Napabilirim anlayabilmesi için

ne baba ne de koca olmayı hak eden bi dağ ayısını yuva sahibi yapmışsın. düzelmez bu.

Sanki konuyu ben açmışım :)) tıpkı benim zavallı mağdur eşim gibi. Nerdeyse balkondan çıkıp bağıracak ben bulaşık yıkıyorum yardım edin kurtarın beni diye :)) bir tabağı yerine koysa bin iltifat minnet istiyor adam

Artık gerçekten yoruldum. Ben çalışıyorum eve eşimden erken geliyorum yemeği yapıyorum bulaşığı yıkıyorum. Çamaşır işi de bende. Temizliğe yetişemediğim için de yardımcı geliyor ve robot süpürge de aldık. Eşime dedim ben işleri yaparım ama beni hizmetçi gibi gördüğün an olmaz diye. Mesela meyveyi benden istiyor çayı demliyorum ama ayağına getirmemi istiyor kültaplasını benim kaldırıp boşaltmamı istiyor bunların hiçbirini kabul etmedim ama hepsinde kavga gürültü yaşandı. Geri adım atmadım. Çünkü zaten elimden geleni yapıyorum zaten. Misafirlikte biz tatlı hazırlarken çocuğu yanına bıraktım durmamış bana surat yapıyor. Huzur bozulmasın dedim üzerine gitmedim. Sonra başka bi yerde hazırlan gidelim dedi ben de hazırım dedi. Çocuğu giydir o zaman dedi. Kalkalım kapıda giydiririz diyince kavga etti benimle eve giderken neymiş ben önden gidip montunu giydirip hadi bey hazırız diyecekmişim. Neden çünkü ben başka şeylerle ilgilenirken vedalaşma tarzı mesela o giydirmek zorunda kalıyormuş montu yoruldum artık. Bu olaydan sonra koptum artık iki gündür kendime gelemiyorum. Çok kırıldım. Beni kafasında oturttuğu yer bambaşka ben onu yol arkadaşım olarak görürken o resmen hizmetçi gibi görüyor. Ben ağlayınca bu olaydan sonra tamam sana hiç birşey demiyeceğim artık falan filan yani ben suçluyum ama o alttan alıyor pozisyonuna sokuyor kendini. Mağdur oymuş gibi yani. Bunaldım yoruldum artık. Geçende sahura kadar ayaktaydı beni sahur hazırlayayım diye kaldırdı ben de kızdım sen ayaktasın hazırlayıverseydin diye bana bağırıyor eziyet ediyorsun bana diye. Mağdur olduğunu düşünüyor anlıyacağınız. Ailesi çok çok gelenekselci. Onlar gibi olamam dedim kaç defa. Ne desem anlamıyor işte.
Ortalama bir Türk erkeği canım😕🙁 gerçekten çok çok üzüldüm, terapi almayı denediniz mi? bu kadar bencillikle tek başına savaşman çok zor çift olarak destek almalısınız bence

Sanki konuyu ben açmışım :)) tıpkı benim zavallı mağdur eşim gibi. Nerdeyse balkondan çıkıp bağıracak ben bulaşık yıkıyorum yardım edin kurtarın beni diye :)) bir tabağı yerine koysa bin iltifat minnet istiyor adam
Bu halimde bile güldürdünüz beni. Ağlanacak halime gülüyorum 😅

Ortalama bir Türk erkeği canım😕🙁 gerçekten çok çok üzüldüm, terapi almayı denediniz mi? bu kadar bencillikle tek başına savaşman çok zor çift olarak destek almalısınız bence
Bu konu için terapi ne kadar saçma diyordum ama bilinçaltındaki mantığı değiştirmek için olabilir yani

Artık gerçekten yoruldum. Ben çalışıyorum eve eşimden erken geliyorum yemeği yapıyorum bulaşığı yıkıyorum. Çamaşır işi de bende. Temizliğe yetişemediğim için de yardımcı geliyor ve robot süpürge de aldık. Eşime dedim ben işleri yaparım ama beni hizmetçi gibi gördüğün an olmaz diye. Mesela meyveyi benden istiyor çayı demliyorum ama ayağına getirmemi istiyor kültaplasını benim kaldırıp boşaltmamı istiyor bunların hiçbirini kabul etmedim ama hepsinde kavga gürültü yaşandı. Geri adım atmadım. Çünkü zaten elimden geleni yapıyorum zaten. Misafirlikte biz tatlı hazırlarken çocuğu yanına bıraktım durmamış bana surat yapıyor. Huzur bozulmasın dedim üzerine gitmedim. Sonra başka bi yerde hazırlan gidelim dedi ben de hazırım dedi. Çocuğu giydir o zaman dedi. Kalkalım kapıda giydiririz diyince kavga etti benimle eve giderken neymiş ben önden gidip montunu giydirip hadi bey hazırız diyecekmişim. Neden çünkü ben başka şeylerle ilgilenirken vedalaşma tarzı mesela o giydirmek zorunda kalıyormuş montu yoruldum artık. Bu olaydan sonra koptum artık iki gündür kendime gelemiyorum. Çok kırıldım. Beni kafasında oturttuğu yer bambaşka ben onu yol arkadaşım olarak görürken o resmen hizmetçi gibi görüyor. Ben ağlayınca bu olaydan sonra tamam sana hiç birşey demiyeceğim artık falan filan yani ben suçluyum ama o alttan alıyor pozisyonuna sokuyor kendini. Mağdur oymuş gibi yani. Bunaldım yoruldum artık. Geçende sahura kadar ayaktaydı beni sahur hazırlayayım diye kaldırdı ben de kızdım sen ayaktasın hazırlayıverseydin diye bana bağırıyor eziyet ediyorsun bana diye. Mağdur olduğunu düşünüyor anlıyacağınız. Ailesi çok çok gelenekselci. Onlar gibi olamam dedim kaç defa. Ne desem anlamıyor işte.
Aynısından bende de var. Bunlara laf ettikçe dik başlı oldum. Kendisine saygı duyuyormuşum ama erkekliğine duymuyormuşum. Yav ben karnından bir canlı çıkarak bir canlıyım sen benim cinsiyetime saygı duy.

Bende sizin gibi çalışıyorum keşke ondan erken gelmesem diyorum eve. Bazı işleri ona söylüyorum yapana kadar da elimi sürmüyorum artık. O çamaşırlar orada duruyor o bardak günlerce duruyor bir kenarda. Her yapacağım işi soruyorum halbuki biliyorum ki o iş yapılacak ama bilsin ki ben yapıyorum. Mesela yarın A pantolonunu giyecekti. Ütü masasını ve çamaşırlıktaki pantolonunu getir de ütüleyeyim dedim. Sonuç neyse ya yarın da idare ederim. Sen bilirsin yani.

Ataerkil toplumsa madem çalıştırmasınlar bizi her ihtiyacımızı karşılasınlar yetişsinler şu hayat pahalılığına. İşlerine gelince ataerkil toplum yapısı işlerine gelmeyince hayat müşterek. Bende çok söyledim ailendeki hiçbir evliliğe benzemeyecek bizim evliliğimiz( çalışan tek kadınım) ama yinede tavrından vazgeçmedi. Hem ayranım dökülmesin hemde tatsız olaylar yaşanmasın durumu.

Burda onun kafa yapısını çok net görmüş oldum. Annesi öyle hasta olsa da evdekilerin boğazını düşünür. Yani sen hastasın dinlen diyen olmaz. O da öyle olması gerek diye ses çıkarmaz bizden de onu bekliyor. Ama yanlış olan annesine yapılanlar anlamıyor işte
Bi de okumus, meslek sahibi biri, degil mi?

Benim kv ve kayinpeder esinizin bir alt modeli. Kayinpeder yine iyidir ekmek kizartir onumuze koyar. Gordugum kadariyla bu tipler degismiyor. Kayinpederim ne istiyorsa bir sekilde kayinvalideme yaptirir. Kadin evin icinde artik ölüyorum diye gezer yine yemek ister kadindan. Ilacimi getir, ayakkabımı getir, börek yap...

Bu konu için terapi ne kadar saçma diyordum ama bilinçaltındaki mantığı değiştirmek için olabilir yani
İnanın saçma değil, fayda göreceğinize inanıyorum

3 yıllık evliyiz. Çocuk yokken tartışmıyorduk çünkü ben yetişebiliyordum. Çocuk olduktan sonra yardım istemeye başladım. Mesela yemekten sonra sen bak ben bulaşık yıkayayım gibisinden onda bile evde rahat vermiyorsun ben ne zaman dinlenicem diye kavga çıkardı.
Peki siz ben ne zaman dinlenicem diye sormuyor musunuz? Bu nasıl bi mantık ya böyle saçmalık mı olur, çalışıyorsunuz bir de yani ev-çocuk salt sizin sorumluluğunuzda değil. Zaten teknik olarak mümkün de değil, robot değil insansınız çünkü. Yerinizde olsam sağlam bir delirirdim. Az yesin de kendine uşak tutsun paşa bey.

Ailesi öyle zaten. Hep dedim ben annen gibi olamam diye. Annesi gibi olmamı herşeyi yapmamı gık demememi istiyor. Bu da benim ağrıma gidiyor. Misafir varken erkekler diğer odada onların çayına bakmak onun için onur kırıcı bir şey gibi. Hangi birini anlatayım ki.
hiç kusura bakmasın annesi de çalışıyor muymuş?
Çalışan kadınla evlenmeyecekti evini de tek geçindirecekti o zaman
siz de eve katkı yapıyorsunuz değil mi?

çocuğun montunu giydirince ne oluyor

bende yıllarca akşam yemeğinden sonra hep çay yaptım sonra da meyve
2. çocuktan sonra yorulduğumu hissedip pat diye kestim kahve yapıyorum şimdi :D
sitem etti bikaç kez elin ayağın tutuyor dimi çok şükür canın istiyorsa kendin de yapabilirsin dedim
benim eşim yıllar oldu sizin eşiniz gibi olmayı bırakalı gerçi :) şimdi bayağı bayağı iyi

siz size trip atacak küsecek diye de korkuyorsunuz sanırım

Baştan beri mi böyleydi sonradan mı dozu arttırdı

Konuşmaktan yoruldum inanın. Kavga etmemek için çocuk bakımından evdeki her işe benim koşmam lazım. O zaman da ben yetişemiyorum. Bulaşık yıkarken çocuğa bak demem bile batıyor ona düşünün
Ailesinden böyle görmüş, yani yapacak şey ya aile danışmanı ya da boşanmak, inşallah düzelir ama zor gibi

Adamı annesi o şekilde yetiştirmiş ama çocuk olana kadar sizde o düzende devam ettirmişsiniz. Tabi ki o konfor alanından çıkmak istemeyecek. Büyük bir kriz çıkmadan sizi anlayacağını sanmam ama birde fikir yapısı en büyük etken. Tembel, üşengeç olsa bir şekilde yaptırırsın ama bu kafadaki birine böyle söylemelerle anca kendinizi yıpratırsınız. Terapiste gitmeniz en iyisi olabilir.

3 yıllık evliyiz. Çocuk yokken tartışmıyorduk çünkü ben yetişebiliyordum. Çocuk olduktan sonra yardım istemeye başladım. Mesela yemekten sonra sen bak ben bulaşık yıkayayım gibisinden onda bile evde rahat vermiyorsun ben ne zaman dinlenicem diye kavga çıkardı.
Bunlara anası habire veriyo gazı veriyo gazı öyle erkek ol böyle ol
Bunlarda da aşk gidince kölem sanıp çıkıyolarda çıkıyolar tepene
Ha özgğven eksikliğide olduğu için dışarıdan öyle görünmek istemiyo
Erkekliğini kanıtlınıyo aklınca millete
Sonra arkasını toplayan hayat arkadaşına olan eziyeti yapıp( bu anlattıklarınız eziyet etmektir bence) egolarını okşuyolar.
Valla benimki de çoştu bi arada atıverdim tabağı çanağı napıyosan yap ellemiyorum istersen boşa umurumda olmaz dedim
Bi kaç defa daha denemeye çalıştı baktı olmuyo vazgeçti
Ki sizinki gibi de değil çayını kendi alır sofrayı o toplar bişey istemez sadece önceden bulaşık falan yardım ederdi şimdi etmiyo e çalışıyo zaten ben evdeyim sorun etmem haksızlık olur.
Ama bi ara sözde erkek kesildi başıma çekemem valla o kadar da değil
Ben karşı çıkınca nefret ediyo benden ık demeyen kadınları seviyo anası gibi pısayım arkadan işimi göreyim istiyo
İster nefret etsin ister aşkı sevgisi azalsın böyle davranıcağına hiç olmasın daha iyi
Ama bazı kadınlar var sesini çıkartmıyo minik bi tartışıp ağlayıp yapmaya devam ediyo öyle arkadaşlarım da var hiç biley değişmiyo
Konuştultan sonra da yapmıcaksın tutarlı olucaksın
Umarım o zaman düzelir yoksa yol ayrımına gider bu durum

Buna katilmiyorum eşim sıradan bir Turk erkegidir ama bunları asla yapmaz .Bu adam ruh hastası.
Sizin eşiniz istisna olabilir ama gerek buraya açılan konular olsun,gerekse çevremde gördüğüm ve tanıdığım erkekler olsun,en egitimlisinden en eğitimsizine kadar bu sayılan özelliklerden en az birkaçına sahip.Mesela benim eşim,ev işlerine çok yardımcı olur ama mutfağa asla girmez ve çayını ayağına bekler.Hepsine ruh hastası diyebilir miyiz?Hastalıklı olan zihniyet,erkeklerin yetiştirilme tarzıdır ve birçok Türk annesi oğlunu bu şekilde yetiştiriyor malesef.Çünkü biz ataerkil ve erkeğin el üstünde tutulduğu bir toplumuz.

hiç kusura bakmasın annesi de çalışıyor muymuş?
Çalışan kadınla evlenmeyecekti evini de tek geçindirecekti o zaman
siz de eve katkı yapıyorsunuz değil mi?

çocuğun montunu giydirince ne oluyor

bende yıllarca akşam yemeğinden sonra hep çay yaptım sonra da meyve
2. çocuktan sonra yorulduğumu hissedip pat diye kestim kahve yapıyorum şimdi :KK70:
sitem etti bikaç kez elin ayağın tutuyor dimi çok şükür canın istiyorsa kendin de yapabilirsin dedim
benim eşim yıllar oldu sizin eşiniz gibi olmayı bırakalı gerçi :) şimdi bayağı bayağı iyi

siz size trip atacak küsecek diye de korkuyorsunuz sanırım
Çocuk doğduğundan beri kavga ediyoruz. Yoruldum artık küsecek diye korkmuyorum. Taviz de vermiyorum

Bunlara anası habire veriyo gazı veriyo gazı öyle erkek ol böyle ol
Bunlarda da aşk gidince kölem sanıp çıkıyolarda çıkıyolar tepene
Ha özgğven eksikliğide olduğu için dışarıdan öyle görünmek istemiyo
Erkekliğini kanıtlınıyo aklınca millete
Sonra arkasını toplayan hayat arkadaşına olan eziyeti yapıp( bu anlattıklarınız eziyet etmektir bence) egolarını okşuyolar.
Valla benimki de çoştu bi arada atıverdim tabağı çanağı napıyosan yap ellemiyorum istersen boşa umurumda olmaz dedim
Bi kaç defa daha denemeye çalıştı baktı olmuyo vazgeçti
Ki sizinki gibi de değil çayını kendi alır sofrayı o toplar bişey istemez sadece önceden bulaşık falan yardım ederdi şimdi etmiyo e çalışıyo zaten ben evdeyim sorun etmem haksızlık olur.
Ama bi ara sözde erkek kesildi başıma çekemem valla o kadar da değil
Ben karşı çıkınca nefret ediyo benden ık demeyen kadınları seviyo anası gibi pısayım arkadan işimi göreyim istiyo
İster nefret etsin ister aşkı sevgisi azalsın böyle davranıcağına hiç olmasın daha iyi
Ama bazı kadınlar var sesini çıkartmıyo minik bi tartışıp ağlayıp yapmaya devam ediyo öyle arkadaşlarım da var hiç biley değişmiyo
Konuştultan sonra da yapmıcaksın tutarlı olucaksın
Umarım o zaman düzelir yoksa yol ayrımına gider bu durum
Yapmam dediğim şeyi yapmıyorum zaten. Oma yemek bulaşık yaparım ama çay meyve bekleme dedim. Arkasındayım hala bu tavrımın. Çay götürmüyorum diye onu önemsemediği takmadığımı düşünüyor. Tam çıldırmalık mevzu. Çıldırdığım da oldu hala bazen der meyve çay diye

Back
X