Namaz kilmak istiyorum...

Dini siteler var onlara bakmalısın canım. Burada dini konular yasak maalesef

Kızcağız yönlendirme istemiş buradan dinler hakkında tartışma konusu açmamış ki...
Kapatlacak bir konu da değil üstelik.
Başka bir konuda gördüğüm dövme konusu kapatılmaya layık ve buna benzer konular ama bu konu çok masum yapmayın Allahaşkına.
Dinii bir soruya yardım istemenin nesi şov ben namaz kılıyorum,şöyle böyle övmemiş yavrucak.

Canım çevrende varsa eğer bu konuda bi tanıdığın ablan teyzen birebir daha iyi yardımı olur
İlk başlarda sure bilmiyorsan yanına surelerin olduğu bir kitabı alıp öyle kılmaya başlayabilirsin
Dini siteler var google yazarsan sana yardımcı olabilir.Namazla ilgili kitaplarda var.
Yani sen iste yeter ki her şeye kolayca ulaşabilirsin canım
Yinede merak ettiğin kafanın takıldığı bir şey varsa buradan yardımcı olabiliriz.

Namaz kılmayı kolayca öğrenirsin. Önemli olan devam ettirebilmek.
Keşke burada bir konu olsa ve birbirimizi teşvik edip 5 vakit namaz kılabilsek.
Ben başlıyorum, bir süre sonra bırakıyorum.
Devamlılığını sağlamak mühim.

site ismi vermek yasak olduğu için link veremiyorum ama dinimizle ilgili soruların cevapladırılıdığı bir site var orada güzel anlatılıyor istersen bakabilirsin

bu sorununda şov olduğunu duyduk ya tövbe tövbe

Ben tüm sureleri bilmeme rağmen namaz kılmayı tam olarak bilmiyordum.
İnternetten 5 vakit namazın kılınışını, rüküda, secde de söylenmesi gerekenlerin tümünü büyük kağıtlara şema haline getirdim,
Görebileceğim bir yere koydumve ikinci gün tamamen öğrendim.
Bu yöntemi tavsiye ederim.
Umarım devamlı kılmak nasip olur

Burada dua yada dini bilgiler edinmeyi istemek yasak değil tartışmaya sebep olacak siyasi, dini konuları açmak yasak. Örneğin alevi sünni kıyaslaması, sağ sol ayrımı, hristiyan, yahudi, müslüman kıyaslamaları, dini konularda evlilik, nikah (dini-resmi), dini açıdan tartışmaya mal olacak konular gibi.

Namaz kılmayı öğrenmeyi istemek ya da daha başka bilgi edinmenin neresinde yanlışlık, neresinde tartışmayı doğuracak sebepler olacak anlamakta zorlanıyorum.

Bu forum hepimiz için bilgilenmek, sıkıntılarımızı paylaşıp yeri geldiğinde birbirimizden akıl almak demek. Hatta yasak olmasına rağmen bu tarz konular hakkında sonraları bu bölümde konuldu bu foruma ve benim çok işime yarıyor. Sürekli de takip edip aktif olarak ziyaret ettiğim bir yer http://www.kadinlarkulubu.com/dualarimiz-sizinle-f1200/

Konu dini içerikli şimdi kapanır demeseniz belki kızcağaz cevabını alacak konu 1-2 sayfayı bulmadan kapanıp gözden kaybolacaktı bile ama yardım yerine köstek olacak şeyler yazarsanız konu tabi kapanmaya kadar gider ve kız da derdine, sıkıntısına, isteğine çare bulamaz doğal olarakta.

Dini konular yasak dedik diye niye bu kadar kötü niyetli anladınız ben de onu anlamadım ?
Sonuçta onun için bu uyarıda bulunduk bizler de. Ceza yemesin vs vs diye.

merhaba site linki vermek yasak mı bilmiyorum ama google resimli namaz yazdığında resimli ve özt beş vakit namaz kılınışı diye bir şey çıkıyor gayet ayrıntılı ve resimli

Süreleri biliyorsan ama sırasını karistiriyorsan yaz kocaman bir kağıda. Baka baka kıl ezber edene kadar. Ama namaz kılmayi bilen bir tanıdığın varsa onla namaza dur ve sesli kilmasini rica et. Pratik yapa yapa kavramış okursun. Ayrıca dini tartisma içerikli konular yasak. Yoksa dua paylaşımlarinin yapıldığı bir bölümümuz dahi var.

http://www.kadinlarkulubu.com/dualarimiz-sizinle-f1200/

Sevindim kendi adıma . Sık sık ziyaret edeceğim bir topik olacak bu.
Hep dini içerikli konular diye konuşulurdu tartışma içerikli olmasını şimdi öğrendim. :)
Hangi dini içerikten tartışma çıkacağı da bilinmediği için genel olarak dini içerik diye düşündüm şahsen

Neyin şovunu yapıcak Allah aşkına sanki adı soyadı yazıyo kızın.
Ama bence burdan araştırıcağına dini sitelere gir canım yada aile büyüklerinde yokmu kılan birisi onlara sor:26:

bazılarımız ne kadar tahammülsüz ve itici ya...
hayır yani kız şov yapsa nolur yapmasa nolur? hoş bir de neyin şovunu yapacak ki?
tanıyo muyuz? ne kazanacak veya ne kaybedecek şov yapınca?
haydaa al biri daha demek yerine yol gösterin yani çok mu zor..
şov yapıosun demek yerine konu açmak yasak deyin, bi kitap veya bi site önerin, çok mu zor bunu yapmak...
hayırlı işlerin başlangıcın,a hayırla yaklaşın, parlamayın hemen...
Konu sahibi arkadaşım, ne güzel bi karar vermişsin böyle...
tbr ederim seni, Allah daim eylesin...
bence de netten googla yaz bi şema çıkar, as duvarına baka baka öğrenirsin...

Kesinlikle Beğenmedim butonu olmalı.Kullandığım başka bi forum sitesinde beğenmediğin yorumu - leyebiliyor ya da beğendiysen + lıyabiliyorsun.Kesinlikle bu sitede de olmalı

Bence guzel bir kitap internetten daha iyi. Kendimden biliyorum, gecenlerde dini birseyler arastiriyordum, her yer farkli sey diyor. Internette carpitiliyor bazi seyler. Hepten kafam karismisti.
Kendine namaz ogreten kitap alabilirsin.
Bir de yakininizdaki caminin hocasindan da yardim isteyebilirsin. Sonucta bilir kisi.

Kesinlikle Beğenmedim butonu olmalı.Kullandığım başka bi forum sitesinde beğenmediğin yorumu - leyebiliyor ya da beğendiysen + lıyabiliyorsun.Kesinlikle bu sitede de olmalı

bir ara vardı da bazıları seri üretime geçtiği için kaldırıldı.. yani bir insan "selam" lafının neyini beğenmez ki değil mi?

konu sahibi, en mantıklısı git bir kitap al, oradan detaylı olarak öğrenirsin.. yaşın 16 namaz kılacak kadar sure ezberlemen 1 haftanı almaz.. ne kadar güzel, rabbim kolaylığinı da versin..

Şov mu dediniz ?
16 yaş ve şov, pardon da namaz kılmayı öğrenmek istemenin nasıl bir şov'la sonuçlanabileceğini düşünüyorsunuz
O şov dediğiniz secde varya, insanı başkalarına karşı bin secdeden kurtarır...

Akla zarar bir zihniyet şov yapıyormuşmuş... Allah yardımcın olsun canım, isteyince hepsini kolaylıkla öğrenirsin. Arkadaşlar yazmış yapabileceklerini.

Büyük ihtimalle birçok eleştiren olmuştur ama bir de ben fikrimi söyleyeyim. Şov olduğunu düşünmüyorum ben bunun. Kitaptan bakmak yada google açmak yerine buraya yazması da belki cesarete, takdir edilmeye ihtiyaç duyduğundandır. Üstelik bahsetmiş kızcağız, okudum ama pek anlamadım diye.

Konu sahibi arkadaşım; öncelikle tebrik ederim. Hayırlı olsun şimdiden. Bilmen gereken sureler ve dualar var. Sübhaneke, fatiha, ettehiyyatü, salli, barik, rabbena, kunut duaları ve en az bir tane kısa sure bilmek durumundasın. Bunları biliyorsan yardımcı olacağım, bilmiyorsan da bir an evvel ezberlemelisin madem namaz kılmak istiyorsun. Özelden yazabilirsin bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…