Napcam ben konu kızım..

_Phantom-Opera_

Her şey kızım için...
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2018
2.475
8.208
78
Evet yakında 15 aylık olcaz.. Harika olmasa da işleyen bi uyku düzenimiz vardı. Memlekete gittim geldim ve tamamen mahvoldu..

Akşam 12 1 de yatıyor gündüz 10, 10.30 11 gibi uyanıyor.. Şim bırak istediği zaman uyusun diyor ona da ayrı bi ayarım kavga ede ede günlerdir sesim kısıldı adam anlamıyor uyku düzeni nedir büyğme hormonu ne zaman salgılanır bu düzen ömür boyu ona fayda sağlar her şeyi anlatıyorum ama anlamıyo kıyamadığını söylüyo.. Ama bana dilim dilim kıyıyo o ayrı ..

Onun uyku düzeni değiştiği için benim de her işim alt üst oldu.. Öğle uykusunu 2 de uyutmayı başardım ama yatağına koyduğu an tekrar kalkıyor bu haftalardır böyle.. Daha yeni kucağımda uyudu..

Ben de böyle olunca inanılmaz gergin oluyorum yani çocuğun sesi gülmesi bile beni delirtiyo sırf uyumadığı için.. Bana inat yapıyo ama kendisi artık bayılarak uyuyo o derece uykusuz..

Yabi kısaca napcam ben bu kızla.. Tek düşündüğüm öğle saatinde uyumadan sadece emziriyorum acaba o mu uyutmuyo acıkıyo ve uyumak istemiyo

Niye ona söyleme ihtiyacı hissediyorsunuz ki, gidin kaldırın. Çok karışırsa da bu evde sen misin anne ben miyim karar verelim, diyebilirsiniz. Siz annesiniz, en iyi çocuğunuzu gözlemleyip en uygunu seçebilecek insan sizsiniz

Niye ona söyleme ihtiyacı hissediyorsunuz ki, gidin kaldırın. Çok karışırsa da bu evde sen misin anne ben miyim karar verelim, diyebilirsiniz. Siz annesiniz, en iyi çocuğunuzu gözlemleyip en uygunu seçebilecek insan sizsiniz
Eşimi kırmak istemiyor olabilirim.. Ailecek birbirimize kıyamayız da

Sabah 9 dan sonra muhakkak uyanması lazım, akşam da uyutmak istediğiz saatten 1 saat önce banyoda biraz oynatıp, küvet olabilir, leğen olabilir, bir banyo yaptırıp ondan sonra uyutabilirsiniz. Suyla oynamak bebeklerin hem iştahını açıyor hem de güzel uyku getiriyor.

Sabah 9 dan sonra muhakkak uyanması lazım, akşam da uyutmak istediğiz saatten 1 saat önce banyoda biraz oynatıp, küvet olabilir, leğen olabilir, bir banyo yaptırıp ondan sonra uyutabilirsiniz. Suyla oynamak bebeklerin hem iştahını açıyor hem de güzel uyku getiriyor.
Yeni yürümeye başladı bugün biraz uzun bi mesafe yürüdü o yormuş olmalı çabucak uyudu ama bu her zaman böyle olacak mı ya

Yine bile geç uyudu 11 de uyudu

Benim kızım da 16 aylık, hiçbir zaman 8 de 9 da uyumadı. Yakın akrabamın çocuğu en geç 8.30 da uyutuyor her gün. Birkaç kez denedim sabaha kadar uyanıp durdu bu kez. 10-11 den önce uyumuyor, 12 yi buluyor bazen. ablaları da öyleydi, çocuklar hayattan kopmak istemiyorlar. (3. Kıxım var bu arada. ) Ablalarında çok strese girmiştim, bu kez çok rahatım, saate çok takılmıyorum, kızlarım maaşallh çok uzun yaşıtlarına göre ve çok zekiler. Fiziksel ya da zihinsel hiçbir şekilde sorun oluşturmadı geç yatmak. Bazı bebekler uykuyu fazla sevmiyor. Benim üçü de pek uyumayan çocuklar. Geç yatıp erken kalkan cinslerden. Bazen çocukları yapmalarını istemedikleri bir şeye zorlamak hem anna hem bebek için daha çok yıpratıcı olabiliyor...

Benim tek çocuğum malesef uyku konusunda çok yoruyo beni ya dün gece uzun zamandır ilk defa 11 de uyudu.. Öğlen uykusuna yatırcam babası getirecek birazdan uyursa 1 saat sonra uyandırcam inşallah bi düzene girer

Evet yakında 15 aylık olcaz.. Harika olmasa da işleyen bi uyku düzenimiz vardı. Memlekete gittim geldim ve tamamen mahvoldu..

Akşam 12 1 de yatıyor gündüz 10, 10.30 11 gibi uyanıyor.. Şim bırak istediği zaman uyusun diyor ona da ayrı bi ayarım kavga ede ede günlerdir sesim kısıldı adam anlamıyor uyku düzeni nedir büyğme hormonu ne zaman salgılanır bu düzen ömür boyu ona fayda sağlar her şeyi anlatıyorum ama anlamıyo kıyamadığını söylüyo.. Ama bana dilim dilim kıyıyo o ayrı ..

Onun uyku düzeni değiştiği için benim de her işim alt üst oldu.. Öğle uykusunu 2 de uyutmayı başardım ama yatağına koyduğu an tekrar kalkıyor bu haftalardır böyle.. Daha yeni kucağımda uyudu..

Ben de böyle olunca inanılmaz gergin oluyorum yani çocuğun sesi gülmesi bile beni delirtiyo sırf uyumadığı için.. Bana inat yapıyo ama kendisi artık bayılarak uyuyo o derece uykusuz..

Yabi kısaca napcam ben bu kızla.. Tek düşündüğüm öğle saatinde uyumadan sadece emziriyorum acaba o mu uyutmuyo acıkıyo ve uyumak istemiyo
kızım 12 aylık en geç 8:30-9 gibi yatar öğle uykusu geçe kaldıysa 9:30 u bulur uyuması nadir.Fakat 9 30 da yattığında bile 6:30 da max 7 de kalkar.Bu aralar aynı saatte uyanmaya başladı gece 2 gibi uyanıyor,geri uyutması biraz zaman alıyor

Büyüme atağı döneminde muhtemelen yeni yürümeye başladığına göre. Ayrıca arkadaşların dediği gibi 8 de kaldırmalısınız

Ah bu kızlar ya benimki de 15 aylık olacak bi uyku düzeni vardı aynı saatte 2 gündüz uykusu yapardı beşiğinde pışpış yaparak uyuturdum. 1 aydır filan çocuğun bütün uyku sistemi değişti yatış kalkış saatleri tıpkı sizinki gibi. Uykuya direnme başladı ve yeni doğan gibi emerek uyumak istiyor🤦🏻‍♀️Beşiğinden sürekli kalkıyor. Uykuları da bölük pörçük . İnşallah eski düzenine döner. Gerçekten anne için çok stresli oluyor eşimde bana yükleniyor istediği gibi uyusun uyansın gereksiz streslisin diye🤔

Back
X