sureyi ilk ezberlediğimde öyle bir sıkıntı yoktu seneler sonra pörtledievet sureler arası tur gibi oluyor
Ya tam okuyorum da son cümlesini sürekli karıştırıyorumOyle dona kalıyorum son cümleye gelince
Eğer tekrar takılırsam önerini dikkate alacağım
Belkide beynimize tersten kan gittiğinden ezberleyemiyoruzdurHala gülüyorum ya
Dün görmüştüm konuyu, konu uzaya kadar gelmiş
Konu din ve bilimden açılmışken söylemeden edemeyeceğim. Geçmişe bakarsanız bilim adamlarının çoğu müslümandı. Biruni, Battani, Akşemseddin, Fuzuli, daha niceleri... Araştırılırsa daha binlercesi çıkar
Demem o ki tüm bilimlerin temelini nerdeyse Müslümanlar atmış, şu an bile yurtdışında İbn-i Sina'nın,onların deyimiyle Avicenna'nın kitapları okutuluyor tıp alanında...
Yani müslüman olmak demek geri kalmışlık değildir... Şu an bilerek geri bırakılıyorlar o başka
Konu namaz, hassas bir konu. Ben 2 sene boyunca kıldım namaz. Nasıl başladın dersen kendiliğinden oldu. Ama namazda bazı aklıma takılan şeyler var hala. Araştırdıkça insan bu da olabilir mi? diyor. Tamam namaz farz ama, doğru namaz nasıl kılınır, bu da bir soru işareti :26:
Ne güzel giden muhabbeti bir kişi geldi karıştırdı iyi mi. Nasıl başarabiliyorsun bunu her seferinde ebis? Namaz kılmakla uzaya gitmenin ne alakası var bir de anlayabilseydimHer neyse zaten polemik uzadıkca konu kapanır
Aaa kuzum bilmiyor musun uzaya mekik fırlattılar da namaz engeline takıldı B-)
Konu sahibi canım arkadaşım burda çokça tavsiyeler yazılmış zaten kitaptan bakarak başlayabilirsin sonra zaten devamı gelir inşallah. Buarada burdaki arkadaşlara da Ahmet Bulutun namazı nasıl huşu içinde kılabilirizi anlatan bir kitabı var okumanızı tavSiye ederim gerçekten anlatım çok hoş.
Bende biliyorum onuBana da lise yıllarında arkadaşım kaset hediye etmişti "kabirden mektup" diye tüylerim diken diken olup ağlamıştım.
O zamanlar ruhsal boşlıktaydım ve namaz ilacım olmuştu..
Sonra yurt ,ünv,dersler derken dünya telaşına yine bıraktım.Ama insan vicdanını yoksun hissediyor namazdaki huzuru bulunca.
ben namazla dinle alay etmedim sadece benim için bir anlamı olmadığını ifade ettim kişi özgür bırakılmalı bu gibi konularda bu kız italyada doğsa hristyan olacaktı kim dedi ona müslüman ol diye şimdi onu doğruya teşvik edeceğiniz yerde kendinizce doğru olana zorluyorsunuz bu yapılan mahalle baskısıdır ve ayıptır.
Sanki amaç konu kapatılsın.
Korkarım başaracak ve gurur duyacak.
Ama ben acıyorum o arkadaşa artık kızmak yerine..
o sana göre iyi olan git adam öldür diyen oldumu evet bir insanın kendisine uymadığı halde namaza zorlanması teşvik edilmesi suçtur insan hakları suçudur bu kız gerçekten istiyormu bakalım daha 16 yaşında kim bilir kimlerden etkilendi bunları görmek gerekiyor.
okudugunu anlamakta skntin var sanirim kimsenin baski yaptigi yok,
kizcagiz kendisi icinden gelerek istiyor ve soruyor nasil baslayim nasil yapayim diye ???
20 Sayfadan vardığı sonuç o muymuş.. yani bazen insanların sadece yazmak için yazdığını düşünüyorum.
16 yaşında bir genç kızın düşünmesi gereken daha önemli şeyler olmalı senin yaşındakiler uzaya gitmeye hazırlanıyor amerikada sen hala eğilip kalkamadım diye üzülüyorsun. bazı şeylerin değişmesi lazım!
neden bu tür konularda uzay örneği verilir anlamakta zorluk çekiyorum.
ne uzaymış arkadaş toptan gitselerde kurtulsak ya
al bitane daha
burada din üzerine konular acmak yasak.
size tavsiyem namaz kilin yada kilmayin ama kimseye ne yaptiginizi göstermeyin
sov yapmayin
bu sadece Allah ile aranizda olsun
din o zaman anlamli ve olmasi gerektigi gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?