Napcagımı bilmiyorum :(

Hazirim demekle olmuyor bu isler ama
18 yasindaki bana hazirim dese nolur demese nolur ?
Eline bez versen kicini bile adamakilli silemez ..
Boyle ara gazi vermeyin ..
Daha cuma gunu 3 cocuklu bi kadin koca dayagindan korkarak kendini 4. Kattan atarak yasamina son verdi ..
Kucuk yasta evlilik
Pespese cocuklar

Bu ülkede ne kadar çok küçük yaşta sevgilisine kaçıp şiddet gören kadın var haberiniz var mı?

Bunun dışında bazı yörelerde 14 yaşındaki kızlar da evlendiriliyor, onlar da sizin mama yediğiniz dönemlerde soba yakmayı ekmek pişirmeyi ırgat toplamayı öğreniyor. Sizin yapamadığınız birçok şeyi biliyor, evleneceğini de biliyor. Eee hazır mı şimdi bu küçük kadınlar evliliğe?

Ha 17 ha 14. Ne fark eder yahu çocuk bu. Ergenlik döneminde. Ay kusura bakmayın da tüküreyim böyle aile birliğine. Saygı duyacakmışım bir de

Bence hazırım demekle oluyor... insan kendini bilir sonuçta ... her küçük yaşta evlilik yapan mutsuz dayak yiyor diye birşey yok... 30dan sonra evlenip tokatla tanışan kadınlarda var.. şimdi 18 yaşında kız konu açsa sevgilimle seviştim pişmanım dese reşit kızsın kendin istedin kendin yaptın deriz ama dimi ? Burda mesele 18 yaşında evlenmesi değil bence gereksiz bir acele var mecburiyet varmış gibi

Evet sanirim oyle
Yoksa ailelerin rizasi olsa 6 ay beklenebilir
Istenmeyen durum olsa da beklenir ..

Aynen ben de o yaşta pek hazır hissediyordum Manyak sevgilim beni çok güzel manipüle edip benim evliliği başarabileceğim fikrini işliyordu. Halbuki durum tam olarak şuydu... Benim yaşım ondan 5 yaş küçüktü, öğrenciydim, annesinin prensesi, ders çalışmaktan başka bir şey bilmeyen, aklı beş karış havada bir ergendim. O ise aşk adı altında, kısıtlamacı, arabesk bir bakış açısına sahip, hayatta fazla amacı, hedefi olmayan birisiydi. Ki en büyük hedefi beni evliliğe ikna etmekti, varın gerisini siz hesap edin.
Ben de bilmediğim sularda yüzmek için, atlamaya hazrdım. Atlamadım çok şükür yoksa boğulmam işten bile değildi.
Lütfen erken yaşta evliliği, hangi şartlar altında olursa olsun, haklı çıkaracak sebepler icat edip normalleştirmeyelim.

Hepsine olmasada biçok yerine katılıyorum kesinlikle..
Sevişme ve bekarete son verme yaşını savunanların yorumlarını çokk merak ediyorum şuan
Çok dengesiz çalışan beyinler var net.
Evlenince yaş 18 daha küçücüksünn.. Ama iş aşne fişne olunca sen yetişkin bi bireysin.. Nefret ediyorum bu zihniyetten.
Herşeyi vakti zamanında yaşamak lazım.. bi ayarı, kendine saygısı olucak kadınında erkeğinde.

18 yasinda evcilik oynamayi evlilik saniyorlar cünkü ( bknz; ben) 18 yasinda birisi kolay manipule edilebilir, kendini tam olarak koruyamaz, fevri olur, altdan almayi bilmez, insan idare etmeyi bilmez, yeri geldimi masaya yumruk vurmayi bilmez. Evliligi kötü giderde bosanirsa ergence bi hatasi tüm hayatini etkiler bu da insani psikolojik olarak fena etkiler unuttum dersin. Öyle bi yerde öyle bisey olurki öfke patlamasi olur ( yine ben :) ) iste bu gibi sebeplerden karsiyiz bu kadar erken evlilige hemde kacarak evlenmeye.
Cinsellige gelince vallahi onuda 18 yasinda yapmasinlar bence bi serseriye aldanip, sonra kalp kirikliklarini tamir et edebilirsen. Ama illa yapiyorlarsa pardon ama esseeekkk gibi korunmak zorundalar ilk önce kendi sagliklari icin sonrada hamilelik icin...

Özet olarak biz zamansiz olan ve hayatlarini kötü etkiliyebilecek herseye karsiyiz

Ben valla 17 imde hic evlenmek istemedim o zamanda vardi sevgilim, daha sonra 19 yaşında eşimle tanıştım 24 yaşında da hiç hazır hissetmedim daha erken diye düşündüm 28.5 yaşında evlendim tabi 25 yaşında evlensem iyi olurdu... ama evlilik meraklısı olmadim hiç lisede ya da o yaşlarda hic evlilik hayal etmedim sevgiliyle yapilan hayallerde hic evlilik olmadı ne bileyim ben mi garibim

Haftaiçi istersen rahatlıkla bulabilirsin eğer bulamazsan başka belediyeye mesela silivri gibi bi belediyeye önce ara sor yer var mı diye sonra bağlı olduğun belediyeden sevk iste sevksiz yapmazlar. Hakkında hayırlısı olsun canım.

Yaşadığın Şartlar ne olursa olsun Çok çok da kötü olabilir ama bu şekilde daha kötüye gideceğine eminim Çünkü daha çocuksun çocukların yaşamalısın okumalısın daha başka şeylerle uğraşma mısın nikah ne ya bu yaşta Şartlar ne olursa olsun aklım almıyor Ya bu yaşta Sizin nasıl bir evlilik fikrini kim aşılar ki kimsenin hayatı dört dörtlük değil inan bana Ama herkes evlenmeyi Kaçış olarak görmüyor Yağmurdan kaçarken doluya tutulursun 3 ay olmadan gelirsin buraya zırzır ağlarsın yakma kendini güzelim

Mesela konu sahibi "sevgilimle ayni evde yasamaya basladik ev tuttuk" falan dese eminim burda evliligi elestirenler ayakta alkislarlardi cok eminim...

Belediyelerin yoğunluğuna göre değişiyor. Bazı belediyelere çok başvuru olduğu için 6 ay önceden yapın diyorlar. Bazılarında da hiç sıra olmuyor hemen gün alıyorsun. Bir de sanırım istediğiniz bir gün varsa o gün dolmadan başvuru yapmanız için diyorlar. Biz gittik 1-2 hafta sonra da nikahı yapmıştık. Bahçelievleri bilmiyorum arayıp sorabilirsin

Mesela konu sahibi "sevgilimle ayni evde yasamaya basladik ev tuttuk" falan dese eminim burda evliligi elestirenler ayakta alkislarlardi cok eminim...

Kim alkislardi ya
Ne zannediyorsunuz siz buradaki kadinlari ?
Bu zamana kadar kim alkisladi boyle bi olayi ?
Ornek verin insanlari zan altinda birakmayin !

Cok yazik.. 18 yaşi bekleyip direk nikahi dusunmek.. bilemiyorum dertlerini cnm ama gel bize derdini paylas bizde olabilirsek fikir verelim yardimci olalim olabilirlige bakalim nikah disinda olmaz mi?

18 yasi birakin ayni evde yasamayi erkek arkadasi olmasi icin bile erken buluyorum ama bu dusuncemdir. O yasta dusunulmesi gereken tek sey okul ve derslerdir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…