- 19 Kasım 2013
- 1.207
- 853
- 198
Bu arada, ben de uzun zamandır kılmak çok istiyorum ama bir şeyler engelliyor sanki . Çoğu duayı da biliyorum üstelik . Kunut dualarını ezberlemek zor geliyor sadece. :)
Gerçi bir rivayete göre, sadece besmele ile bile namaz kılınabilirmiş, niyet çok önemliymiş.
Bu arada, ben de uzun zamandır kılmak çok istiyorum ama bir şeyler engelliyor sanki . Çoğu duayı da biliyorum üstelik . Kunut dualarını ezberlemek zor geliyor sadece. :)
Gerçi bir rivayete göre, sadece besmele ile bile namaz kılınabilirmiş, niyet çok önemliymiş.
Leom Kunut'u öğrenene kadar Fatiha okunabiliyor sanırım.
Hiç olmadı sehiv secdesi yaparsın yine olur
Sen yeter ki kıl
Leom Kunut'u öğrenene kadar Fatiha okunabiliyor sanırım.
Hiç olmadı sehiv secdesi yaparsın yine olur
Sen yeter ki kıl
Sehiv secdesi nedir canım ?
al bitane daha
burada din üzerine konular acmak yasak.
size tavsiyem namaz kilin yada kilmayin ama kimseye ne yaptiginizi göstermeyin
sov yapmayin
bu sadece Allah ile aranizda olsun
din o zaman anlamli ve olmasi gerektigi gibi
Senin tabirinle "engelleyen şeyler" şeytanın vesvesesi. :) Hazreti Ali'nin bir sözü vardır: boş eve hırsız girmez. Şeytan herkese vesvese vermez. Var demekki sende bir şeyler . :)
Ayrıca; kunut dualarını bilmiyorsan yatsı namazının vitrinde onun yerin rabbena okunabiliyor. Sen yeter ki kılmak iste. :)
Cok pardon yanlış biliyormuşum şimdi baktım da
''Kunut duasını bilmeyen: 1- Yalnız Rabbenâ Âtinâ (Bakara suresi, 201. ayet) ayet-i kerimesini okuyabilir. 2- Üç defa Allahümmeğfirli de diyebilir. 3- Üç defa Yâ Rabbî demesi de caizdir. Ömer N. Bilmen, Büyük İslam İlmihali, s. 160.''
diyor leocum bak hemen çözdük dua işini:124:.
Kesinlikle çözdük :) Evet fındıkım, yani gerçekten bir şekilde kılmıyorum neden bilmem :S
Size bir şey söylesem bir de ama kimse kızmasın saçma bulmasın komik bulmasın :18: :26:
Ben oje sürmeyi çok severim. Ve namaz kılmam için sürekli abdest almam gerek . Yani bu durumda yapılacak bir şey var mı sizce ?
Fındık, bir kere sabah namazına uyandırdı beni bir şey . Kalk sabah 5.18 mi 06.18 mi ne dedi. Ve inanamazsın uyanıp saate baktım harbiden saat o saatti
Kuzum ben onu sana özelden anlatayım istediğin zaman.
Kesinlikle çözdük :) Evet fındıkım, yani gerçekten bir şekilde kılmıyorum neden bilmem :S
Size bir şey söylesem bir de ama kimse kızmasın saçma bulmasın komik bulmasın :18: :26:
Ben oje sürmeyi çok severim. Ve namaz kılmam için sürekli abdest almam gerek . Yani bu durumda yapılacak bir şey var mı sizce ?
Fındık, bir kere sabah namazına uyandırdı beni bir şey . Kalk sabah 5.18 mi 06.18 mi ne dedi. Ve inanamazsın uyanıp saate baktım harbiden saat o saatti
Zaten niyet edip yatınca sabah namazına kalkılıyor saati ayarlamasan da canım.
Ojeli olmuyor abdest ama
Kunut duaları çok kolaydır leonela, eline yazıp yürüyerek ezberlemeye çalışırsın 1 günde ezberlersin
Merhabalar...Ben 16 yasindayim, uzun zamandir buradayim hepinizi takip ediyorum, konulariniza bakiyorum bazen yorumlar yaziyorum.Cok yarari oldu bu sitenin bana, actigim konulara hepiniz uzun uzun yazdiniz bu yuzden tekrardan bu konuda size yazmak istedim.
Dedigim gibi ben 16 yasindayim, dindar bir ailenin cocugu degilim, kapali degilim ama dinime, Allaha karsi inanilmaz bir sevgim ve saygim var bu yuzden Allahin biz insanlara karsi baslica emirlerini yerine getirmek istiyorum.Internetten bakmama ragmen anlayamadim cozemedim kilanlar varsa bana yardimci olabilirler mi? Nereden baslamam gerektigi konusunda? Simdiden tesekkur ederim...
Ben kunutu nasıl öğrendiğimi söyleyeyim.
Bir kağıda yazdım namaz kılarken önüme koyup bakarak okudum hep
Sonra bir baktım kendiliğimden okuyabiliyorum
Leom böyle de yapabilirsin başka dualara da gerek kalmaz
Aaa evet süper bir öneri. Konu benim konum gibi oldu ama konusahibine yararlı konuşuyoruz en azından, Muniş Abla kızmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?