N'apacaaam şu BALIĞI

niran5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
1.298
0
86
Erzurum
sevgili anneler haftada 2 gün balık yememiz lazımmış ya, ben hamileliğimin 19. haftasındayım toplamda 3 yada 4 kez balık yemişimdir üstelik bunun ikisinde küçük bir çipuranın yarısını yedim sadece... bu kadarcık yetmiyomu, bundan sonra zorlayıp haftada bi yemeye çalışırım ama öyle devasa vede dolu dolu yemesem küçük bi parça yesem yetmez mi...
hamileliğin en gıcık yanı düzenli ve sağlıklı beslenmenin bide spor yamanın gerekliliği bence...ha bide tabikide BALIK yemenin

Bende yiyemiyorum malesef canım yaa işin tuhafı hamile kalmadan önce yerdim gayet severek, şimdi kokusu tiksindiriyor evde.balık yağı hapı varmış ondan kullanıyor hamileler ama geçen tv de bir dr o hapların yarardan cok zararının olduğunu söyledi doktorum programında.Mecburen zorlada olsa yicez canım bebişlern gelişimi için

mechul_mim bende senin gibiyim hamilelikten önce yiyordum ama çok zevk almıyordum şimdi ise kokusunda sorun yok ama tadı çok ham geliyo ne yapsamda, sırf o tadı bastırsın diye limona boğuyorum..balık yağı hapları için bende olumsuz şeyler duydum...bu haftalardan sonra bebek gelişimi için yediklerimiz çok önemli zaten şunun şurasında hamileliğimizin 5 ayı kaldı yaklaşık olarak geri dönüşü olmayan zamanlar sonradan pişman olmaktansa zorlayacağız senin dediğin gibi

Evet kızlar balık yeme konusunda kendimizi biraz zorlamalıyız.Bende başlarda kokusu ve temizlemesi çok zor geliyordu şimdi yapıyorum.Ayrıca sırf balık yemek olsun diye de her balığı yememliyiz.Uskumru, somon balığı ve alabalık gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağ asitleri bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.Sardalya ise zeka için en önemli balıktır.

balıktan nefret eden birisiyim, çocukken zorla yedirirlerdi, kafa dahil
ama sağlık için yemek lazım diye 2 şey yapıyorum,
1. si z.yağlı, limonlu ve boool sarımsaklı sos yapıyorum. balığın üstüne dökünce koku moku kalmıyor. (özellikle somona çok yakışıyor)
2. si, dil balığı mangalda çok lezzetli oluyor. marine edip pişirildiğinde yine mangal kaynaklı mıdır bilmiyorum ama kokusu olmuyor. benim gibi 20 sene yemeyip yeni yeni yemeye başlayan birisi bile mırın kırın etmiyorsa siz de seversiniz eminim. afiyet olsun.
bu arada somon tarifi isteyenler olursa yazabilirim.

bende ömrümde yemediğim kadar balık yedim .. böyle dememe bakmayın yinede her hafta değil :) kayın validem ilk aylarda her hafta yapıyo beni cagırıyodu gecenlerde görümcem yaptı şimdi yıne kayın valıdem yapıcam gel dıyo :) benim yapmama gerek kalmıyo yani :)

mucizem valla sen şanslısın balık konusunda ne güzel pişirince çağıranın var...biz gurbett elde öle ne yapmışsak onu yiyoz pek aklıma yemekte gelmiyo ya...filitrekahve canım balık tariflerinden isterim valla yeterki balığın kokusunu geçtim o tadını bastıracak şekilde olsun...

tarif bana ait değil, bir blogtan almıştım, kimsenin emeğini yemeyelim şimdi =)

4 dilim somon,
3 orta boy domates,
4 iri diş sarımsak,
2 adet patates,
1 adet kuru soğan,
bir tutam maydanoz,
1 limon,
tuz,karabiber,
zeytinyağı.
HAZIRLANIŞI:
Dilimlenmiş balıkları önce yıkıyoruz.Derin bir kapta,zeytinyağı,karabiber,2 diş ezilmiş sarımsak ile birlikte balığı marine ediyoruz.Böylece dolapta 1-2 saat bekletiyoruz.
Daha sonra fırın kabımıza patatesleri yuvarlak dilimliyoruz.Üzerine kuru soğanları halka halka doğruyoruz.Sonra dolapta beklemiş,sosa yatırlmış balıkları koyuyoruz.Üzerinbe 2-3 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.Domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaba rendeliyoruz.Rendelediğimiz domatesleri balıkların üzerine döküyoruz.Tuzumu serpiyoruz.Domateslerin de üzerine maydanozları ince ince doğrayıp serpiştiriyoruz.Çok az sıvı yağ gezdiriyoruz.Öceden ısıtılmış 200 derecede pişmeye bırakıyoruz.

ben soğan koymadım, bir de balıkları 1-2 saat değil, geceden hazırlayıp ertesi gün pişirdim, daha uzun süre dinlendi. bir de benimki gibi turbo ise fırınınız, folyo ile sarın ki kurutmasın balıkları, turbo değilse gerek yok.

dil balığına gelince, aynı sosla marine ediyorum, dediğim gibi mangalda enfes oluyor. mangal yoksa, grillde de pişirebilirsiniz.
her hangi bir balığın üstüne zeytin yağı ve sarımsak karışımını döküp yiyebilirsiniz, sadece marine etmek için değil, sos olarak da leziz oluyor. gerçi ben sarımsağı çok severim, onun da etkisi var sanırım.

canım bu tarifi diğer balıklarda da kullansak olmazmı ben hep çipura alıyorum sanki onu daha rahat yiyorum..aslında bütün balıkların tadı aynı geliyor bana...lezzetsiz...ama somonu deniyeceğim bi gün...çok sağol..

balık kültürüm yok ama bazı balıklar fırında tatsız oluyor diye biliyorum. zaten topu topu 3 balık yiyorum, dil, levrek ve somon. en son ama dediğim gibi, özellikle sarımsak seven biri, tüm balıklara z. yağlı sarımsaklı ve tabii ki limonlu karışım döküp yiyebilir. hem sarımsak balığın kokusunu bastırır.

ayy ben çok severimm bir karadenizli olarak özellikle hamise ye bayılırım :))
herhafta Cuma ve Salı günleri bizim pazarımız var, annem Salı günü balık yemeye çağırır, kayınvlidem de cuma günleri gider yerim mis gibi evimde balık kokmaz bende :)))
siz kokusunu almayınca direk yiyince daha iştahlı yeniliyor bence söyleyin eğer yakınsanız onlar size yapsınlar..

arkadaşlar bana doktor yiyemezsen eğer ton balığı ye demişti bazen fırsat olup alamazsak eğer ton balığı yiyorum en azından daha kolay yersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…