- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
Ben dua ezberlemeyi çok seviyorum . Onu ezberleyeceğim inşallah ama ezberleyene kadar Rengina'nın söylediği yöntemleri yapayım .
Namaz kılmadığım için hep ayetel kürsi ,felak,nas vs okuyorum. Durakta otobüs beklerken yürüyerek bir yere giderken.
ALLAHA şükür kaç kere kafa üstü düşmek üzereyken bişey beni tutmuş gibi hissedip düşmediğimi bilirim.
Karda gibi ayağım kaydı kaç kere :)
Ne güzel bir işaretmiş aslında. Keşke kalkıp namaz kılsaydın, belki sonra öğle, ikindi derken namaza başlamış olurdun. Belki bu konunun açılması da senin için bir işarettir. Belki bir şeyler vesile olacaktır.Kesinlikle "boş ev" değilsin sen.
Oje konusunda da ne yazık ki duymak istediğin cevabı veremeyeceğim.Regl olduğunda sürersin sen de. Ben zaten oje sürmeyi hiç sevmem ama oje süren arkadaşlarım öyle yapıyor. Lütfen oje için namazdan vazgeçme yahu. Bak bence bu da vesvese :)
Ne mutlu, ağzına çalınan balın farkında olman umudu ile leonelaBende dua ile nefes alırım şükür, ondan ısındığım üyelerdensin sen sanırım
Yok oje için vazgeçmem asla . Zaten parlatıcı sürmeyi de çok severim ben
Onlar 1 dkda kuruyor . Onlardan sürerim yanımda asetonla gezerim .
Hah bir soru daha sorayım mesela, hem konusahibimiz için hem bilmeyenler ve benim için.
Ben şimdi 5 gün derse gidiyorum ve dershanede kılamam onun telafisi kazaa lar var değil mi ? Ya da farzedin ki çalışıyorum. O nasıl olacak ?
Merhabalar...Ben 16 yasindayim, uzun zamandir buradayim hepinizi takip ediyorum, konulariniza bakiyorum bazen yorumlar yaziyorum.Cok yarari oldu bu sitenin bana, actigim konulara hepiniz uzun uzun yazdiniz bu yuzden tekrardan bu konuda size yazmak istedim.
Dedigim gibi ben 16 yasindayim, dindar bir ailenin cocugu degilim, kapali degilim ama dinime, Allaha karsi inanilmaz bir sevgim ve saygim var bu yuzden Allahin biz insanlara karsi baslica emirlerini yerine getirmek istiyorum.Internetten bakmama ragmen anlayamadim cozemedim kilanlar varsa bana yardimci olabilirler mi? Nereden baslamam gerektigi konusunda? Simdiden tesekkur ederim...
Ben araya kaynak olmak istiyorum. Siz ne güzel insanlarsınız yahu. Mutlu oluyorum böyle samimi yorumları görünce. Hele ki böylesi bir konuda... Herkes üzerine alınabilir.
Konu sahibi kardeşim, sana söyleyebileceğim tek şey kötü dillerin temiz düşüncelerini kirletmesine müsaade etme. Bilmek, eyleme dönüştürmek için yeterli olmuyor maalesef. Umarım bildiklerin ve öğrendiklerinle amel edebilirsin.
Yine söylüyorum, şimdiye kadar bu forumda gördüğüm en samimi yorumlar bu başlıkta toplanmış. Çok güzel görünüyorsunuz hatunlar :)
Leom ben cevap versem fındıkın sözünü almış olur muyum kendisi çevrimdışı olmuş da
mecburi durumlarda zaten kılmazsın ama eve gelince kazasını yapman lazım kuzum
kazalar da sadece farzlar kılınıyor ama sen istersen sünnetlerin kazalarını da kılablirsin.
sünneti kaza etmek mecbur değil ama.
Yok oje için vazgeçmem asla . Zaten parlatıcı sürmeyi de çok severim ben
Onlar 1 dkda kuruyor . Onlardan sürerim yanımda asetonla gezerim .
Hah bir soru daha sorayım mesela, hem konusahibimiz için hem bilmeyenler ve benim için.
Ben şimdi 5 gün derse gidiyorum ve dershanede kılamam onun telafisi kazaa lar var değil mi ? Ya da farzedin ki çalışıyorum. O nasıl olacak ?
Leom ben cevap versem fındıkın sözünü almış olur muyum kendisi çevrimdışı olmuş da
mecburi durumlarda zaten kılmazsın ama eve gelince kazasını yapman lazım kuzum
kazalar da sadece farzlar kılınıyor ama sen istersen sünnetlerin kazalarını da kılablirsin.
sünneti kaza etmek mecbur değil ama.
İyi yapmışsın cevap vererek Rengina. :)
Leo, cevaplayayım canım sorunu. Her insan yapabilir mi bilmiyorum ama ben sabah evden çıkarken abdest alır öyle çıkarım. Bulduğum ilk fırsatta da hemen kılıveririm namazımı. Abdest almak için oyalanmıyorum, çok kısa bir vakit olsa dahi sadece farzını kılıyorum namazımın. Tabi fırsat bulursam yeniliyorum abdestimi. Bu şekilde çok şükür namaz kazaya bırakmıyorum, vaktinde kılıyorum.
Ben de geçen yıl dersaneye gidiyordum, sabah 9dan akşam 7ye kadar duruyordum. Dersanede mescit vardı, orada kılıyordum. Hatta dersanenin lavabosunda duran terliklerim vardı, abdest bile alıyordum gerektiğinde. Mümkünse böyle deneyebilirsin. Ama kılman imkansızsa tabiki telafisi var. Eve gelince kılarsın kazalarını. Hiç kılmamaktan kat kat iyidir. :)
Niyetimiz sağlam olsun bence en önemli olan da bu, ameller niyetlere göredir zaten... Ben ilk namaz kılmaya başladığımda sürekli ettiğim niyeti beğenmiyor, tekrar tekrar niyet etmeye çalışıyordum, şeytanın vesveseleri işte. İlk zamanlarda çok uğraşır zaten, ama azmedersen önünde duramaz allahın izni ile
Aaa yok ben herkese sormuştum zaten bebişkom
Evet çok teşekkür ederim öğrendiğim iyi oldu çok gerçekten. :)
Bu arada yorum yapan sevgili kızlar , artık ilk yoruma takılıp bir şekilde polemik oluşturmasak cevap hakkı doğurmasak da burda kardeş kardeş dini yorumlar yapsak olmaz mı ? Ne güzel kaynaştık. Hem belki bir çok insan yararlanır ?
Niyetimiz sağlam olsun bence en önemli olan da bu, ameller niyetlere göredir zaten... Ben ilk namaz kılmaya başladığımda sürekli ettiğim niyeti beğenmiyor, tekrar tekrar niyet etmeye çalışıyordum, şeytanın vesveseleri işte. İlk zamanlarda çok uğraşır zaten, ama azmedersen önünde duramaz allahın izni ile
Aynen ben de. Dualara çok sarılıyorum . Ve RABBİMin beni koruduğuna çok inanıyorum bu yüzden. Ve mesela , eğer sakinleşmek istiyorsam ayetel kürsi'yi ve la havle ve la kuvvete illa billahil aleyyil azim i okuyorum. Bir gün o kadar sinirliydim ve benim için çok önemli bir konuşmayı yapıp pat pat savunma yapmam gerekiyordu ki, gün boyunca bu ikisini okudum. Artık öyle olmuştu ki o saat benim için gelip çattı, eve girene kdr okudum. Evimizin önündeki caddeyi uçarak geçtim sanki.
Ve o kadar sakindim ki , inanamazsın. Hep ağlardım ama hiç ağlamadım. Sonra da erkenden uyudum derin derin oh.
Ben de sana çok ısınığım
Mesela ben içki de içen biriyim haftada bir filan. Ama bu tip şeylerde inanışım biraz farklı belki de. Tamamen günah olarak görmüyorum. Bazı şeyleri unutmak için arada bir içiyorum. Hani gören şaşırır ama insanın içinde olacak gerçekten. Bu yaşıma kadar hiç öyle dini yönde beni eğiten olmadı annem dışında. Ama kendimi bildim bileli duayı hiç bırakmadım. Bence insanlar bol bol dua okumalı.
Şu sıra bir akım çıkmış, yok evrenden iste yok meleklerle yaşamak.
İyi yapmışsın cevap vererek Rengina. :)
Leo, cevaplayayım canım sorunu. Her insan yapabilir mi bilmiyorum ama ben sabah evden çıkarken abdest alır öyle çıkarım. Bulduğum ilk fırsatta da hemen kılıveririm namazımı. Abdest almak için oyalanmıyorum, çok kısa bir vakit olsa dahi sadece farzını kılıyorum namazımın. Tabi fırsat bulursam yeniliyorum abdestimi. Bu şekilde çok şükür namaz kazaya bırakmıyorum, vaktinde kılıyorum.
Ben de geçen yıl dersaneye gidiyordum, sabah 9dan akşam 7ye kadar duruyordum. Dersanede mescit vardı, orada kılıyordum. Hatta dersanenin lavabosunda duran terliklerim vardı, abdest bile alıyordum gerektiğinde. Mümkünse böyle deneyebilirsin. Ama kılman imkansızsa tabiki telafisi var. Eve gelince kılarsın kazalarını. Hiç kılmamaktan kat kat iyidir. :)
Nasıl sıcak, içten bir konu oldu bu, inşallah kapatılmaz
Çok sevdiğim bir söz var; ''Ne güzeldir secde, sen yerin dibine fısıldarsın, gökyüzünden duyulur.''
Ne kadar doğru, ne kadar...
Katılıyorum. Başta sen olmak üzere birçok insanın namaza başlamasına vesile olacak belki de. Bak bilmediğin birkaç şey öğrendin mesela. Başkaları da bilmiyordu ve öğrendi belki de. Araştırın, bu konuların yeri burası değil diyoruz ama araştırmak belki kimsenin aklına gelmeyecekti, burada gözüne çalınıverdi belki verdiğimiz bilgiler.
Bence de polemik olmaması adına şov yapıyorsun yorumu yapan arkadaşa cevap vermeyelim çünkü onun da cevap hakkı doğacak, sonra tartışmaya dönecek iş.
Sayı sadece bir alışkanlık mıdır yoksa gerçekten bir kerameti var mıdır bilmem ama 40 gün aralıksız namazını kılan bir daha hiç bırakmaz derler. Bilmiyorum ne kadar doğru ama gerçekten alışınca rahatsızlık duyuyor insan kılamadığı zaman.
Nasıl sıcak, içten bir konu oldu bu, inşallah kapatılmaz
Çok sevdiğim bir söz var; ''Ne güzeldir secde, sen yerin dibine fısıldarsın, gökyüzünden duyulur.''
Ne kadar doğru, ne kadar...
Az önce çevrimdışıydın da ben cevap vereyim dedim
bak böyle de doğru Leom dersanede mescit varsa sen de abdest alabilirsen orada ne güzel olur.
bizim de vardı dersanede öyle kılardık.
Derin konular bunlar, uzuuuuuuuuuuuuuuun uzuuuuuuuuuuuuuuuuun üzerinde konuşulacak, tartışılacak şeyler ve maalesef forumumuzda yasakAilede, çevrede dini eğitimi kısıtlı olan çocuklar bu konuya daha da açlar aslında, ne güzel... Araştırmak-öğrenmeyi istemek-dua etmek bile çağırılınca ancak, bilmem anlatabildimmi, huzura kabul edilmezsen dilinden dua adına tek kelime çıkmaz, ne mutlu sana ne mutlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?