Namaz kilmak istiyorum...

sureyi ilk ezberlediğimde öyle bir sıkıntı yoktu seneler sonra pörtledi evet sureler arası tur gibi oluyor

Kesinlikle.Arada tekrar kitaptan bakıyorum okuduğum surelere.Arada cümle atlaması ya da karıştırdığım yerler olabiliyoR

Olabilitesi yüksek

Kuran-ı Kerim Başlı başına bilimsel bir yapıt zaten

Aaa kuzum bilmiyor musun uzaya mekik fırlattılar da namaz engeline takıldı B-)

Konu sahibi canım arkadaşım burda çokça tavsiyeler yazılmış zaten kitaptan bakarak başlayabilirsin sonra zaten devamı gelir inşallah. Buarada burdaki arkadaşlara da Ahmet Bulutun namazı nasıl huşu içinde kılabilirizi anlatan bir kitabı var okumanızı tavSiye ederim gerçekten anlatım çok hoş.

Kitabın adını yazmayı unutmuşum Cennete götüren namaz.

Bazi yorumlari okuyunca sok oldum.neyseki artik yorum yapmiyolar.bende namaza baslicam diyip,birturlu baslayamayanlardanim.kackere basladim biraktim aslinda ama uzun sure onceydi.simdi baslarsam tekrar birakirim diye erteliyorum surekli.ins bende birgun baslayipta devamini getirebilirim.ve birde bazi arkadaslarda yazmis,bende eskiden basladigimda kac rekat kildigimi karistirirdim,birde dualari bildigim hqlde ne okuyucagimi sasirip kalirdim.sanirim bunlarinda etkisi var biraz.

Bende biliyorum onu
Tüyleri ürperiyo insanın

Bir solukta okudum

eiderin ; dindar bir ailede yetişmediğin halde içinde varolan Allah sevgisi ve saygısı , yaradanın varlığına olan inancın ; elbette ona ibadet etme hissinide içinde oluşturacaktır .

Bizler Rablerine , koşulsuz şartsız , içimizden gelerek yöneliriz .

Hahh , ne diyordum ; içinden gelmek ! Rabbim onu herkese nasip etmez işte ... Şimdi külli ve cuzi irade diye başlayıp konuyu uzatmayacağım ama sonra birileri demesin '' eee Allah benim içime sindirmediyse , benim günahım ne ? '' diye.

Rabbim sana nasip etmiş ne güzel ... Sende en basit şekli ile hareketleri öğrenmeye çalış , taklit iyi bir öğrenme yöntemidir , izle ve taklit et , anlamaya çalışma ilk başta . Taklidi kavradığında anlamaya geçersin , arada da bir kaç sure ezberlersin . Ezber için tavsiyem , kendin okuduğun sureyi kaydet ve kendi sesini dinle .

Allah kabul etsin şimdiden .

Soruyu soran ''konu sahibi'', namaz hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ''konu sahibi'' ama biz doğru olanı yapıp bu topic de arkadaşı bilgilendirip cevap yazan insanlar kızın üstünde BASKI KURAN oluyoruz. ''Mahalle baskısı'' yapan grubun içine dahil oluyoruz!

Konuyu tartışmaya çevirecek şeyler yazanların amacı dine olan kinini kusmak, bu tarz konuları görmeye tahammül edememek, bunu hazmedememek ve köstek olmak.. Konu sahibine en ufak yardımı olmak için burada değil yani.

Kimin şov yapmaya çalıştığı (!), dini bir konunun kapanmadan ne kadar bu kadar sürdüğünü hazmedemeyenler, kapanması için tartışmaya sebep olacak şeyler yazıp bunun için çırpınan insanların nasıl ŞOV yaptığını ve aslında NAMAZI KENDİ İRADESİYLE KILMAK İSTEYEN birine siz kıza BASKI kuruyorsunuz ''millet uzaya gidiyor sen/siz hala eğilip kalkma derdindesin/iz'' demesi de ne kadar ironik.

Eğer konuyu idrak ederek okuduysanız kızın ailesi o kadar da dindar değil kimsenin baskı kurduğu yok ne ailesinden ne çevresinden ne de bu topicten.. kız kendi hissiyatıyla bunu istiyor ve bizden bu sebeple yardım istiyor.

SOnuç olarak kimin baskı ve şov yaptığını görüp anlamak hiçte zor değil.

Son düzenleme:
ebis_01 senin icin bir anlam ifade etmeyen konuda yorum yapma o zaman,
namazi hic birseymis gibi gostermeye calisma,
kilarsin kilmassin senin tercihin hesabi verecek olan sensin,
ama hakikaten dilinin kemigi olsun bu nedir..
ALLAH ISLAH ETSIN HIDAYET VERSIN ne diyim..

okudugunu anlamakta skntin var sanirim kimsenin baski yaptigi yok,
kizcagiz kendisi icinden gelerek istiyor ve soruyor nasil baslayim nasil yapayim diye ???

Sanki amaç konu kapatılsın.
Korkarım başaracak ve gurur duyacak.
Ama ben acıyorum o arkadaşa artık kızmak yerine..

Zaten bu yuzden yasak herhalde dini konu,
birileri birilerine yardimci olmaya calisirken,
baska birileri okudugu seyi anlama guclugu cekip,
vay efendim baski uyguluyorsunuz bilmem ne deyip,
insanin sabrini zorlayip kapattiriyor konuyu

evet hepimiz toplandık kıza baskı yapıyoruz. hatta bu konuyu hepimiz ortak kararla açtık namaz kıl diye diretiyoruz

tee allam nasıl okuyorsun konuyu anlamadım ki. her konuya atlamak zorunda mısın?

fikirlerin o kadar garipki.. ama yok yok sizler bütün lobları kullandığınız için normaldir :)))

Dinde zorlama yoktur,kimsein kimseye birşey dayattığı da yok.
Kızcağız , bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum deyip yardım istemiş.
Ne diyecez, git bakalım bir diğer dinleride araştır belki canın hristiyan olmak ister , namaz yerine vaftiz ol , istavroz çıkar mı diyecez
O nasıl bir lobsa anlayamadım bir türlü naşıl çalışıyor, istikamet ne yöne
Ne zamandan beri dinini yaşamak, uygulamak isteek, sormak, danışmak şov oldu.
Sevgilime yılbaşında ne alsam desek mesele yok.
Kutuplaşma dediğiniz şeyi önce kendimiz yapmayalım
Sorgulamak, yargılamak kimin haddine
İsteyen namazını kılsın, isteyen budist olsun kime ne

okudugunu anlamakta skntin var sanirim kimsenin baski yaptigi yok,
kizcagiz kendisi icinden gelerek istiyor ve soruyor nasil baslayim nasil yapayim diye ???

20 Sayfadan vardığı sonuç o muymuş.. yani bazen insanların sadece yazmak için yazdığını düşünüyorum.

20 Sayfadan vardığı sonuç o muymuş.. yani bazen insanların sadece yazmak için yazdığını düşünüyorum.

Mahalle baskisi demis arkadas sanki konuyu biz actik kizcagizin tepesine coktuk kilacaksin illa diye,
dinde zorlama yok.. herkesin kendi tercihi icinden gelmis baslamak istiyor namaza,
karsit goruslerin amaci zaten belli konuyu kapatmak baska birsey degil..
uzaya gitselerde gelmeseler keske

neden bu tür konularda uzay örneği verilir anlamakta zorluk çekiyorum.
ne uzaymış arkadaş toptan gitselerde kurtulsak ya

Sen namaz kılmıyorsun da Ay'a mı gittin sanki? Ya da bilime büyük bir katkı mı yaptın?

neden bu tür konularda uzay örneği verilir anlamakta zorluk çekiyorum.
ne uzaymış arkadaş toptan gitselerde kurtulsak ya

bence uzay kavramı türk'e çok uzak geliyor. yani rüyasında gitse inanamayacak kadar. o yüzden bu örnek dilimize dolanmış

al bitane daha
burada din üzerine konular acmak yasak.
size tavsiyem namaz kilin yada kilmayin ama kimseye ne yaptiginizi göstermeyin
sov yapmayin
bu sadece Allah ile aranizda olsun
din o zaman anlamli ve olmasi gerektigi gibi

Show nıye olsun yaa kız soru sormus tanıyormuyuzda sosyal hayatta sow yapacak kız cagız bence sız Show yapıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…