Namaz kilmak istiyorum...

merhaba canim, arkadaslarin güzel önerileri olmus, kitap faydali olur bencede elinin altinda olur istedigin zaman acip bakarsin, birde namaz kilmaya birden baslamak zor olabiliyor, ilkten sana en kolay gelen namazla basla, bu genelde aksam olur hem 5 rekat hemde erken kalkmiyorsun, bir iki hafta sadece aksami kil hergün düzenli, sonra aksami kilmaya alistigin zaman bir namaz daha ekle ve böyle böyle 5 vakite tamamla, seneler önce hocam önermisti Allah razi olsun bende baslamak isteyenlere önermek istedim

canım ya çok tatlısın :)
Allah kendisine bir adım gelene on adım gelirmiş
sen onun emrini yerine getirmek istiyorsun eminim O sana kolaylık kapılarını açacaktır
sen içini ferah tut
olumsuz yorumlara da aldırma
arkadaşların dediği gibi kitapçıdan namaz hocası kitabı al
Allah en kısa zamanda hayırlısıyla başlamayı nasip etsin inşallah
ve inşallah hiç bırakmazsın
zaten benim çevrede gördüğüm kadarıyla mezhebi, siyasi görüşü ne olursa olsun, açık, kapalı çoğu insan namaz kılıyor
bu Allahın çok özel bir lütfu
O'nun bize verdiği tüm nimetlere ve güzelliklere teşekkürümüz namaz

Bu arada, ben de uzun zamandır kılmak çok istiyorum ama bir şeyler engelliyor sanki . Çoğu duayı da biliyorum üstelik . Kunut dualarını ezberlemek zor geliyor sadece. :)
Gerçi bir rivayete göre, sadece besmele ile bile namaz kılınabilirmiş, niyet çok önemliymiş.

Leom Kunut'u öğrenene kadar Rabbena okunabiliyor sanırım.
Hiç olmadı sehiv secdesi yaparsın yine olur
Sen yeter ki kıl

Son düzenleme:

Senin tabirinle "engelleyen şeyler" şeytanın vesvesesi. :) Hazreti Ali'nin bir sözü vardır: boş eve hırsız girmez. Şeytan herkese vesvese vermez. Var demekki sende bir şeyler . :)

Ayrıca; kunut dualarını bilmiyorsan yatsı namazının vitrinde onun yerin rabbena okunabiliyor. Sen yeter ki kılmak iste. :)

Leom Kunut'u öğrenene kadar Fatiha okunabiliyor sanırım.
Hiç olmadı sehiv secdesi yaparsın yine olur
Sen yeter ki kıl

Cok pardon yanlış biliyormuşum şimdi baktım da

''Kunut duasını bilmeyen: 1- Yalnız “Rabbenâ Âtinâ” (Bakara suresi, 201. ayet) ayet-i kerimesini okuyabilir. 2- Üç defa “Allahümme’ğfirli” de diyebilir. 3- Üç defa “Yâ Rabbî” demesi de caizdir. Ömer N. Bilmen, Büyük İslam İlmihali, s. 160.''

diyor leocum bak hemen çözdük dua işini:124:.

Son düzenleme:
al bitane daha
burada din üzerine konular acmak yasak.
size tavsiyem namaz kilin yada kilmayin ama kimseye ne yaptiginizi göstermeyin
sov yapmayin
bu sadece Allah ile aranizda olsun
din o zaman anlamli ve olmasi gerektigi gibi

Şaka misin sen ya kiz bilmedigi, ogrenmek istedigi biseyi sormus neyin şovunu yapacak ?
Din ile ilgili soru sormak ne zamandan beri sov oldu ?
Orda ben namaz kiliyorum şöyle böyle deseydi sov olurdu .
Hic kusura bakma ama cok sacmalamissin .
Madem cok biliyosun, sov yapiyo diyerekten de milletin gunahina girme .

Kesinlikle çözdük :) Evet fındıkım, yani gerçekten bir şekilde kılmıyorum neden bilmem :S
Size bir şey söylesem bir de ama kimse kızmasın saçma bulmasın komik bulmasın :18: :26:
Ben oje sürmeyi çok severim. Ve namaz kılmam için sürekli abdest almam gerek . Yani bu durumda yapılacak bir şey var mı sizce ?

Fındık, bir kere sabah namazına uyandırdı beni bir şey . Kalk sabah 5.18 mi 06.18 mi ne dedi. Ve inanamazsın uyanıp saate baktım harbiden saat o saatti

Zaten niyet edip yatınca sabah namazına kalkılıyor saati ayarlamasan da canım.
Ojeli olmuyor abdest ama

Kunut duaları çok kolaydır leonela, eline yazıp yürüyerek ezberlemeye çalışırsın 1 günde ezberlersin

Ben kunutu nasıl öğrendiğimi söyleyeyim.
Bir kağıda yazdım namaz kılarken önüme koyup bakarak okudum hep
Sonra bir baktım kendiliğimden okuyabiliyorum
Leom böyle de yapabilirsin başka dualara da gerek kalmaz

Ne güzel bir işaretmiş aslında. Keşke kalkıp namaz kılsaydın, belki sonra öğle, ikindi derken namaza başlamış olurdun. Belki bu konunun açılması da senin için bir işarettir. Belki bir şeyler vesile olacaktır. Kesinlikle "boş ev" değilsin sen.

Oje konusunda da ne yazık ki duymak istediğin cevabı veremeyeceğim. Regl olduğunda sürersin sen de. Ben zaten oje sürmeyi hiç sevmem ama oje süren arkadaşlarım öyle yapıyor. Lütfen oje için namazdan vazgeçme yahu. Bak bence bu da vesvese :)

Zaten niyet edip yatınca sabah namazına kalkılıyor saati ayarlamasan da canım.
Ojeli olmuyor abdest ama

Evet biliyorum maalesef. Şu ojeleri geliştirseler de 1 dk da kuruyanını yapsalar. Her namazdan sonra üşenmem sürerim

Kunut duaları çok kolaydır leonela, eline yazıp yürüyerek ezberlemeye çalışırsın 1 günde ezberlersin

Ben dua ezberlemeyi çok seviyorum . Onu ezberleyeceğim inşallah ama ezberleyene kadar Rengina'nın söylediği yöntemleri yapayım .
Namaz kılmadığım için hep ayetel kürsi ,felak,nas vs okuyorum. Durakta otobüs beklerken yürüyerek bir yere giderken.
ALLAHA şükür kaç kere kafa üstü düşmek üzereyken bişey beni tutmuş gibi hissedip düşmediğimi bilirim.
Karda gibi ayağım kaydı kaç kere :)

Ben çocukken babamı taklit ederdim arkasına geçip..Tabi dua falan yok..
Evde bir cep kitapçığımız vardı..Hala durur, rükuya ve secdeye varırken ve kalkarken söylemem gerekenleri ezberleyip, namaz dualarını o cep kitapçığını yanıma koyup oradan okurdum, kopya çekerdim yani

Sonra ezberliyorsun zaten..Ezberledikten sonra rahat rahat kılarsın..

Aaa evet süper bir öneri. Konu benim konum gibi oldu ama konusahibine yararlı konuşuyoruz en azından, Muniş Abla kızmaz

Aaa evet süper bir öneri. Konu benim konum gibi oldu ama konusahibine yararlı konuşuyoruz en azından, Muniş Abla kızmaz

Mune gelene kadar ne sormak istiyorsan sor kuzum
ama belki de kapanmaz konu bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…