Napcam ben şimdiiii (kedi)

İç dıs parazit ile karma yapılır ilk 250-300 onlar tutar. Mama iyi bir mama alırsanız 80-100 bandında kilosu. Daha uygunlarda var tabi. 50 60 bandında. Kum da silika değil topaklanan alın bentoit 30 40 da o tutar. Takribi 400- 500 arası tutar şu an size. Oyuncak dediğim olta alın en azından 15 20 lira falan onlar.
Aylık mı bu 500 yuuuhhhh ne kadar cokmus ben çocuğa bu kadar bakmıyorum aylık kreşi hariç

Kapıyı bi açtım kedi içeri girdi. Hem sevimli hem vahşi. Ama yaşı büyük. Biseyler verdim yedi. Oğlum sevdi ama elini çırmaladı. Bütün evi turladı sanki kendi evi belledi. Ben kedi sahiplenmek istiyordum zaten ama böyle hayal etmemiştim yavru kedi istiyordum ki birseylere alıştırayım. Tekrar dışarı bırakmak da çok üzecek beni. Ama öyle vahşi bakıyor ki biraz kızsa biz evi terk edeceğiz yani o derece. Off çok kararsız kaldım hazirligim bile yok tuvaleti gelse mecbur kapiyi açacağım çıksın diye.
Geçen sene ben de ayni şeyi yaşadim. Kedinin uzeri toz ve kotu kokuyordu. Içeri girdi apartmanda kalsak bile kapinin agzina kadar gelmişdi. Evi turladi bi guzel sonra eski parçalardan yatak duzeltdim mir mir uyudu. 3 saat kesintisiz uyudu. Sonra malum çöl kedisi suya sokamazdim yikayamadim yemek su koydum yedi içti. Sonra mecnur ugurladim. Ama yemek su ve kolinin içine parçalar koyarak kapi onunde bir yer duzeltdim. Iki gun sonra birileri atmişdi ondan sonra kediyi de gormedim zaten .Çunki balkonumuz bile yok kendiyi besleyemiycekdim. Hamile oldugum için de zaten kendim bakima muhtaçdim. Enfeksiyondan kedi dişkisindan korunmam gerekirdi. Toksoplazma riski olmasin diye. Ben bahçeli evde buyudum gozumu açdigim andan itibaren hep kedilerimiz oldu. Her sene 3er 3er yavruluyorlardi. Isimleri bakim yerleri de vardi. Ama işte bazen insan mecbur kaliyor. Bu da o tatli kedicik

Eklentiler

• Screenshot_20211128-103549_Gallery.webp
    Screenshot_20211128-103549_Gallery.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 52
Aylık mı bu 500 yuuuhhhh ne kadar cokmus ben çocuğa bu kadar bakmıyorum aylık kreşi hariç
Parazit aşıları evde duran kediler için 3 ayda bir yapılıyor
Dışarıya çıkanlar için 2 ay diyorlar.
Karma aşı, lösemi aşısı, kuduz aşısı senede bir
Kum her gün temizleyip haftada bir komple boşaltırsanız 20 lt falan gider heralde aylık
Mama da sadece kuru mama yerse ayda orta kalite bir mama 100-150 arası
Yaş mama da verirseniz biraz daha artar
Kısırlaştırırsanız iyi olur çünkü erkek kediler çiftleşme zamanı eve çişleriyle işaret bırakırlar
Bir de tırnakları kesmeniz lazım çünkü koltuk perde falan tırmalayabilir. Tırmalama tahtası almalısınız.

Yani genel olarak böyle.. tabi tuzsuz baharatsız pişireceğiniz ev yemekleri ile de besleyebilirsiniz kuru mama yerine. Tavuk ciğeri falan pişirebilirsiniz. Ama kuru mamadan daha pahalıya gelebilir

Kedi sahiplenmek istemeniz çok güzel bir şey. Herkes yavru istiyor ama yavru da bir kaç ay sonra büyüyor, dana gibi oluyor zaten. O yüzden, yuvaya muhtaç bir can sahipleneceksiniz, illa ki yavru diye ısrar edilmesini saçma buluyorum. Kediyi alacaksanız, mutlaka aşılarını yaptırın. Kedi bakmak zor bir şey değildir, çok zevklidir. Kumu, maması ve zamanı geldiğinde kısırlaştırılması ile ilgili konularda veteriner size yardımcı olur.

Kapıyı bi açtım kedi içeri girdi. Hem sevimli hem vahşi. Ama yaşı büyük. Biseyler verdim yedi. Oğlum sevdi ama elini çırmaladı. Bütün evi turladı sanki kendi evi belledi. Ben kedi sahiplenmek istiyordum zaten ama böyle hayal etmemiştim yavru kedi istiyordum ki birseylere alıştırayım. Tekrar dışarı bırakmak da çok üzecek beni. Ama öyle vahşi bakıyor ki biraz kızsa biz evi terk edeceğiz yani o derece. Off çok kararsız kaldım hazirligim bile yok tuvaleti gelse mecbur kapiyi açacağım çıksın diye.

Zaten sahiplenmeye karar verirseniz, ilk iş veterinere götürüp kısırlaştırmak ve aşılarını yaptırmak olsun. Yetişkin kediyse ve kısır değilse, vahşiliğini size çok daha sert gösterebilir😂

Hayır aylık değil bu dediğim. Sadece şu an için giderseniz ödeyeceğiniz tutar. S Spizella çok güzel açıklamış. Aylık masrafı iyi bir mama alırsanız size 100e falan patlar.

😍😍😍 Yaa benim kedimde bu şekilde geldi. Hayatımın çok zor bir dönemiydi, boşanmıştım, şehir değiştirip bir göz odalı ev tutmuştum, 5. kattı. Çok fazla psikolojik buhran yaşıyorken, birgün kendiliğinden içeri pırt diye koşarak girdi. Bi de o zamanlar aram kedilerle hiç iyi de değildi. Çok zayıf kirli bakımsız hasta görünce, korkmama rağmen bırakamamıştım. Bugün besliyim yarın koyuyum dışarı yine düşündüm. Ve bir gün daha bir gün daha derken şimdi 6 yıl oldu.
O zamanlar bana çok iyi geldiği için 1. hafta sahiplenmeye karar verdim ve adını melek koydum.

Bazı tavsiyeler; bakmaya devam edecekseniz mutlaka kısırlaştırın, (yanlış hatırlamıyorsam belediyeler ücretsiz kısırlaştırıyor sokak kedilerini, sokakta buldum diye götürüp üzcersiz kısırlaştırabilirsiniz), yetişkin kediler çok hırçınlaşabiliyor dönemi geldiğinde, ve daha bir sürü problem, erkekse mesela koku bırakır eve, çok keskin bir kokudur ve neresi olduğunu tespit edip temizleyip kokuyu gidermek çok zordur.
Aşılarını mutlaka yaptırın. Veteriner size kedinin yaşı ile ilgili birşey der zaten. 1-2 yaş da yavru sayılır, iri diye yaşlı sanmayın, o minnak kediler doğduktan 4-5 ay sonra normal boyuta geliyor zaten.
Zaten sokakta daha yaşlı kedi olduğunu sanmıyorum, o kadar uzun yaşayamıyorlar.

Her kedi eve alışacak diye birşey yok.
Tamamen huyuna bağlı.

Bazı sokak kedileri evi görünce içeri sığınıyor, bazıları ise sokağa çıkmak istiyor. Her insanın huyu nasıl farklıysa onlar da öyle. İki kardeş yavru bile bir değil.

Uzun süre sevilmediyse siz yaklaşınca korkmuş olabilir, malum manyaklar tekme bile atıyor bu garibanlara.

Evde kalmayacak gibiyse bir ağacın altına dondurma kabında arada yiyecek bırakın. Hemen alışır ve gider gelir. Yanında başka kediler de getirir. 😅

Kış aylarına giriyoruz gelmemeleri imkansız.

O kedilerin içinden evi çok seven kendini sevdiren bir tanesini sahiplenirsiniz. Evet yavru isterseniz o da gelir, malum Mart ayında sizin kaba doğru badi badi gelirler.

Bir kediye 20 yıl bakılabiliyor, size kendisini çok sevdirecek bir kediyi rahatça bulabilirsiniz.

Can kediler😍
Çok tatlı ve çılgın olabılıyorlar
Aslında sevgıye çok aç sevilmeyide çok seviyorlar ama sokakta dövülüp hırpalandıysa korkuyor olabılır

Annemlerın bahcede baktıkları kediler hepsi sevilmek için can atıyorlar kucağına al dıye paçama sarılan var düşünün
Soğuk havalarda içeride olmak istiyorlar ama sokağa alışınca evde tutmak zor oluyor
Kısırlaştırıp aşılarını yaptırıp gözlemleseniz
Belki evde sizinle mutlu olacaktır
Korkmayın öyle çok masrafı olmuyor tek kedının
Ama mamalara sürekli zam geliyor bunun çözümü yok maalesef 🥺
Kedilerle yaşamak inanın çok huzur verıyor pişman olmazsınız benım tek pişmanlığım daha önce sahiplenmemiş olmam şartlar uygun değildi 😔onsuz geçen günlerimi ben gündrn saymıyorum🙈

Benim evede bir tosun kedi girmisti.stor perde hepsini yirtip gitti 🙁 evden cikmak istiyordu yolunu bulamıyordu kapi pencere hepsini actim ama yok yani kedi panik yapmisti korktu sanırım çıkamayinca. En son storu pençesiyle yirtti arasindan kacti....kedi benden ben kediden korktum birde gece vakti.nasilda büyüktü sokak kedisi ama iyi beslenmiş.her eve girip aynisini yapıyorsa artik millet korkudan onune tavuk falan atmistir:KK33:gerci ben buzluktaki tavugu cikardim diş kapiya koydum kapip kacsin diye ama banamisin demedi

Aylık 1,5-2 kg.lık iyi bir mama 180 desek+en ucuzlarından bentonit 10 litrelik kumu da 35 liradan desek 215 lira eder, malt, yaş mama, ödüller, vitaminler falan hariç, bunlar zaten her ay alınmıyor. Aşılar, malzemeler de ayrı bir masraf. Bunları bilerek sahiplenmeniz lazım. Ucuz mamayı da tercih edebilirsiniz, bir tanıdığım bu şekilde üç kedi besliyor evinde, napsın bütçesi anca yetiyor, yavrucaklar en azından sıcak yuvada ve karınları doyuyor. Ben her aşısını yaptırmadım, sürekli evde olan bir kedi kuduzu nerden kapsın mesela? Lösemi çok ağırmış, yaptırmadım. Paraziti de üç ayda bir değil senede bir yaptırıyorum. Ama ara sıra sokağa salıyor olsaydım düzenli yaptırırdım. Yani evet illa masraf olacak azımsanmayacak kadar ama değer mi değer.

Back
X