Yaa benim kedimde bu şekilde geldi. Hayatımın çok zor bir dönemiydi, boşanmıştım, şehir değiştirip bir göz odalı ev tutmuştum, 5. kattı. Çok fazla psikolojik buhran yaşıyorken, birgün kendiliğinden içeri pırt diye koşarak girdi. Bi de o zamanlar aram kedilerle hiç iyi de değildi. Çok zayıf kirli bakımsız hasta görünce, korkmama rağmen bırakamamıştım. Bugün besliyim yarın koyuyum dışarı yine düşündüm. Ve bir gün daha bir gün daha derken şimdi 6 yıl oldu.
O zamanlar bana çok iyi geldiği için 1. hafta sahiplenmeye karar verdim ve adını melek koydum.
Bazı tavsiyeler; bakmaya devam edecekseniz mutlaka kısırlaştırın, (yanlış hatırlamıyorsam belediyeler ücretsiz kısırlaştırıyor sokak kedilerini, sokakta buldum diye götürüp üzcersiz kısırlaştırabilirsiniz), yetişkin kediler çok hırçınlaşabiliyor dönemi geldiğinde, ve daha bir sürü problem, erkekse mesela koku bırakır eve, çok keskin bir kokudur ve neresi olduğunu tespit edip temizleyip kokuyu gidermek çok zordur.
Aşılarını mutlaka yaptırın. Veteriner size kedinin yaşı ile ilgili birşey der zaten. 1-2 yaş da yavru sayılır, iri diye yaşlı sanmayın, o minnak kediler doğduktan 4-5 ay sonra normal boyuta geliyor zaten.
Zaten sokakta daha yaşlı kedi olduğunu sanmıyorum, o kadar uzun yaşayamıyorlar.