bu kız gerçekten müslüman olmak istiyormu yani şu an sadece yetiştiği çevre müslüman diye kendini öyle görüyor başka ülkede doğsa başka dinden olacaktı önce tüm dinleri araştıracak kendine uygun olanı seçecek ya da dinsiz olacak. şimdiden müslüman kabul etmek saçmalıktır. anlamsızdır.
dünya sağlık örgütü eşcinselliği hastalık olarak kabul etmiyor yıllardır ama siz tabii tıpta uzman olduğunuz için onlardan bile iyi biliyorsunuzdur eminim. :)
arkadaslar rica ediyorum bu yorumu görmemezlikten gelin, yoksa haklisiniz denecek cok sey var ama böyle güzel bir konu tartismayla sonlanmasin
ben namazla dinle alay etmedim sadece benim için bir anlamı olmadığını ifade ettim kişi özgür bırakılmalı bu gibi konularda bu kız italyada doğsa hristyan olacaktı kim dedi ona müslüman ol diye şimdi onu doğruya teşvik edeceğiniz yerde kendinizce doğru olana zorluyorsunuz bu yapılan mahalle baskısıdır ve ayıptır.
Sizin yaptığınız kadar ayıp değil.
İnsanların hastalık olarak kabul edilen cinsel tercihlerine saygı duyduğunuz kadar ibadetlerine de saygı duyun biraz.
Bana da kimse baskı yapmadı.
Araştırdım okudum ve namaz kılıyorum.
Kuran-ı Kerimin ilk sözü "oku" dur.
Okursunuz diğer kutsal kitaplara da bakarsınız istediğiniz dini seçersiniz ya da seçmezsiniz.
İstediğinize inanırsınız.
Ama namazla alay etmeyin.
Asıl ayıp da bana göre budur.
Bizim mahalleler farklı demek sizinle...
İyi ki de..
Dindar bir ailenin çocuğu değilim diyor konusahibi.
Allahı çok seviyorum diyor.
Kimse baskı yapmamış.
Kıvırmayın mahalle baskısı bilmemne deyip.
Gerçekten istemiş.
Anlamadan namaza dil uzatıyorsunuz.
Susayım diyorum.
Konusahibinin konusu kapanmasına sebep olmayalım diyorum ama bu haddinizi aşan cümlelerinize dayanamıyorum.
Sizin medeniyet zannettiğiniz şeyler hastalık.
Namazın kime ne zararı var.
Size ne zararı var herşeyden önce..
bu konunun sonunu hiç iyi görmüyorum. bnence bazı yazıları görmemezliğe gelin ki,solmayın.
kardeşim bu konuda bilgim yok. ama arkadaşlar sana hangi kitaplardan yararlanman gerektiğini yazacaklardır.
o sana göre iyi olan git adam öldür diyen oldumu evet bir insanın kendisine uymadığı halde namaza zorlanması teşvik edilmesi suçtur insan hakları suçudur bu kız gerçekten istiyormu bakalım daha 16 yaşında kim bilir kimlerden etkilendi bunları görmek gerekiyor.
Şimdi görmezden gelinecek de ya sonra, bölünerek çoğalıyorlar. Kimse kimsenin inancını, doğrusunu sorgulamıyor. Ki bence doğru kişilere ve kurumlara göre değişmez. Doğru 1 tanedir. Öyle ''bu benim doğrum, o senin doğrun'' lafları da safsatadan ibarettir. Ama bakın, ben saygımı koruyorsam aynısını karşımdakinden de bekliyorum.
dogru canim ama bazi insanlar saygi nedir bilmiyor ne yazikki, bu yasina kadar ögrenememis bundan sonra bizde ögretemeyiz suan amacina ulasdi zaten konu altüst oldu. uzayda olmasi gerekirken burda ne isi var anlamis degilim
evet çünkü kimse gay olmaya zorlanmıyor ama namaza zorlanan o kadar insan var ki...
çevre baskısı denen bir şey var bilmem farkındamısınız???
Amaç konuyu kapattırmak.
Başaracakta ebisin yorumları hep bu tarz insanları kışkırtacak cinsten.
Herkesin ailesi baskıcı değil istediği için yapmak istediğini kabul etmek zor olsa gerek.
Aslında ebis yazana kadar konu güzeldi çünkü bende kılmak istiyorum ama tam olarak içime o gelmiyor .
Okudukça bişeyler gerçekten istiyor insan.
Etkilencek bir durumum da yok mesela. İnsan istiyorsa yapar kız istiyor ki konu açmış zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?