz öncesi abdest almak sünnettir. :)

yine de kıl bence namazı terketme tamamen
bunlar vesvese filan diyolar genelde
bence diyanete filan sorup öğrenebilirsin

Dini içerikli konu açmak yasaktır.

Back
X